|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Ale zapakuj w folię bo wystygną :-(
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
ja dziś nie pospałam bo zanim zanełam z godzinkę kaszlałam nie mogłam jakoś się uspokoic, jedyny plus to to że młoda nie reagowała więc może na młodego też nie będzie. I głos straciłam i aż mnie żeberka bolą od tego kaszlu, dobrze że córka prawie samoobsługowa jest to jakoś przezyjemy chyba pierwszy raz razem jesteśmy chore. przedłuzka nie odpina się i jest wygodna więc polecam Szpitalne - odpoczywajcie chyba na porodówkę do listy trzeba dopisac słuchawki, stopery ew jakiś odświeżacz powietrza. |
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Ok
w folie i na deser dopakuje kawatkek szarlotki
|
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę Cię Misia, dość tortur na dzisiaj
:-D
|
#486 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Emma-z lokatorką to dobrze, że chociaż się myje. Może faktycznie nie przewidziała, że zostanie w szpitalu. Mimo wszystko nie chciałabym wąchać tego smrodku ;-) co do szpitala to też się zasugeruję tym, gdzie lekarz mój pracuje. Nessea-poduszka jest śliczna! Bez dwóch zdań kupię sobie mąż dzisiaj po pracy weźmie mnie na zakupy. Pojedziemy razem, bo sama to się trochę boję.A jakie masz w niej wypełnienie? ![]() Sloneczko-dziewczyny dobrze mówią z tym ciśnieniem. Wiem po sobie na wizytach takie mierzenie co chwilę nie ma sensu, może być jeszcze wyższe nawet z tych nerwów. Jednak pielęgniarka mogła Ci to wyjaśnić,a nie wyjść bez słowa. Takich się boję na porodówce. |
|
|
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
zeby uznac dziecko bieze sie partnera za fraki ;p do urzedu stanu cywilnego tam sie prosi o takie zaswiadczenie o uznanie ojcostwa w ktorym podaje sie ze ten i ten tz to ojciec dziecka i tz to podpisuje ze to jego dziecko sie ma urodzic .ten papier bierze sie ze soba do szpitala zeby w papierach byl porzadek i potem tz moze w szystko zalatwiac w urzedach z imieniem itd itd
my idziemy to na dniach zalatwic
Edytowane przez fjolek Czas edycji: 2016-01-26 o 09:45 |
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
Hello Mamuśki
u mnie obyło się bez tostów chociaż plan był żeby robić, wsunęłam za to jajecznicę na szynce i dwie kanapki z twarożkiem bo naiwnie myślę że tak będzie zdrowiej ![]() Emma współczuje Smroda obrzydliwe to jest dla mnie że ktoś nie dba o podstawy higieny, brr. Słoneczko mi ciśnienie od kilku dni wychodzi właśnie takie jak Tobie dzisiaj na dodatek wszystko mnie cholernie swędzi, zaczynam powoli panikować ale wizyta w czwartek to się wszystkiego dowiem. Mam nadzieję że to po prostu słabe baterie w ciśnieniomierzu i sucha skóra no ale nadzieja matka głupich ![]() Gosza za bezstresowy pobyt w szpitalu, oby szybko zleciało ![]() W planach na dzisiaj małe porządki i pakowanie torby do szpitala, już zbieram się do tego kilka dni. Pomysłu na obiad brak, w najgorszym wypadku będziemy kończyć wczorajsze mielone ![]() Aleee bym zjadła jakieś dobre ciacho, a tiramisu to już śni mi się po nocach
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie do końca pojmuje jakie to ciężkie zadanie ogolić sobie nogi z takim brzuchem
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Aha... Czyli jak my nie mamy ślubu to trzeba to załatwić? Pierwszy raz o takim czymś słyszę :-(
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Boże tiramisu!! Ja to mam na wszystko ochotę! A najbardziej na jakieś ciastko na biszkopcie, krem ze śmietanki, truskawki i dużo galaretki :-D
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
też am w planach zacząć pakować torbę, ale coś czuję, że na planach się skończy..
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
nom najwygodniej jest to odrazu zalatwic , kolezanka tez to zalatwiala wlasnie przed porodem i im to bardzo ulatwialo wszystko.w urzedzie moze 5 minut im to zajelo
|
#493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę zadowolić się banankiem chyba
|
|
#495 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak już się uprę to zrobię takie bez surowych żółtek w wersji dla ciężarnych ![]() Cytat:
a swoją dziś spróbuję ogarnąć, ale nie tak całkiem do końca bo mam wrażenie że jak już będę spakowana to będę sama los kusiła
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
Nie podejrzewałam się o to, że w takie strony mogę nogę wyginać ![]() Ale z bozeną bym już nie dała rady, nie ma szans ![]() Ostatnio chciałam do lusterka, ale jakoś mi to nie szło. A przy okazji widziałam bozenę pierwszy raz od daaaaawna
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już niedługo TŻ będzie musiał to robić.
|
|
|
#498 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ona nie ma ze sobą kosmetyków.. Nie wiem czym się myje.. Cytat:
Trafiłam na chrapiącego brudasa. Nie oceniam ludzi pochopnie ale od piątku zdążyłam poznać zwyczaje tej kobiety.. Ok nie narzekam już bo widzę, że odbiór różny
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niby pisze, że na max 1 miesiąc ubranka mam brać, ale ja chyba wezmę po 3 z rozmiaru 50 i 54/56 (mam mieć np. 6 body + 1 na porodówkę). Tylko też nie wiem czy rękaw body długi czy krótki ![]() W razie czego mąż mi dowiezie co trzeba, ale wstępnie bym chciała mieć popakowane tak, żeby jak najmniej musiał przywozić.
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Fjolek - możesz ogólnie napisać w czym to pomaga po porodzie? Ogólnie chodzi o to, że tż jest "oficjalnym" ojcem? I może wszystko załatwić nawet w moim urzędzie?
Bo u nas jest tak, że tż do urzędów ma blisko a ja po wyjściu ze szpitala będę musiała wszystko załatwiać sama w innym mieście.
|
#501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry ja właśnie wstalam i jem platki
zaraz na dzień dobry tvn bedzie moja motywacja inspiracja: cross Fit mama - figura po 3dzieci jak marzenie oglądajcie
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak jak widzę potrafię się zaciąć, a co dopiero na czuja
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
Słyszałam o paru minutach żeby poczekać od pierwszego pomiaru..
Co do Twojej wypowiedzi ANTERIA o tym, że same Panie dr tu siedzą- w poprzednim szpitalu jak byłam i nefrolog zlecił dobową zbiórkę moczu to musiałam tłumaczyć pielęgniarkom o co chodzi i co mi mają przygotować bo one nie wiedziały o co chodzi mimo, że nazwa mówi sama przez siebie a tutaj pani dietetyk nie wiedziała jak ma mi dietę ustalić i też musiałam sama powiedzieć co i jak.. Mam konkretne wytyczne od mojego profesora więc wiem co ma mnie niepokoić i jak mam funkcjonować i tego pilnuję..
|
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ogarnijcie swoje pomysły !!! przez was i ja mam teraz ochote na jakieś słodkie pyszności z kremem
![]() Jeśli chodzi o golenie to robię to sama na wyczucie , nie wyobrażam sobie, że robi to tż i nie chodzi tu o żaden wstyd ale o to, że później bym była pocięta tak sobie to wyobrażam udaję się to jeszcze robić jakoś sprawnie i w miarę dokładnie . Do nóg używam golarki elektrycznej lub depilatora więc jest wygodnie bo siąde i ogarniam ![]() Jutro przejdę do zielarskiego zapytam o tą herbatkę bo calkiem wylatuje mi to z głowy a mijam sklep z 3 razy dziennie ! Edytowane przez magda16262 Czas edycji: 2016-01-26 o 10:04 |
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwoniłam właśnie do Andrzeja i się okazało, że jest za granicą.
![]() A zwolnienie lekarskie miałam do wczoraj.
|
|
#506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiecie co strasznie, okropnie, masakrycznie boli mnie d***a no szok. Co robić? To chyba sprawka małej aje nie idzie wytrzymać :'(
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Ja jeszcze w łóżku.
![]() Tośmy z Helunią pospaaaaałyyy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Darolka a moze hemoroidy ? Ja spakowałam sobie maść do torby do szpitala, ale wiem, że i przed porodem sie mogą pojawić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Jej i co teraz?
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba będę musiała zadzwonić do przychodni i zapisać się do lekarza rodzinnego.
Powiem jaka jest sytuacja, że mojego lekarza nie ma i żeby wystawił mi l4 do piątku.
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

w folie i na deser dopakuje kawatkek szarlotki 
:-D

na dodatek wszystko mnie cholernie swędzi, zaczynam powoli panikować ale wizyta w czwartek to się wszystkiego dowiem. Mam nadzieję że to po prostu słabe baterie w ciśnieniomierzu i sucha skóra
za bezstresowy pobyt w szpitalu, oby szybko zleciało