Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-26, 10:57   #571
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Czy ktos oprocz Malinki pakuje juz torbe? Ja mam w planach gdzies w polowie 37tc.
ja bym jeszcze nie pakowała, ale no strach mnie zżera, szczególnie po ostatnich skurczach..

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

u mnie była afera śmieciowa boże jak mi się recę trzęsą co ta idiota z faceta aż mi się płakać chcce
co sięstało?

Aaa mam z pierwszej ręki informacje co mam spakować
Ale fajnie, nie musze brać wielkiej torby jednak
Stary 2016-01-26, 10:57   #572
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ale Andrzej dla mnie będzie brejkał rule. To wszystko przez te ogolone nogi i Bożenę.

No niestety.
Widzisz, jednak gładka Bożena to jest to, co na faceta zawsze podziała
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 10:57   #573
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
weź mi nawet nie mów, jak sobie przypomnę jak raz przecięła położna krocze kobiecie nie na skurczu (młoda, uczyła się) to jak krzyknęła baba to aż ciarki wszystkim przeszły
Coooo?!?!?!
Stary 2016-01-26, 10:58   #574
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
tak jest i u mnie w zakładzie pracy ale niektórzy mają w umowie, że do 3 dni mają dostarczyć, najlepiej zadzwonić do swojej kadrowej. Lekarz może 3 dni wstecz i 1 dzień w przód wypisać jak pisałyście
U mnie w zakładzie na pewno jest 7 dni. Pamiętam, bo po okresie próbnym mieliśmy w pracy egzaminy i między innymi z tego też było.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 10:59   #575
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
zeby uznac dziecko bieze sie partnera za fraki ;p do urzedu stanu cywilnego tam sie prosi o takie zaswiadczenie o uznanie ojcostwa w ktorym podaje sie ze ten i ten tz to ojciec dziecka i tz to podpisuje ze to jego dziecko sie ma urodzic .ten papier bierze sie ze soba do szpitala zeby w papierach byl porzadek i potem tz moze w szystko zalatwiac w urzedach z imieniem itd itd
my idziemy to na dniach zalatwic
Papier też się przydaję jakby coś się działo i trzeba byłoby podpisać zgodę na leczenie, bez tego ojciec nie może o niczym decydować
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 10:59   #576
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Widzisz, jednak gładka Bożena to jest to, co na faceta zawsze podziała
Dokładnie.

Stary 2016-01-26, 11:01   #577
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Czyli tylko u mnie wredne pipy
u mnie też :/ jak na drugi dzień nie dostarczę to już wielki bulwers...
Stary 2016-01-26, 11:02   #578
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
też mnie straszliwie całe ciało swędzi, ale wyniki wątrobowe miałam dobre
A gin zalecił Ci te badania czy tak na "własną rękę" ?
Też będę musiała skoczyć do laboratorium bo psychicznie się zadręczę, chociaż dziwna sprawa bo po prysznicu swędzi mnie przeokropnie a wystarczy że się posmaruje oliwką i pomaga więc liczę że to po prostu przesuszona skóra ale porozmawiam o tym z ginem.

Ja spakuję chyba te mniejsze w rozmiarze 50, w sumie nie są one takie krótkie ale wąskie na szczupłego dzieciaczka czyli takiego jak mój a tych 56 wezmę mniej, najwyżej Tż dowiezie.

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:04   #579
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
Papier też się przydaję jakby coś się działo i trzeba byłoby podpisać zgodę na leczenie, bez tego ojciec nie może o niczym decydować
Załatwimy to, dziękuję za info!
Stary 2016-01-26, 11:05   #580
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Coooo?!?!?!
ale tylko raz tak było, ale ten krzyk to zapada w pamięć
ale spoko nasze porody będą bezbolesne, także Nas to nie spotka.

Lecę na miasto bo Bonku tyłek podwieje jak będzie czekała pod Galerią i mi skopie pupę, że się spóźniam

Darkanddark - dokładnie ogolona Bożena to jest to Tylko już coraz trudniej o to, czekam kiedy po porodzie złapiemy w końcu kontakt wzrokowy

Polly ah ten Andrzej, Bad Boy
Stary 2016-01-26, 11:05   #581
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Andrzej dla mnie będzie brejkał rule. To wszystko przez te ogolone nogi i Bożenę.
na pewno wpadła mu Twoja bożena w oko

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
A gin zalecił Ci te badania czy tak na "własną rękę" ?
Też będę musiała skoczyć do laboratorium bo psychicznie się zadręczę, chociaż dziwna sprawa bo po prysznicu swędzi mnie przeokropnie a wystarczy że się posmaruje oliwką i pomaga więc liczę że to po prostu przesuszona skóra ale porozmawiam o tym z ginem.

Ja spakuję chyba te mniejsze w rozmiarze 50, w sumie nie są one takie krótkie ale wąskie na szczupłego dzieciaczka czyli takiego jak mój a tych 56 wezmę mniej, najwyżej Tż dowiezie.
mi gin zlecił, bo po lekach na opryszczkę pobolewała mnie wątroba i mu o tym powiedziałam, więc wypisał dla pewności.
Stary 2016-01-26, 11:05   #582
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Trafiłam na chrapiącego brudasa. Nie oceniam ludzi pochopnie ale od piątku zdążyłam poznać zwyczaje tej kobiety.. Ok nie narzekam już bo widzę, że odbiór różny
mysle że to nie różny odbiór tylko mało kto jest w stanie zrozumieć że ona z własnej woli nie zmienia koszulki, ja też zazwyczaj takie osoby tłumacze że może zaskoczone, albo nie ma kto przywieźć... trzeba widzieć w ludziach dobro
ciesz się że jeszcze tylko jedna noc
Stary 2016-01-26, 11:08   #583
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Polly ah ten Andrzej, Bad Boy

Cytat:
na pewno wpadła mu Twoja bożena w oko

Żeby się tylko nie zakochał.

Stary 2016-01-26, 11:09   #584
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Bez przesady! przecież właściciel i tak zabezpiecza sie kaucją na wypadek zniszczeń. Burak i tyle!

Verrerie współczuję gdzie szukacie ogłoszeń? U nas odnośnie nieruchomości ,to na olx zawsze dużo jest. A i sama możesz dać ogłoszenie, że szukasz do wynajęcia. Podaj swoje wymagania, ramy cenowe i pewnie się będą odzywać, bo pośrednicy nieruchomości często w ten sposób szukają najemców dla swoich klientów.
Szukam na morizon.pl na otodom.pl i na gratka.pl, ale wszedzie sa te same.

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A jak młoda na zakraplanie?
Cienko z tymi mieszkaniami, trzymam kciuki za te piątkowe!

?
Ciezko, musze bardzo kombinowac. Krople szczypia

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:10   #585
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Słyszałam o paru minutach żeby poczekać od pierwszego pomiaru..
Co do Twojej wypowiedzi ANTERIA o tym, że same Panie dr tu siedzą- w poprzednim szpitalu jak byłam i nefrolog zlecił dobową zbiórkę moczu to musiałam tłumaczyć pielęgniarkom o co chodzi i co mi mają przygotować bo one nie wiedziały o co chodzi mimo, że nazwa mówi sama przez siebie a tutaj pani dietetyk nie wiedziała jak ma mi dietę ustalić i też musiałam sama powiedzieć co i jak.. Mam konkretne wytyczne od mojego profesora więc wiem co ma mnie niepokoić i jak mam funkcjonować i tego pilnuję..
Wybacz nie piłam konkretnie do Ciebie tylko ogólnie. Zaobserwowałam takie zjawisko na forum nie tylko na naszym wątku, że np. Ktoś ma nieco podwyższony jakiś wskaźnik w jakimś badaniu i już nagle lekarz na to nie zwrócił uwagi (bo może to nie takie istotne) No ale dana osoba wie że to źle, wie co to oznacza i już lekarz jest niekompetentny i już krytyka. Fakt twoja wypowiedz skłoniła mnie do wyjawienia moich obserwacji ale po prostu szczerze mówiąc irytuje mnie coś takiego. Wiadomo można trafić na konowała, czy zwyczajnie głupie pielęgniarki ale nie wierzę żeby większość osób które tak panikują właśnie na takich trafiały. Wiem że ciąża, strach i hormony mogą pomieszać w głowie, no ale nie dajmy się zwariować...

Emma ty też się nie obrażaj, po prostu nie wiedziałam jaka jest do końca twoja współlokatorka, podejrzewam że na chrapanie wpływu nie ma, sama chrapię i nic nie mogę na to poradzić, przed pierwszą ciążą mi się nie zdarzało, teraz chrapię namiętnie prawie co noc, Tż-t mi aż nos zatyka bo spać nie może, głupio mi ale co mam poradzić Co do higieny skoro wiedziała że ma spędzić ileś tam dni w szpitalu, to fakt mogła się przygotować.

Nie wiem jak jest obecnie w Polskich szpitalach, gdy ja kiedyś leżałam na chirurgi miałam jedną łazienkę na kilka sal i ciężko było się dopchać do łazienki, teraz pewnie czasy się zmieniły ale i tak cieszę się że nie muszę rodzić w Polsce
Stary 2016-01-26, 11:13   #586
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
mysle że to nie różny odbiór tylko mało kto jest w stanie zrozumieć że ona z własnej woli nie zmienia koszulki, ja też zazwyczaj takie osoby tłumacze że może zaskoczone, albo nie ma kto przywieźć... trzeba widzieć w ludziach dobro
ciesz się że jeszcze tylko jedna noc
Jak w domu się codziennie nie kąpie, a pościel zmienia dopiero gdy zacznie się łamać, to co będzie się tutaj zmuszać do nadmiernej higieny?
A ja niestety znam i takie, które nawet podczas okresu i pracy w słońcu na polu się nie myła codziennie, bo się przecież z gównem nie biła. po tym jak z różnymi ludźmi pracowałam i mieszkałam w Holandii, to mało co jest mnie w stanie zaskoczyć.

Stary 2016-01-26, 11:15   #587
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
Gdzie ja żyję... W czarnej dupie!!! Jestem na siebie zła ze czasami żyje jak w czarnodupogrodzie!! Gdyby nie Wy to bym o tym nawet nie wiedziała. Myślałam, że jak powiemy żeby wpisali nazwisko ojca to tak w szpitalu zrobią.
Powiedzcie mi jeszcze tylko czy takie zaświadczenie z urzędu stanu cywilnego dostane od reki, czy się na nie czeka?
I jakie to ma być zaświadczenie od ginekologa? Jakiś wzór zaświadczenia czy tylko na kartce?

Aha, sorki za kłopot, ale mam jechać do swojego urzędu stanu cywilnego czy tz? Bo jesteśmy z dwóch innych miast. I czy to kłopot, że nie mamy w dowodach tego samego adresu zameldowania.. Bo ja się nawet nie przemeldowalam... Ja zawsze miałam "czas" na to, myślałam że to zrobię po cywilnym, który planujemy w tym roku..

Jak masz daleko do urzędu to mozna poprosić o przesłanie dokumentów z jednogo usc do drugiego ja tak załatwiałam akt urodzenia przed ślubem żeby nie jechać 400 km musiałam wysłać maila ze skanem wniosku i potwierdzeniem przelewu
(opłata musi byc) i dokument odpierałam w urzedzie w którym brałam ślub czas oczekiwania koło tygodnia tyle co poczta.
Stary 2016-01-26, 11:17   #588
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
u mnie była afera śmieciowa boże jak mi się recę trzęsą co ta idiota z faceta aż mi się płakać chcce
A co sie stalo?
wiesz, ze u mnie od tego roku 2-3x w miesiacu beda wywozic? Szok przezylam a drugi pewnie przezyje jak fakturu do zaplaty wysla haha

Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
O nie nie Ja zgłaszałam 2 tygodnie temu moją datę cięcia. 7 marca A 6 mam się zgłosić do szpitala.
A to przepraszam umknęlo mi

Fasolka, Bonku
ale Wam fajnie z tymi spotkaniami
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:18   #589
m_moni
Zadomowienie

misia to co Ty jesz? pewnie mięso ja mogę tylko gęś ew. kaczkę i to tak raz na dwa tyg. nic innego mi nie wchodzi.
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:21   #590
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:

Żeby się tylko nie zakochał.
ee tam, Andrzej nie jest zła partia, wszystko zna od podszewki
Stary 2016-01-26, 11:26   #591
Olgietka
Zakorzenienie

Dziewczyny a torby do szpitala już macie spakowane? Bo mi kurde coś nie idzie Niby większość rzeczy mam naszkowane... ale boję się, ze jak ją spakuję.................. ...............to Hela już będzie wiedziała, że może wychodzić

A moja aplikacja pokazuje mi 37 dni do TP
Stary 2016-01-26, 11:29   #592
diablica071086
Zadomowienie

my z tz tez mamy inne meldunki wiec zawsze go strasze ze zamki na mieszkaniu wymienie. My za to będziemy chyba zmuszeni podwyższyc ilośc śmieci i wody bo mały będzie przecież produkował tony pampersów.

dziś ogórkowa i spagetti.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:29   #593
lala_la
Rozeznanie

Co do zwolnień to mysle że dużo zależy od dobrej woli dziewczyn z kadr. Na dostarczenie jest 7 dni, zdarzyło się że u mnie jedna z dziewczyn wysłała nie do tego działu co trzeba zwolnienie, zorientowała się jak dostała kilka set złotych mniej na wypłacie. poszukaliśmy po listach przewozowych gdzie paczka trafiła i zwolnienie zostało dostarczone do odpowiedniego działu grubo po czasie koło 2 tygodni i zapłacili jej za te dni z następną wypłatą.

kiedys koledze zanosiłam zwolnienie 7 dnia i był błąd w peselu to też dziewczyny kazały wrócic do lekarza poprawić i przynieść zrobiły wtedy jednak pieczątke że wpłyneło danego dnia więc dla chcącego nic trudnego.
Stary 2016-01-26, 11:31   #594
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
ee tam, Andrzej nie jest zła partia, wszystko zna od podszewki
I do tego dobrze zarabia. a jak wiadomo, punkt G u kobiety znajduje się na końcu słowa SHOPPING.

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a torby do szpitala już macie spakowane? Bo mi kurde coś nie idzie Niby większość rzeczy mam naszkowane... ale boję się, ze jak ją spakuję.................. ...............to Hela już będzie wiedziała, że może wychodzić

A moja aplikacja pokazuje mi 37 dni do TP
Ja jeszcze nie, czekam na koszule do spania i może wtedy się spakuje.

Stary 2016-01-26, 11:31   #595
moooniaaaa
Zakorzenienie

Olgietka
ja nie pakuje bo bym się tylko nakrecała. Poza tym mając liste i rzeczy w szafce to ile bylo spakowac? 5 minut? Nie ma co sie nastawiac na wczesne porody, wystaczy spojrzec na lutowki. A skurcze? Kazdy gin teraz trabi, że to normalne skurcze bh, ktorymi nie ma co się przejmowac.

Poza tym jakbym spakowala torbe to tż by chyba przez tydzien miał ze mnie brechę bo i tak uważa, że za dużo internetów i się niepotrzebnie nakręcam
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:34   #596
Olgietka
Zakorzenienie

ja mam taki plan, że jak się zacznie to chciałabym się rozprawić z Bożeną i wziąć kąpiel... zostawienie niespakowanej torby chyba by mnie stresowało. Spakowana jeść nie woła, więc chyba się za to dziś wezmę
Stary 2016-01-26, 11:35   #597
lala_la
Rozeznanie

A co do naszych wyników to mi sie wydaję że właśnie sie nawzajem uspokajamy, a nie straszymy. Już do tej pory każda z nas ma takiego lekarza któremu ufa, ale dzięki temu że się dzielimy wiedzą możemy na różne rzeczy też zwrócić lekarzowi uwagę. Mój np nic nie mówił o paciorkowcu więc na następnej wizycie go o to zapytam bo to dla mnie ważne. Może nie mówił bo jest jeszcze czas, moze zapomnial bo to też przecież człowiek, a może wcale nie miał w planach. Nie uważam że jest niekompetentny bo nie byłby moim lekarzem.
Stary 2016-01-26, 11:39   #598
Darkanddark
Zakorzenienie

Ej laski jakich używacie żeli do higieny intymnej? I czy po porodzie można używać tych co się używało przed czy trzeba jakiś specjalny?
Nie mowie o tantum rosa tylko o zwykłym, łagodzącym żelu. Jak macie jakiś fajny do polecenia to się podzielcie.
Stary 2016-01-26, 11:41   #599
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość

verrerie Zdrowka dla corci. Moj synek tez mial zapalenie spojowek i nie dawal sobie wkraplac nic do oczu wiec mialam ustawiony budzik w nocy i wkraplalam mu kiedy spal

Ale to trzeba wkrapiac co 4h to jak przez sen? Na spiocha nie da rady bo krople musza wpasc do worka spojowkowego. A w dzien jak robilas? My wlasnie o 12:00 nastepne wkrapianie
Dorka szybko pomagaja krople chociaz dzisiaj miala jeszcze rano zaropiale oczka ale juz duzo mniej. U nas juz chyba z piaty raz w ciagu jej zycia mamy zapalenie spojowek. Najgorzej z tym wkrapianie

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Ej laski jakich używacie żeli do higieny intymnej? I czy po porodzie można używać tych co się używało przed czy trzeba jakiś specjalny?
Nie mowie o tantum rosa tylko o zwykłym, łagodzącym żelu. Jak macie jakiś fajny do polecenia to się podzielcie.
Ja uzywam takiego Rossmanowskiego co Sroka najbardziej poleca. Jest super i kosztuje 3,99

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:41   #600
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
a jak wiadomo, punkt G u kobiety znajduje się na końcu słowa SHOPPING.

Andrzej to nawet nie wie jaki sławny na Wizażu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości