|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka-wiem, że dziecko ma amortyzację w brzuchu, ale mimo wszystko to mnie przeraża. Poza tym ja czuję, że ma nóżki na dole, więc główka musi być do góry ;-)
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
No ale okej... już prawie luty
|
#246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak jak dziewczyny mówią Łatwiej z taką waga urodzićMoj syn sie trzyma 90 centyla i jak tak dalej pójdzie to przekroczy 4 kg Mam strach w oczach ;-)
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na tapecie czkawka numer 2
![]() Jak jeszcze z tydzień temu pisałam, że już dawno czkawki Mała nie miała, tak teraz ma po 2 minimum
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
Wypelnienie to taka gabka mialam w domu dosc duzo
|
|
|
|
#249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I tak jak piszą dziewczyny, łatwo Ci będzie urodzić ![]() Mi też szykuje się maluszek, więc tak się pocieszam
|
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez hormony szaleją u mnie się to objawia w zupełnie drugą stronę wyolbrzymiam i przesadzam, tak może i wtedy za ostro to napisałam ale tak mam zawsze wole się nakrecić na hardkor niz rozczarowac a miało być tak pięknie wtedy miałam 2 dniowy kryzys i wyłam na myśl o porodzie nawet jak byłam na miescie z mezem, na szczescie przeszło ogolnie to się nie moge doczekać tego dzieciątka i dam rade nie pierwsza i nie ostatnia ale taaak się boje bo dotychczas dotyczyło to kogoś ktoś urodził a ok a teraz dotyczy to mnie samej
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Zjechałam na dół, żeby zobaczyć nowe wątki na forum i 2 razy jesteśmy tam
Jeszcze wcześniejsza część nie zniknęła a już ta jest![]() Jesteśmy mistrzynie i jak tak dalej pójdzie to i kolejną dorzucimy do kompletu
|
#252 |
|
Rozeznanie
|
My wlasnie wrocilysmy od lekarza. Coreczka ma zapalenie spojowek
Szukam mieszkania, obdzwonilam dzisiaj wszystko co bylo. No i du*a! Jedno nieaktualne, w drugim wlasciciel nie chce dzieci (wtf??!!), w trzecim nie ma kuchni tylko cos 'mocno symbolicznego'.. Umowilam jedno mieszkanie na ogladanie na piatek i tyle. Slabo to idzie...
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mi się coś zrobiło i ciągle chce mi się JEŚĆ
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba oszalałyscie. 280 wiadomości od nowego wątku??? Może pół godziny w autobusie wystarczy żeby nadrobić gaduły :-D byłam u mamy posiedzieć.
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiedziałam, że jest taki problem z mieszkaniami do wynajęcia
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
Verrerie zdrowia dla Poli a dla Ciebie dodatkowe pokłady cierpliwości dla niej i do szukania mieszkania Trzymam kciuki żebyś znalazła coś odpowiedniego dla was
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Jakie chamstwo! Nie chcą dzieci!!! Nasz kur** to tak jakby dzieci jakimiś zwierzatkami były. Ale trzeba być burakiem żeby nie wynajmować mieszkania ludziom z dziećmi!
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam do sklepu i przepadłam, prawie 2 godziny szłam
na szczescie ciepło i dobrze się spacerowało.Rodzice przywiezli mi sweterek dla Tośki. Zrobiła go znajoma mojej nieżyjacej już babci, mama ją kiedyś spotkała i powiedziała że jestem w ciąży. Dzisiaj zadzwoniła do mamy i powiedziała, że ma coś dla mnie kobieta ma 89 lat mega miło mi się zrobiło. Sweterek akurat na przyszła zimę bo na oko na 74/86cm.A teraz idę Was nadrabiac! |
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli są tu jakies chustoświrki, zobaczcie co znalazłam. Gryzaki/wisiorki idealne do chusty
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#261 |
|
Rozeznanie
|
No ja tez nie moglam uwierzyc. Nie jestesmy zadna patologia. Mam coreczke 4,5 roku i drugie w drodze. Jestesmy normalna rodzina. Zdziwilam sie, szczegolnie ze mieszkanie wcale nie jakies super luksusowe. Nie rozumiem.
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Verrerie bo wiesz.. dzieci np sikaja w majtki czasem wiec moga na kanape tez. Maluja po scianach itp
Ludzie tak to widza czesto Ja go broń boze nie bronie bo dla mnie to tez chore! ale mysle ze to wlasnie ten typ myslowy |
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Olgietka, mi się strasznie podoba jak oglądam takie bąbelki w chustach. Ale sama bym się chyba bała.
![]() Monia, uroczy sweterek.
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sweterka nie widzę z telefonu
Ufam, że śliczny, bo gest rozczulający Polly, czemu byś się bała? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Bo bym miała schizy, że to się zaraz rozplącze i mała poleci.
w moim towarzystwie nie ma nawet nikogo kto by mógł mi pokazać jak się chustuje.
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja w nowym, jakże pięknym wątku. Misia, gratuluję. Rzeczywiście tak pędzicie, że próbuję was nadrobić od 15 i co chwilę kolejna str i kolejna. Ale udało się i dotarłam do końca.
emma, słoneczko, współczuję, że dziś jednak nie wyszłyście. kinga, współczuję upadków. Uważaj na siebie. verrerie, współczuję kłopotów z mieszkaniem. Mam nadzieję, że szybko coś znajdziecie. nadia, misia, gratuluję udanych wizyt. Moja córcia urodziła się z wagą 2870, więc to dla mnie waga normalna. Teraz zanosi się na większego dzidziusia i to dla mnie dziwne. ![]() Co do wizyt w szpitalu, to też po pierwszym porodzie leżałam z dziewczyną, którą odwiedzał nie tylko tż, czy np. mama, czy teściowa, ale też teść, bracia, szwagrowie, znajomi różnej płci, tabuny ludzi, drzwi się nie zamykały. Nie dość, że mnie np. krępowało wyciągnięcie piersi i karmienie, przy np. nastolatku płci męskiej, to jeszcze nie sądzę, żeby to było dobre i bezpieczne dla dzidziusiów, chodzi mi o zarazki. Ale mężowie, czy partnerzy to normalna sprawa. Bardzo się przydają i mają prawo być od początku z dzieckiem i mamą i raczej nie interesują ich inne pacjentki. Co do teściowych, to my z mężem śmiejemy się, że chcielibyśmy czasem, żeby ktoś się wtrącił, bo nikt nie udziela ani chcianych ani nie chcianych rad i znikąd żadnej pomocy. Także niby fajnie, bo mamy spokój, ale musimy sobie radzić ze wszystkim sami. Edytowane przez aguleck Czas edycji: 2016-01-25 o 18:54 |
|
|
|
#268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby szybko Wam udało się coś znaleźć.
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Polly ja jestem umowiona z doradczynia
dojedzie do mnie po porodzie
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba pierwszy raz mogę napisać, że naprawdę źle się czuję
brzuch twardy pół dnia, boli, mdli mnie. Położyłabym się, ale pewnie usnę i znów w nocy nie będę spać.TŻ miał dzisiaj drugą rozmowę w jednej firmie, miała być już ostatnia, ale będzie jeszcze trzecia. Wkurzyłam się, bo kolejne dni tracimy. A miałby pracę od już, ale półtora tysiaka mniej płatną i w innym mieście, więc to taka awaryjna opcja gdyby tu nie wyszło. A tu niestety dalej nie wiemy czy wyszło czy nie i pewnie jeszcze ze dwa tygodnie zanim coś będzie wiadomo. Beznadziejny dzień. Kinga, uważaj na siebie ![]() Olgietka, witamy ponownie ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Misia, super waga, moja wymarzona
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

tak jak dziewczyny mówią Łatwiej z taką waga urodzić

Trochę mnie poniosło. Faktycznie użyłam zbyt ostrych słów. 

w moim towarzystwie nie ma nawet nikogo kto by mógł mi pokazać jak się chustuje.