|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Dziewczyny witam się w nowym wątku. Ale zapierdzielacie z tym pisaniem ja dzisiaj byłam jeszcze w pracy z racji końca miesiąca. obiecałam że jeszcze zamkne styczeń😊 także jutro listę plac ogarnie i koszty, a w przyszłym tygodniu sprzedaż.
Mam nadzieję że przynajmniej to docenią i nie wywala mnie po macierzyńskim😏 Poza tym tak jak pisałam wyprawka w pełni jutro apteka do mnie przyjedzie i pościel. Tarnogórski z pestkami wiśni. Do kupienia mam jeszcze wanienke i przewijak. I jakieś ☠☠☠☠☠☠☠oy których nie uniknie zapewne. Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#362 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja komentuje WSZYSTKO! I to tak bezsensownie, że czasami nawet nie odpowiadam.. Przychodzi pielęgniarka podpiąć ją pod ktg i zaczyna się "no ja tu czekam cały czas, nie uciekłam jeszcze, grzecznie sobie leżę nawet się nie ruszam ale jeszcze sikać idę i już się daję uwiązać".. Albo teraz, idzie się kąpać, wchodzi do łazienki i z hukiem wychodzi po chwili z tekstem: "ku*wa mać czy ja kiedyś zacznę pamiętać o tym swetrze?!" i rzuca sweterek na łóżko jakby nie mogła na wieszaku powiesić w łazience
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one nie interesują się wyprawką tak jak my.. Tylko jedzenie, sranie i sprzatanie..
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra, to jak zacznę rodzic to spakuję kolorówkę
lepiej mieć niż nie mieć ![]() Polly daj znac jak przyjdą te koszule, jak material i rozmiar, prooossze bo jak za dwie dychy to sa fajne.Podczytuję lutówki, ale to nie to. Juz wole styczniowki. U nich podobny klimat co u nas. Jak zaczniemy rodzic to bedzie szal ciał, a u lutówek jakoś tak bez emocji ![]() ciekawe która pierwsza u nas urodzi, a kto zgasi swiatło na wątku haha Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2016-01-25 o 21:17 |
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zrozumie ten kto nie trafi na takie osoby..
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
I tak jest ze wszystkim.. Ma cukrzycę i mierzy cukier godzinę po każdym posiłku, jak zapomni ustawić budzik na mierzenie to zaczyna się tyrada o tym, że ona tutaj już 2 tygodnie siedzi, mózg ma niedotleniony i że niedługo w ogóle przestanie myśleć z braku świeżego powietrza.. A to tylko przykład jej monologu..
Bogu dzięki, że chociaż nie chrapie!
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Moja sis miała podane przy 8 cm.
Witam się w nowym wątku. Wy chyba chcecie pójść na rekord i wykończyć go w tydzień Emma Słoneczko przykro mi że jeszcze w szpitalu. Słoneczko a nie możesz właśnie na własne żądanie wyjść? Anteria wszystkiego najlepszego! Bonku pytałaś dlaczego nie śpię z tż. Ano dlatego że od jakiegoś czasu każde z nas spało z dzieckiem. Ja jak się przeprowadzilismy trochę spałam jeszcze z młodszym o czym przeprowadzilam go do pokoju jego. Natomiast tz nadal śpi w sypialni naszej ze starszym na domiar złego z suszarką która synek ubóstwia i chce ją co rusz włączać. Ja się na to nie piszę i śpie sama w innym pokoju. Smutne to trochę ale cóż. Co do odwiedzin w szpitalu ja tam przyjmę każdego. Tym razem prawdopodobnie będę w swoim szpitalu rodzić więc miła odmiana i w końcu goście Choć mam nadzieję że tłumów nie będzie.
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze bawełniane szlafroki mają:P więc upiekłam dwie pieczenie na jednym ogniu.
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Dorka - nie chce mi się wierzyć że jesteś okrągła
Lewek - śliczna panna
|
#372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A i jeszcze powiedział że mam zacząć namawiać córkę żeby się obróciła bo póki co głowa w górze siedzi. Ale już mu nie chciałam tłumaczyć że o tak będzie cc, bo on zupełnie gdzie indziej pracuje i w ogóle. Natalka oglądala siostrę i nadziwić się nie mogła że serce tak bije :-D
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prędzej nam mózgi przestaną pracować od słuchania takich glupot przez cały dzień. Moja to nawet w nocy gęby nie zamknie
|
|
#375 |
|
Zadomowienie
|
Gosza jak sytuacja?
Emma no dokładnie na takie słowa czeka.. Oglądacie mecz ?
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
jak leżałam w szpitalu jakoś wiosną, to dowalili mi taką dziewczynę młodą, która co chwilę coś mówiła kończąc każdą wypowiedź zwrotem "co nie, co nie" i NON STOP było tylko "włączę tv", wizyta idzie, to jej uwagę zwracali żeby wyłączyć a mi było wstyd... 6 rano, ja jedno oko otworzyłam, a ona "o już nie śpisz to włączę tv", 24 a tv chodzi... musiałam zwracać uwagę, że może już pójdziemy spać
chyba miała jakieś problemy ze słuchem
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
darolka
Piękna , a ile masz wód że jest ich za dużo? moooniaaaa; Ja wziełam ale nie używałam, nawet do porodu się umalowalam a potem siostra na pooperacyjnej mnie zmywała bo panda byłam Lewek Mi od 6cm chcieli dac ale ze młoda źle się wstawiała zamiast ZOO dali CC Co do piżamek ja nie za bardzo lubiałam tą rozpinaną do dekoltu do pachy , znalazłam swoje przepiękne staniki do karmienia takie piękne bawełniaki co tylko na noc się nadają. Na szczęście znalazły się tez 2 w miarę lepsze. No i koszulki do karmienia nic tylko na zakupy iśc. W lidlu musze pianotwory dla córki kupic bo je uwielbia Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2016-01-25 o 21:33 |
|
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem niska więc każdy kg sprawia że wyglądam jak kulka - mam nadzieję że po ciąży chociaż trochę uda mi się wrócić do formy ale tez cudów nie oczekuję. ja w szpitalu miałam jedną dziewczynę w sali która no cóż - nazwijmy to "prostym i niewyszukanym gustem i językiem" zamęczała nas opowiadając to samo po 5 razy, każdy następny nakręcając się coraz bardziej. Ale teraz na szczęście to już wspomnienie
|
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś doszła jedna co na dzień dobry włączyła "trudne sprawy" czy cos takiego i położna poprosiła ją o wyciszenie jak przyszła słuchać tętna.. Ludzie nie mają taktu.. Przychodzą w miejsce pełne różnych ludzi i nie potrafią się dopasować..
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
Norma jest 25 Afi a ja mam 24 :-\
|
#383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#384 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogladamy
Emma, Sloneczko współczuję kiepskiego towarzystwa na sali Dobrze ze macie nas ![]() zawsze was wysluchamy i pocieszymy ![]() O kolorowce do szpitala z M nie myslalam Powiem szczerze ze nie pamiętam czy cos spakowalam ale teraz why not ;-) Tez podczytywalam styczniowe i lutowe mamy i faktycznie u styczniowek podobny klimat jak u nas ![]() Gratulacje udanych wizyt
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też przez nieszczęsną tarczycę przybyło mi w pewnym momencie 10 kg i dopóki nie zaczęłam się leczyć, to nie mogłam zrzucić ani kilograma mimo wysiłków na siłowni, diet itp... Chudnąć zaczęłam dopiero jak dostałam 2 miesiące przed zajściem w ciążę euthyrox... i to bez żadnych diet ani ćwiczeń ale to mocno się nie zdążyłam odchudzić i znów zaczęłam nabierać
|
|
#386 |
|
Rozeznanie
|
Mój błąd. Sprawdziłam na opisie od usg norma to 20 a ja mam 21 :-\ chociaż głowę dam że gin mówił 25 no nic do piątku nie czytam internetu bo pierwsze co wychodzi to zespol downa
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Darolka - jak masz czytać takie głupoty to ja pisze do twojego tz na fejsie ze ma Ci odciąć internet :-D nie wiem jak go znajdę ale znajdę!!! :-P
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiem ile waży mała i jaki poziom wód.. dobrze mi z tym
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny współczuję Wam tych współlokatorek. Trudno się leży przy kimś takim, jednak niestety niektórzy mają potrzebę prowadzenia bezsensownych rozmów.
Zdecydowałam, że kupię tą poduszkę do karmienia z wkładem silikonowym. Co do rozmiaru piżamy to kupiłam dwie emki-wcześniej nosiłam eski. Jedną eskę do domu, żeby wyglądać jak człowiek. Kosmetyki do szpitala wezmę. Na pewno pojadę trochę pomalowana na przyjęcie i na pewno na wyjście się pomaluję,a jak będę leżeć to raczej nie będę się malować. Emma-Ty będziesz rodzić w tym szpitalu,w którym teraz jesteś? Bo z tego, co kojarzę to nie chciałaś rodzić tam, gdzie miałaś przy poród nie? Czyli pojechałaś teraz do tego drugiego? |
|
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
Opowiem wam jakim mistrzem jestem
Tz wszedl dziś na strych żeby zobaczyć części do spacerowki bo nie bylo ich razem ze stelażem i nie zgadniecie co znalazl Otóż znalazł mój przewijak, który mialam po M a bylam pewna ze go siostrze dalam Ale ze mnie ![]() Bo oczywiście po tym jak siostra mi powiedziala ze sie zniszczyl i go wyrzucila to ja zamowilam nowy i tym sposobem mam dwa przewijaki Moze brat ode mnie go weźmie bo zona ma termin na maj ;-)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.

Ola waży 2001 gr :-D wszystko super poza wodami...jest za dużo i mam zgłosić się do gina swojego. Akurat mam wizytę w piątek skonsultuje to 

moja komentuje WSZYSTKO! I to tak bezsensownie, że czasami nawet nie odpowiadam.. Przychodzi pielęgniarka podpiąć ją pod ktg i zaczyna się "no ja tu czekam cały czas, nie uciekłam jeszcze, grzecznie sobie leżę nawet się nie ruszam ale jeszcze sikać idę i już się daję uwiązać".. Albo teraz, idzie się kąpać, wchodzi do łazienki i z hukiem wychodzi po chwili z tekstem: "ku*wa mać czy ja kiedyś zacznę pamiętać o tym swetrze?!" i rzuca sweterek na łóżko jakby nie mogła na wieszaku powiesić w łazience

lepiej mieć niż nie mieć 

Choć mam nadzieję że tłumów nie będzie.

te wody to jakiś duży problem?
mój sie zaslonil reką i nie było widac twarzyczki szkoda ale nadrobie po porodzie wtedy juz mi się niczym nie zasłoni jak go matka dopadnie
prędzej nam mózgi przestaną pracować od słuchania takich glupot przez cały dzień. Moja to nawet w nocy gęby nie zamknie
ale to mocno się nie zdążyłam odchudzić i znów zaczęłam nabierać
ja nie wiem ile waży mała i jaki poziom wód.. dobrze mi z tym