![]() |
#1651 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II
A ja z jednej strony bardzo chcialabym juz drugiego bobasa, a z drugiej, to Wiktoria jest jeszcze malutka i sie nia nie nacieszylam.
A poza tym z kasa u nas krucho. Mysle, zeby najpierw znalezc jakas prace, zeby potem chociaz macierzynski miec, bo teraz zyjemy tylko z jednej pensji. Dobrze, ze sa dziadkowie, oni zawsze pomoga. |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Zakorzenienie
|
Nie tylko Orzeszek zamikła....a co z Schatzsi, Nitą, Anulka mniej teraz pisze niż jak pracowała! Mam ndzieję, ze marti niedługo tutaj zajrzy...
Yaria - powalił mnie ten opis z "wybrana linią zapachową". http://www.allegro.pl/item249483670_..._megahit_.html
#1653 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A my chcemy drugie dzieciątko ![]() ![]() ![]() ![]() A my na drugie zdecydujemy się jak Jasio będzie miał ze 3 latka, no chyba ze wczesniej za nas los zdecyduje ![]() Yaira, opis prania .... bomba ![]() ![]() A ja dostałam wczoraj maila od sprzedawcy tego sweterka coccodrillo, ponieważ zaproponowałam zwykła przesyłkę. A on mi wyskoczył ze przesyłka będzie 9,50zł i już, bo on nie ma zamiaru teraz rozpakowywac paczki i wogole to mu się wydaje ze bedzie wazyła 2kg!! (sweterek i 2 koszulki ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2007-10-05 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Zadomowienie
|
Elu niby taki urok schabu ale moze wyjsc normalnie suchy albo bardzo suchy
![]() Ja miałam powtórke z rozrywki. Prawie 2 godziny płaczu. Dałam mu nawet mleko o 1 ale głodny nie był bo zjadł 60 ml. Płakał i płakał przez sen, nawet dobudzic go nie mogłam. Potem zasnal okoł 3 ale dalej spał niespokojnie, popłakiwał. Teraz odsypia. Dziasiaj ide po te czopki bo mi go szkoda jak nie wiem. Nie wiem czy to zęby, bo zagladałam mu i nic nie widac, dziąsełka normalne. Ja sie boje, że jak tak długo nie ma zębów to zaczna wychodzic wszystkie na raz. Generalnie MASAKRA. A to tego wieczorem ciężko mu zasnąc, bo trudno zasnąc na stojąco! |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Zadomowienie
|
A ja dziś zaryzykowałam i nie podałam na noc viburcolu no i się doigrałam! Od 2.30 do 6 ciągły płacz. Co Anielka usnęła to za 30 sek. budziła się z rykiem. Po 6 skapitulowałam i dałam paracetamol - usneła od razu. Do pracy dojechałam na 11.30
![]()
#1656 |
Zakorzenienie
|
Elu ja się nie raz nacięłam na ubrania, których cena w opcji "Kup Teraz" była bardzo atrakcyjna ale koszt przesyłki był bodajże 15zł!!! Napaliłyśmy się z koleżanką na takie spódniczki i chciałyśmy kupić 2 więc napisałyśmy czy nie można by tego puścić zwykłą paczką za bodajże 6,50. Otrzymałam taka wysmarowaną odpowiedź typu "jak nie godzisz się na moje warunki wysyłki podane w aukcji to spadaj - widocznie cię nie stać na tak dobre ciuchy"....Szczęka mi opadła, pozbierałam, a za dwa dni znalazłam te same spódnice w butki o 7zł tańsze niż razem z przesyłką. Widać ludzie zarabiają na tym dodatkowo. Nie wspomnę, ze wielokrotnie płaciłam na Allegro za przesyłkę - paczkę priorytetową a rzecz przychodziła w kopercie poleconym. Raz nawet przyszła karta pamięci do telefonu, z którą zapłaciłam 130zł w zwykłej kopercie (nie bombelkowej) normalnym listem! Zadnym poleconym!!!
#1657 |
Zadomowienie
|
A my grzebalismy w starych fotkach i wklejam efekty. Niestety ze swoim zdjeciem nie moge porownac, bo moje najwczesniejsze fotki sa jak mialam dwa lata. No coz widocznie bylam brzydkim dzieckiem i moi rodzice uznali, ze nie warto mnie fotografowac
![]() Zgadnijcie na ktorej fotce jest Antonowka a na ktorej moj TZ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1658 |
Konto usunięte
|
Aranko, ta aukcja była tylko z licytacją, a gdyby nie było wzmaianki o mozliwości uzgodnienia kwoty przesyłki to nawet bym o nic nie pytała... a facet odpisał mi ze jak koszt bedzie nizszy niz 9,50 to zwróci mi róznice... niech spada!
Kamilka, TZ po prawej? ![]() Ja tez przegrzebałam zdjęcia u tesciów i zrobie i porządek ![]() ![]() Wklejam moje kozaczki ![]() i dzisiejsze zdjęcia ![]() Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2007-10-05 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Zadomowienie
|
Ja też wczoraj spać poszłam tuż przed 1 a dzisiaj po 5 pobudka, no i tylko kawa mnie ratuje bo to troszkę za krótko.
Po wczorajszych pomiarach u dr muszę powiedzieć, że Wiktoria to też kluseczka tyle że specyficzna bo spaghetti ![]() ![]()
#1660 |
Raczkowanie
|
![]()
Yaira-
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziekuje Ci slicznie ![]() Elu- co do aukcji to prawda że osoby sprzedające dorabiaja na przesylce,ja tez juz nieraz mialam taka sytulacje,kozaczki sa sliczne.Ja tez zaczelam polowanie na fajne kozaczki w dobrej cenie ![]() kamilka23-ja tez obstaje ze TZ po prawej Anitko-trzymam kciuki zeby bylo po twojej mysli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Rozeznanie
|
taika prosze ciesze sie ze tak szybko dotarlo
dziewczyny moze u was tez sa te sklepy Pepco...dresy dla chlopcow ostatnio byly po 19 zl
#1662 |
Wtajemniczenie
|
Kamilka po prawej Tz.
Elu fajne kozaczki. A Jas robi porzadki w szafie? I niezle majstruje przy sprzecie, nie boicie sie troche? Moim znajomym dziecko zwalilo telewizor 25", a to byl taki starego typu - ciezki i gruby, a nie taki jak teraz leciutki i plaski. Maszko faktycznie Wikusia dluga. A z ta doktorka nieciekawie, z tego co piszesz to wnioskuje, ze nie macie wlasnego pediatry, tak? Szkoda. U nas w przychodni kazde dziecko zapisuje sie do danego lekarza i do niego zawsze sie chodzi. Fibian, Malgogaj lacze sie w bolu, u nas tez noc nieciekawa. Kiedy to minie? Anitko i jak test? |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Zadomowienie
|
Wszyscy zgadli poprawnie
![]() ![]() Elu moja antonowka tez tak spi i tez wbija sie w rog lozeczka. A Jasiek niezle Ci posprzatal. Kozaczki fajne, mi niestety jeszcze nie udalo sie wbic mojej lydki w takie wysokie buty - niestety... |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zadomowienie
|
Kamilko mi też nigdy się nie udało
![]() ![]() No cóż Atomówka podobne do tz ale oczy ma twoje ![]() AgaGuernsey ja zakupiłam Viburcol.....licze na lepsza noc. Niech on mi sie nawet budzi w nocy ale niech nie placze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Rozeznanie
|
lacze sie w bolu, u nas tez noc nieciekawa. Kiedy to minie?
no generalnie minie miedzy 10 a 13 rokiem zycia powroci kolo 16...wtedy tez bedziemy jak nietoperze ![]() ![]()
#1666 |
Konto usunięte
|
malgogaj i Aga, telewizor jest przymocowany, fabrycznie juz ma takie coś z tyłu ze można go na ścianę dać, albo na ten stojak, ma możliwość obracania, nie spadnie. Na ścianę nie chcieliśmy, bo przewody wisiałyby na ścianie, a to marna dekoracja i wabik dla Jasia do pociągania za kabelki
![]() ![]() No i pisałam juz wczesniej że ten stolik został zakupiony właśnie na okoloczność młodego DJa, wczesniej wszystko stało na podlodze. Kamilka i malgogaj, mi tez ciężko łydkę wbić w takie kozaki, właśnie z tego powodu nie kupiłam tych w venezi. Te mają wszytą w cholewkę gumkę-szukajcie takich. Moze u was w C&A tez będą... są jeszcze mocno czekoladowe. I jeszcze zdjęcie butka z góry: Kamilka, moze przyda ci się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zadomowienie
|
Hej
...u nas dzisiaj było tak pieknie na polku ![]() Elu kozaczki bardzo ładne no i faktycznie nie drogo jak za skórkowe. Jasio chyba pedant rośnie, chce poukładac po swojemu, fajniutko stoi. Malgogaj ale się porobiło ztym spaniem Olafa, mój też ma cosik pokićkane i wsaje często w nocy i je ze dwa razy, a już był tak że kłądł się ok 21 pojedzony i wstawał ok 6 rano. wczorajsza noc była ekstra, Olaf obudził się ok 4, dałam mu smoka i zasnął, zjadł o 6! Kamilko świetne te fotki, Antonówki i Tż-ta, poprostu ekstra, są bardzo podobni, jednak jak już psiałą któraś , oczęta mają inne. ...co do tych tablic rejestracyjnych, to bardzo, bardzo mnie się one podobają, tutaj co drugi wózek z nimi jeździ, a są zamocowane takimi łańcuszkami pod budą wózka albo przy koszyku. Fajnie mieć oznaczoną brykę maluszka hehe. ...wklejam fotki Olafa i norweskiej pani jesień.dodam że Olaf był bardzo zdziwiony liścmi wręcz zniesmaczony, śmiesznie to wyglądało. |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Zadomowienie
|
c.d.
aha zapomniałam napisać, że ugotowałam dzisiaj dla nas krupnik i jakoś pomyślałam sobie żeby dać go Olafowi. zmiksowałam go tylko trochę i odziwo Olaf zjadł 25oml!!! Oczywiście był mniej doprawiony, jednak myślę że powieniemn być jeszce mniej. Może z Olafa się już smakosz zrobił i nie chce tych bezpłciowych jeśc dla dzieci?! Powiedzcie czym wy doprawiacie jedzonko dla dzieci? I mam jeszce taki problem, bo chcę zacząć gotowac Olafowi sama ale nie moge tutajk kupić kleiku, czym moge te zupki zagęścić? Maszko mój Olaf ma podobne wymiary do Wiki, też taki długi, tyle że to chłopczyk hehe ale w sumie mój Olaf wygląda dużó szczuplej. Edytowane przez garnuszki Czas edycji: 2007-10-05 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Konto usunięte
|
Garnuszki, nie wiem czy z Jasia będzie pedant
![]() Zupki, mi jeszcze chyba nigdy Jasio nie zjadł 250ml... jak zje duzy sloiczek 190, to jest dużo! Zupy sama często mu gotuję i mrożę, dzis tez byl krupniczek ![]() ![]() Niczym tez nie zagęszczam, krupnik sam się zrobi gesty jak się kasza rozklei, a w rosołku czy pomidorówce np ryż. Ale mozesz wrzucić kawałek chleba, jak się rozmoczy to zagęści (znajoma tak zagęszcza sosy). Śliczne widoki na zdjęciach, pięęękne niebo i piękne kasowniczki u Olafa ![]() Pisałam wam wczesniej o aukcji allegrowej... więc facet przysłał mi maila: "Witam! Postanowiłem wyjść Pani na przeciw i przepakowałem paczkę do mniejszego pudełka, po zważeniu osiągnęła zadawalającą wagę ok. 800 gram. Mimo wszystko wysłałem paczkę priorytetem, ponieważ idzie szybciej i pewniej niż przesyłki zwykłe. 1,5 zł odeślę Pani, jedynie prosiłbym o nr konta." ![]() Dostalismy dziś zaproszenie na chrzest, o którym wam pisałam-kupilismy Lego i sztućce Berghoffa- zaproszenie jest takie: http://allegro.pl/item252458503_zapr...dziny_w_w.html jednak jego treśc trochę chyba nieelegancka... ?? w treści zapraszają ciocię Elę z wujkiem Tomkiem i Jaśkiem. Ubudł mnie ten "Jasiek", bo jak na zaproszenie to chyba nie za bardzo odpowiednia forma... szkoda ze nie napisali ciotkę Elkę... No i niżej piszą, że przyjęcie odbędzie się w domu dziadków - chyba ulica z nr byłaby stosowniejsza ...? |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 |
Zadomowienie
|
Elu a na jakim wywarze gotujesz, mięsnym czy warzywnym?
...zaproszenie ładne ale treśc nie bardzo, trochę dziwna ta rodzina że tak potraktowali Jasia, mogli napisać z kuzynem Jasiem, my tak pisalismy. Widoki może i ładne ale mi się chyba już troszkę przejadły bo tu gdzie mieszkam to taka wieś(a zaledwie 11 km od stolicy), a ja cywilizacji nauczona jestem i spragniona ![]() gościu z allegro jakiś nawiedzony upierdliwiec-dziwaki niektórzy ludzie. dobra zmykam, miłej nocki, kurka a chciałam iśc dziś wcześnie spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Zadomowienie
|
Garnuszki piekne jesienne widoki. U nas też ładna pogoda, spacerowa. Mój Olaf raczej lubi liście, szczególnie jeśc.
Elu mi tam się wydaję, ze raczej tekst Ok. W sumie wiecie gdzie dzaiadki mieszkaja. Ja jestem raczej za taką lużną formą. Olafka wykapałam, pomasowałam troszke, zaaplikowałam czopek, nakarmiłam kaszka (210 ml!!!) i ululałam na własnej piersi. Zapłakał juz 4 razy a śpi od godziny. |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Konto usunięte
|
garnuszki, gotuję na miesnym - kurze skrzydełka, udko, cielęcinka.
malgogaj, wiemy gdzie gdziadkowie mieszkają, wiemy tez kiedy bedzie chrzest... myślę ze luźniejszą formę mozna zastosować na I urodziny, bo to taka dziecinna impreza, ale chrzest, komunia, slub... ja nie napisałabym ze zapraszam rodziców z Krzyśkiem, Anką, Zośką czy Baśką bo wiadomo ze chodzi dziecko do ktorego zazwyczaj zwracamy się zdrobniale,a na zaproszeniu nawet w pełne imie byłoby chyba bardziej ok...? |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Zakorzenienie
|
Poniewaz juz o jesieni gadacie, to garsc wspomnien letnich, czyli niepokazywane jeszcze zdjecia z Sycylii z lipca. Jest tego sporo, ale w ogole chyba ponad 1000, wiec i tak dokonalam wyboru
![]() Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-10-28 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
cd.
Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-10-28 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Zakorzenienie
|
wloskie klimaty
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
wloskie klimaty cd.
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
|
wloskie klimaty ciag dalszy
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Schatzsi żyje i podczytuje Was codziennie ![]() Kasiu super fotki,ale mi się lata i słonka znowu zachciało ![]() Napisze jeszcze że wszystkie dzieciaczki cudne a Laurka raper powalająca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze
Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-10-28 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Zakorzenienie
|
i ostatnie wloskie
Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-10-28 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.