Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-26, 21:09   #3151
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
O proszę, niezły pomysł z tą wata. Cieszę się bardzo, że u Ciebie lepiej U mnie właśnie sprawa też ucichla nie było źle, ale czułam, że coś tam się zaczyna dziać i w sumie dzisiaj to bym powiedziała, że nie czuje totalnie nic. Jedyne co robię go zamiast codziennego prysznica co 2-3 dni kapie się w wannie (tzn woda sięga podbrzusza, chodzi głównie właśnie by wymeczyc pupę ), wróciłam do siebie już w 100% bo tamtych jazdach szpitalnych także w sprawach kibelkowych i odpukać oby tak zostało No i w sumie cały weekend przelezalam, bo teściowie przyjechali i sprzątanie, gotowali... A mówiłaś, że to też pomaga

To prawda, że to ma plus jedyny

O KURCZĘ!!! Nic nie wiedzialam. Ale na stronie szpitala jest napisane co trzeba na poród wziąć i nic takiego tam nie piszą... W sumie dla dziecka to tylko opcjonalnie ciuszki, pieluszki, pampersy... No nic to najwyżej będę męża gonić do apteki

No i Agata, Aninis, Siasia, Figa i wszystkie dziewczyny dzięki jak zwykle wiem, że będzie można na Was liczyć i na instynkt chyba już nie będę do Styczniowek wchodzić

Aha i Marta poprawnie zrobiłaś hahaha :-D :-D
Ja noc nie wiem o zadnych witaminach i jak cos to na pewno powiedza w szpitalu
Haha no wiem ze dobrze :-P :-P
Stary 2016-01-26, 21:09   #3152
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Trzy kromki chleba a ilość "nibymasla" na jedna kromkę....

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Jezeli karmi sie mm lub dokarmia regularnie np raz dziennie to podaje się sama wit d...

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Wit D jest fajna taka z pompką 😊 Juvit D3 bodajże...bo niektóre kapsułki to mnie do nerw doprowadzały...
też ją kupowałam, bo jakoś te kapsulki twist off mnir do zawału doprowadzały,że mi się z palców wyślizną i wpadną jej do gardła

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 21:10   #3153
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Ja oglądałam na foxie i dziś będę drugi oglądać zobaczymy czy wciągnęła się bardziej ;-)
Może dam szansę jeszcze jednemu odcinkowi A w międzyczasie oglądam taki lekki kryminalny serial "Longmire", całkiem fajnie się ogląda
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie martwcie się, razem wszystko ogarniemy CHwała za to forum, bo też poprzednio nic bym nie wiedziała, a tak to wymiana doświadczeń i informacji wiele daje
Zgadzam się z powyższym! Będziemy się nawzajem wspierać.
Stary 2016-01-26, 21:12   #3154
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Z jakim przystajesz....
Moja teściowa miała przeboje ze swoją teściową... i to całkiem spore. I pomimo tych przeżyć, nie potrafi być dobrą teściową.
To jak ja mam być taką teściową w przyszłości, to masakra.
Muszę chyba sobie pamiętnik zacząć pisać, żeby się taką nie stać

Ale wiecie co, tak sobie właśnie uświadomiłam, że moja mama też miała jędzę-teściową, a dla mojego tż jest spoko. Mój tż na nią nie narzeka, czasem tylko coś tam skomentuje w jej podejściu do mojego brata... ale to dotyczy brata, a nie tż, więc luzzz. Czyli jest jednak nadzieja, że można to błędne koło przerwać

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez EndOfRainbow Pokaż wiadomość
agaczilla21 - super, będzie Ci lżej wrócić do normalności.

Ja za moje obżarstwo będę usiała zapłacić, ale zrzucę

Wyobraź sobie - 4 miesiące mdłości a wymiotowałam może ze trzy razy wszystkiego, eeehhh.... Nieważne. Koncówka już
Ja też miałam mdłości masakryczne coś do 4, czy 5 miesiąca... a ani razu się nie zwymiotowałam. Czasem już żałowałam, że nie potrafię sobie haftnąć, bo może wtedy by mi lżej było
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 21:14   #3155
mamusiaczek
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Tż skręcił w weekend kołyskę i lekko się podłamałam Andrzej stale do niej właził i mówił lulu, a Witek jeździł nią po całym domu, już nie mówiąc o wrzucaniu do niej różnych rzeczy. Jak urodził się Witek, to Andrzej jeszcze nie chodził więc nie miałam tego problemu. No i martwię się że chłopcy będą dokuczać Paulince, albo niechcący jej zrobią krzywdę tylko jak tu przemówić do 1,5 i 2,5 rocznych maluchów żeby zrozumiały? Po cichu liczę na to że jak już się pojawi malutka, to będzie łatwiej im wytłumaczyć...
Też mnie to martwi. T. ma nieco ponad 2 latka i dopiero niedawno zaczął się przytulać do brzuszka. Do tego jak widzi u znajomych dzidziusie, to każdemu robi tiiit na nosku. Będziemy musiały uważać!
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Musze powiedzieć ze ten dzień przejdzie do historii

I durny kurier nie przyszedł dzisiaj. ... jak ja tego nie lubię

Jutro znowu cały den na baczność bo niewiadomo o której będzie. Tż się wkurzył bo liczył na soczek juz dzisiaj.
A to palant! A masz nr przesyłki, żeby sprawdzić czy jutro dojedzie?
Cytat:

Wit D jest fajna taka z pompką 😊 Juvit D3 bodajże...bo niektóre kapsułki to mnie do nerw doprowadzały...
Też taką miałam Vita-D chyba się nazywało. Psik do buzi i tyle Kapsułki też mnie wkurzały
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja juz od piatku musze byc ;-) rano mam sie stawic gdyz bedzie ordynator wpisze mnie pewnie na cc i pozatym oni maja takie procedury z tego co sie dowiedziałam. Trudno przeleze weekend
To szybko! Te 2 dni miną szybko

Ciekawe jak tam Lucy...
Stary 2016-01-26, 21:15   #3156
marciar7
Zakorzenienie

Najgorzej ze ten szpital troche mi sie zle kojarzy bo to tam na początku trafilam z krwotokami.. Ale co zrobic
Stary 2016-01-26, 21:16   #3157
Karinek1973
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja juz od piatku musze byc ;-) rano mam sie stawic gdyz bedzie ordynator wpisze mnie pewnie na cc i pozatym oni maja takie procedury z tego co sie dowiedziałam. Trudno przeleze weekend
Co do pobytu w szpitalu przed cesarką.... W szpitalu w którym rodziłam trzy lata temu na cc kazali mi przyjechać jak zacznie się poród (bez specjalnych przygotowań) - u mnie rano odszedł czop zaczęły się skurcze a o 11.35 wyciągneli już małego. W tym szpitalu w którym teraz mam mieć cesarkę też się melduje miedzy 8-9 i ok południa mam mieć cesarkę
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 21:17   #3158
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Musze powiedzieć ze ten dzień przejdzie do historii

I durny kurier nie przyszedł dzisiaj. ... jak ja tego nie lubię

Jutro znowu cały den na baczność bo niewiadomo o której będzie. Tż się wkurzył bo liczył na soczek juz dzisiaj.

Pytal się mnie czy mam życzenia przed porodem na coś do jedzenia specjalnego

To w piątek będzie mc a w sobotę pizza

A co ! Ostatni week wolności
oj tak przejdzie

a zarzekałaś się ostatnio, że nigdy więcej mc
Ja mówię na mc mefisto w jednym filmie o wampirze, który się obudził po kilkuset latach tak było... zobaczył znaczek MC i powiedział ooo znak mefistofelesa
Stary 2016-01-26, 21:17   #3159
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość

Ja też miałam mdłości masakryczne coś do 4, czy 5 miesiąca... a ani razu się nie zwymiotowałam. Czasem już żałowałam, że nie potrafię sobie haftnąć, bo może wtedy by mi lżej było
Co do mdłości i rzyganka to przypomniało mi się jak w gdzieś około 10 tygodniu ciąży jechaliśmy z TŻ autem na ślub i wesele koleżanki. Droga trwała jakieś 2,5 godziny, a ja w tym czasie wymiotowałam chyba z 10 razy, do tego w pełnym mejkapie i sukience. To było straszne... A co najlepsze doszłam do takiej perfekcji, że ani się nie rozmazałam, ani sukienki nie zabrudziłam
Stary 2016-01-26, 21:17   #3160
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Aninis widzę że nadaje się do radzenia w sprawie d...
hahaha nie da się ukryć
Stary 2016-01-26, 21:18   #3161
agaczilla21
Zakorzenienie

U mnie najlepsze z mdłościami i wymiotami bylo to ze występowały tylko wtedy jak bylam/byliśmy w domu. A poza domem nic...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 21:21   #3162
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
U mnie najlepsze z mdłościami i wymiotami bylo to ze występowały tylko wtedy jak bylam/byliśmy w domu. A poza domem nic...
Oj, a mnie potrafiły baardzo utrudnić życie poza domem, np. podczas chrztu mojego chrześniaka w kościele przed ołtarzem myślałam, że rzygnę albo podczas zakupów w supermarkecie, w pracy. Taki notoryczny kac
Stary 2016-01-26, 21:21   #3163
Karinek1973
Raczkowanie

Nie przejmujcie się na zapas witaminami. Każde dziecko dostaje książeczkę zdrowia dziecka i wypis ze szpitala i tam jest wszystko napisane co i jak podawać, kiedy zgłosić się do poradni preluksacyjnej lub ew do innych
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 21:23   #3164
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość
Nie przejmujcie się na zapas witaminami. Każde dziecko dostaje książeczkę zdrowia dziecka i wypis ze szpitala i tam jest wszystko napisane co i jak podawać, kiedy zgłosić się do poradni preluksacyjnej lub ew do innych
O to super przynajmniej będzie wiadomo ci jak i kiedy

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 21:24   #3165
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Oj, a mnie potrafiły baardzo utrudnić życie poza domem, np. podczas chrztu mojego chrześniaka w kościele przed ołtarzem myślałam, że rzygnę albo podczas zakupów w supermarkecie, w pracy. Taki notoryczny kac

U mnie najgorzej bylo rano jak lodówkę otwieralam od razu odruch wymiotny...pozostalo mi to i jak M jechał na zakupy to kazałam mu kupic pochlaniacz zapachów i teraz jest ok...
Stary 2016-01-26, 21:35   #3166
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
O proszę, niezły pomysł z tą wata. Cieszę się bardzo, że u Ciebie lepiej U mnie właśnie sprawa też ucichla nie było źle, ale czułam, że coś tam się zaczyna dziać i w sumie dzisiaj to bym powiedziała, że nie czuje totalnie nic. Jedyne co robię go zamiast codziennego prysznica co 2-3 dni kapie się w wannie (tzn woda sięga podbrzusza, chodzi głównie właśnie by wymeczyc pupę ), wróciłam do siebie już w 100% bo tamtych jazdach szpitalnych także w sprawach kibelkowych i odpukać oby tak zostało No i w sumie cały weekend przelezalam, bo teściowie przyjechali i sprzątanie, gotowali... A mówiłaś, że to też pomaga

To prawda, że to ma plus jedyny

O KURCZĘ!!! Nic nie wiedzialam. Ale na stronie szpitala jest napisane co trzeba na poród wziąć i nic takiego tam nie piszą... W sumie dla dziecka to tylko opcjonalnie ciuszki, pieluszki, pampersy... No nic to najwyżej będę męża gonić do apteki

No i Agata, Aninis, Siasia, Figa i wszystkie dziewczyny dzięki jak zwykle wiem, że będzie można na Was liczyć i na instynkt chyba już nie będę do Styczniowek wchodzić

Aha i Marta poprawnie zrobiłaś hahaha :-D :-D
Tak i ja w ciągu dnia staram się tak na wpół siedzieć, na wpół leżeć na lewym boczku, żeby właśnie jakoś rozłożyć ten nacisk macicy... bo u mnie to przez to. Więc to też pewnie mi pomogło
Dobrze, że nic się u Ciebie nie "wykluło", bo fajne to to nie jest.

A odnośnie tych witamin, nam wczoraj na SR neonatolog mówiła, że tą witaminę K i D podają dziecku w szpitalu i że dopiero później należy zacząć podawać samemu, ale że położna nam już o tym przypomni jak do nas przyjdzie na wizytę. Więc nic się nie martw

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Co do mdłości i rzyganka to przypomniało mi się jak w gdzieś około 10 tygodniu ciąży jechaliśmy z TŻ autem na ślub i wesele koleżanki. Droga trwała jakieś 2,5 godziny, a ja w tym czasie wymiotowałam chyba z 10 razy, do tego w pełnym mejkapie i sukience. To było straszne... A co najlepsze doszłam do takiej perfekcji, że ani się nie rozmazałam, ani sukienki nie zabrudziłam

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
To tak jak u mnie z omdleniami... mdlałam tylko w przychodni
Stary 2016-01-26, 21:35   #3167
agaczilla21
Zakorzenienie

A wiecie jaki dzisiaj jest dzień???? W końcu i ja jestem w 9 miesiącu 😃
Stary 2016-01-26, 21:36   #3168
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Trzy kromki chleba a ilość "nibymasla" na jedna kromkę....

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Jezeli karmi sie mm lub dokarmia regularnie np raz dziennie to podaje się sama wit d...

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Mnie te kapsulki tez do szalu doprowadzaja. W usa miala takie fajne w kropelkach. Jedna kropelka i koniec. Teraz mam wlasnie z pompką zobaczymy jak sie sprawdzi
A wit K nie podawalam, w usa nie kazali.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 21:37   #3169
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja K nie podawałam bo oboje były na mm...
Stary 2016-01-26, 21:38   #3170
Aninis
Zakorzenienie

Ależ dzisiaj poszalałyście z tymi postami

Ciekawe jak tam Lucy, jak myślicie urodziła już
Stary 2016-01-26, 21:39   #3171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Ledwo siedze a jeszcze M trzeba wykapac, masakra. Mam termin na 21 a prace koncze 12. No chyba, ze zycie to zweryfikuje 8 bede miala wczesniej cc

Esor glowa do gory. Zadna z nas tak naprawde nie wie jakie bedzie dziecko. Nawet te z nas ktore juz maja dzieci potwierdza ze kazde jest inne i kazdym trzeba inaczej sie zajmowac. Natura ci podpowie, matczyny szosty zmysl
Dokladnie, ja tez sie boje jak ogarne juz nic nie pamietam przeciez, no i kazde inne. Ale z pierwszym dalam to i teraz dam. 100 lat temu kobiety nie mialy TV ani internetu a tez dawaly rade. Luz blus, bedzie fajnie

A z tą pracą to Ty masz.. Wspolczuje. Jakbys sie dobrze czula to co innego, ale jak juz ledwo zipiesz to przydalby sie odpoczynek.

8 lutego to wspaniala data juz tu kiedys pisalam 8.2.16 => 8*2 = 16. I wszystkie cyfry to potegi dwojki

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Co do szpitalnej kuchni to ja nigdy nie miałam jeszcze "przyjemności" próbować. Może to i lepiej

Weszłam parę razy na wątek styczniówek i faktycznie ponure mają tam nastroje jeśli chodzi o opiekę nad maluszkami. Ale ja się tym nie sugeruję, wierzę, że będzie dobrze
Pewnie ze bedzie Ja nie wchodze na inne watki. Pamietam ze u mnie po porodzie nie bylo czarnych chmur. Pewnie ze zdarzylo mi sie rozbeczec, ze nie wiedzialam o co mlodej chodzi i wiele innych, ale ogolnie to byl bardzo fajny czas
Stary 2016-01-26, 21:39   #3172
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja chyba dziwna jestem bo sie niczego nie boje 😉
Stary 2016-01-26, 21:40   #3173
EndOfRainbow
Raczkowanie

Cytat:
Mi ręką nie puchła, tylko drętwiała i nie mogłam nią ruszać w nadgarstku, bo strasznie bolało... i traciłam czucie w palcach
A byłaś z tym u lekarza? Mi chirurg mówił, że czasem to się utrzymuje jeszcze kilka tygodni po porodzie. Ale jak Ciebie nie boli, to może nie będzie tak źle, bo po prostu to nadmiar wody i tyle.

U lekarza nie byłam, moja położna zareagowała standardowo - to normalne
EndOfRainbow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 21:42   #3174
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ dzisiaj poszalałyście z tymi postami

Ciekawe jak tam Lucy, jak myślicie urodziła już
Hmm, ciezko orzec ale zycze jej tego
Stary 2016-01-26, 21:43   #3175
butterfly20
Zakorzenienie

Z tego c pamiętam to w szpitalu dają wit. K w zastrzyku, przy wypisie ja dostałam wit K+D twist off.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 21:43   #3176
Zakorzenienie

Ja wlasnie wrocilam ze spaceru po bloniach z siostra mimo ze plucha i ciapa to bardzo przyjemnie sie spacerowało.
A teraz zjadlam kanapke ze szpinakiem i pasztete, zagryzłam kiszoną kapustą i popilam zsiadłym mlekiem. Pragne nadmienic ze na obaid jadlam kapusniak i drugie to fasolka po bretonsku mieszanka dosłownie wybuchowa
Stary 2016-01-26, 21:46   #3177
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja bym poszła na spacer ale samej to żadna przyjemność....zresztą nie ma tutaj za bardzo gdzie chodzić...wszędzie auta jeżdżą...
Stary 2016-01-26, 21:47   #3178
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

a ja w 39tc
Stary 2016-01-26, 21:48   #3179
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym poszła na spacer ale samej to żadna przyjemność....zresztą nie ma tutaj za bardzo gdzie chodzić...wszędzie auta jeżdżą...
A ja uwielbiam spacerowac sama super sposob na relaks. ale rzeczywiscie jesli mam gdzie, bo wsrod aut to nie lubie
Stary 2016-01-26, 21:50   #3180
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
To następna pełnia jest twoja

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości