Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-26, 13:25   #2971
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Wogole właśnie mama mi mówi ze jej koleżanki z pracy córce która jest w 7 miesiącu rodzi na koniec marca na wczorajszym usg z dziewczynki zrobił się chłopiec
A nie wiesz czy miała prenatalne u certyfikowanego lekarza? Ciekawa jestem czy u tych certyfikowanych też się zdarzają takie pomyłki. Ja sama widziałam różnicę w obrazie usg u certyfikowanego a u swojej lekarki.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 13:27   #2972
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
A nie wiesz czy miała prenatalne u certyfikowanego lekarza? Ciekawa jestem czy u tych certyfikowanych też się zdarzają takie pomyłki. Ja sama widziałam różnicę w obrazie usg u certyfikowanego a u swojej lekarki.
Moze i sa ale jak czasem dziec sie ulozy to go nie przekrecisz
Stary 2016-01-26, 13:29   #2973
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987
Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już VI część naszego wątku!

Michael jest już na świecie 3930g i 54 cm
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 13:29   #2974
figa84
Zakorzenienie

Ja znalazłam ten leżaczek - fajny, ale raptem do 9kg. Jak mi łobuz nr 2 będzie tak kokosił jak pierwszy to miałabym go na moment

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
GRATULACJE
Stary 2016-01-26, 13:30   #2975
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje :-* :-* :-* zdrowka i czekamy na wrazenia, szczegolnie my mamusie cZekające na cc.
Stary 2016-01-26, 13:31   #2976
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motylku mi od jakoś kilku dni tez niedobrze czy to po śniadaniu czy obiedzie wczoraj o mało nie wymiotowalam a zaznaczam że nie miałam tak nawet na początku ciąży.
no ja mam mdłości od kilku tygodni prawie codziennie, ale dzisiaj jakoś tak wyjątkowo

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 13:34   #2977
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Tak to była calertyfikowana pani dr tylko ze ona państwowi chodzi domyślam się ze miała 3 usg za pierwszym razem byli za wcześnie za drugim mały uchwał siusiaka i stwierdzili dziewczynkę a teraz już było czarno na białym bo się wypiął

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Super wielkie gratulacje!!! Witamy kolejnego chlopca dużo sił i zdrówka dla Was :-*

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 13:35   #2978
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Moze i sa ale jak czasem dziec sie ulozy to go nie przekrecisz
niby tak, ale z łobuzem robiłam prentalne w Rudzie Śląskiej, bo w bb nie było jeszcze nikogo z certyfikatem. I trwało to w sumie z 1-1,5h (nie pamietam dokładnie), bo musiałam na pół h wyjść i pochodzić, bo mała była źle ułożona i nie wszystko lekarka mogła pomierzyć. Próbowałyśmy zmieniać pozycje, a jak to nic nie dało to kazała mi się przejść na spacer i wrócić. Teraz nie było problemu, bo łobuz nr2 współpracował
I tak sobie myślę, że wiadomo, że płeć nie najważniejsza, ale skoro na takich prenatalnych jak mają wszystko co można sprawdzić, to nie mogą powiedzieć "dziecko jest źle ułożone", a od pupy strony chyba też oglądają, więc łatwiej chyba na takim badaniu stwierdzić niż na 5 min standardowym w gabinecie?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Tak to była calertyfikowana pani dr tylko ze ona państwowi chodzi domyślam się ze miała 3 usg za pierwszym razem byli za wcześnie za drugim mały uchwał siusiaka i stwierdzili dziewczynkę a teraz już było czarno na białym bo się wypiął
czyli jednak
Stary 2016-01-26, 13:38   #2979
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
niby tak, ale z łobuzem robiłam prentalne w Rudzie Śląskiej, bo w bb nie było jeszcze nikogo z certyfikatem. I trwało to w sumie z 1-1,5h (nie pamietam dokładnie), bo musiałam na pół h wyjść i pochodzić, bo mała była źle ułożona i nie wszystko lekarka mogła pomierzyć. Próbowałyśmy zmieniać pozycje, a jak to nic nie dało to kazała mi się przejść na spacer i wrócić. Teraz nie było problemu, bo łobuz nr2 współpracował
I tak sobie myślę, że wiadomo, że płeć nie najważniejsza, ale skoro na takich prenatalnych jak mają wszystko co można sprawdzić, to nie mogą powiedzieć "dziecko jest źle ułożone", a od pupy strony chyba też oglądają, więc łatwiej chyba na takim badaniu stwierdzić niż na 5 min standardowym w gabinecie?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

czyli jednak
No nie wiem ja lezalam ze 40 min i probowalysmy na wszystkie sposoby :-P
Stary 2016-01-26, 13:39   #2980
Karinek1973
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 13:46   #2981
EndOfRainbow
Raczkowanie

Rudziutka gratulacje !!!

Mam nadzieję, że oboje macie się świetnie

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Moja Wiercipiętka się obudziła

Z małą pomocą - wypicie szklanki wody z lodem.

Sadystka za mnie nie matka
EndOfRainbow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 13:49   #2982
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Nr 2 tez bardzo często i to za każdym razem ból brzucha jak na biegunkę i taka też robie 2 ale to takie jednorazowe incydenty rano i wieczorem. Coś chyba jest na rzeczy.
Ja nigdy 2 nie mam na twardo, tylko luźno , normalnie chodzę 3-4 razy dziennie ( przed ciążą i w ciąży), ale teraz to i 7x sie zdarza

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Rudzitka, gratulacje!duży synuś, prawie 4 kg
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 13:51   #2983
Karinek1973
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Ja pierdziulkam ile informacji. W życiu bym nie pomyślała

Dzieewczyny szczególnie te doświadczone a co do tego leżaczka to tak w skali od 1 do 10 to na ile to jest przydatne? Bo wydatek niemały, ale też nie jakiś ogromny, no i do 18 kg to starczy na długo. Ale obie moje dwie jedyne znajome co mają dzieci ujęty ten leżaczek jako "jak masz sporo kasy to jasne, bierz, ale to nie jest jakoś potrzebne". Wiem, że na chrzest dostaniemy od szwagierki matę edukacyjną, znając ja jakąś porządna. Ale jednak taki leżaczek to co innego...
I nie ukrywam że zawsze mi się podobał odkąd go znalazłam kilka msc temu ale właśnie nie wiem jaki nawet argument tż dać do zakupu
U mnie 10 !!! Ja miałam cudowną planetę z FP Na początku mały niewiele w tym leżał ale jak trzeba było w garnku zamieszać albo chociaż siku zrobić - to go wkładałam właśnie do leżaczka Później jak zaczął go interesować świat to tak jak pisze ja ustawiałam go na stole (mam duuuuuży) i wszystko mógł widzieć z góry . Czasami sobie uciął małą drzemkę.... No i karmienia" łyżeczkowe" też odbywały się w leżaczku. Jak dla mnie to idealna sprawa Teraz kupiłam Tiny zobaczymy czy będę również zadowolona
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 13:55   #2984
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EndOfRainbow Pokaż wiadomość
Rudziutka gratulacje !!!

Mam nadzieję, że oboje macie się świetnie

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Moja Wiercipiętka się obudziła

Z małą pomocą - wypicie szklanki wody z lodem.

Sadystka za mnie nie matka
No właśnie, spała sobie w cieple w najlepsze, a tu zimny prysznic od sadystki- matki .

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:

-
Podobno przy dziewczynce łatwiej o pomyłkę, tzn.można nie zauważyć siusiaka, ale jak się stwierdzi chlopca, to już raczej tak zostaje.
Tylko wydaje mi się, ze to też zależy od lekarza( np. wróżbita Badzi ), od sprzętu i od ułozenia dziecka, co się zobaczy na usg.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Okno umyte, storczyki oporządzone, ja najedzona. chyba się prześpię, bo mnie strasznie muli- znów zaczyna padać
Stary 2016-01-26, 14:04   #2985
agaczilla21
Zakorzenienie

Jak to mówi gin-jajcarz który robił mi połówkowe "ale wie pani to dziecko tam sobie plywa. To tak jakby je pani podlewała...i cos może urosnąć, cos może odpaść...nie wiadomo...ale częściej odpada" 😃

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Nie pisałam Wam jak mnie wczoraj babka z rejestracji wkurzyła. Polozna nie miała zeszytu żeby mnie na następną wizytę zapisać i kazala mi zejść na dół ze tam maja...no to poszłam...i mowie ze chce do dr Z na 8 lutego. Ta zagląda w zeszyt i się pyta czy dr na pewno kazał na 8. To jej mówię że tak. To ta się znowu pyta czy jestem na zwolnieniu. No to mówię ze nie...a ta z taja wielka laska dopisala mnie na 8 ołówkiem i nie mam godziny tylko przyjść miedzy 15 a 19...no kurde przecież ja sobie tego 8 nie wymyśliłam....

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Rudziutka gratulacje 🎆 duży chłopczyk 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 14:07   #2986
EndOfRainbow
Raczkowanie

Elena - lepszy zimny prysznic niż matka chodząca po ścianach z nerwów

Widzę, że nie jestem sama z częstotliwością 2. Normalnie chodziłam raz dziennie - teraz 3-4. Co dziwniejsze potrafię o 2 w nocy pójść. Za pierwszym razem myślałam ze się oczyszczam przed porodem już

Super, że napisałyście o układaniu maleństwa na boki. Tak się zastanawiałam, jak to zrobić żeby mu się główka nie odgniotła z tyłu.

Matko, tyle się trzeba jeszcze nauczyć.....
EndOfRainbow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 14:22   #2987
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016

Cytat:
Gratulacje duży chłopak, super ze masz juz synka na świecie, zazdroszczę
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 14:31   #2988
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Ja pierdziulkam ile informacji. W życiu bym nie pomyślała

Ale jak na boku w ogóle, to dziecko się "trzyma" i zostaje w pozycji na boku jak je tak polozymy? i z kształtem glowki chodzi o to, że dziecku dopiero po porodzie twardnieje czaszka i żeby nie była asymetryczna to trzeba raz ten bok glowki kłaść i raz ten drugi?

Dziewczyny szczególnie te doświadczone a co do tego leżaczka to tak w skali od 1 do 10 to na ile to jest przydatne? Bo wydatek niemały, ale też nie jakiś ogromny, no i do 18 kg to starczy na długo. Ale obie moje dwie jedyne znajome co mają dzieci ujęty ten leżaczek jako "jak masz sporo kasy to jasne, bierz, ale to nie jest jakoś potrzebne". Wiem, że na chrzest dostaniemy od szwagierki matę edukacyjną, znając ja jakąś porządna. Ale jednak taki leżaczek to co innego...
I nie ukrywam że zawsze mi się podobał odkąd go znalazłam kilka msc temu ale właśnie nie wiem jaki nawet argument tż dać do zakupu
Typowego lezaczka nie miałam, ale miałam ta chustawke, z fisher price na poczatku było super bo malutka bujajac sie na 1 " biegu" a było chyba 6 to usypiala moment ale minusem było to ze szybko sie przyzwyczaiła do zasypiania na ręku, dlatego sprzedałam jak tylko wyrosła i tez z niej korzystalismy jakies 5 mies max a kosztowala nas 900 zl i tez mozna było mieć ja jako lezaczek. Jak dla mnie drugi raz nie wydałabym na nia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (92,2 KB, 29 załadowań)
Stary 2016-01-26, 14:35   #2989
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Czytam o tym sids i wymiękłam
"nie pozwalaj, by w pokoju, w którym śpi dziecko, spało jakiekolwiek zwierzę;"
Nawet chomik? To co ja kotu teraz powiem

Ja już umieram z tych wszystkich teorii

Cytat:
Wogole właśnie mama mi mówi ze jej koleżanki z pracy córce która jest w 7 miesiącu rodzi na koniec marca na wczorajszym usg z dziewczynki zrobił się chłopiec
Zdarza się i tak

Cytat:
Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
No właśnie, spała sobie w cieple w najlepsze, a tu zimny prysznic od sadystki- matki .

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Podobno przy dziewczynce łatwiej o pomyłkę, tzn.można nie zauważyć siusiaka, ale jak się stwierdzi chlopca, to już raczej tak zostaje.
Tylko wydaje mi się, ze to też zależy od lekarza( np. wróżbita Badzi ), od sprzętu i od ułozenia dziecka, co się zobaczy na usg.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Okno umyte, storczyki oporządzone, ja najedzona. chyba się prześpię, bo mnie strasznie muli- znów zaczyna padać

No co ty, znam dużo przypadków błędu w drugą stronę Często dziewczynki mają tak nabrzmiałe wargi sromowe,że lekarze mylą z jajkami. Dodaj do tego,że coś akurat majtało między nogami i masz pomyłkę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 14:43   #2990
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje!

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 14:48   #2991
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje!!!! Kawał chłopa!
Cytat:
Dokładnie tak samo myślałam. A widzisz teraz dopiero na 2-gich prenatalnych mi powiedział kto tam w brzuszku siedzi.
Wróżbitka do końca nie była pewna na swoim przedpotopowym USG. Ostatnio pisałam Wam jak się gin oburzył jak go zapytałam czy coś się nie zmieniło..stwierdził, że cudów nie ma, żeby na tym etapie ciąży coś urosło czy odpadło.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Rewelacyjne są
A najlepsze, że zmieniają się z roku na rok
T. przez to, że siedział główką między moimi żebrami to miał spłaszczone oba boki i nie umiał leżeć i trzymać główki prosto. Także my mieliśmy odwrotny problem Starszak sporo ulewał i miałam segregator pod materacem Klin jak się patrzy
Stary 2016-01-26, 14:52   #2992
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
To pewnie zależy od sytuacji danej ciężarnej... Mi jak w poprzedniej ciąży skurcze zaczeły się na przełomie 4-5 miesiąca i to odrazu dość mocne i bolesne... a teraz jak magnez odstawiłam (stopniowo od miesiąca) to nagle ucichło i nagle szyjka też trzyma... Na ostatniej wizycie 2 tygodnie gin mi kazała już całkiem odstawić, chyba że by mi te skurcze wróciły, to brać z 2-3 dni i znowu spróbować odstawić.
Szyjki są dziwne Moja wiecznie pracująca, zgładzona, a rozwarła wrota
do pewnego momentu i tera stoi

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
no wlasnie nie ma jeszcze dziada

no wiesz co ?

dobra jestes

Ja zjadlam obiadek, i obejrzalam film

i zaraz wlacze drugi co by czas szybciej zleciał
No co, nudy
Poza tym czekaliśmy tyle czasu aż zdejmą pessara, no ludu jaki meeeeeega dług ma u mnie mój mąż
A jest taka miejscówka w podziemiach szpitala co już ją sobie obadaliśmy w sobotę

Cytat:
Jaki duży!

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-26, 14:53   #2993
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Question Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już VI część naszego wątku!

Ja do końca nie ufam temu urządzeniu, po tym jak mojej siostrze powiedzieli ze mała ma 900g przed samym porodem i nie ma żołądka. A szpital ten uchodzi za nr 1 w wawie przy leczeniu wcześniakow i co do posiadania najlepszej aparatury.
Stary 2016-01-26, 14:55   #2994
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Lucy a tz nie moze zadziałać na tym etapie? chociaż w sumie i gdzie jak ty w szpitalu
Stary 2016-01-26, 14:56   #2995
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Rewelacyjne są
A najlepsze, że zmieniają się z roku na rok
T. przez to, że siedział główką między moimi żebrami to miał spłaszczone oba boki i nie umiał leżeć i trzymać główki prosto. Także my mieliśmy odwrotny problem Starszak sporo ulewał i miałam segregator pod materacem Klin jak się patrzy

Wcale to głupie nie jest, trzeba sobie radzić

U mnie były koleżanki, poszłam do sklepu, teraz robię obiadek a na 17 SR... także raczej się dziś nie wyrobię z tym myciem okien, a jest u mnie tak cieplutko na dworze, że myślę że mogłabym to zrobić... jak jutro będzie taka pogoda jak dziś to pomyję... bo aż mnie proszą i wołają

Ja jakieś 2-3 tyg. temu się przeczyszczałam, od wczoraj mam problem z drugą stronę Ehhh jak mnie to denerwuje...
Stary 2016-01-26, 14:58   #2996
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

ale kawał chłopczyka !!!

jak bedziesz w stanie to koniecznie daj znac jak było i czy udalo sie to załatwic to ubezpieczenie :roll eyes:

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Szyjki są dziwne Moja wiecznie pracująca, zgładzona, a rozwarła wrota
do pewnego momentu i tera stoi

No co, nudy
Poza tym czekaliśmy tyle czasu aż zdejmą pessara, no ludu jaki meeeeeega dług ma u mnie mój mąż
A jest taka miejscówka w podziemiach szpitala co już ją sobie obadaliśmy w sobotę

Jaki duży!

Wysłane przy użyciu Tapatalka

hahahah

w sumie to bardzo dobrze

chyba mój kurier zrezygnowal dzisiaj z odwiedzin

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 15:00   #2997
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
ale kawał chłopczyka !!!

jak bedziesz w stanie to koniecznie daj znac jak było i czy udalo sie to załatwic to ubezpieczenie :roll eyes:

hahahah

w sumie to bardzo dobrze

chyba mój kurier zrezygnowal dzisiaj z odwiedzin
Czyżby po ostatnim przywitaniu
Stary 2016-01-26, 15:02   #2998
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Czyżby po ostatnim przywitaniu

a dzisiaj nowiuśkie leginsy założyłam

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 15:02   #2999
agaczilla21
Zakorzenienie

A mnie dzisiaj nie było jak kurier byl 😉
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 15:05   #3000
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Zdarza się i tak

Gratulacje!!

No co ty, znam dużo przypadków błędu w drugą stronę Często dziewczynki mają tak nabrzmiałe wargi sromowe,że lekarze mylą z jajkami. Dodaj do tego,że coś akurat majtało między nogami i masz pomyłkę
Ło Jezu, poważnie?!
Teraz ja już zmiany nie chcę , ale myślę, ze kilku lekarzy na różnych sprzętach by się nie myliło...

Nie mogę zasnąć, uporządkowałam jeszcze piwnicę, mały szaleje i czkawkuje

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość

No co, nudy
Lucy, poczucie humoru cię nie opuszcza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości