Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-26, 11:39   #2851
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Ostatnio wspominałam Wam, że szwagierka kupiła leżaczek, a potem dowiedziała się ode mnie, że ja chciałam kupić leżaczek bujaczek ten Tiny Love i wiecie co. Jak przyszli do mnie na urodziny to powiedziała, że napisała do tego sprzedającego gdzie kupiła leżaczek, że chce zrezygnować z kupna i znalazła ten TL i pyta czy może być ten kolor(szary z turkusem). A ja właśnie taki chciałam kupić i jestem : jupi: i super, że jeden wydatek mniej, a leżaczek będzie taki jak chciałam. Najbardziej zależało mi na nim dlatego, że w nim maluszek leży na płasko jak w łóżeczku więc będzie z nami jeździł do teściów, rodziców itd
Stary 2016-01-26, 11:40   #2852
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Ja skarpetki takie Puchatek cieplutkie spakowałam, bo całe życie zimne stopy i ręce mam chociaż teraz jak mam uregulowana tarczycę juz jest lepiej sokowirówka tez latem kupiłam i soki szły pełna para teraz rzadziej ale są np wczoraj zrobiłam jabłkowy tak mnie naszło a ze wypiłam go zaraz po zjedzeniu ogorkowej to pewnie stąd ta zgaga :P
Haha

Teraz cytrusy tanie. Mi tż że dwa razy w tygodniu robi z grejpfrutow soczek

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:40   #2853
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzczesliwaNarzeczona Pokaż wiadomość
właśnie jak mi to powiedział to od razu wyrzuciłam mu chrapanie. Nawet w sobotę po mojej imprezie urodzinowej tak chrapał, że nie mogłam zasnąć, ale stwierdziłam, że do salonu nie pójdę spać bo w sypialni wygodniejsze łóżka. W końcu udało mi się usnąć. Ale on chrapie często, a po alkoholu to już w ogóle, a ja dyszę jak lokomotywa w ciąży i to dopiero pod koniec więc niech nie narzeka
A no dokładnie ;-) moj ma taki sen ze musialabym go mlotkiem walic jakby cos sie zaczelo dziać :-P
Stary 2016-01-26, 11:41   #2854
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EndOfRainbow Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Poszłam spać a tu tyle czytania

Elena, jak zaczęłam czytać jak Ci noc minęła to myślałam, że się zaczęło. Już miałam na pierwszą stronę lecieć i Twój tp sprawdzać

Tż śpi, ale po nocce jest, więc muszę się stoczyć do kuchni i zrobić sobie śniadanie.

Tak mam dziś palce spuchnięte, że nie mogę ich zgiąć

A mierzysz ciśnienie? U mnie kostek prawie nie widac na stopach, z dłońmi nie jest lepiej a co najgorsze strasznie palce mi drętwieją.. Ale u mnie to ciśnienie szaleje. Takze może kontroluj w ciagu dnia czy są skoki czy nie...
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:41   #2855
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
eh ta końcówka ciąży serio. W następnej ciąży nie będę narzekać do końca drugiego trymestru chyba że na poczatku, bo on też potrafi być ciężki
to się dopiero okaże u mnie 2 trymestr był mega bolesny jak mała kopała, odbijała się wręcz jak na trampolinie
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:41   #2856
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Ostatnio wspominałam Wam, że szwagierka kupiła leżaczek, a potem dowiedziała się ode mnie, że ja chciałam kupić leżaczek bujaczek ten Tiny Love i wiecie co. Jak przyszli do mnie na urodziny to powiedziała, że napisała do tego sprzedającego gdzie kupiła leżaczek, że chce zrezygnować z kupna i znalazła ten TL i pyta czy może być ten kolor(szary z turkusem). A ja właśnie taki chciałam kupić i jestem : jupi: i super, że jeden wydatek mniej, a leżaczek będzie taki jak chciałam. Najbardziej zależało mi na nim dlatego, że w nim maluszek leży na płasko jak w łóżeczku więc będzie z nami jeździł do teściów, rodziców itd
Oooooo ale fajnie przyszczescilo Ci się

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-01-26, 11:43   #2857
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Cytat:
Haha

Teraz cytrusy tanie. Mi tż że dwa razy w tygodniu robi z grejpfrutow soczek
mmmmniam narobiłaś mi ochoty na taki świeży soczek grejfrutowy

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
A mierzysz ciśnienie? U mnie kostek prawie nie widac na stopach, z dłońmi nie jest lepiej a co najgorsze strasznie palce mi drętwieją.. Ale u mnie to ciśnienie szaleje. Takze może kontroluj w ciagu dnia czy są skoki czy nie...
ja też tak puchnę, a ciśnienie książkowe i o co chodzi

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Oooooo ale fajnie przyszczescilo Ci się
taaaaa i to jak w porę mnie zapytała
Stary 2016-01-26, 11:43   #2858
mamusiaczek
Rozeznanie

Thumbs up Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Niektórzy ( tacy eko-sreko, co tylko sn ) na cc mówią "wydobycie" , dla mnie wydobycie to może być węgla albo ropy naftowej, a nie jeśli chodzi o poród . Owszem, różni sie od porodu sn, ale tu i tu chodzi o dobro i bezpieczeństwo matki i dziecka .
Moim zdaniem i tu i tu się namęczysz, tylko w innym czasie. A te wielkie przeciwniczki cc, które mówią, że to nie poród, to sama bym na stół położyła Mądrale...
Ja tam nie widziałam żadnej różnicy w miłości do dziecka, czy rozwoju między chłopakami. Ważne, że oboje ( a właściwie troje) wyszliśmy z tego cało
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
a trzęsłam się też. trochę z zimna (leżałam ponad godzinę pod ktg, bez skarpetek i mi zimno było), a trochę zapewne z emocji
Też tak miałam. Pod 2 kocami leżałam i dalej mi było zimno.
Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Raaaaany boskie, teraz mi będzie szło ślimaczym tempem Co mi z tego, że szyjka się zgładziła, czopy wydobyły, jak rozwarcie zatrzymało się na tym 3,5 cm i stoi Właśnie zbadali. A na oksy przed terminem się nie piszę
Do domu też nie wypiszą. Do upy czekanie tu
Ahh naszą cierpliwość to te dzieciaki ćwiczą od początku!
A 3,5 cm to już coś! Do tp mamy mniej niż tydzień, to może dzieciaczki już się zlitują!!
Bartuś dawaj noooooo!!
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość

Ja po ktg. Zapis ok ale znowu ruchow nie ma. Ale co ja poradze ze z rana spi bydlak a wieczorem malo przez pepek nie wyjdzie..
Dobrze, że wszystko OK
Moja panna też rano jest spokojniejsza. Zobaczymy jak to będzie później.
Stary 2016-01-26, 11:44   #2859
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
to się dopiero okaże u mnie 2 trymestr był mega bolesny jak mała kopała, odbijała się wręcz jak na trampolinie
Hahaha no dobra :P ale wiesz, jak to moja pierwsza ciąża to wszystko było uciążliwe, mimo, że jak wspominam np 5 miesiąc to nie dolegalo mi nic oprócz wiadomo szybszego męczenia się niż przed ciąża i wzmożoną sennościa - ale przecież będąc na L4 w domu to są dolegliwości do zniesienia i brzuszek 3x mniejszy a już mi ciążył haha

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-01-26, 11:44   #2860
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już VI część naszego wątku!

Tez nie mam zastrzeżeń co do wyglądu włosów, szkoda ze tylko na czas ciazy sa takie idealne. Muszę w końcu sie do fryzjera umówić bo w końcu porod mnie zastanie a juz mam niemały odrost
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:44   #2861
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
LO rany.... Kiedy się Wam takie dolegliwości przypaletaly?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-01-26, 11:44   #2862
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
A no dokładnie ;-) moj ma taki sen ze musialabym go mlotkiem walic jakby cos sie zaczelo dziać :-P
Jak się łobuz rodził to poszliśmy z tż późno spać. Ja jeszcze chwilę siadłam na forum, poszłam do wc i wody poszły. Wracam do tż, który spał może od 10 min i go budzę, a ten do mnie "daj mi się wyspać", za chwile "no nie rób sobie jaj" Dobrych kilka minut go budziłam, zanim do niego dotarło, że nie żartuje
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:45   #2863
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

A miałam Wam napisać, że wczoraj byłam w rossmanie i przez przypadek trafiłam na olej z wiesiołka z oeparolu za 15zł w promocji z 20zł. Nie wiem czy to tanio czy drogo, ale może którejś się przyda to info
Stary 2016-01-26, 11:45   #2864
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się łobuz rodził to poszliśmy z tż późno spać. Ja jeszcze chwilę siadłam na forum, poszłam do wc i wody poszły. Wracam do tż, który spał może od 10 min i go budzę, a ten do mnie "daj mi się wyspać", za chwile "no nie rób sobie jaj" Dobrych kilka minut go budziłam, zanim do niego dotarło, że nie żartuje
Haha :-D
Stary 2016-01-26, 11:47   #2865
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Cytat:
ja mam takie dolegliwości od 7 stycznia. Myślałam, że to związane jest z tym, że dużo robiłam w kuchni bo mieliśmy parapetówkę. Ale dawno jest już po imprezie, dużo leżę nawet z nogami u góry, odpoczywam, a dalej puchnę :/
Stary 2016-01-26, 11:48   #2866
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
A miałam Wam napisać, że wczoraj byłam w rossmanie i przez przypadek trafiłam na olej z wiesiołka z oeparolu za 15zł w promocji z 20zł. Nie wiem czy to tanio czy drogo, ale może którejś się przyda to info
Oooooo dobrze wiedzieć! Kurcze a byłam w rossmanie wczoraj i nie zwróciłam uwagę na półkę z lekami a przydałoby mi się jedno opakowanie więcej, bo mam tylko jedno a do tp 4 tygodnie więc za mało.

Cytat:

Ja jestem cholernie ciekawa jak mój tż będzie reagował :d bo niby taki spokojny i ten tego, tak samo chce być przy porodzie i niby nic go nie rusza, ale zobaczymy

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-01-26, 11:49   #2867
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:

Z miesiąc temu ciśnienie mi mega skoczyło i biorę tabletki, które w sumie niewiele dają ale zawsze coś... I teraz 4 razy dziennie mierzę ciśnienie. Ale sytuacja opanowana chyba 😁
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:49   #2868
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Cytat:
no mam nadzieję, że mój tż tak nie zareaguje bo ja napewno będę wystraszona bo to pierwszy poród więc wolałabym szybko dotrzeć do szpitala i być już pod kontrolą
Stary 2016-01-26, 11:50   #2869
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
tego jeszcze nie przeszłam

a tam balety, powinny jak w więzieniu wizyty na godziny z tż umawiać

Motyl mnie spaściły 3 inne i dopiero tam się udało Od czegoś są jednak próbne
No dokładnie
Potem jeszcze poszłam się malować na nastęnpne wesele (też próbnie) do Pachnidła i też inna spaściła Dopiero kolejna to był strzał w dziesiątkę i tak już do niej chodzę ponad 5 lat

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:51   #2870
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
ejjj ja słysze swoje spojenie juz od tygodnia

szczegolnie w nocy jak wstaje na silu i poki nogi przeloze przez rame łózka i na ziemie to słysze taki chrupot, trzeszczenie czy cos podobnego :conf used:

czasami nawet tz to usłyszy i pyta a co to takiego
Skrzypimy jak stare babcie emerytki
Stary 2016-01-26, 11:52   #2871
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Cytat:
Oooooo dobrze wiedzieć! Kurcze a byłam w rossmanie wczoraj i nie zwróciłam uwagę na półkę z lekami a przydałoby mi się jedno opakowanie więcej, bo mam tylko jedno a do tp 4 tygodnie więc za mało.

Ja jestem cholernie ciekawa jak mój tż będzie reagował :d bo niby taki spokojny i ten tego, tak samo chce być przy porodzie i niby nic go nie rusza, ale zobaczymy
odnośnie bycia przy porodzie i tego, że nic ich nie rusza to mój tż na to, że nie każdy chce być przy porodzie bo to różne mogą być widoki i niektórzy mdleją itd mój powiedział, że jego nic nie rusza, przecież w pracy widział już tyle trupów na co ja : eeek: i że poród a trup to dwie różne rzeczy, ale takie rozumowanie faceta
Stary 2016-01-26, 11:59   #2872
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Motyl mnie spaściły 3 inne i dopiero tam się udało Od czegoś są jednak próbne
Ja w życiu nie byłam u kosmetyczki na makijażu. Jakoś tak mam, że nikomu obcemu nie ufam, wolę się sama pomalować. Na swój ślub też sama wykonałam swój makijaż
Cytat:

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Tez nie mam zastrzeżeń co do wyglądu włosów, szkoda ze tylko na czas ciazy sa takie idealne. Muszę w końcu sie do fryzjera umówić bo w końcu porod mnie zastanie a juz mam niemały odrost
Moje nigdy nie są idealne. Jak sobie porządnie nie wysuszę na szczotce to wyglądam jakbym miała mopa na głowie Tak to jest z tymi wysokoporowatymi kłakami

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

SzczęśliwaNarzeczona a to chłopina strzelił porównanie Jakby poród to jakaś rzeźnia była.
Stary 2016-01-26, 12:00   #2873
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
odnośnie bycia przy porodzie i tego, że nic ich nie rusza to mój tż na to, że nie każdy chce być przy porodzie bo to różne mogą być widoki i niektórzy mdleją itd mój powiedział, że jego nic nie rusza, przecież w pracy widział już tyle trupów na co ja : eeek: i że poród a trup to dwie różne rzeczy, ale takie rozumowanie faceta
no ale trupy nie są fajne:P ja ominęłam to na zajęciach z kryminologii, ale mój tata miał sekcje i mówił,że za pierwszym razem było źle, ale za drugim już jadł kanapkę

Stary 2016-01-26, 12:00   #2874
ja :)
Zakorzenienie

Łojezu wróciłm do siebie. Bąbel z nianią na spacerze to mam chwile dla siebie
Umordowałam sie jak nie wiem ale kupiłam wreszcie moje upatrzone kwiatki w tym 1.5 metra palme i ledwo co to dotachaam do auta z obi a pozniej do domu. Szczególnie że Pola utkela w obi w dziale z kosiarkami-traktorkami i za Chiny nie chciała wyjść więc musiałam wziąc ją za fraki i na ręce Boziu, dopiero 12 a ja umordowana jak po dniówce ciezkich robót w roli

Dobrze ze mama zapakowala obiad na 2 dni to nie musze robic tylko mam labe

Mój tata powiedział, że nie wierzy zebym urodzila za 2,3 a nawet 4 tyodnie bo za dobrze wyglądam jestem zbyt "rzeźka" i nie ruszam sie jak słoń Mówi ze ma porownanie z moją mamą i szwagierką i kims tam jeszcze Tłumacze mu ze w ostatniej ciazy bylo tak samo, bo dobrze ciaze znosze a oni mnie nie widzieli bo nie mieszkalam w PL. Ale i tak nie wierzy. Mówi że przenosze pewnie z 2 tyg Dziekuje za takie wróżby
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 12:02   #2875
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

heheh motyl wiem, że nie są fajne, ale porównanie trochę nie na miejscu, ale tż powiedział, że chodziło mu o to, że po tych trupach nic go już nie zaskoczy i na pewno nie obrzydzi hehe
Stary 2016-01-26, 12:05   #2876
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EndOfRainbow Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Poszłam spać a tu tyle czytania

Elena, jak zaczęłam czytać jak Ci noc minęła to myślałam, że się zaczęło. Już miałam na pierwszą stronę lecieć i Twój tp sprawdzać

Tż śpi, ale po nocce jest, więc muszę się stoczyć do kuchni i zrobić sobie śniadanie.

Tak mam dziś palce spuchnięte, że nie mogę ich zgiąć

No, no, no! niech dzieć jeszcze siedzi, choć ze 2 tygodnie

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Dobry

Witam się po ciężkiej nocy. Ale czuję kolejny dzień się nieźle. Serio, oprócz wiadomo "ciężaru", trudności z oddychaniem, zadyszki to nic mi nie dolega, żadne zgagi bóle i inne.

Dziewczyny kiedy odstawiałyście magnez???
Dziś zaczynam 37 tydzień I wg Pani doktor mojej powinnam odstawić za około tydzień czyli na początku 38 tygodnia - nie za późno??? Albo może w tym tygodniu zejść z 3x2 na 3x1? Nie chcę jednak być mądrzejsza od pani doktor, więc pytam się Was.

Motyl weź paracetamol i żeby przeszło

Paula dobry pomysł z przytulaniem na ból pleców jak będę mieć taki problem to będę prosić męża

Marciar jak tam ostatnie dni "spokoju"? Rany boskie Ty zaraz będziesz tulić swoją niespodziankę

Lola kciuki za laktacyje, super ze masz taką grzeczna córcię
Nie pamiętam dokładnie, ale już w grudniu mój gin kazał przestać brać
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 12:06   #2877
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Lola- piękna córeczka, gratulacje

Ja miałam tak koszmarną noc, że płakałam z bólu, dlaczego boli mnie i rozrywa wszystko na raz, a jak jeszcze doszły takie gorące kłucia w szyjce i niemożność wstać do wc, to myślałam, ze eksploduję ze złości .

Pod wieczór już nie dałam rady chodzić, przyszła koleżanka, to ledwo się podniosłam- stwierdziła, ze nie chce być w ciąży, jak tak patrzy na mnie .

Na szczęście rano przeszło, do tego córcia wstała sama, zanim poszłam ją budzić a ja nigdy nie mam serca takiej ciepłej i zaspanej wyciągać z łóżka, więc mi ulżyło, że zostało mi to oszczędzone .

Zaraz zjem śniadanko i nudów ciąg dalszy .
Korcą mnie te okna od wczoraj, ale ponieważ nie zamierzam rodzić wcześniej, to boję się za nie zabierać, żeby nie wywołać wilka z lasu
Oj bidulo to sie umeczylas.. Ale juz niedlugo
Okna lepiej sobie odpusc Nie ma co ryzykowac
Stary 2016-01-26, 12:07   #2878
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
heheh motyl wiem, że nie są fajne, ale porównanie trochę nie na miejscu, ale tż powiedział, że chodziło mu o to, że po tych trupach nic go już nie zaskoczy i na pewno nie obrzydzi hehe
wiem wiem o co mu chodziło, ale uwierz mi-ma rację haha.Chociaż porównanie niefortunne. No ale popatrz, obce trupy to były, a ty jednak jesteś jego żoną, Twoja fizjologia nie zrobi na nim wrażenia

Stary 2016-01-26, 12:09   #2879
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Elenka współczuję dolegliwościTeż często miewam takie nocki, co drugą noc tak mam właściwie... dzisiejsza na szczęście wyjątkowo spokojna i przespana. A u Ciebie to może po tych wczorajszych porządkach tak się ruszyło wszystko?

Tak piszecie o myciu okien i powiem Wam, że ja nabrałam ochoty... bo moje brudne, że hej... ja tam mogę rodzić więc spokoChociaż tak szczerze, to się jeszcze zastanowię nad tymi oknami, boję się że się przeziębię podczas mycia i potem będę szła z gilami w nosie rodzić

A tak ogólnie to smutno mi od rana
Czemu Ci smutno? Moze pogoda? U nas jest strasznie buro..

A co do okien to wlasnie ja mam az czqarne! Nie mylam na siweta bo mowie ze bedzie dobry czas na przedporodowe harce Ale TZ mi zabrania wlasnie z tego wzgledu o ktorym piszesz - zeby sie nie przeziebic. W sumie racja, porod to duzy wysilek i szkoda oslabionym od przeziebienia isc

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Cóż za realistyczny sen miałam w nocy! Śniło mi się, że urodziłam Poród lekki, właściwie bezbolesny. Mały wyskoczył szybciutko za jednym parciem. Ważył 3,600, mierzył 55 cm hehe. Ach, marzenie

Moje okna też nie grzeszą czystością, ale ja się za to nie zabieram, lepiej nie ryzykować. Na dziś planuję tylko kurze powycierać i może chlebek bananowy upiekę. TŻ poodkurza podłogi jak wróci z pracy.
No to oby sen sie sprawdzil
Uwielbiam bananowy chleb. Pierwszy raz jadlam na hawajach z lokalnych bananów od jakiejs babci tam zamieszkalej i niestety nigdy nie jadlam równie dobrego, ale i tak bym zjadla. Narobilas mi smaka!
Stary 2016-01-26, 12:09   #2880
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
My mamy taką używkę mała (nie zrobisz w niej na jeden raz więcej niż 3-4 szklanki soku, ale może dzięki temu że mała i dosyć szybko się czyści to w miarę regularnie używamy rodzice mają taką duuuuuuuza myje się ciężko bo ledwo do zlewu części wchodzą i ostatni raz używali chyba kilka lat temu :P
Ja mam z zelmera, też niezbyt duża, ale do mycia super i dobrze mi się sprawuje. Dołączony jest do niej taki kubek z pokrywką, prawie litrowy, czasem robimy tak ze dwa- trzy te kubki, przelewamy w butelki szklane i do lodówki i na dzień jest zapasik .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości