Szkoła językowa online - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Nauka języków obcych - kącik językowy

Notka

Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-03, 21:56   #1
olddirtydocs
Przyczajenie

Szkoła językowa online

Wiem, że prawdopodobnie znajdę jeszcze jakieś wątki na temat szkoły THE POINT w Krakowie, ale nie są zbytnio aktualne. Czy ktoś z Was miał szansę się u nich uczyć? Jak wrażenia i czy jest sens wydawać 2,5 tys. za rok nauki? Zależy mi na uzyskaniu certyfikatu na poziomie C1.

Może znacie jakieś inne szkoły językowe gdzie można uczyć się przez internet?
Podkreślam, że zależy mi na mowie, aby móc potem spokojnie wypowiadać się na różne tematy. Chciałabym postawić też na nienaganną gramatykę.
Zbieram jakieś ostatnie informacje przed wpłaceniem pełnej sumki na ich konto, bo to pójdzie z taty portfela.
olddirtydocs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-26, 16:34   #2
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dot.: Szkoła językowa online

O tej szkole pierwsze słyszę.
Z Krakowa do C1 sama miałam dobre doświadczenie z Lincoln.
I o Stairway dużo dobrego słyszałam.
No i British Council oczywiście. Tu może być łatwiej na ustnej części egzaminu bo to ich lektorzy prowadzą.
A o tej szkole naprawdę pierwsze słyszę.
Prze internet to się nawet prywatnie możesz uczyć albo w szkole jakiejś z UK albo z USA. To tylko kwestia ceny.
2,5 tys na taki kurs to nie jest mało, więc warto dobrze przemyśleć wybór szkoły. Włącznie z tym czy i jak można ewentualnie rozwiązać umowę gdybyś była niezadowolona bo różnie szkoły czasem kombinują i bywa, że więcej z takiego kursu szkody niż pożytku.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Zerknęłam na ofertę tej szkoły. 2 razy w tygodniu po 45 minut w takiej cenie za naukę w grupie to drogo. Taniej znajdziesz lektora indywidualnie, który spokojnie w podobnej cenie za 45 min zrobi Ci 90 minut. Serio wystarczy poszukać. Tym bardziej, że konwersacje na żywo są lepsze niż on line, zdalnie czy przez Skype.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

No i co to znaczy, że nie musisz "podpisywać weksli"?
Reklamują się niczym ta sieć nocnych klubów, która po pijaku skłaniała klientów do podpisywania weksli o uznaniu długu.
Może się mylę, ale takie zastrzeżenie na stronie o wekslach nie robi na mnie dobrego wrażenia.
W czasie 30 dniowego okresu wypowiedzenia można naliczyć odsetki karne od których nalicza się potem odsetki z tytułu zaległości w opłatach. Czyli uważałabym przed podpisaniem z nimi umowy.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Żeby nie było- nie mam pewności, że ta szkoła nie jest ok, ale jak na moje albo nie jest ok albo stronę robił im jakiś idiota. Bo zaufania we mnie nie wzbudza.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Ze szkół w Krakowie to jeszcze do tej mam zaufanie:
http://ilt.pl/pl/szkola
Choć tam już robiłam język branżowy, typowo prawniczy.
Nie wiem jak u nich z kursami typowo pod C1 na egzaminy np. Cambridge. Musiałabyś kursantów i lektorów popytać.
Miałam okazję poznać szefa tej szkoły- bardzo sensowny człowiek. Lektorzy też sensowni. Za tą placówkę mogę poręczyć. Ale kursów on line chyba nie prowadzą.
Choć możliwe, że lepiej wydać te pieniądze na kurs stacjonarny u nich niż wtopić je kurs on line.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości