Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku. - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-05, 08:53   #3001
kina2807
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

dziewczynki,a ja juz od rana sie wkurzylam, wczoraj nie moglam znalezc pelnej strony tej firmy do ktorej wyslalam maila z cv, ale dzis wszystko znalazlam i okazalo sie, ze facet wpisal juz moje imie na strone internetowa w dziale obslugi klienta, ale bylam wsciekla jak to zobaczylam
co on sobie myslal!!!
a wczesniej jeszcze znalazlam ich przedmioty(meble ogrodowe i biurowe i nie tylko) na ebayu i przeczytalam straszne opinie na ich temat, i ja mialabym obslugiwac wlasnie takich niezadowolonych klientow, ktorzy by do mnie dzwonili i wszystkie psy na mnie wieszali, co to to nie
wyslalam juz maila do tego goscia,ze widzialam moje imie na stronie i co to ma znaczyc?

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 08:54   #3002
kina2807
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

a tak w ogole to tez baaardzo mocno trzymam kciukaski za Karolinke, musi byc wszystko dobrze
aha, no i Ray wygladasz slicznie z tym brzuszkiem

Mąż i żona...
Stary 2007-10-05, 09:59   #3003
Mijalea
Zakorzenienie

Kiniu, to troche dziwne, ze wpisali twe imie bez twojej wiedzy, to uuz przesada, przeswiec ich tam!!!!

KArolinko, myslami jestem z toba, przesylam fluidki wiedzy

Ray, gratuluje mieszkanka, wiem jaka to radocha
My poki co wynajmujemy i maz szuka stalej pracy bo tak na kontraktach to ciezko, co roz w innym miejscu, a jak juz cos znajdzie to sie moze zadomowimy gdzies na dluzej

A moj tz dzis nie pojechal do pracy, troszke jest chory wiec mamy dluuugi weekend we dwoje
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 10:07   #3004
NadiaM
Raczkowanie

Cześć kochane Odłączyło mnie wczoraj z sieci niestety Karolinka mocno trzymam kciuki - wszystko będzie dobrze

Kinuś, to współczuję, bardzo nieciekawa historia Czasem tak sobie myślę, że niektórzy nie mają pojęcia co to jest sumienie Powiedz kochana jak się skończyło, czy facet się odezwał do Ciebie?

Nikitka, życzę dziś przez cały super humorku Mój zwierzyniec ma się bardzo dobrze i pozdrawia Was Ostatnio zaliczyłam z kotami akcję - złap mysz w garażu Wierzę że akcja była udana

Emi, nawet nie mów mi takich rzeczy, że jesteś tępa Daj spokój każdy może mieć większe bądź mniejsze kłopoty z różnymi przedmiotami. Jeżeli będę mogła jakoś Ci pomóc - wal śmiało. Zobaczymy czy jeszcze coś pamiętam No postaraj się jednak pójść do lekarza, z tym lepiej nie żartować ....

Kachula, dziękuję Ci bardzo za troskę i miłe słowa, ściskam mocno. I cały czas trzymam kciuki w wiadomej sprawie
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 11:45   #3005
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

czesc kochsne kobietki ja ze szkoły klikam hehe
KAROLINKO powodzenia trzymam kciuki
NADIA wiem ze nie jestem zbyt zdolna z tego przedmiotu ale to naprawde ciezko mi wchozi bedzie ciezko mi jakas wiedze przelac hehe
KINIU wez ich tam pozadnie walnij i sie nie denerwuj podziekujj im i wszystko bedzie dobrze
RAY gratuluje mieszkankafajnie ze przy lesie nie ma nic lepszego dla dzoidzi
pozdrawiem do popołudnia
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 11:49   #3006
kina2807
Zakorzenienie

dzieki Emi za troske, pewnie, ze nie dam sie w nic wmanewrowac, niech im sie nie wydaje, a ja gratuluje ci piateczki z niemieckiego, jestem z Ciebie dumna

Mąż i żona...
Stary 2007-10-05, 12:00   #3007
kachula27
Zakorzenienie

Czesc dziewuszki w to mile jesienne poludnie,dzis mialam zamiar sie wyspac ale mnie obudzul wredny pan ktory roznosil klucze do nowych skrzynek na listy i juz od dawna na nozkach jestem,kurcze to przeziebienie to mi chyba nigdy nie minie,juz nie mam goraczki ale nadal skrzecze jak zaba taki mam glos

Nadius dziekuje za trzymanie kciukow w wiadomej sprawie ale sama juz nawet przestalam o tym tak intensywnie myslec,stwierdzilam ze sobie odpuszczam bo kiedy my mamy splodzic nasza fasolke jak moj Tz przyjezdza tylko na weekendy a to stanowczo za malo i wiadomo ze z dniami plodnymi przy takiej czestotliwosci to mozemy mijac sie i z rok czasu ,wiec jestesm juz wyluzowana i bedzie co bedzie
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 12:02   #3008
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
dzieki Emi za troske, pewnie, ze nie dam sie w nic wmanewrowac, niech im sie nie wydaje, a ja gratuluje ci piateczki z niemieckiego, jestem z Ciebie dumna

Kinus to ale nieuczciwy pracodawca,normalnie takich za leb i o sciane-bezczelny facet oj ja juz bym mu pokazala,z jakiej racji robi takie rzeczy skoro nawet z Toba nie rozmawial a tymbardziej zadnej umowy miedzy Wami nie bylo,daj mu porzadnie popalic Kina!!!!!!!!!
Stary 2007-10-05, 12:10   #3009
Ray
Zakorzenienie

o ile osob
ja jutro ide na usg moze dowiem sie plci dzidzi fajnie by bylo wiedziec

u nas ladna pogoda juz bylam na spacerku
Stary 2007-10-05, 12:13   #3010
kina2807
Zakorzenienie

pewnie Kachulka, jzu mu napisalam, ze jak dla mnie to dziwne,ze wyslalam tylko cv a ju moej imie widze na stronce,a on ze to nie moje imie, tak tak, dziwny przypadek po prostu, a jak pozniej wyslalam drugiego maila z pytaniem jakie zadania nalezalyby do osoby zatrudnionej na danym stanowisku, to do tej pory mi nie odpisal, duren jakis, mysli, ze jak jest Niemcem, to moze Polakow wykorzystywac? NIE ja nie taka glupiutka

Mąż i żona...
Stary 2007-10-05, 12:14   #3011
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
o ile osob

fajnie Ray, czekam na wiadomosc o plci bobaska i moze na jakies zdjatko?
u mnie pogoda taka sobie, slonce schowalo sie za chmurkami i tak jakos zamulajaco sie zrobilo

Mąż i żona...
Stary 2007-10-05, 12:24   #3012
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
o ile osob

No to Ray kochana jak da rade to pokazuj nam pozniej zdjatko Twojego bobaska

U mnie tez nawet ladna pogoda ale co z tego jak ja zaraz ide do pracy i do wieczora w zamknieciu,a dzis przyjezdza juz moj Tz wiec jestem szczesliwa i chyba ze szczescia az mu zrobie jego ulubione pierozki z kapustka i grzybkami (ktore sama oczywiscie ostatnio zbieralam)

Dobra powolutku musze zaczac szykowac sie do pracki ale caly czas bede zagladac co zescie napisaly
Stary 2007-10-05, 12:56   #3013
kachula27
Zakorzenienie

To dziewczynki do wieczora bo juz mykam jeszcze przed praca postanowilam zrobic farsz do pierogow wiec musze juz was opuscic,napiszcie duzo zebym miala co czytac wieczorkiem hihi papa
Stary 2007-10-05, 13:30   #3014
gizelcia
Zadomowienie

mezatka ciesze sie ze juz u Ciebie lepiej i powoli wracasz do normy Trzymam za Wasze szczescie

Orzeszek dobrze ze juz to okropne chorobsko od Was ucieklo..mam nadzieje ze nie przypaleta sie do mnie Super ze Gabi tak szybciutko sie rozwija..ani sie nie spojrzysz a to juz dorosla kobietka bedzie..

ja22 trzymam mocno za pomyslnie zdane egzaminy

dorotko tak mi Ciebie szkoda Oby to krwawienie to nic powaznego..jejciu..mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze

Nadiu z meze coraz lepiej mi sie uklada..jestem szczesliwa ze go mam..teraz widze jak bardzo mnie kocha choc nie ukrywam ze male sprzeczki nadal sa ale czym bylaby milosc bez klotni?

kachula obiadek niestety zrobilam jeszcze w kuchni tesciowej ale juz odliczam dni kiedy bede miec wlasne pieniazki i wlasne produkty i wkoncu poczuje sie jak prawdziwa zona pana T

..a moj mezus ZDAL EGZAMIN NA ZAWODOWEGO ZOLNIERZA!!! Jestem z Niego dumna..oj..dzis w nocy poszalajemy w nagrode..moj Kochany Pan T
gizelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 13:33   #3015
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
dziewczynki,a ja juz od rana sie wkurzylam, wczoraj nie moglam znalezc pelnej strony tej firmy do ktorej wyslalam maila z cv, ale dzis wszystko znalazlam i okazalo sie, ze facet wpisal juz moje imie na strone internetowa w dziale obslugi klienta, ale bylam wsciekla jak to zobaczylam
co on sobie myslal!!!
a wczesniej jeszcze znalazlam ich przedmioty(meble ogrodowe i biurowe i nie tylko) na ebayu i przeczytalam straszne opinie na ich temat, i ja mialabym obslugiwac wlasnie takich niezadowolonych klientow, ktorzy by do mnie dzwonili i wszystkie psy na mnie wieszali, co to to nie
wyslalam juz maila do tego goscia,ze widzialam moje imie na stronie i co to ma znaczyc?

Kina no naprawde jakis wredny typ Skad sie biora tacy ludzie? Mam nadzieje ze jakos to zalatwilas i za zadne skarby swiata nie bedziesz u niego pracowac..trzymaj sie
Stary 2007-10-05, 13:37   #3016
gizelcia
Zadomowienie

..a ja dziewczynki wczoraj w nocy nie umialam spac..jakas taka niespokojna jestem..snia mi sie dzieci,porod..moze juz niedlugo sie rozdwoje?
Stary 2007-10-05, 13:50   #3017
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Nadius dziekuje za trzymanie kciukow w wiadomej sprawie ale sama juz nawet przestalam o tym tak intensywnie myslec,stwierdzilam ze sobie odpuszczam bo kiedy my mamy splodzic nasza fasolke jak moj Tz przyjezdza tylko na weekendy a to stanowczo za malo i wiadomo ze z dniami plodnymi przy takiej czestotliwosci to mozemy mijac sie i z rok czasu ,wiec jestesm juz wyluzowana i bedzie co bedzie

kachulko a mnie bardzo cieszy Twoje nowe podejście do "sprawy" Bo słyszałam o wielu przypadkach par starających się o dzieci, które próbowały i próbowały, liczyły dni, robiły testy i znowu liczyły dni płodne...I nic.A potem sobie odpuszczały , stres odchodził i okazywało się , że są w ciąży
Więc ja myślę, że w Waszym przypadku też tak będzie i ani się spostrzeżesz a będziesz nam oznajmieć radosną nowinę Czego z całego serduszka Ci zyczę
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 15:35   #3018
gizelcia
Zadomowienie

Dziewczyny co tu dzisiaj tak cicho?Ja chce z kims pogadac!!
Stary 2007-10-05, 15:38   #3019
Ray
Zakorzenienie

ale cisza... jesli bede miala jakies zdjecia z usg na pewno pokaze nawet nie wiem jak wyglada usg 4d ale zapewne chyba mi dadza najbardziej ciekawa jestem plci i jak duzo dzidzia urosła

moje rzeczy część sprzedałam i moge sobie spokojnie zamowic kilka nowych fajnie
Stary 2007-10-05, 15:39   #3020
Mijalea
Zakorzenienie

Hej dziewczynki,
moj chory mezus wcale nie jest taki chory jak sie okazalo, bo sam wyciagnal mnie do Ikei i kupilismy komode To juz druga do pary bo powoli nie miescimy sie z rzeczami, hihi to chyba prawda, ze im wieksze mieszkanko tym wiecej sie kupuje, bo jakbysmy mieli jeden pokoj to trzeba by bylo sie w niego zmiescic i tyle

Gizelciu, gratuluje mezusia w mundurze i ciesze sie, ze jestes szczesliwa, teraz tylko czekamy na mala rozowiutka Oliwcie

Kinia, jak sprawa z praca?

Ray, fajnie ze udalo ci sie popszredawac kilka ciuszkow, no i czekam na relacje z usg!

Nikitko, mam nadzieje,m ze sie do nas odezwiesz niedlugo

Ja tez czuje sie dobrze, fajnie sie tak leniuchuje z nowym mezem
Stary 2007-10-05, 15:49   #3021
Ray
Zakorzenienie

ja teraz siedze i wcinam chipsy hehe...
mijalela a wy kiedy sie staracie bo juz po slubie ?
Stary 2007-10-05, 15:52   #3022
mezatka07
Zakorzenienie

Nadius odnosnie Anglii to planowalismy rzeczywiscie zostac tu ok 5 lat.......

a ja to dzisiaj przechodze zalamanie psychiczne............... ..
wczoraj chyba 1 raz w zyciu zauwazylam u siebie sluz taki strasznie przezroczysty...... i konsystencji jak bialko jajka....
tempka tez mi wczoraj spadla do 36,4 dzisiaj wzrosla o 2 kreski, wszystko wskazuje na owulacje.......jest tak samo jak przed ciaza, owulacja kilka dni po jakims dziwnym krwawieniu..........

wczoraj przytualalismy sie z mezem, nic nie bolalo, znowu wszytsko normlanie czulam, bylo cudownie...........

tylko, ze GUMKA PEKLA
Stary 2007-10-05, 15:55   #3023
Mijalea
Zakorzenienie

Ray, narazie czekam na pierwszy okres potabletkowy a potem zobczymy, nie nastawiam sie na nic i bedzie co bedzie, trudno mi cos w tym temacie stwierdzic Moze odczekamy jeszcze miesiac, a moze cos sie w miedzy czasie wydarzy
Stary 2007-10-05, 15:57   #3024
Ray
Zakorzenienie

mezatka musicie bardzo uwazac bi z tego co wiem nie jest dobre zaraz zajsc w ciaze po poronieniu ale moze sie nie znam... moze pomyslce nad jakas jeszcze metoda... moze globulki dodatkowo?
Stary 2007-10-05, 15:58   #3025
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gizelcia Pokaż wiadomość
..a ja dziewczynki wczoraj w nocy nie umialam spac..jakas taka niespokojna jestem..snia mi sie dzieci,porod..moze juz niedlugo sie rozdwoje?
No no może nam sie rozdwoisz niedługo
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 15:58   #3026
Ray
Zakorzenienie

mijaela to fajnie moze niedlugo pojawia sie tu kolejne cięzarne bo tak jestem na koncu eejj... niech ktoras z was teraz bedzie na koncu hihihi
Stary 2007-10-05, 16:02   #3027
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

A mnie dziś ochota na śledzie w śmietanie naszła
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 16:03   #3028
Mijalea
Zakorzenienie

Mezatko nie denerwuj sie, z tym przytulaniem to faktycznie zasze cos wyjdzie nieplanowanego, ale badzmy dobrej mysli, najwyzej bedziemy trzymac kciukasy za kolejne bobo
A poza tym popatrzcie na zone jednego znanego spiewaka w zielonych tudziez czerwonych wlosach (nie nadazam), byla w ciazy, po porodzie zaszla od razu, potem zekomo poronila i od razu znowu jest w ciazy i tez sie nie martwia

Ray barzdo bysmy chcieli oboje.. teraz do pelni szczescia tylko maluszka brakuje
Stary 2007-10-05, 16:05   #3029
kasiasiar
Zakorzenienie

A ja właśnie skończyłam okna myć Ufff ale się namęczyłam.Musiałam używać takiej myjki na dłuuugim kiju (pozyczona od miłego sąsiada) bo nasze dwa wielkie okna są zamocowane na stałe i się nie otwierają Musiałam więc iść nazewnątrz a ponieważ dom stoi na małej skałce to jedne okno jest na wysokości ok 1,5 m a drugie 3 m. Ale na reszcie można coś przez nie zobaczyć i zasłonki już się piorą. Ciekawe czy TZ zauważy jak wróci z pracy??? pewnie nie bo bedzie już ciemno a ion trochę ciemny jest w tych sprawach
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 16:07   #3030
mezatka07
Zakorzenienie

Cytat:
mezatka musicie bardzo uwazac bi z tego co wiem nie jest dobre zaraz zajsc w ciaze po poronieniu ale moze sie nie znam... moze pomyslce nad jakas jeszcze metoda... moze globulki dodatkowo?
dzwonilam do mojego lekarza do Polski, jest troche przerazony
mowi, ze to pewnie nie byloby nic zlego, bo to co kazdy lekarz mowi, zeby 3 miesiace odczekac to tylko kwestia psychiczna pacjentki...... i ze to sa same statystyki i tak naprawde po badaniach w innych krajach wyszlo, ze jest duzo mniejszy odsetek kobiet, ktore nie czekaly i zachodzily od razu lub po miesiacu w ciaze niz tych ktore czekaly np pol roku..........
takze lekarze tak mowia, bo musza...... niewielu daje zielone swiatlo po 1 miesiaczce na przyklad
martwi go tylko to, ze po poronieniu nie kazali mi przyjsc po jakichs 2 tygodniach i zrobic bety........ bo moze byc jakis zasniad groniasty
jezeli wynik bety bedzie powyzej 1 to niedobrze...............
a teraz by nie bylo wiadomo czy to ciaza czy zasniad, jestem umowiona na srode do polskiego laboratorium na bete, kazal mi tez czym predzej usg zrobic
jest duza szansa na to, ze nie ma zasniadu np dlatego, ze tempka spadla, a tak to by sie utrzymwala na wyzszym poziomie tak jak w ciazy

trzymajcie za mnie kciuki, moze jeszcze bedzie dobrze
oby do srody...................m am na 11:00
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości