|
|
#631 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
Cytat:
więc wcale nie jest tak, że tylko gin jest teraz Twoim lekarzem, może i pierwszego kontaktu tak, ale nie jedynym. To tak samo jakby Cie ortopeda czy okulista miał nie przyjąć bo jesteś pod opieką gina. Coś ściemniają w tej przychodni...Cytat:
Zaliczyłam zakupy, jak wracałam to mnie TŻ zgarnął i podrzucił do domu bo akurat przejeżdżał obok nadrobiłam was i idę się położyć bo mnie Bożena szczypie :P za dużo się nałaziłam dzisiaj ale przynajmniej kupiłam dla małej półśpiochy x2, body x1 i paczkę pampersów sztuk 43. Do tego worek próżniowy wiszący żeby jeszcze trochę miejsca było w szafie, dwie koszulki na szerokich ramiączkach dla mnie, podkoszulek i skarpetki dla młodego a i dla TŻ coś tam wzięłam więc generalnie każdy skorzystał :P
|
|||
|
|
|
#632 |
|
Zadomowienie
|
Ok zaraz wrzuce tylko podladuje chwile telefon
|
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Misia
Mnie to chyba nie dziwi nie dla każdego ciężarna to osoba zasługująca na szczególne traktowanie ...Mnie nikt w kolejce nie przepuścił, ale też nie proszę bo idę do sklepu = dobrze się czuję, ale ... ! prosić ciężarną o przepuszczenie w kolejce to już z lekka zabawne, a ostatnio zdarzają mi się takie sytuacje ![]() Cytat:
ale to chyba spojenie i to wszystko tam na dole nam się rozchodzi + główka napiera Gofry
|
|
|
|
|
#634 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
to super ze już wiesz
![]() co za facet, nie rozumiem na jakiej podstawie odmówił Tobie l4, przecież kobieta w ciąży ma prawo do innej opieki medycznej nie tylko do gina, ktory jest specjalista tylko w swojej dziedzinie To do okulisty czy ortopedy tez nie ma sie pojawiać bo jest pod opieka gina? absurd Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie rosołek dochodzi a ja mam jeszcze ryz z jablkami ale to chyba na deser ![]() u mnie jest taka spiaca pogoda ze nic mi sie nie chce robić i chyba dziś zrobię dzien lenia rozwieszę tylko pranie i finito ![]() Jutro moze pojade do Ikei
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
Misia mam nadzieje ze dobrze widac jal co to pytaj. Aha ja ciasto na nalesniki robie po swojemu ale mozesz tak jak jest w przepisie
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie :-D robie zamówienie w aptece ale nie Gemini tylko DOZ z odbiorem osobistym w aptece.
Mam już balsam do ust Tisane który podobno jest świetny na brodawki. I zastanawiam się, czy jest sens kupować jeszcze Maltan?? Jak myślicie
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny widzialyscie takie dziwactwo kiedys?moze ktoras z was robila?
szarlotka na.kajzerkach, dla tych ktore nie widza zdj
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
ooo jutro jak tż wróci z pracy to chyba wybiorę się do sh i pepco. Brakuje mi półśpiochów i ktoś zachwalał ręczniki w pepco dla dzieci, jakieś 2paki
![]() Ja z l4 mam lajt, szefowa do mnie przyjeżdża i zabiera, zawozi do księgowej, a potem do zus-u i jak mam online podgląd w zusie to zawsze jest wszystko na czas, więc jestem jej za to bardzo wdzięczna
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko tu nie chodzi o szczegolne traktowanie. Tylko darcie mordy o kosz na smieci. Sorry ale wydzierać to on sie moze na swoja żone a nie na mnie. Bez przesady..
|
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym nie brała na zapas. Misia Ja to wiem, Ty to wiesz, a ludzie są różni. Gdybyś co miesiąc ten kosz ciągała to też byś w końcu wybuchła. Ale skoro mówił to teściowi to powinno się jemu oberwać, a nie Tobie
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2016-01-26 o 12:48 |
|
|
|
|
#641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję! Cytat:
Jaki mi tam wpadnie w ręce w Rossmanie, i nie zauważyłam różnicy między nimi.Moja hemoglobina 13,5 ale ja z kolei bardzo uważam na to co jem, bo mi spadala w pewnym momencie. Poza tym jestem przewrazliwiona, bo moja koleżanka olewała całą ciążę hemoglobinę i podczas porodu musiała mieć przetaczaną krew!
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
Dark ja mam znow maltan bo kolezanka mi dala takze nie wiem czy jest sens kupowac i to i to. A co do plynu to ja uzywam ziaja mamma czy jakos tak dla kobiet w ciazy i po porodzie w bialej butelce z pompka kupilam juz dawno w rossmanie i mi dobrze sluzy ma taki ladny delikatny zapach
|
|
|
|
#643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat przy okazji zamówienia z Gemini zamówiłam sobie buteleczkę to będę mieć do szpitala ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za opinie, póki co się wytrzymam
kurcze chciałabym te aptekę za jednym zamachem zrobić a czuje, ze znowu czegoś zapomniałam :-D
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tylko wrócę do domku Dark ja nie kupuję nic na brodawki. Jeśli samo mleko nie da rady to wyślę męża po Maltan 😉
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje tylko powiedz mi jeszcze jaka dajesz śmietane ile %
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2016-01-26 o 13:05 |
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Dark, ja mam i balsam i maltan.
Pampersow, podkładów i wkładek laktacyjnych itp nie zabieram. Wszystko zapewnia szpital. Hm. To moze tez zmieszczę sie w małą walizkę.....choć wydaje mi sie to mało prawdopodobne bo i rożek i szlafrok i ręczniki wole mieć swoje.... Apropo rożka doszły mnie słuchy, że wczoraj cztery marcówki zrobiły zamowienie u MadeM ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#648 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja torbe spakowalam wczoraj, zmiescilam sie w kabinowke mala samolotowa.
Z tym, ze ja potrzebuje do szpitala: Koszule Szlafrok Klapki Majtki poporodowe i jakies czyste bawelniane na wyjscie, skarpetki Probka pasty do zebow, probka kremu, szczoteczka, szczotka do wlosow, gumka Zel do mycia - malutkie opakowanie Recznik Mam tez duze podpaski Tena zamiast podkladow (sa najlepsze!) ale nie wiem czy brac bo w szpitalu sa Ubranka dla synka na wyjscie do domu Dwie pieluszki Kocyk
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie zrobiłam taką listę
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#651 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę zabrać: 6 x pajacyk 6 x body 6 x skarpetki 3 x czapka śpiworek ręcznik dla siebie i Małej 1 małe pampersy waciki 5/6 x śliniak kosmetyki dla mnie (pasta do zębów, szczoteczka, żel itp) mały żel dla Małej koszule/luźne ubrania dla mnie szlafrok kapcie smoczek ubrania na wyjście dla mnie i Małej termometr do wody i zwykły ewentualnie majtki i podkłady po paczce i wodę na porodówkę No i wiadomo ładowarka do telefon, jakiś grzebień, lusterko Szpital daje mi: koszulę do porodu paczkę pampersów podkłady i majtki jednorazowe (nie wiem ile) krem do pupci coś do pielęgnacji pępuszka sól fizjologiczną i gaziki do przemywania no noska no i później przy wypisie receptę na witaminy itp
|
|
#653 |
|
Wtajemniczenie
|
Olgietka bierzesz chustę?
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i : -woda w butelce - jakiś baton czy biszkopty - pomadka do ust - ładowarka do telefonu i to chyba wszystko
|
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
krem do rąk na porodowke !! jezu może to głupie ale ja nietrawie nienawidze mieć suchych rąk !! tak jak ust wiec jak mi wyschna bo bede je wycierac potu itp to chyba wscieku macicy dostane jak nie bede czym ich nawilzyc
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka - termometr? Śliniaki?
Szczeperka, biorę ale do masażu/ciągnięcia przy parciu ![]() Pierwszy raz zamotam w domu jak będę się czuła pewniej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedziałam, ze mam pamiętać o czymś ![]() No i dokumenty rzecz jasna mam zabrać Mateńko, ale się okropnie od 8 tłuką, nie da się własnych myśli usłyszeć, a co dopiero przez telefon czy z kimś porozmawiać wiercą, kują, burzą
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka
po co Wam śliniak i termometr?
|
|
|
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
Misia z reguły daje 18% teraz też taką z kartonika ale myślę że 12% tez by sie nadala
|
|
|
|
#660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jesc i tak nie bede bo do cc na czczo a potem co chwile pytaja czy jestem glodna.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

więc wcale nie jest tak, że tylko gin jest teraz Twoim lekarzem, może i pierwszego kontaktu tak, ale nie jedynym. To tak samo jakby Cie ortopeda czy okulista miał nie przyjąć bo jesteś pod opieką gina. Coś ściemniają w tej przychodni...
nadrobiłam was i idę się położyć bo mnie Bożena szczypie :P za dużo się nałaziłam dzisiaj ale przynajmniej kupiłam dla małej półśpiochy x2, body x1 i paczkę pampersów sztuk 43. Do tego worek próżniowy wiszący żeby jeszcze trochę miejsca było w szafie, dwie koszulki na szerokich ramiączkach dla mnie, podkoszulek i skarpetki dla młodego a i dla TŻ coś tam wzięłam więc generalnie każdy skorzystał :P

co ta idiota z faceta