|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2822 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, no to beznadzieja takie czekanie . Przez ten pobyt w szpitalu poznasz chyba wszystkie noworodki, co przyszły w tym czasie na świat .---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Ja mam spakowane kilka par, ale u mnie sn .Pamiętam, jak w lutym po zabiegu i narkozie strasznie mnie trzęsło z zimna, okrywali mnie kocem i kołdrą
|
||
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaa no moze ;-) to jak czekalam przed operacja az gin przyjdzie bo moal byc przy operacji i leze se na stole a mialam w nosie tamponade i mi dali te rurki do nosa a ja mówię toc ja mam.nos poutykany hahah to mi dali w buzie lol. Na szczescie ja znieczulenie dobrze znioslam i poi5h jesc mi sie chcualo jak nie wiem
Cytat:
Lucy biedaku :-( sie nameczysz. Mam nadzieje ze sam porod to bedzie jak puscic bąka :-* :-* :-* :-* :-* A co do skarpetek.. Ja nie umiem spac bez. Czy to +40czy-20 .mam tak wrazliwe stopy ze jeśli dotkna posceli to malo nie zwymiotuje :-D ale na zabieg powinni pozwolic.mi pozwolili w koncu brzuch operują :-P Ja po ktg. Zapis ok ale znowu ruchow nie ma. Ale co ja poradze ze z rana spi bydlak a wieczorem malo przez pepek nie wyjdzie.. Lekarze wszyscy operowali w tym moja gin a nie chciało mi sie czekac a ze moja mama na dyzurze to jej zostawilam potem jej pokaze
|
|
#2824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lucy a moze jakies mini balety tam sobie urzadzcie ? wiesz, pusccie cos szybkiego to dzieciaki same powyskakuja Cytat:
Cytat:
hahahahah no gdzie ten mój kurier ![]()
|
|
#2825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A po cc właśnie jest taki etap,że człowiek się trzęsie, bardzo mu zimno...to jak znieczulenie schodzi. Cytat:
![]() Hehe ciekawe czy maleństwo też będzie mieć takie pory aktywności jak się urodzi ![]() Ech wzięłam paracetamol i ból krzyża troszkę osłabł...Brzuch czasem stwardnieje, ale tak jak zawsze i nie boli raczej... Ciocia mnie troszkę nastraszyła, bo to w sumie taki ból jak zawsze miałam przed @ . Ja pierdzielę, nie chcę,żeby mnie tak straszyło, to jest do doooopy. Jakbym miała mieć sn to pewnie by mnie to wszystko cieszyło i czekałabym jak na szpilkach na jakiś rozwój akcji, ale tak to ja dziękuję... ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Paula co znowu zamówiłaś?
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i żałuje ze wczesniej tego nie zrobiłam ![]() bede pedzic soki z buraka i marchewki
|
|
#2827 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie też na ostatnim ktg spał, żadnych ruchów, położna brzuchem majtała i nic, a tylko zaczęła odłączać to ustrojstwo, to zaczął się wypinać, ze wszyscy widzieli. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Czyżbyś się wyszykowała? ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
.Ależ maruda się mnie zrobiła ostatnio |
||
|
|
|
#2828 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja spakowałam takie grube frotte skarpetki, gdyby było zimno d o szpitala. i czasem mi się zdarza spać w cieniutki bo mam zawsze lodowate nogi, ale teraz to mnie dzidzia chyba grzeje. |
||||
|
|
|
#2829 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak pizamke zdjelam mialam odkurzyc ale boje sie ze wtedy przyjdzie kurier i go nie usłysze chyba zapuszcze sobie jakis film ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- mam na stanie wszystkie składniki to niech tylko maszynke przyniesie to bede pedzic ;D
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Co to za moda, wszystkie moje koleżanki ostatnio kupują sokowirówki
![]() Cytat:
![]() Ja pierdzielę, miałam jechać ogarnąć kuchnię, ale się boję
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2833 |
|
Raczkowanie
|
Hahaha i :dupa: z mycia okien.. Zanim zdjęłam firanki to deszcz zaczął padać.. No nic może jutro się uda 😃. A ja nie cierpię skarpet. W domu chodzę i bez skarpet i bez kapci...
Mmm Paula uwielbiam sok z buraka... Fakt ma ziemisty posmak ale jak da się jabłko marchew i jakiegoś cytrusa to jest suuuuper 😁. Ciekawe jak dzisiejsza mamusia?! Może juz po wszystkim... I jeszcze ciekawe jak dziewczynom pierwsze noce z malenstwami minęły.. Żadna się nie odzywa... |
|
|
|
#2834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój dzieć mnie grzeje wszędzie, tylko o stopach zapomina
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
Nie śpię
ale później Was nadrobię, co popisałyście od rana, bo muszę parę rzeczy załatwić
|
|
|
|
#2836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Motylku, ostrożnie z tym sprzątaniem, masz doczekać do terminu
|
|
|
|
|
#2837 |
|
Raczkowanie
|
Nina śliczna
![]() Ja mam znowu zgagę, w nocy masakra, aż jęczałam z bólu. Mąż już mówi, że jest niewyspany bo budzę go tymi jękami przy przekręcaniu się. Poza tym jak wstaje to robie takie akrobacje bo mnie wszystko boli,że śmieje się, że jak będziemy jechać do porodu to chyba będę miała nogi na dachu samochodu. Mały ciągle się wypycha. Jedyny plus dzisiejszego dnia to to, że montują mi właśnie szafę w sypialni, dziś albo jutro jeszcze zrobią w przedpokoju i zostaną tylko meble w łazience. Mam nadzieję, że zrobią je do końca tygodnia i będziemy mieli już wszystkie meble. Więc zabiorę się za przewożenie pozostałych ubrań i naszych rzeczy z rodzinnych domów. Jak wszystko poukładam to mogę rodzić
|
#2838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
Cytat:
![]() Cytat:
że co ??? musze oczy trzeć ze zdziwienia ![]()
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2840 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lucytaka zawieszona w szpitalu jesteś, pewnie wolałabyś sobie w tym czasie jak nic się nie dzieje w domu posiedzieć. A dzieciaczkowi się nie spieszy, pewnie czeka do dnia terminu ![]() Ja upiekłam ciasto i ugotowałam obiad. Potem szpital, mam nadz, że dziec nie strzelił psikusa matce i nie odwrócił się z powrotem główką do góry hehe, ale na to małe szanse na szczęście
|
|
#2842 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Poszłam spać a tu tyle czytania ![]() Elena, jak zaczęłam czytać jak Ci noc minęła to myślałam, że się zaczęło. Już miałam na pierwszą stronę lecieć i Twój tp sprawdzać ![]() Tż śpi, ale po nocce jest, więc muszę się stoczyć do kuchni i zrobić sobie śniadanie. Tak mam dziś palce spuchnięte, że nie mogę ich zgiąć
|
|
|
|
#2843 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dobry
![]() Witam się po ciężkiej nocy. Ale czuję kolejny dzień się nieźle. Serio, oprócz wiadomo "ciężaru", trudności z oddychaniem, zadyszki to nic mi nie dolega, żadne zgagi bóle i inne. Dziewczyny kiedy odstawiałyście magnez??? Dziś zaczynam 37 tydzień I wg Pani doktor mojej powinnam odstawić za około tydzień czyli na początku 38 tygodnia - nie za późno??? Albo może w tym tygodniu zejść z 3x2 na 3x1? Nie chcę jednak być mądrzejsza od pani doktor, więc pytam się Was. Motyl weź paracetamol i żeby przeszło ![]() Paula dobry pomysł z przytulaniem na ból pleców jak będę mieć taki problem to będę prosić męża ![]() Marciar jak tam ostatnie dni "spokoju"? Rany boskie Ty zaraz będziesz tulić swoją niespodziankę ![]() Lola kciuki za laktacyje, super ze masz taką grzeczna córcię
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Bo mnie ten tekst twojego tz rozbawil :-P niech nie narzela ze jeczysz w nocy. Ja tez jecze jak sie przewracam. A jak oni chrapia to co?:-P
|
#2845 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
Ja skarpetki takie Puchatek cieplutkie spakowałam, bo całe życie zimne stopy i ręce mam chociaż teraz jak mam uregulowana tarczycę juz jest lepiej
sokowirówka tez latem kupiłam i soki szły pełna para teraz rzadziej ale są np wczoraj zrobiłam jabłkowy tak mnie naszło a ze wypiłam go zaraz po zjedzeniu ogorkowej to pewnie stąd ta zgaga :P
|
#2847 |
|
Raczkowanie
|
właśnie jak mi to powiedział to od razu wyrzuciłam mu chrapanie. Nawet w sobotę po mojej imprezie urodzinowej tak chrapał, że nie mogłam zasnąć, ale stwierdziłam, że do salonu nie pójdę spać bo w sypialni wygodniejsze łóżka. W końcu udało mi się usnąć. Ale on chrapie często, a po alkoholu to już w ogóle, a ja dyszę jak lokomotywa w ciąży i to dopiero pod koniec więc niech nie narzeka
|
#2848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie by na pewno wszyscy ubili hehe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podpajęczynówkowe, ale nie wiem co to było
|
|
#2849 | ||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
serio. W następnej ciąży nie będę narzekać do końca drugiego trymestru chyba że na poczatku, bo on też potrafi być ciężki Cytat:
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
trwają kilka sekund i się budzę do końca.Cytat:
to duży wysiłek jest.
|
|
#2850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a tam balety, powinny jak w więzieniu wizyty na godziny z tż umawiać Motyl mnie spaściły 3 inne i dopiero tam się udało Od czegoś są jednak próbne
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

Co mi z tego, że szyjka się zgładziła, czopy wydobyły, jak rozwarcie zatrzymało się na tym 3,5 cm i stoi 
, no to beznadzieja takie czekanie
. Przez ten pobyt w szpitalu poznasz chyba wszystkie noworodki, co przyszły w tym czasie na świat
.

żeby przeszło 
trwają kilka sekund i się budzę do końca.