|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Kuurde ja to nawet testów nie umiem odczytać... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#992 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Ewula88;54570451]
Cytat:
|
|
|
|
|
#993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#994 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=natlem;54570611]
Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Pewnie tylko na cwhilę, bo nie umiem za długo siedzieć w domu
|
||
|
|
|
#995 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie że psychicznie wyluzowałaś, to jest bardzo istotne jednak😊 Co do snu, to idzie się przyzwyczaić, ale pierwsze miesiące to był dla mnie koszmar, niewyspanie to dla mnie największa kara😤 A z czego te pęcherze? Odciski czy coś innego? ja kiedyś miałam kurzajki na podeszwie za palcami stóp i mega długo nie wiedziałam co to, a było bardzo uciążliwe przy chodzeniu na obcasach. Ale w końcu ktoś mnie uświadomił i sama to usunęłam😀 Cytat:
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5450601 6]Hej ! Mogę dołączyć ? [/QUOTE]Witaj 😊 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale z wysiłkiem fizycznym coś jest, zawsze pomaga😀 Cytat:
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#996 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Ewula88;54571216]
Cytat:
Bym chyba wpadła w obłęd :pjutro u mnie 28 dc, ciekawe czy duphaston pomógł i jutro będzie @... po cichu liczę że jednak nie, no ale się okaże... jeśli @ nie przyjdzie, to testowałybyście jutro, czy wstrzymały? Jak tak to przez jaki czas/ile dni? Poradźcie coś
|
|
|
|
|
#997 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=maddd;54572571]
Cytat:
ja na obecną chwilę bym testowała mam więcej testów ciążowych niż owulacyjnych
|
|
|
|
|
#998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#999 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jakoś dziwnie kopiują się posty, u Was też tak dziwnie to wygląda?
![]() [QUOTE=Ewula88;54573151] Cytat:
Cytat:
![]() wiesz co wydaje mi się że dałabyś radę. Jeśli jesteś w stanie rozliczać tych ludzi po godzinach, to i z małym dzieckiem dasz radę, zobaczysz A na porodówce nie będziesz leżała jakoś strasznie długo przecież
|
||
|
|
|
#1000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym chciała taki właśnie mały swój biznes na boku, bo boję się, że w ciąży i po porodzenie będę mieć wodę z mózgu |
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=maddd;54573651]jakoś dziwnie kopiują się posty, u Was też tak dziwnie to wygląda?
![]() Cytat:
Teraz byłam 1dzien na tym zabiegu, włączam "po" telefon a tam 2 się dobija od 3h. A teraz na L4 ani jednego telefonu. Złośliwość ;-) |
|
|
|
|
#1002 |
|
Zadomowienie
|
Ewula88 ja bym poszła w niedzielę i sprawdziła czy faktycznie była owulacja, dużo Wam to rozjaśni. A mówiłaś może że dostałaś luttagen? Ciekawe co ona na to.
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej 😊 był temat muzyki na wesele. My mieliśmy Dja wodzireja i byliśmy bardzo zadowoleni! Miał rewelacyjne pomysły, lasery, dym, banki mydlane. Cena 2800 za dwa dni. Wszyscy się świetnie bawili.
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1005 | |
|
Konto usunięte
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5450819 6]Mam na imię Ewelina i w sierpniu kończę 22 lata
[/QUOTE]Witaj Cytat:
![]() ![]() Ja podobnie, ostatnio w grudniu, a wcześniej? Chyba nigdy Ewula posłuchaj tego 3 |
|
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma to jak się pochorować tuż przed owu
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem uda mi się złapać moment i plastry compled działają dzisiaj udalo mi się taki początek i odrazu maść. Wzięłam ten antybiotyk. Nie chciałabym żeby mi wyszła jak pojedziemy na urlop ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
Ja bym się trzymała lekarza numer 3. Wszystkich i tak na raz słuchać nie możesz
|
||
|
|
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1009 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeanalizowałam swoją sytuację, bo mam jutro testować i:
- żaden z testów owu które wykonałamw tym miesiącu nie był pozytywny - współżycie nie było mega intensywne Ale: - wczoraj miałam strasznie dziwny ból brzucha, niby jak okres, ale było kilka takich bardzo dziwnych ukłuć, jak igłą w krzyż i w pachwinach, trwało to z godzinę, ale cały dzień czułam dół brzucha, rozpieranie jak w @, ale nie taki typowy ból - cerę mam super, przed okresem zawsze mam mały wysyp na twarzy - Od 4 dni mam plamienia jak nigdy, szczegółowy opis dla dziewcząt o mocnych nerwach: Najpierw było brunatne plamienie ale śluz kremowy, potem w takim jak białko jajka nitki krwi, potem maleńkie czerwone skrzepy, ale takie suche, bez śluzu a teraz wręcz różowa woda. Przed chwilą nawet włożyłam tampon żeby sprawdzić czy to nie mocz jest różowy, bo taka rzadka ta wydzielina. Strasznie nie chcę tego rozczarowania które pewnie się pojawi po teście, najchętniej w ogóle bym go nie robiła, ale jednak o ciąży jeśli cudem będzie chcę wiedzieć jak najwcześniej dlatego chyba muszę go zrobić 😞 Rano pewnie na świeżo coś wymyślę. Musiałam gdzieś to wylać, padło na Was, nie chcę męża martwić rzeczami o których nie ma pojęcia 😉 Dobrej nocy! 😘 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
#1010 |
|
Wtajemniczenie
|
geosmina, ja też mimo małych szans w tym cyklu, jeszcze miałam nadzieję, bo miałam nietypowe jak na mnie objawy. Niestety dziś rano I kreska, a w południe @ i to dość bolesna i dokuczliwa
Oby u ciebie było odwrotnie VelaLuca, wpisz mnie proszę na testowanie 23.02, może ten termin będzie szczęśliwszy i dane mi będzie być jeszcze październikową mamą ![]() Dalej mam dylemat czy dzwonić do tego gina i umawiać się na kolejny monitoring, skoro poprzedni wypadł dobrze Nawet faza lutealna mi się teraz wydłużyła - 11 dni bez plamień i potem 2 dni z plamieniami, więc ewentualny zarodek miałby już szanse na zagnieżdżenie. Kusi mnie żeby w tym cyklu odpuścić monitoring i jeszcze spontanicznie próbować, żeby tż nie był taki spięty. Ale na pewno zrobię te badania tarczycy, które zlecił gin, bo już kiedyś miałam problemy z tarczycą, więc lepiej to sprawdzić.
|
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewula działaj !!!!!
![]() Cześc dziewuchy witam sie z rana, nudy jak nie wiem, musze obmyśleć plan działania firmy na najlbliższy rok i rozsądnie podzielić budżet, matko jak mi sie nie chce... W poniedziałek byłam na pazurkach, zrobiła mi manicure tytanowy, czad
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witajcie podczytuje was ciagle, u mnie dziś 15dc test owu negatuwny, chyba tak jak poprzednio owu będzie póxniej (miałam ostatnio w 18 dniu). wkurza mnie to, bo pierwsze cykle obserwacji miałam owu w 15 dniu i cykle 28-9, ostatnio wydłuzył się do 32 i teraz też się tak zapowiada. zaczęły się starania i cykle dłuższe no nie tak to miało być... za tydzień idę do nowego lekarza, oby mi przepisał badania hormonalne, bo chce zrobić pakiet, zeby coś już wiedzieć. Jeśli znowu się nie uda, to w marcu chcę wysłać TŻ na badanie, to bedzie już wtedy pół roku starań... |
|
|
|
|
#1014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym tez wybrała opinie lekarza nr 3, tym bardziej ze masz do niego duże zaufanie, a pokazał ze mu zależy. I trzymałabym sie juz tego jednego. Trzymam kciuki! A na mnie spłynął spokój VelaLuci No i coś we mnie pękło i jeszcze sie nie skleiło. Nie będę w tym cyklu sprawdzała niczego, nie będziemy sie zabezpieczać, ale juz nie mam tego mega parcia. Trudno, widocznie tak ma być, mam nadzieje, że się doczekamy
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
Hej
czemu tu dziś tak cicho? Napiszcie coś bo mi się nudzi 😉---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Dziewczyny przegadajcie mi do rozumu. W poniedziałek mam zrobić badania, będzie 22 dc. wg. moich obliczeń 9 dni po owulacji (jeśli lekarz miał rację) i nachodz mnie zrobić bete... Prawda że tylko się wkurzę że nic nie pokazuje, bo nawet jakby było coś na rzeczy to byłoby za wcześnie? |
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc 9 dni po owulacji może beta już wyjść. Ale może jeszcze nie wyjść
![]() Chyba nie pomogłam
|
#1017 |
|
Zadomowienie
|
Hehehe dzięki ☺ ale jest tak jak mówisz beta może wyjść, ale nie musi 😉 jeśli owu była troszkę później to lipa... Chyba jednak oszczędze sobie stresu i poczekam... Ale tak mnie korci, że szok 😆
|
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Znam to
|
#1019 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Np. dekoracje - najmniej za dekoracje klienci zapłacili 12.000 zł ( w tych weselach które organizowałam, a było ich sporo), a najwięcej 120.000 zł Ale to już była scenografia z meblami, ołtarzem i projektem indywidualnym. Największy nasz budżet to 450.000 zł ( wesele na 100 osób), albo 300.000 zł ( wesele na 25!! osób). Naprawdę napatrzyłam się w tej pracy na wielkie majątki i tylko wciąż się zastanawiałam skąd ludzie mają tyle pieniędzy Na początku te ceny mnie przerażały, ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić. Teraz 10.000 zł za dekoracje to dla mnie chleb powszedni. No więc same rozumiecie ile miałam stresów, jeżeli w grę wchodziły takie Panny Młode i takie pieniądze, a ja odpowiadałam za najważniejszy dzień w ich życiu, którego nie można powtórzyć i za którego niekiedy płacili pół miliona złotych ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale mój mąż woli jechać we wrześniu na wczasy niż być październikowym tatą Ewula - ja trzymałabym się lekarki nr 3. Dobrze ją znasz, widać, że jej zależy ![]() Geosmina - i jak? Testowałaś dzisiaj? ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Polecam się na przyszłość ![]() Na pewno się doczekasz, i ja się doczekam i wszystkie dziewczyny z forum też się doczekają. Jedne potrzebują po prostu trochę więcej czasu Ja miałam wczoraj rozmowę z mężem, abyśmy ustalili jakiś plan bo pracy nie mogę znaleźć ( takiej jakbym chciała, bo tylko taką aby iść i zarobić jakieś pieniądze, to nie ma problemu, ale jeśli już szukać to czegoś co mnie będzie satysfakcjonowało i z branży). W ciąży też nie jestem i na razie nie będę. Mamy zaplanowane wczasy na wrzesień i mój mąż stwierdził, że chce na nie jechać. A gdyby teraz się udało to termin byłby na październik. Akurat jutro powinnam mieć owulacje I szczerze? Jakoś tak to po mnie nadal wszystko spływa. Nie planuje już nic, co ma być to będzie. Mąż narazie nas utrzyma, jak do marca/kwietnia nie znajdę pracy to wtedy powrócimy do starań. Trudno widocznie tak miało być ![]() Wierzę Cavagril, że bez tego myślenia, mierzenia temperatury jakoś szybko zaskoczy Wiem, że to trudne tak całkowicie się odciąć, ale może gdy głowa choć trochę odpocznie to wtedy się uda!
|
|
|
#1020 | |||
|
Zadomowienie
|
A ja mam dziś ciężką noc za sobą
o 2 w nocy obudziłam się z potwornym bólem podbrzusza, myślałam że to w końcu @ i poszłam do łazienki a tam nic.. i do łóżka już o własnych siłach nie wróciłam, nigdy takiego bólu jeszcze nie czułam zwijałam się na podłodze a biedny tż nie wiedział jak mi pomóc, wzięłam 3 tabletki i w miarę pomogło ale @ dalej nie ma dziś 36dc od wczoraj biorę luteinę, może od niej taki ból? Masakra.. Cytat:
super że w nd Ci zrobi monitoring Cytat:
![]() Cytat:
może przed badaniami rano zrób test?
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

Pewnie tylko na cwhilę, bo nie umiem za długo siedzieć w domu 
[/QUOTE]

Oby u ciebie było odwrotnie 

Na początku te ceny mnie przerażały, ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić. Teraz 10.000 zł za dekoracje to dla mnie chleb powszedni. No więc same rozumiecie ile miałam stresów, jeżeli w grę wchodziły takie Panny Młode i takie pieniądze, a ja odpowiadałam za najważniejszy dzień w ich życiu, którego nie można powtórzyć i za którego niekiedy płacili pół miliona złotych 

Polecam się na przyszłość
o 2 w nocy obudziłam się z potwornym bólem podbrzusza, myślałam że to w końcu @ i poszłam do łazienki a tam nic.. i do łóżka już o własnych siłach nie wróciłam, nigdy takiego bólu jeszcze nie czułam zwijałam się na podłodze a biedny tż nie wiedział jak mi pomóc, wzięłam 3 tabletki i w miarę pomogło ale @ dalej nie ma