Wrześniówki 2016 <3 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-26, 22:38   #1711
lianeska
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
Już tu dziewczyny chyba polecały stronkę http://www.srokao.pl/ tam jest mnóstwo cennych informacji o kosmetykach, prawdziwa kopalnia wiedzy. Sama używam od dawna facelle rossmanowego, jest bardzo delikatny
musiałam przegapić, dzieki wielkie

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 06:18   #1712
Fortuna1
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

Wczoraj trochę się wyglupialam skacząc na jednej nodze etc, nie byłam do końca świadoma że nie powinno się w tym stanie tak szaleć zwłaszcza na początku ciąży. Później się źle poczułam i zaczęło mnie kuc w podbrzuszu, od razu się położyłam ale TZ zdążył zrobić mi awanturę że powinnam bardziej o siebie dbać, że wszystko jest tam teraz delikatne i ze on się tak stara bym nic nie nosiła a ja mam to gdzieś... I że jak tak będzie to stracimy maleństwo. I się obraził poszedł do pracy bez słowa.
Smutno mi strasznie i głupio
Stary 2016-01-27, 06:24   #1713
Zefirkowa
Rozeznanie

Jest sukces - udało mi się nie zwymiotować przed oddaniem materiału do badań Przezornie zabrałam ze sobą do przychodni kanapkę i zjadłam ją w drodze do auta

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Wczoraj trochę się wyglupialam skacząc na jednej nodze etc, nie byłam do końca świadoma że nie powinno się w tym stanie tak szaleć zwłaszcza na początku ciąży. Później się źle poczułam i zaczęło mnie kuc w podbrzuszu, od razu się położyłam ale TZ zdążył zrobić mi awanturę że powinnam bardziej o siebie dbać, że wszystko jest tam teraz delikatne i ze on się tak stara bym nic nie nosiła a ja mam to gdzieś... I że jak tak będzie to stracimy maleństwo. I się obraził poszedł do pracy bez słowa.
Smutno mi strasznie i głupio
Co się stało to się nie odstanie. Nie stresuj się tym bo to dziecku nie pomoże. Po prostu następnym razem się zastanów przed jakąś aktywnością fizyczną i tyle. Będzie dobrze
Zefirkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 06:47   #1714
weselna01
Zadomowienie

Mimisia -

Lineaska - Jeden z produktów Ziaji

Fortuna - ja wyszłam tylko na spotkanie z klientem i z powrotem, 30min spacerem w jedną i 30 w drugą a już mnie kłuło. Co mnie martwi, bo dziś mam dwa razy takie wyjścia i nie chciałabym z nich rezygnować. Nie mówiąc już o kilku godzinach spaceru przez Karkonosze. Z przerwami i przekąskami energetycznymi, ale jednak.

Kiedy takie kłucie powinno mnie szczególnie martwić, ktoś wie?

Po poście Mimiski zastanowiłam się na moment i uznałam, że samo poronienie na ten moment bardzo by mnie nie załamało o ile lekarz by mi palcem nie pokazał, że to moja wina bo coś zrobiłam, to bym miała wyrzuty sumienia. Jeśli maluszek jest chory, to trudno, taka kolej rzeczy i prawa natury. Jeśli mam problemy z donoszeniem - to teraz wyjdzie. Przed trzydziestką, jest czas coś z tym zrobić, więc też do pogodzenia się.

Bardziej boję się, że może się rozwinąć u niego ciężkie zaburzenie, urodzić się chore albo urodzić się zdrowe a zaburzenie wyjdzie potem. Pracowałam z niepełnosprawnymi dziećmi i powiem Wam tyle - Jak ktoś chce się dowiedzieć czegoś więcej o tym jak wygląda życie i praca z dzieckiem z konkretnym zaburzeniem to o ile miałam styczność, to mogę opowiadać.

--

Wczoraj natchnęło mnie na ogórki konserwowe z chrzanem na sam wieczór Mąż zrobił mi zdjęcie i uznał, że to go bardziej przekonuje, że jestem w ciąży, jak jakikolwiek test

--

Poznanianki - do którego gina postanowiłyście chodzić?

Edytowane przez weselna01
Czas edycji: 2016-01-27 o 06:49
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 07:19   #1715
Samarinda
Zadomowienie

Mnie dzisiaj też kłuło jak szłam do pracy, po prawej, ale tak jakby jelito jednak, a nie jajniki czy macica.

Zrobiło mi się niesamowicie niedobrze w autobusie. Co robicie wtedy, żujecie imbir? Bo wymiotowanie komuś pod nogi odpada
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 07:33   #1716
Polta
Zadomowienie

Ja juz po wizycie i jest serduszko. Ok 116/min czyli w normie. Dostałam sporo badań i mam stawić się za miesiąc. Karty ciąży mi nie zakładała.
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 07:47   #1717
Sondrapransky
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nikaniki Pokaż wiadomość
Ja dziś kupiłam sobie krople do nosa prenalen bo w nocy nos zatkany a kropli ktorych uzywałam do tej pory uzywac juz nie moge bo nie sa wskazane w ciąży a bez kropli się duszę, a o tych tabletkach czytałam w necie i dziewczyny polecają
Na katar najlepsza woda morska, jak nie pomoże to dopiero kropelki

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

[QUOTE=kasia_wroc;54580061]
Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
Chciałam się pozytywnie zameldować po wizycie a tu taka wiadomość
Mimisia, trzymam kciuki, żeby Wam się szybko udało a teraz poprzytulaj córeczkę, podniesie Cię na duchu.

Co do mojej wizyty to wygląda na to, że na chwile obecną wszystko jest w porządku. Streszczenie:
Według OM to 7tc, według usg 6t 4d czyli 3 dni młodsze, termin mam na 15 września. Kruszyna ma 6,5 mm, serduszko bije 114/min

Kartę ciąży mam założoną.
Dostałam skierowanie na usg genetyczne, na badania pan doktor niestety nie mógł mi dać, wypisał tylko co mam do zrobienia. Ale powiedział, że bez problemu mogę iść do państwowego i powinnam dostać skierowanie bo mi się należą.
Jutro może pojadę do Kliniki i spróbuję się umówić i na to usg genetyczne i może od razu do

Fajnie że u CIEBIE Także wizyta pozytywna :-*
Kasiu, a gdzue bedziez robic usg genetyczne?

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Mimisia -

Lineaska - Jeden z produktów Ziaji

Fortuna - ja wyszłam tylko na spotkanie z klientem i z powrotem, 30min spacerem w jedną i 30 w drugą a już mnie kłuło. Co mnie martwi, bo dziś mam dwa razy takie wyjścia i nie chciałabym z nich rezygnować. Nie mówiąc już o kilku godzinach spaceru przez Karkonosze. Z przerwami i przekąskami energetycznymi, ale jednak.

Kiedy takie kłucie powinno mnie szczególnie martwić, ktoś wie?

Po poście Mimiski zastanowiłam się na moment i uznałam, że samo poronienie na ten moment bardzo by mnie nie załamało o ile lekarz by mi palcem nie pokazał, że to moja wina bo coś zrobiłam, to bym miała wyrzuty sumienia. Jeśli maluszek jest chory, to trudno, taka kolej rzeczy i prawa natury. Jeśli mam problemy z donoszeniem - to teraz wyjdzie. Przed trzydziestką, jest czas coś z tym zrobić, więc też do pogodzenia się.

Bardziej boję się, że może się rozwinąć u niego ciężkie zaburzenie, urodzić się chore albo urodzić się zdrowe a zaburzenie wyjdzie potem. Pracowałam z niepełnosprawnymi dziećmi i powiem Wam tyle - Jak ktoś chce się dowiedzieć czegoś więcej o tym jak wygląda życie i praca z dzieckiem z konkretnym zaburzeniem to o ile miałam styczność, to mogę opowiadać.

--

Wczoraj natchnęło mnie na ogórki konserwowe z chrzanem na sam wieczór Mąż zrobił mi zdjęcie i uznał, że to go bardziej przekonuje, że jestem w ciąży, jak jakikolwiek test

--

Poznanianki - do którego gina postanowiłyście chodzić?
Mam to samo, naoglądalam się w pracy dużo różnych zaburzeń i teraz sie martwię, tyko żeby dzieciaczek był zdrowy. To jest moja największa obawa, nie wiem czy bym dala rade psychicznie z chorym dzieckiem. Wiem jaka to mordęga, podziwiam te matki, ktore dają radę. Wielki pokłon
Sondrapransky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 07:52   #1718
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Oszaleję z tym gardłem, jest coraz gorzej. Czy któraś z Was brała tabletki do ssania Prenalen? Na pewno są bezpieczne w I trymestrze?
Są bezpieczne, ale mnie jeszcze bardziej podraznilo gardło :/ zresztą ja to w nocy stwierdziłam, ze jak moje dziecko wytrzyma tą moją masakryczna infekcje to będzie cud.. boję się brać antybiotyku
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 08:12   #1719
Ana__86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mimisia84 Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny!

Na szczescie mam mają 2-letnia coreczke 😍

Ttuska ja mialam lekkie brazowe plamienia od 3 dni, ale one nie zawsze oznaczaja cos zlego. U mnie to byla zapowiedz poronienia. Innych objawow czy dolegliwosci brak.

Moze maluszek byl slaby lub bardzo chory. Nikt tego nie wie.

Licze tylko, ze nie trafie do szpitala na lyzeczkowanie.

Nie marwcie sie na zapas, u Was bedzie dobrze 😘
Bardzo mi przykro, tak samo rok temu poroniłam w 7tc, kilka dni plamiłam aż poszedł krowotok. Trzymaj się dzielnie. Ja miałam łyżeczkowanie, bo Pani doktor twierdziła, że szybciej będę mogła się znowu starać. Życzę Wam szybkich i owocnych starań.
Stary 2016-01-27, 08:14   #1720
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
Są bezpieczne, ale mnie jeszcze bardziej podraznilo gardło :/ zresztą ja to w nocy stwierdziłam, ze jak moje dziecko wytrzyma tą moją masakryczna infekcje to będzie cud.. boję się brać antybiotyku
Ja mam takie same myśli. Że to będzie cud, jeżeli dziecko będzie zdrowe po 2 tygodniach bólu gardła.
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 08:16   #1721
Ana__86
Zadomowienie

Jeżli chodzi o sport to ja też nie dostałam żadnego zakazu, jedynie aerobik zakazany, ale jeżeli się coś robiło przed ciążą, biegało, pływało, ćwiczyło w domu to spokojnie można dale to robić,a aktywność nawet wskazana. Wiadomo lepiej odpuścić podnoszenie ciężarów i ćwiczenia na brzuch. Ja przed ciążą byłam aktywna i nie zamierzam z tego rezygnować.
Stary 2016-01-27, 08:42   #1722
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie dzisiaj też kłuło jak szłam do pracy, po prawej, ale tak jakby jelito jednak, a nie jajniki czy macica.

Zrobiło mi się niesamowicie niedobrze w autobusie. Co robicie wtedy, żujecie imbir? Bo wymiotowanie komuś pod nogi odpada
Dziewczyny na mdlosci bardzo pomagają też migdały takie płatki kupić i zajadac. Rada od jednej młodej mamy

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 08:51   #1723
Nikaniki
Zadomowienie

Dziewczyny zaraz dostanę zawału
jestem albo w 5 albo 6 tygodniu ciąży a 6.01 wylądowałam w szpitalu z bólami brzucha choć robili mi tam badanie czy nie jestem w ciąży i wykazało, że nie jestem i podali mi zastrzyk leku co się nazywa spasmalgon i wyczytałam teraz, ze on jest niewskazany w ciąży i niebezpieczny i jedna kobieta przez ten lek była już na końcówce ciąży i zrobili cesarkę a dziecko już nie żyło po podaniu tego leku.

Co jeśli ten zastrzyk uszkodził płód i nie będzie widać bijącego serca albo dziecko bedzie chore? Mój gin dziś nie przyjmuje w ogóle zaden gin w mojej przychodni dzis nie przyjmuje a i tez nie mam do mojego gin nr telefonu
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 08:52   #1724
Ana__86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
do dziewczyn, które pierwsze badania maja za soba robicie na NFZ czy prywatnie?
Ja dostałam skierowanie i robię badania na nfz [/QUOTE]

Na jakie badania dostałaś skierowanie na nfz??
Stary 2016-01-27, 09:00   #1725
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sondrapransky Pokaż wiadomość
Mam to samo, naoglądalam się w pracy dużo różnych zaburzeń i teraz sie martwię, tyko żeby dzieciaczek był zdrowy. To jest moja największa obawa, nie wiem czy bym dala rade psychicznie z chorym dzieckiem. Wiem jaka to mordęga, podziwiam te matki, ktore dają radę. Wielki pokłon
No ja przed ciążą zapowiedziałam mężowi, jakie widzę na ten czas rozwiązania i nie są one proste, ale on miał w domu osobę przewlekle chorą i rozumie to stanowisko zarówno teoretycznie, jak i praktycznie.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
Jeżli chodzi o sport to ja też nie dostałam żadnego zakazu, jedynie aerobik zakazany, ale jeżeli się coś robiło przed ciążą, biegało, pływało, ćwiczyło w domu to spokojnie można dale to robić,a aktywność nawet wskazana. Wiadomo lepiej odpuścić podnoszenie ciężarów i ćwiczenia na brzuch. Ja przed ciążą byłam aktywna i nie zamierzam z tego rezygnować.
A co ćwiczysz?
W I trymestrze mimo wszystko jak czytałam i pytałam - każdy się wypowiadał, że lepiej zrobić sobie przerwę, ew. spacery na dworze lub po bieżni a przy pozwoleniu od lekarza pilates. Dopiero potem można się rozkręcić

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
jestem albo w 5 albo 6 tygodniu ciąży a 6.01 wylądowałam w szpitalu z bólami brzucha choć robili mi tam badanie czy nie jestem w ciąży i wykazało, że nie jestem i podali mi zastrzyk leku co się nazywa spasmalgon i wyczytałam teraz, ze on jest niewskazany w ciąży i niebezpieczny i jedna kobieta przez ten lek była już na końcówce ciąży i zrobili cesarkę a dziecko już nie żyło po podaniu tego leku.

Co jeśli ten zastrzyk uszkodził płód i nie będzie widać bijącego serca albo dziecko bedzie chore? Mój gin dziś nie przyjmuje w ogóle zaden gin w mojej przychodni dzis nie przyjmuje a i tez nie mam do mojego gin nr telefonu
No ale jak mogło wyjść z badania, że nie jesteś? A nie masz w papierach usg czy czegokolwiek potwierdzającego, że jesteś? Mówiłaś lekarzom, że badałaś się i jesteś? Co oni na to?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 09:02   #1726
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
Ja dostałam skierowanie i robię badania na nfz
Na jakie badania dostałaś skierowanie na nfz??[/QUOTE]

Ja dostalam dzis na nfz toxo, cytomegalie, hiv, wr vdrl, mocz, glukoza, morfologie, wzw c, tsh. Rozyczke mialam wczesniej robiona, grupe krwi robili mi w szpitalu i tez mam juz.
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 09:03   #1727
weselna01
Zadomowienie

A popros lekarzy. Dzisiaj miałam umówioną wizytę z klientką. Nie przyszła, nie odwołała, nie odbierała telefonów.
Dla mnie to 20zł w plecy za gabinet i 2h zmarnowane na zebranie się, dojście i powrót
Dziewczyny - jeśli kiedykolwiek będziecie szły do lekarza lub ludzi z branży okołomedycznej, ZAWSZE odwołujcie wizytę, jeśli uznacie, że idziecie jednak do kogoś innego albo nie idziecie w ogóle. Nawet jeśli to jest na NFZ, to blokuje się tym samym kolejkę i wolne miejsce. Jak się zarejestrujecie gdzie indziej, to żaden automat Was nie wyrejestrowuje z przychodni (nie wiem, może część osób tak uważa?). A w poradnictwie prywatnym ktoś musi zapłacić za wynajęcie gabinetu na ten czas o jego czasie prywatnym nie wspominając

Jestem przekonana, że wiecie o tym wszystkim, ale co do dzisiejszej klientki - miałam to samo przekonanie i o. Nawet peosiłam, żeby dzwoniła, jakby miała nie przyjść i oczywiście przytakiwała, że tak zrobi.
A tu figa.
Stary 2016-01-27, 09:10   #1728
Nikaniki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
No ja przed ciążą zapowiedziałam mężowi, jakie widzę na ten czas rozwiązania i nie są one proste, ale on miał w domu osobę przewlekle chorą i rozumie to stanowisko zarówno teoretycznie, jak i praktycznie.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

A co ćwiczysz?
W I trymestrze mimo wszystko jak czytałam i pytałam - każdy się wypowiadał, że lepiej zrobić sobie przerwę, ew. spacery na dworze lub po bieżni a przy pozwoleniu od lekarza pilates. Dopiero potem można się rozkręcić

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

No ale jak mogło wyjść z badania, że nie jesteś? A nie masz w papierach usg czy czegokolwiek potwierdzającego, że jesteś? Mówiłaś lekarzom, że badałaś się i jesteś? Co oni na to?
Nie wiem jak mogło wyjść że nie jestem w ciąży gin mi 25.01 powiedział ze to bardzo wczesna ciąża i trzeba czekac czy się rozwinie jestem załamana a do gin mam iść znowu na usg 5.02
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 09:14   #1729
deraa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na mdlosci bardzo pomagają też migdały takie płatki kupić i zajadac. Rada od jednej młodej mamy
Mnie w kryzysowych sytuacjach ratują miętowe Tic-Tacki... Migdały zdrowsze, spróbuję

Nikaniki z tego co się orientuję jest to lek, który bywa podawany kobietom w ciąży, bez konsekwencji dla dziecka. Jeden tragiczny przypadek o niczym nie przesądza. Często też specyfiki podawane w późnej ciąży są niebezpieczne, we wczesnej nie stanowią zagrożenia. I generalnie przyjmowanie leków zawsze można uznać za ryzykowne, bo bywają różne reakcje organizmu. Jeśli badania nie potwierdziły ciąży jest niewielkie ryzyko, że lek mógł wpłynąć źle.
deraa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 09:16   #1730
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam takie same myśli. Że to będzie cud, jeżeli dziecko będzie zdrowe po 2 tygodniach bólu gardła.
A masz jeszcze jakieś inne objawy? Bo ja od soboty leze i praktycznie zero poprawy a dzisiaj mi jeszcze migdala wysadzilo..
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 09:21   #1731
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:

Podjedz choćby do jakiejś prywatnej przychodzi, gdzie jest ginekolog. Uspokoisz się.

Ewentualnie izba i badanie u nich.

1.08.2015

Stary 2016-01-27, 09:27   #1732
Lea_ny
Zakorzenienie

Nikaniki, skoro 5/6 tydzień, to prawdopodobnie w pierwszych dniach stycznia było jeszcze przed zagniezdzeniem Wiec bez obaw

Ja czekam na pobranie. Jednak powtórzę betę dla świętego spokoju. Robię w Diagnostyce, w Warszawie - 32 zł kosztuje jakby któraś była ciekawa. Z dopłatą 5 zł, wynik po 2 godzinach.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-27, 09:36   #1733
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
dziewczyny czym myjecie miejsce intymne ?tzn nie wiem czy wszystkie żele można używać?hmm

sorki,jak zbyt osobiste pytanie
Ja od wielu, wielu lat używam Protexu ziołowego (Herbal) i nie zmieniam Dawniej przy żelach dość często zdarzały mi się infekcje, mój ówczesny ginekolog powiedział mi, że winne mogą być właśnie te żele do higieny intymnej i żebym przerzuciła się na szare mydło (lekarz starej daty). Ja trochę zmodyfikowałam jego radę i tak oto od lat chyba nastu Protex u mnie zagościł i ani jednej infekcji

A tak poza tym to umówiłam się już na usg prenatalne na 4 marca. Dodatkowo miła pani przez telefon powiedziała mi, że przed badaniem pobiorą mi jeszcze krew. Ciekawe po co?

Teraz zastanawiam się gdzie iść do lekarza na NFZ, żeby wyciągnąć skierowanie na badania
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 09:47   #1734
aneczkakropeczka
Raczkowanie

[QUOTE=ttuska;54564161]przeszłas zapalenie oskrzeli w ciazy? To nie tylko mnie dopadł jakiś wirus i już się obawiam konsekwencji.. a kiedy miałaś OM ?

niestety... w ciąży nasza odporność jest osłabiona, więc złapanie jakiegoś wirusa, bądź bakterii jest chwilą. Na początku wlaczyłam domowymi sposobami, ale było coraz gorzej. Poszłam do lekarza i wytłumaczył mi, że dziecku bardziej może zaszkodzić moja wysoka temperatura i duszący kaszel, niż antybiotyk. Jak wyzdrowiałam byłam u gina i z maleństwem wszystko ok u mnie według OM 9t5d, a według wielkości płodu 8t3d

Cytat:
Napisane przez Mimisia84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny żegnam sie z wrześniówkami

2h przed wizyta u lekarza, stracilam moje malenstwo. Dostalam krwotoku i wszystko poleciało. Teraz mecze sie ze skurczami, dostalam tabletki na oczyszczenie. Jak nie pomoga to szpital...

Aniołek miał 8 tyg.

Trzymam kciuki za Was

bardzo współczuję

Kocham Cię od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, ja Twoja mama.

aneczkakropeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 09:54   #1735
aniusia49
Raczkowanie

Cytat:

Nie martw się na zapas. Byłaś wtedy w szpitalu, pewnie zrobili ci badanie krwi i była beta poniżej 5. To jest jest w 5 tygodniu to nie znaczy, że już wtedy byłaś w ciąży. Do zapłodnienia / zagnieżdżenia dojść mogło dopiero po szpitalu Poza tym wiele dziewczyny w 5 tygodniu jeszcze nie wiedzą, że są w ciąży i piją alko itd. a dzieci rodzą się zdrowe

W piątek wizyta, ciekawe co będzie. Staram się myśleć pozytywnie, ale oprócz bólu piersi nie mam żadnych objawów. Współczuje Wam tych wszystkich mdłości, ale chętnie bym trochę przygarnęła
aniusia49 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 10:05   #1736
slowikowa25
Zadomowienie

Dziewczyny czy Was tez boli ciagle żołądek? Mnie kłuje i boli jak cokolwiek zjem, juz mam tego dość.

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 10:07   #1737
asiaczek87
Zakorzenienie

Slowikowa : ja mam tylko mdlosci zanim się najem

Może kisielek na klucie? Pomaga

Mimisia bardzo wspolczuje (

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2016-01-27 o 10:11

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 10:08   #1738
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniusia49 Pokaż wiadomość
W piątek wizyta, ciekawe co będzie. Staram się myśleć pozytywnie, ale oprócz bólu piersi nie mam żadnych objawów. Współczuje Wam tych wszystkich mdłości, ale chętnie bym trochę przygarnęła
Kochana, mnie nawet piersi nie bolą, powiedziałabym, że tylko delikatnie czuję, że są Gdyby nie brak okresu no i wszystko już potwierdzone badaniami to nie domyśliłabym się, że jestem w ciąży Tak więc spokojnie, trzeba się cieszyć, że tak spokojnie przechodzimy. Jak czytam jak tu się dziewczyny męczą to tylko im współczuję.
Ja dojeżdżam do pracy ok. 40 km, w tym połowa autostradą, tak więc nie wyobrażam sobie zatrzymywania się na poboczu, żeby sobie ulżyć
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 10:10   #1739
Fortuna1
Zakorzenienie

Ja potrafię moje całe śniadanie do pracy zjeść w samochodzie w drodze do niej co się nigdy wcześniej nie zdarzało.
Stary 2016-01-27, 10:12   #1740
slowikowa25
Zadomowienie

Ja tez mam mega apetyt, chyba ten bol zołądka to mam od tego że powieksza sie tak jak macica, tylko on od duzej ilosci jedzenia... :ups:

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości