|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Cytat:
Ale się ciesze )))Oby Ninka była zawsze taka spokojna ![]() Czytałam gdzieś ze po cc mleczko jest na trzeci czwarty dzień dopiero ... będzie dobrze ![]() Jak będziesz miała więcej siły i czasu to poproszę o relacje z cc bo mnie ciekawość zżera ![]() Ale to może w klubie Zrobimy oddzielny wątek na relacje i fotki dzieci Co wy na to dziewczynki ?? ![]() A ja dzisiaj miałam tragiczna noc ![]() Zasnelam po 23 a o 1 obudził mnie potworny ból kręgosłupa. Leżałam i ryczalam z godzinę czasu ![]() Ale tż odkrył co pomaga - przytulił się mi do pleców tak bardzo mocno i gorąco się zrobiło mi ale po tym puscilo ![]() Potem po 4 znowu mnie chwycilo ![]() Kurcze jeszcze 7 dni.... za tydzień o tej godzinie będą wyciągać moja Mię
|
|
#2762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj co Ty byś zrobiła bez Tż'ta 😄. Antidotum na wszelkie dolegliwości ;p Zazdroszczę po cichu tej świadomości kiedy zobaczysz swoją kruszynkę... A my będziemy tu czekały i wypatrywały chociażby najmniejszego objawu porodu.... |
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najmniejszych nie wypatruje bo one dają tylko złudna nadzieje ja nam nadzieje ze od razu pójdzie z grubej rury wody jakieś odejdą na przykład czy cos ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu to będzie już nasz miesiąc
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wyszłam ze śmieciami i szok...odwilż i ślizgawica jak nie wiem. Dobrze że w garażu znalazłam sól drogową to posypałam chodnik, schodki i przed wejściem do domu bo masakra...Obiad mam z wczoraj...A dzisiaj myślę nad tym żeby wykorzystać jeszcze siostrę i jechać w końcu do tego Textila może wreszcie kupię tą koszulę i się spakuję
chociaż znając moje doświadczenia torba może być jeszcze ponad miesiąc niepotrzebna...
|
|
|
|
#2766 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))I nie mów tak bo sama sobie zapiszesz :p A będzie tak ze w połowie lutego popuscisz wody i będzie zonk
|
|
#2768 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Lola- piękna córeczka, gratulacje ![]() Ja miałam tak koszmarną noc, że płakałam z bólu, dlaczego boli mnie i rozrywa wszystko na raz, a jak jeszcze doszły takie gorące kłucia w szyjce i niemożność wstać do wc, to myślałam, ze eksploduję ze złości .Pod wieczór już nie dałam rady chodzić, przyszła koleżanka, to ledwo się podniosłam- stwierdziła, ze nie chce być w ciąży, jak tak patrzy na mnie .Na szczęście rano przeszło, do tego córcia wstała sama, zanim poszłam ją budzić a ja nigdy nie mam serca takiej ciepłej i zaspanej wyciągać z łóżka, więc mi ulżyło, że zostało mi to oszczędzone Zaraz zjem śniadanko i nudów ciąg dalszy .Korcą mnie te okna od wczoraj, ale ponieważ nie zamierzam rodzić wcześniej, to boję się za nie zabierać, żeby nie wywołać wilka z lasu
|
|
|
|
#2769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się zacznie to może nie przegapię ![]() Natrafiłam dzisiaj na artykuł jak babka w 4 ciąży urodziła dziecko na parkingu pod Profamilią w Łodzi bo gdzieś po drodze na wiadukcie im się drogi pokićkały...i nie zdążyli dojechać... ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- A wczoraj mi gin mówi że nawet jak by mi się wydawało że mi wody odchodzą to mam jechać to sprawdzić do szpitala. To mu powiedziałam że mały do 14 musi grzecznie siedzieć bo teraz nie ma taty... |
||
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz ![]() Ja to mam jednak nosa ![]() Będziemy urządzać czary mary na wątku żebyś popuscila wodami
|
|
#2771 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślisz że to tak szybko zadziała? Hmm.. Ja muszę się za nie wziąć chociaż Tż krzywo patrzy jak się dowiedział o moich planach... Ale wolę sama i powoli niż z teściową, która aż się wyrywa żeby po swojemu nam mieszkanie urządzać.. I boję się ze zwykłe mycie okien przerodzi się w zmianę ustawienia mebli czy chociażby będzie wybierała firanki, które powiesić... Aż nóż się w kieszeni otwiera ale pozostaje robić dobrą minę do złej gry |
|
|
|
|
#2772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to tak nie wcześniej jak 14 wieczorem...a najlepiej od 15 żeby M sobie jeszcze odpoczął ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak piszecie o myciu okien i powiem Wam, że ja nabrałam ochoty... bo moje brudne, że hej... ja tam mogę rodzić więc spoko Chociaż tak szczerze, to się jeszcze zastanowię nad tymi oknami, boję się że się przeziębię podczas mycia i potem będę szła z gilami w nosie rodzić![]() A tak ogólnie to smutno mi od rana
|
|
#2774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czemu smutno? Co się stało? |
|
|
|
|
#2775 |
|
Zadomowienie
|
Cóż za realistyczny sen miałam w nocy! Śniło mi się, że urodziłam
Poród lekki, właściwie bezbolesny. Mały wyskoczył szybciutko za jednym parciem. Ważył 3,600, mierzył 55 cm hehe. Ach, marzenie ![]() Moje okna też nie grzeszą czystością, ale ja się za to nie zabieram, lepiej nie ryzykować. Na dziś planuję tylko kurze powycierać i może chlebek bananowy upiekę. TŻ poodkurza podłogi jak wróci z pracy.
|
#2776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nursii lepiej nie z gilem przec i oddychac chyba by było ciezko i nie smutaj sie! zaraz Cie rozwesele!
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Paula w kupie siła więc jak wszystkie zaczniecie czarować to się uda co do godziny
|
|
|
|
#2778 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejooo
U mnie na szczęście przespane noce, współczuję dziewczyny:/No i niniejszym została mi już pojedyncza cyferka do porodu... Cytat:
Jak w życiu Ale skoro teraz gorzej to wiesz co będzie następne i do nastraja optymisycznie hehe![]() Cytat:
A Ninka jeszcze nie jest głodna jak widać![]() Cytat:
Nie wszyscy mają K.... ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
U mnie oprócz bóli w kroczu i w spojeniu było ok... Za to od kilku dni, co rano, boli mnie w krzyżu + te bóle okresowe. Czemu zawsze rano?Nie wiem... Figa widziałam,że na ślubnym BB polecałaś Paulę?Do makijażu tak? Mnie malowała na wesele znajomych, tak sobie ją próbnie wzięłam przed swoim i u mnie akurat totalnie spaściła.
|
|
#2779 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Współczuję bóli! Ja najgorzej mam wieczorem a w nocy próba przekręcenia się na drugi bok, to też koszmar. Na szczęście nad ranem przechodzi.Cytat:
Cytat:
![]() Ja za okna teraz już się nie biorę. A powiem Wam, że ja w te wywoływania porodu sprzątaniem, oknami itd. nie wierzę. Chyba że jestem takim "ciężkim" przypadkiem, którego to nie rusza. Boli mnie tylko brzuch i nic więcej. Cytat:
Ale chyba nie. Znalazłam jakieś papierki lakmusowe i nie wyszedł granatowy, więc nie powinny to być wody. Dzisiaj będę dalej obserwować. Cytat:
![]() Też się tego boję. Jeszcze później z katarem przy takim maluchu, też nie bardzo pasuje! |
|||||
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusiaczek już niedługo i się doczekasz córeczki
))A ja się zbieram, kuchnia gotowa to idę tam leciutko ogarnąć ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- aż wam wkleję od koleżanki, bo mnie szokło... Hipermarket, Warszawa. Koleżanka w 4 mcu ciąży, brzuszek już widać, z rękę z 2 letnią córeczką chce skorzystać z kasy pierwszeństwa. Pan, który stoi obok, komentuje to następująco: "Nie wâ☠â☠â☠â☠iaj mnie, â☠â☠â☠â☠a mać, spie...alaj stąd!" Koleżankę zamurowało...
|
#2781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe racja Cytat:
Cytat:
jesli chodzi o mnie to wole na klubie : ) bo to takie osobiste bardziej a tu kazdy moze czytac. Nie chce tu fotek wstawiac
|
|
#2782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Max 9 dni i mam być w szpitalu ![]() OMG ludzie są straszni |
|
|
|
|
#2783 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Jak dzis okaże sie ze cc to chce już.... Co za noc wstałam do toalety może z 10 razy, mały tak ciśnie ze sapie jak po maratonie. Męcząca ta końcówka ciazy jest bardzo. Wstałam włączyłam pranie, teraz czekam na śniadanie Tz robi a nie wiem jak Wy ale ja wstaje taka głodna ze masakra
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak dla mnie jeśli chodzi o same opisy to troszkę to nie fair w stosunku do tych, co w klubie nie są ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- o, to tak jak ja ![]() Ja pierdzielę, ale mnie ten krzyż boli ((((( chyba wezmę paracetamol, zaczynam się martwić...jak to ja
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez tak mam, jak tz wstaje o 7 do pracy to mi od razu robi kanapke i herbatke a potem szlam spac z powrotem do lozka ![]()
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto chce moze i tu wstawic przeciez ![]() kurde moj poki co kregoslup milczy i lepiej niech tak zostanie
|
|
#2788 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się
W końcu tak "normalnie" też nie każdemu się opowiada o tak intymnych chwilach.Ale to już każda sama zdecyduje
|
|
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i jaaaa.
Jade zaraz na ktg a nie chce mi sie o moj Boże :-P Chyba dzis bedzie tez dzien lenia. Ale w Nie moge uwoerzyc ze za tydzien juz bede miec malenstwo przy sobie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

ale ja przykładami cały czas jest spokojniejsza a mm nie chce jeść skubana
)))

. Antidotum na wszelkie dolegliwości ;p 

.
.

ale to tak nie wcześniej jak 14 wieczorem...a najlepiej od 15 żeby M sobie jeszcze odpoczął 

z gilem przec i oddychac chyba by było ciezko 

Ślub