|
|
#751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Emma jak tam dzisiaj lokatorki?
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Słoneczko wspolczuje z tym szpitalem jak nic sie nie dzieje to może wyjdź na własne zadanie bo ewidentnie przeciągają a nic sie nie dzieje.. |
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#753 |
|
Konto usunięte
|
Darkanddark;- no rzeczywiście , ciężko jest bez samochodu i prawka
pamiętam te czasymalinka9191- hhehe, też nie raz tak miałam, skleroza nie boli ![]() emma;- Lepsze wypadajace włosy niż zęby sloneczko4477- Bosz, jakaś masakra, na prawde można oszaleć z tymi ich badaniami. moooniaaaa- nie mam łysienia andregonewego, ale słyszałam że pomaga. Tak samo jak picie drożdży, czy właśnie masć końska, ale nie lubię na sobie prowadzić eksperymentów, tym bardziej w ciąży.Dla tego pytam, może cos wiesz więcej niz te ulotki piszą.A odnosnie malowania się w szpitalu, to emma własnie powiedziała to co chciałam dodać cyt:" Przecież w szpitalu cały dzień leży się w łóżku, a kto maluje się do spania?szpital jest tym wyjątkiem gdzie leżą chorzy i cierpiący tak więc prysznic i balsam są wystarczającym zabiegiem pielęgnacyjnym." Dla mnie osobiście pomalowana kobieta w szpitalu wygląda śmiesznie, nasuwa się pytanie:"ciekawe jak wygląda bez makijazu? ![]() ale każdy ma prawo polly- współczuje bólu ![]() moniut- i co robisz z tym przewijakiem?
|
|
|
|
#754 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym nie porównała leżenia w szpitalu do malowania sie do spania
bo jednak jest dzien chodzą ludzie ktos odwiedza takze tego rzęsy 2razy machnąć delikatnie puder na jakiegoś pryszcza mysle ze aż tak nie zwraca uwagi jak cień kreski mnóstwo tuszu puder róż i szminka jak we wszystkim można przesadzic ale mysle ze delikatnie dla własnego samopoczucia dlaczego nie
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak mam leniwy dzien lezenia w lozku to tez maluje rzesy, brwi, korektor pod oczy. Wychodzi zem na prawdę dziwna jakaś
![]() Nadia loxon na pewno odpusc a dawno podcinalas wlosy? Mi to zawsze trochę pomaga, a tez lecą mi jak szalone. Tylko dopoki mam baby hair to się tym nie przejmuję bo tez mam wrazenie, ze wszystkiego probowalam. A na trychologa (tak się chyba nazywaja Ci od wlosow ) jednak szkoda mi kasy bo tak zle nie jest.
|
|
|
|
#756 |
|
Zadomowienie
|
Moje zebra az ledwo siedze:-( ale jeszcze wytrzymam do marca
|
|
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
mnie tak boli od 3 miesięcy- raz mniej raz więcej, dziś po łażeniu z urzędu do domu a z domu do sklepów i w ogóle chodziłam jak kaleka, w sumie to ledwo nogi od ziemi odrywałam, teraz jest odrobinkę lepiej ale boli ciągle, czasem już na to nie zwracam uwagi. A co do tego że w pierwszej ciąży się tak robi to bullshit- ja w pierwszej ciąży nie miałam ani pół bólu a teraz umieram.
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Polly - tak się uśmiałaś, że bożena przestała boleć?
Ja jak siedzę cały dzień w domu, a ostatnio często, to się nie maluje. Pozwalam "oddychać" buzi i nie obciążam rzęs tuszem.. Ale jak wiem, że mamy gdzieś wyjść, do rodziców tz to się szybko maluje :-D Ale w szpitalu raczej spodziewam się gości, wiec rzęsy i brwi to minimum. Chyba, że bardzo nie będę miała na to siły to odpuszczę, przecież nie będę udawać bohatera jak będę umierać
|
#759 | |||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
zabieram sie za probnego torta na koniec pracy chcialam jakies ciacho przyniesc a ze w pieczeniu jestem troche noga to dzis bede wyprobowywac przepis i zobacze co z tego wyjdzie jak sie uda to zapraszam ![]() w miedzy czasie do zrobienia zupa pomidorowa na jutro ![]() czy Wy tez macie problem z lzawiacymi sie oczami i zatkanym nosem? masakra, mnie lzy leja sie jak wodospad, nos wysuszony (uzywam wody morskiej, ale i tak mnie to meczy ;/) Cytat:
oby do jutra! ![]() Cytat:
![]() super !! Cytat:
co do wlosow, mi nie wypadaja, ale przetluszczaja sie.. chyba musze udac sie do fryzjera juz ![]() a na wypadajace wlosy i wzmocnienie oraz porost wlosow polecam odzywke WAX - jest swietna ponoc odzywka polecana dla osob po chemioterapiidzwonilam do szpitala umowic sie na "obchod" przedporodowy, wycieczki sa na weekendach, wiec super nam pasuje, po 8-9 par grupa jutro bedziemy dzwonic zaklepywac ostatecznie, bo dzis nie bylo juz osoby od wycieczek ![]() a i co do makijazu ja tez w szpitalu nie mysle malowac sie niewiadomo jak, na wyjscie i przyjscie (o ile zdaze ) a tak to rzesy przeciagnac to minutka a bede czuc sie lepiej sama dla siebie, bo poloznymi czy kimkolwiek innym nie przejmuje sie a sama lubie dla siebie byc pomalowana choc minimum
Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2016-01-26 o 17:31 |
|||
|
|
|
#761 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale fakt dla Ciebie poród to bedzie pestka ;-) Cytat:
na głowę chyba upadla żeby Ciebie tym obarczac Ehh szkoda gadać niektórzy to mają fantazje Hehe padlam ;-)
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Dark, dokładnie.
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Eeyesblue
może to alergia? ![]() tort ... jadłabym w ogole mam smaka na jakies ciasto z kremem czy bitą smietaną
|
|
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Dawaaaj.
![]() Cytat:
![]() Moniaaa, przez Ciebie tez bym zjadła coś z kremem.
|
|
|
#765 |
|
Rozeznanie
|
Ale mi sie ciagna te dni, matko! Tak mi sie nic nie chce, skoro torbe spakowalam juz i nie mamy planow na weekend a coreczka do czwartku wlacznie w domu to chyba cos musze wymyslec.
Dzisiaj zauwazylam, ze kuzynka i moja ciotka nie sa w znajomych na fb i sie zastanawiam czy to one mnie wywalily czy jak to sie stalo? Nie to zebym sie jakos bardzo przejmowala ale dziwna sprawa.
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia pisalam do brata bo jego żona ma termin na maj ale nie odpisal mi póki co od wczoraj
A to wszystko przez moja skleroze bo zamowilam sobie ładny nowy a stary byl na strychu a ja byłam przekonana ze dalam go siostrze Ehh kalafior ;-)
|
#767 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez stosowalam kozieradke specyficzny zapach ale gorzki lek najlepiej leczy
Noo i maski biowax polecam to te dawniejsze wax po porodzie się za to wezmę
|
|
|
|
#768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
|
#770 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie Emma Opowiadaj
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o fb, to mojej mamy mąż mi wysłał zaproszenie, a ja go bardzo nie lubię i nie przyjęłam.
i teraz prawie za każdym jak przyjadę, to jest pytanie dlaczego nie zaakceptowałam zaproszenia.
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
wybaczcie że tak wpadam na wątek, ale napisałbyście mi proszę co ile teraz macie wizyty u ginekologa (ostatni miesiąc, półtora) i czy za każdym razem macie badanie na fotelu gin ?
|
#773 |
|
Rozeznanie
|
Kilka.lat temu tak mi sie dziwnie przerzedzaly wlosy przy przedzialku poszlam.do dermatologa zrobil.mi badania hormonalne na lysienie o tej trudnej nazwie na a... Wyniki nic nie wykazaly a i tak dostalamc loxon i cynk i pomogło. W ciazy bym nir stosowala bo to w koncu hormony. Wlosy mam teraz ladniejsze niz kiedykolwiek. Ja slyszalam ze wciazy ze wzgledu na obecnosc chyba progesteronu nie wypadaja a po ciazy te co nie wypadly zaczynaja wypadac i wtedy moga garsciami wypadac. Merc specjal jest super ale jest drogi pamietam ze mi w aptece polecano jakis odpowiednik znacznie tanszy ale nie pamietam nazwy. Usta tez mi pekaja ja stosuje carmex a w domu smaruje miodem i to mega mi pomaga.
|
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Co 2-3 tygodnie i ja mam na każdej wizycie badanie na fotelu ;-)
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#776 |
|
Rozeznanie
|
Do 34 chodze co 3 tygodnie od 34 mam byc do 2 tygodnie. Nigdy mnie nie badal na fotelu, zawsze na kozetce tam robi usg i sprawdza szyjke i odczyn ph.
|
|
|
|
#777 |
|
Wtajemniczenie
|
Do 30 tygodnia co 4 tyg fotel plus usg Teraz co 3 tygodnie (nfz)
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały dzień o niczym innym nie myślę zjadłabym kostkę alpejską albo tort o smaku bialej czekolady!!!
|
|
#779 |
|
Rozeznanie
|
Eeyeblue ale Ci dobrze z tymi tortami ja tez bym zjadla jakies kremowe ciacho mniam. Wczesniej byly drozdzowki teraz ptysie mmmmniam
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu dużo mówić. Kobieta ma czas na odwiedziny, telefony i pogaduchy ze współlokatorką.. kompletnie nie przeszkadza jej własny zapach, wygląd i cały czas ta seledynowa, śmierdząca koszula.. do tego jej wzdychanie "ojeki ojejki ojejki" przy każdym wstawaniu, przewrocie i spojrzeniu.. ona co godzinę informuje nas o czasie i jak to jej się strasznie dłuży.. jestem wyczerpana jej towarzystwem..
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2016-01-26 o 18:22 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

pamiętam te czasy
ale słyszałam że pomaga. Tak samo jak picie drożdży, czy właśnie masć końska, ale nie lubię na sobie prowadzić eksperymentów, tym bardziej w ciąży.Dla tego pytam, może cos wiesz więcej niz te ulotki piszą.

) jednak szkoda mi kasy bo tak zle nie jest.

zabieram sie za probnego torta 
oby do jutra!