Sierpnióweczki 2016! - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-26, 12:50   #3811
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Ja po zwykłych wizytach u mojego gina nie dostaję opisów, tylko fotki, bo tylko podglądamy, czy wszystko ok, natomiast to genetyczne to rzeczywiście długo mi robił a i opis był konkretny. No i płytkę dostawaliśmy zawsze. Teraz to nawet nie wiem, jak będzie. Za genetyczne synka płaxiliśmy 400, ciekawe, ile mi powie przy twinsach.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 13:06   #3812
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ufffff, ja też mam cudowny katar, bola mnie wszystkie mięśnie, węzły chłonne jak piłeczki. Moja młoda mi każdego wirusa sprzedaje jak tylko się taki w szkole pojawi;/ Jej nic nie jest a ja teraz będę umierać przez kilka dni;/

Co do mojej wczorajszej wizyty. Było całkiem śmiesznie przy samym USG. Najpierw maluch skakał, wyglądało jakby miał czkawkę - i nie mogła go zmierzyć. Jak zasnął to się dziwnie zwinął i znów pomiary nie wychodziły. Musiałam trząść biodrami parę razy, żeby zmienił pozycję i się odsłonił. Przez to wszystko, USG trwało dość długo, i mogłam się napatrzeć na malucha, choć to przedłużanie trochę mnie zestresowało.
USG wykonywała praktykantka i lekarz, i w pewnym momencie jak nam pokazywali, tu są rączki, nóżki - i spojrzały wymownie na siebie z uśmiechem - więc zakładam, że dojrzały coś między nogami, ale my w tym stresie się nie zapytaliśmy.
Wszystkie markery w normie.
Pobrano mi 5 fiolek krwi, pytałam się czy utrzymują jakieś wampiry w laboratorium, że aż tyle trzeba

W poniedziałek mam dietetyka, diabetyka i badanie glukoza po 16 tyg, następne USG połówkowe - 22 marca.

Położna, zapytała się mnie również o to czy już zdecydowałam jaki rodzaj porodu mnie interesuje. Ze względu na poprzednią cesarkę mam wybór. Potwierdziłam, że poród naturalny i uświadomiła mnie w kilku kwestiach.
Że zwykle po cesarce, poród nat następuje później, a ze względu na blizny spowodowane cesarką nie mogą mnie poddać indukcji. Jedyne co mogą mi zaproponować to masaż szyjki macicy. Będę mieć w 39 tyg i 40 i jeśli nie urodzę do 41 to niestety czekać mnie będzie kolejne CC;/ Chodzi, o to, by dziecka nie narażać na stres ani nie pozwolić otworzyć się bliznom.
Kurczaki, nawet o tym nie wiedziałam. Myślałam, że po tylu latach, to tam wszystko jest już funkiel nówka nie śmigana.

Poprosiłam o ochronę krocza, położna mi opowiedziała jakie są najlepsze pozycje by nacisk był tam gdzie trzeba, żeby nic nie pękło itd.

Bardzo przyjemna rozmowa, która wiele mi wyjaśniła, ale przy okazji powstało wile nowych pytań

Moja mama zapisała mnie na USG 3D na 10 lutego, więc może wtedy już będzie wiadomo czy maluch ma coś między nogami czy nie

Jestem bardzo zadowolona z wizyty Chyba się aż, tak nie spodziewałam

No i zdjęcie malucha - choć wydaje mi się, że nie jest najlepszej jakości. Ciążę wyliczono dokładnie tak samo jak wg OM. Termin porodu 3 sierpnia
super malec

i wizyta rzeczywiście wyczerpująca - w sensie odpowiedzi na Twoje pytania..super
Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Dzisiaj wizyta o 17stej
Jak się ciesze, ze zobacze maluszka, w tym momencie powinnam juz widziec dość sporo.
zaciskam kciuki
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja po zwykłych wizytach u mojego gina nie dostaję opisów, tylko fotki, bo tylko podglądamy, czy wszystko ok, natomiast to genetyczne to rzeczywiście długo mi robił a i opis był konkretny. No i płytkę dostawaliśmy zawsze. Teraz to nawet nie wiem, jak będzie. Za genetyczne synka płaxiliśmy 400, ciekawe, ile mi powie przy twinsach.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
oby nie podwójnie

ja po wizycie- malec aktywny, machał łapkami, pływał sobie - dr powiedział że tak dynamiczny że trudno go uchwycić..włączył na chwilę 4d - masakra jaki człowieczek..wielkość idealnie zgodna z terminem OM - 3,34cm.. nastepna wizyta badania prenatalne- dopiero 12.02... będę kończyć dwa dni póxniej wchodzić w II trymestr (w walentynki) i mam nadzieję, że będą dobre wieści..ale się cieszę
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 13:14   #3813
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

ja po wizycie- malec aktywny, machał łapkami, pływał sobie - dr powiedział że tak dynamiczny że trudno go uchwycić..włączył na chwilę 4d - masakra jaki człowieczek..wielkość idealnie zgodna z terminem OM - 3,34cm.. nastepna wizyta badania prenatalne- dopiero 12.02... będę kończyć dwa dni póxniej wchodzić w II trymestr (w walentynki) i mam nadzieję, że będą dobre wieści..ale się cieszę
Super wieści a który masz teraz tydzień?
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 13:17   #3814
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Super wieści a który masz teraz tydzień?
wg OM 10t2d wg USG 10t1d
Stary 2016-01-26, 13:49   #3815
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

TinkerrBell, śliczne zdjęcie Urodzony model, albo modelka - u mnie to wiecznie w jakichś dziwnych pozycjach, sporo mam też do góry nogami Ale w ogóle bardzo duże już chyba, bardzo wyraźnie widać

Ja dziś zaczęłam dzień nieprzyjemnie - jechałam autobusem na 8:00 do lekarza i zasłabłam w autobusie... Ocknęłam się jak mnie ludzie wzięli na siedzenie, bo wcześniej stałam. Jechałam na czczo, bo miał mi wypisać skierowania na badania i myślałam, że o 8 rano od razu je ogarnę, ale kazał mi się wstrzymać do 20go tyg. Mimo, że lekarz, u którego byłam, jest b. miły, to poczułam się olana... Jak się dowiedział, że chodzę do innego lekarza na nfz, to powiedział, żebym przychodziła do niego tylko po skierowania, jeśli będą potrzebne, ale z zastrzeżeniem, że też nie wszystko mi będzie mógł wypisać. No i oczywiście doraźnie, jeśli poczuję taką potrzebę. Usg w gabinecie nie było, poprosiłam o badanie na fotelu, bo przy wkładaniu luteiny mam wrażenie, że szyjka delikatnie otwarta. Powiedział, że szyjka długa, jest delikatnie rozwarta, ale w granicach normy, jest ok.
Może i ma rację - nie powinnam łazić do dwóch lekarzy, ale po raz kolejny wychodzi moje przewrażliwienie Położna dała mi taką kartkę, że jak mi mój lekarz na nfz wypisze skierowanie, to u nich w ramach pakietu bez dodatkowego zapisywania będę mogła robić. Ale chyba będę to robić w soboty, żebym mogła jechać z mężem, bo sama na czczo, to już się nigdzie nie wybiorę. Ech... Dziwny dziś dzień.

Zrobiłam wczoraj tego śledzia z burakami, a dziś nie mam na niego ochoty ani trochę. Jestem dziwna
Stary 2016-01-26, 14:57   #3816
asiulek8
Wtajemniczenie

Hej dziewuszki, jakoś nie mam w ogóle czasu na czytanie i zaglądanie. Obiecuję poprawę
Ja czuję się średnio, ostatnie dni przewlekane mdłościami i bólami brzucha. Na szczęście wszystko jest ok.
Lecę może kilka stron uda mi się nadrobić

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 15:04   #3817
Kasmina
Rozeznanie

Hej dziewczyny, ja po usg genet. i mam doła....
Serce jest, bije- widziałam i słyszałam, ma nosek, 2 rączki, 2 nóżki, wszystkie narządy ok, ale.... przezierność karkowa powyżej 3 (gin. mówił, żeby się nie przejmować, bo dziecko nie chciało się prawidłowo ułożyć i prawdopodobnie to jest przyczyną, ale wiecie jak to jest). Miałam też pobieraną krew, więc wszystkie wyniki otrzymam kompleksowo za tydzień
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 15:16   #3818
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Serce jest, bije- widziałam i słyszałam, ma nosek, 2 rączki, 2 nóżki, wszystkie narządy ok, ale.... przezierność karkowa powyżej 3 (gin. mówił, żeby się nie przejmować, bo dziecko nie chciało się prawidłowo ułożyć i prawdopodobnie to jest przyczyną, ale wiecie jak to jest). Miałam też pobieraną krew, więc wszystkie wyniki otrzymam kompleksowo za tydzień
ja w takim razie poszłabym do innego lekarza na powtórne usg, jeśli przyczyną było to że dziecko nie chciało się ułożyć - sprawdzi i pewnie się okaże, że wszytsko w porządku.. jeśli jednak byłoby coś nie tak to chyba lekarz skierowałby Cię na dodatkowe badania.. kazał Ci robić amniopunkcję? jesli nie to chyba wie co robi..
Stary 2016-01-26, 15:26   #3819
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:

Nie możesz pójść na dodatkowe USG? kurczę, tydzień nerwów to słabe wyjście
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 15:26   #3820
Kasmina
Rozeznanie

Myślę, że wie co robi, próbował zmusić dziecko do zmiany pozycji się nie udało, kazał czekać na kompleksowe wyniki : zestawienie USG i biochemiczne krwi. Na wizytę u mojego gina jestem umówiona na 15.02 więc z nim będę omawiać te wyniki
Stary 2016-01-26, 15:29   #3821
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że wie co robi, próbował zmusić dziecko do zmiany pozycji się nie udało, kazał czekać na kompleksowe wyniki : zestawienie USG i biochemiczne krwi. Na wizytę u mojego gina jestem umówiona na 15.02 więc z nim będę omawiać te wyniki

w takim razie trzymam kciuki żeby badanie krwi wyszło dobrze i rozwiało wszelkie wątpliwości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-26, 15:29   #3822
Kasmina
Rozeznanie

Nie mam możliwości zrobienia USG wcześniej, z reszta nie wiem czy chce... pociesza mnie tylko fakt że dziecko ma kość nosową
Stary 2016-01-26, 15:37   #3823
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Nie mam możliwości zrobienia USG wcześniej, z reszta nie wiem czy chce... pociesza mnie tylko fakt że dziecko ma kość nosową
Nie wytrzymałabym tyle czasu. Może jednak warto skonfrontować ten wynik i zrobić badanie u innego lekarza, na innym sprzęcie? Nie załamuj, się, będzie dobrze Trzymamy kciuki
Stary 2016-01-26, 15:39   #3824
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie współczuję Ci stresu , jaki musisz przeżywać,ale mam nadzieję, że wszystko skończy się prawidłowo.. wydaje mi się, że gdyby istniało ryzyko, że dziecku coś dolega to lekarz nie pozwoliłby sobie na bezczynność tylko wysłał na dodatkowe badania..w końcu jest odpowiedzialny za decyzje jakie podejmuje
Stary 2016-01-26, 15:42   #3825
Kasmina
Rozeznanie

Co ma być to będzie... Już i tak nie mam wpływu na to. A do kiedy można sprawdzać przezierność ? Jestem w 13t4d

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-26, 15:51   #3826
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Co ma być to będzie... Już i tak nie mam wpływu na to. A do kiedy można sprawdzać przezierność ? Jestem w 13t4d
No właśnie, a nie 13t6d przypadkiem? Wie, w którym jesteś tyg., że jest mało czasu i masz czekać tydzień? Mam tylko nadzieję, tak jak któraś napisała, że jest świadom tego, co robi. W przypadku realnego zagrożenia, raczej by Cię skierował na dalsze badania. Nie chcę się domyślać, domysły chyba są najgorsze. Przemyśl kwestie wizyty gdzie indziej... I trzymaj się
Stary 2016-01-26, 15:53   #3827
niusiak25
Zadomowienie

Witam! Dziewczyny ale wy gaduły jesteście nie było mnie trzy dni i nie ogarniam mam takie zaległości :P Fotki maluszków przesłodkie gratuluję udanych wizyt Kasmina mam nadzieje, że wszystko się dobrze skończy a no i dzięki za listę wyprawkową

Twój pot, Twój ból, Twoje łzy - ich zazdrość.
niusiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 15:58   #3828
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:

do 13t6d

ja jestem zapisana na 4lutego, bede wtedy 12t6d i sie martwilam czy nie lepiej pojsc wczesniej, zeby w razie czego (tfu tfu!) zdazyc badanie powtorzyc, ale gin mowi, ze jego zdaniem to idealny moment bedzie i ze jak cos to i tak mam jeszcze tydzien na inna konsultację
Stary 2016-01-26, 16:26   #3829
Kasmina
Rozeznanie

Shybuya, gin. wie, że jestem w 13t4d, ale na wyniki trzeba czekać... Generalnie powiedział, że sama przezierność to nie wada, tylko w połączeniu z innymi wskaźnikami może o czymś świadczyć. A u mnie wszystko było ok.... Myślę że badanie USG w połączeniu z badaniem krwi coś wyjaśni, a jeśli nie to pewnie dostane skierowanie na amnio. Staram się myśleć racjonalnie... Ale boje się bardzo....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-26, 16:29   #3830
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Shybuya, gin. wie, że jestem w 13t4d, ale na wyniki trzeba czekać... Generalnie powiedział, że sama przezierność to nie wada, tylko w połączeniu z innymi wskaźnikami może o czymś świadczyć. A u mnie wszystko było ok.... Myślę że badanie USG w połączeniu z badaniem krwi coś wyjaśni, a jeśli nie to pewnie dostane skierowanie na amnio. Staram się myśleć racjonalnie... Ale boje się bardzo....
Nie znam się na tym, lekarz się na tym zna, więc skoro tak powiedział, to pewnie ma rację, więc tym bardziej nie martw się na zapas Może tija93 się pojawi, to coś podpowie.
Stary 2016-01-26, 16:57   #3831
Talantea
Zakorzenienie

Juz po wizycie. Wszystko wygląda świetnie. Maluszek 12t5d jak obliczone, rośnie wzorowo
Nie chciał się za bardzo ulozyć fajnie do zdjęcia, ale widziałam jak macha nózkami i rączkami i giba się na boki

180 bpm, serce jak dzwon
Chyba jak bede w pózniejszym tygodniu to pójdę gdzies gdzie maja lepszy sprzęt i moze 3d. Tak zeby miec ładną pamiątkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160126_174326024_HDR (2).jpg (104,5 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-01-26 o 16:58
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 17:00   #3832
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Juz po wizycie. Wszystko wygląda świetnie. Maluszek 12t5d jak obliczone, rośnie wzorowo
Nie chciał się za bardzo ulozyć fajnie do zdjęcia, ale widziałam jak macha nózkami i rączkami i giba się na boki

180 bpm, serce jak dzwon
Chyba jak bede w pózniejszym tygodniu to pójdę gdzies gdzie maja lepszy sprzęt i moze 3d. Tak zeby miec ładną pamiątkę
Gratuluję ! Ile już ma mm ?

No właśnie, na kiedy planujecie 4d? Ja myślałam tak na 20 tc.
Stary 2016-01-26, 17:03   #3833
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

180 bpm, serce jak dzwon

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość

mi lekarz dziś przełączył na 4d..niesamowity widok..wiadomo,że twarzy jeszcze nie widać bo to nie ten etap,ale widać skórę, brzuszek grubiutki,dziecko po prostu
Stary 2016-01-26, 17:05   #3834
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość

57 mm

Stary 2016-01-26, 17:32   #3835
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochana nie zamartwiaj się, jak masz mozliwość to tak jak dziewczyny radzą, idź do innego gina na badanie i będziesz spokojna.
Te pomiary są miarodajne do 14 tygodnia, później dr już raczej nie obliczy prawdopodobieństwa, przynajmniej mi tak powiedział. Także czasu mam nie za dużo.
Trzymam mocno kciuki i wierzę, że będzie wszystko dobrze
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 17:46   #3836
natalia_23
Zakorzenienie

witam
W sobotę idziemy na bal, więc kupiłam dziś buty - balerinki, żeby nie być cały czas w wysokich butach mała rzecz a cieszy, wykorzystam przez wiosnę i lato

Syn wrócił do tematów dziurki przez którą wychodzi dzidziuś . Tym razem już tak bardzo nie nalegał na to, żeby mu ją pokazać. Za to wymyślił, że dzidziuś będzie musiał musiał jakoś sobie tą dziurkę rozszerzyć - szok.
Stwierdził, że chce być przy porodzie bo chce widzieć jak dzidziuś będzie wychodził i pytał czy już mam mleko bo chciałby się napić takiego mleka więc będę musiała uważać, żeby nie podpijał dzidzusiowi W szoku jestem, jak go ta tematyka interesuje.

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość

A powiedzcie mi zaobserwowałyście może czy Wam ściemniały sutki ,kurcze ja to zawsze wyskocze z pytaniem . Przepraszam ...

Tak, trochę ściemniały. Ogólnie piersi mi rozsadza bo odstawiłam leki na prolaktynę . Przy synkowi siarę miałam bardzo wcześnie, koło 20 tyg ciąży, ciekawe kiedy teraz się pojawi

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
hej

Jestem po wizycie. Maluszek w porządku.
Ma całe 4 cm
Za 3 tygodnie mam badanie genetyczne u swojego gina.

Za tydzień mam też wizytę w Enel med, będzie to 11t4 dzień, można już robić genetyczne usg??

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Co do testu pappa, zadecyduje po badaniu usg genetycznym co i jak.

Cytat:
bądź dobrej myśli, jeśli lekarz nie panikuje to mam nadzieje, że to kwestia złego ułożenia

Cytat:

180 bpm, serce jak dzwon
super, szyjka ok?

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ufffff, ja też mam cudowny katar, bola mnie wszystkie mięśnie, węzły chłonne jak piłeczki. Moja młoda mi każdego wirusa sprzedaje jak tylko się taki w szkole pojawi;/ Jej nic nie jest a ja teraz będę umierać przez kilka dni;/

Co do mojej wczorajszej wizyty. Było całkiem śmiesznie przy samym USG. Najpierw maluch skakał, wyglądało jakby miał czkawkę - i nie mogła go zmierzyć. Jak zasnął to się dziwnie zwinął i znów pomiary nie wychodziły. Musiałam trząść biodrami parę razy, żeby zmienił pozycję i się odsłonił. Przez to wszystko, USG trwało dość długo, i mogłam się napatrzeć na malucha, choć to przedłużanie trochę mnie zestresowało.
USG wykonywała praktykantka i lekarz, i w pewnym momencie jak nam pokazywali, tu są rączki, nóżki - i spojrzały wymownie na siebie z uśmiechem - więc zakładam, że dojrzały coś między nogami, ale my w tym stresie się nie zapytaliśmy.
Wszystkie markery w normie.
Pobrano mi 5 fiolek krwi, pytałam się czy utrzymują jakieś wampiry w laboratorium, że aż tyle trzeba

W poniedziałek mam dietetyka, diabetyka i badanie glukoza po 16 tyg, następne USG połówkowe - 22 marca.

Położna, zapytała się mnie również o to czy już zdecydowałam jaki rodzaj porodu mnie interesuje. Ze względu na poprzednią cesarkę mam wybór. Potwierdziłam, że poród naturalny i uświadomiła mnie w kilku kwestiach.
Że zwykle po cesarce, poród nat następuje później, a ze względu na blizny spowodowane cesarką nie mogą mnie poddać indukcji. Jedyne co mogą mi zaproponować to masaż szyjki macicy. Będę mieć w 39 tyg i 40 i jeśli nie urodzę do 41 to niestety czekać mnie będzie kolejne CC;/ Chodzi, o to, by dziecka nie narażać na stres ani nie pozwolić otworzyć się bliznom.
Kurczaki, nawet o tym nie wiedziałam. Myślałam, że po tylu latach, to tam wszystko jest już funkiel nówka nie śmigana.

Poprosiłam o ochronę krocza, położna mi opowiedziała jakie są najlepsze pozycje by nacisk był tam gdzie trzeba, żeby nic nie pękło itd.

Bardzo przyjemna rozmowa, która wiele mi wyjaśniła, ale przy okazji powstało wile nowych pytań

Moja mama zapisała mnie na USG 3D na 10 lutego, więc może wtedy już będzie wiadomo czy maluch ma coś między nogami czy nie

Jestem bardzo zadowolona z wizyty Chyba się aż, tak nie spodziewałam

No i zdjęcie malucha - choć wydaje mi się, że nie jest najlepszej jakości. Ciążę wyliczono dokładnie tak samo jak wg OM. Termin porodu 3 sierpnia
świetnie, w szoku jestem, że już z Tobą o porodzie rozmawiają, o pozycjach do rodzenia itp.
Też muszę się zapisać w tych okolicach na połówkowe.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 17:53   #3837
Talantea
Zakorzenienie

natalia_23

tak. mowil ze dobrze trzyma.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-26, 18:02   #3838
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam
W sobotę idziemy na bal, więc kupiłam dziś buty - balerinki, żeby nie być cały czas w wysokich butach mała rzecz a cieszy, wykorzystam przez wiosnę i lato

Syn wrócił do tematów dziurki przez którą wychodzi dzidziuś . Tym razem już tak bardzo nie nalegał na to, żeby mu ją pokazać. Za to wymyślił, że dzidziuś będzie musiał musiał jakoś sobie tą dziurkę rozszerzyć - szok.
Stwierdził, że chce być przy porodzie bo chce widzieć jak dzidziuś będzie wychodził i pytał czy już mam mleko bo chciałby się napić takiego mleka więc będę musiała uważać, żeby nie podpijał dzidzusiowi W szoku jestem, jak go ta tematyka interesuje.

za zakupy

a Twój synek to chyba szkoli się na gina..a tak serio to niezły bystrzak z niego
Stary 2016-01-26, 18:57   #3839
Nadia_2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
to by pasowało bo mój miałby właśnie 2,65 w 9t4d.

TP mam od pierwszego gina na 11.09, od drugiego (który będzie prowadził moja ciążę) na 27.08. Karty ciąży jeszcze nie mam, będę miała założoną dopiero gdy będę miała wyniki badań czyli za 3 tygodnie

To by się zgadzało ja dzisiaj mam 10t4d Tp na 18.08 więc Ty jesteś tydzień później na to wychodzi skoro dziś masz 9t4d i Tp na 27.08
Nadia_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 18:58   #3840
niusiak25
Zadomowienie

Cytat:

180 bpm, serce jak dzwon
Gratuluję udanej wizyty maluszek ładnie ci urósł

Twój pot, Twój ból, Twoje łzy - ich zazdrość.
niusiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości