Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-27, 07:41   #4921
201711281320
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj intensywny dzień, ale bardzo przyjemny i ciepły, bo mam urodzinki a moja Roza kończy 15 miesięcy
Wszystkiego co najlepsze! Dużo zdrowia dla Ciebie, Maleństwa i najbliższych
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 08:00   #4922
masuriangirl
Raczkowanie

_Veronique 100 lat i spełnienia marzeń
masuriangirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 08:20   #4923
Kociak85
Zadomowienie

zebrah, z meblami to nie wiadomo jaka przyczyna. I chyba raczej się nie dowiemy...

Veronique, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin a co do nosidła - to starszą córę na plecy można wrzucić i wtedy masz super wygodnie. Ja z moją w nosidle wchodziłam już na dwie górki takie mniejsze, także wiesz tak mi się wydaje, że dla mnie chyba wygodniej byłoby tak niż targać podwójny wózek no ale to tylko pomysł
Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Melduje się z luxmedu po przepyszny drinku z glukozy. Myślałam że będzie gorzej, mega to słodkie ale szybko lyknelam i po sprawie. Tylko to czekanie teraz...
Dla mnie najgorsze było właśnie nie samo picie, lecz wytrzymanie 2 godzin bez zwymiotowania także powodzenia!

U nas ciężka nocka, bo Igunia gorączkowała i coś ciężko jej się gorączka zbijała, po paracetamolu to w ogóle prawie jej nie chciała się obniżyć.
Stary 2016-01-27, 08:24   #4924
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Jakas epidemia z tym chorobami u waszych dzieci. 😢 niech już wiosna do nas przyjdzie to i może dzieciaczki będą zdrowsze
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 08:37   #4925
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie dzisiaj intensywny dzień, ale bardzo przyjemny i ciepły, bo mam urodzinki a moja Roza kończy 15 miesięcy
Najlepszego

Cytat:
Melduje się z luxmedu po przepyszny drinku z glukozy. Myślałam że będzie gorzej, mega to słodkie ale szybko lyknelam i po sprawie. Tylko to czekanie teraz...
Kciuki

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 08:42   #4926
ewka555
Zakorzenienie

Kociak, a jak podajesz przeciwgoraczkowe? Bo sam paracetamol albo sam ibuprofen mozna chyba co 6godzin. Ale jesli gorączka sie nie bardzo zbija i szybko wraca, to nasza pediatra zawsze kaze podawać co 4h na zmianę: Ibuprofen i paracetamol. Podajesz w syropie?

Zdrowka !

Oh tak. Ja się boje tej glukozy, w 1 ciąży niestety zwymiotowalam..
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 08:45   #4927
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Co do glukozy to pytałam u mnie i można kilka kropelek cytryny wcisnąć może to pomoże przetrwać po wypiciu tego lepiku
Stary 2016-01-27, 08:45   #4928
motylek1984
Zadomowienie

Veronipue 100 lat w dniu Twojego święta @):-
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 08:53   #4929
Evelinke
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
czy ktorąś tak samo ciągnie do słodkiego? ja nawet nie jem duzych ilosci,ale codziennie MUSZĘ COŚ szok...
Ja też tak mam
Przed ciążą słodkie jadłam tylko przed @ i to coś małego, bo zaraz mi było za słodko, a teraz to prawie codziennie coś wciągnę
W niedzielę np na spacerze z piesem zajadałam się lodami

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Był przed chwilą mąż mojej szefowej Przywiózł mi łóżeczko (Drewex) rogal do karmienia Poofi, kołderkę takie smieszne nosidelko ala chusta ;p i mam jeszcze zglosic sie po ciuszki wózek mutsy 3w1 i leżaczek z fisher price

Łóżeczko coprawda marzyło mi się białe ale znalazłam rozwiązanie
http://mamarazycztery.blogspot.com/2...dzieciece.html
(identyczne dostałam )
Super, że takie prezenty dostaliście
Duży koszt wam odpadnie, a z wózka na pewno będziesz zadowolona
Moja Sis, ma Mutsy i była baaaaardzo zadowolona z niego, powoził już 2 dzieciaczków i może ja go też wezmę
Zastanawiam się.

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Melduję się
Dłużej mi dzisiaj zeszło bo kobiet było u lekarza od groma a potem byłam jeszcze u siostry żeby mi L4 zabrała (pracujemy w jednym miejscu)

No i... BABECZKA:love :

Strasznie się cieszę Byłam nastawiona na chłopaka i jakoś tak niby wolałam chłopca ale jak gin powiedział, że nic tam nie dynda to mało się nie poryczałam

Jest zdrowa, wszystko na miejscu, termin z USG prawie identyczny z OM
GRATULUJĘ CÓRECZKI

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Przygarniecie jeszcze jedną mamusie? Można jeszcze do Was dołączyć
Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie mamusie i dzieciaczki w brzuszkach!
Dopiero skończyłam Was czytać co pisałyscie ( podchodziłam do tego chyba z 6 razy) czy można dołączyć do grona?
Witam nowe Mamusie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dziewczynki trzymajcie za mnie kciuki mocno: wylądowaliśmy w szpitalu Patologia ciąży, ostra kolka nerkowa, mam założony cewnik z nerki do moczowodu. Jutro się okaże czy to pomoże.
Z malutką jest dobrze, od wczoraj miałam 3x usg i 2x ktg.
Mam dużo pić i odpoczywać.
O matko
Dużo zdrówka dla Was
Dzisiaj już lepiej ?

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Tż chce mi umilić życie i kupić zmywarkę n a ja mu mówię że nie ma sensu kupować do mieszkania które się wynajmuje.
Mieszkanie wynajmujecie, ale zmywarka będzie wasza i będziecie mogli ją zabrać, a powiem ci z doświadczenia, że to baaaardzo przydatne urządzenie jest
Także jak macie miejsce i TŻ chce kupić to nie opieraj się za bardzo

Veroniqe sto lat dużo szczęścia i lekkiego porodu

Wczoraj byłam na wizycie już u swojego gina
Jak zobaczył moją kartę ciąży to si zdziwił, że tyle wizyt miałam.
Najpierw pomyślał, że ja już na końcówce jestem ale brzuch mu nie pasował, bo za mały
No i na następnej wizycie będę miała już drugą kartę ciąży, bo w tej nie ma miejsca.
Nie zrobił mi usg, bo miałam w tamtym tygodniu i nie chciał męczyć Małej i dał jej odpocząć. Troszkę żałuję, bo myślałam, że zobaczę córcię
Zbadał mnie tylko na fotelu, bo ostatnio miałam kłucia, bóle w szyjce, pipce, powiedział że tu jest ok, jedynie mam wąską szyjkę, ale to taka uroda mojej macicy. Już 2 lekarz zwrócił mi na to uwagę, i tak pózniej zaczełam się zastanawiać czy to nie utrudni mi porodu SN
I kiedy robiłyście glukozę z obciążeniem ?
Myślałam, że dostanę już teraz a tu nic. Nie żeby mi się śpieszyło do spróbowania tego cudownego napoju

Anuszka możesz wpisać mi wizytę na 16.02. dopiero
Przyzwyczaiłam się do wizyt 2 tygodniowych

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

A no i uprzedził mnie, ze po 20 tygodniu moogą pojawić się już skurcze, także żebym się nie przestraszyła.

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 08:58   #4930
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Ja jestem w 21t i siedzę właśnie na glukozie ale moja gin mówiła że można to było by zrobić po kolejnej wizycie a mam je raz w miesiącu czyli wyszło by mi koło 24-25 tygodnia.
Stary 2016-01-27, 09:04   #4931
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dziewczynki trzymajcie za mnie kciuki mocno: wylądowaliśmy w szpitalu Patologia ciąży, ostra kolka nerkowa, mam założony cewnik z nerki do moczowodu. Jutro się okaże czy to pomoże.
Z malutką jest dobrze, od wczoraj miałam 3x usg i 2x ktg.
Mam dużo pić i odpoczywać.
Dużo zdrówka Madziu

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
a no to faktycznie ... w takim przypadku też bym wróciła

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Dzisiaj przyszła do mnie paczka z moją 1/4 wyprawki i okazało się że mi nie zapakowali jednego prześcieradła do łóżeczka.
Napisałam maila i czekam na info od nich.
Zakupiłam podpaski bella mama jak je zobaczyłam to mi oczy wyszły jakie one są długie... nie wyobrażam sobie ich nosić

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Czytam czy warto kupić piłkę gimnastyczna i pewnie że warto jak nie ma się kota w domu . Kupiłam i aż jeden dzień była bo mój szalony wtedy mały futrzak na nią skoczył i było po sprawie
Kurcze widzę, że Ty już głęboko zaawansowana pod kontem wyprawowym. Ja kupiłam termometr, katarek, dwa smoczki i myślałam, że się okupiłam Z kotami niestety tak to jest - ty nie wymyślisz, że tak może się stać a on już zepsuje

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Moja koteczka też dla mnie jak dziecko

ja do niej "będziesz starszą siostrą"

albo "pierworodna" a moja mama sie puka w głowę
Ja mam dwa kocury i też mówię wszystkim że będą miały rodzeństwo - też się mi w głowę rodzina puka, ale prezenty pod choinkę i na mikołaja kotą kupują

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
Dziękuje Dziewczynki za miłe powitanie! aż się uśmiech pojawił na twarzy

Sliweczka: tak, tak podczytywałam Was ale ciągle nowe posty i kolejne strony do nadrabiania ale już jestem na bieżąco

Jutro zaczynam 20 tydz i powiem Wam ze nawet nie wiem kiedy to zleciało... ja od samego początku czuje sie bardzo dobrze, zero mdłości, wymiotów nudności itd za to apetyt od samego początku mam jak nigdy ( należe od dziecka do tzw ,,niejadków") jedyne czego nie jem i nie jadłam to są słodycze, jakoś w ogóle mnie do nich nie ciągnie... Jestem na plusie juz 8kg i troche ciężko jest mi sie przyzwyczaić do brzuszka Nie czuje jeszcze żadnych ruchów, ale bardzo je wyczekuje mam nadzieje że niebawem się pojawią... kolejna wizyta 17.02
Witaj
ja też zerowe objawy ciążowe od samego początku i apetyt taaaki że szok cały czas głodna jestem i nie ma rzeczy na którą nie mam ochoty a słodycze - moja miłość. Od poniedziałku walczę i próbuje nie jeść, ale ciężko mi ...

Cytat:
100 lat 100 lat !!!! twoje zdrowie

Ja nie wiem jak wy, ale od kiedy wiem że pójdę na L4 pod koniec lutego to mam takiego lenia , że nic w domu nie robię bo zrobię to w marcu Siostra przywiozła mi 4 pudła ubranek - nawet nie rozpakowałam sprawdzić co tam jest. W szafie trzeba by było porządek zrobić bo już w swoje spodnie się nie mieszczę i wypadało by je do pawlacza dać - też nic z tego upycham na siłę z ciążowymi . Taki leń ze mnie, że wstyd

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 09:12   #4932
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dzień dobry słońce u mnie wyszło

Veronique wszystkiego co sobie wymarzysz:-*
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 09:15   #4933
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak wy, ale od kiedy wiem że pójdę na L4 pod koniec lutego to mam takiego lenia , że nic w domu nie robię bo zrobię to w marcu Siostra przywiozła mi 4 pudła ubranek - nawet nie rozpakowałam sprawdzić co tam jest. W szafie trzeba by było porządek zrobić bo już w swoje spodnie się nie mieszczę i wypadało by je do pawlacza dać - też nic z tego upycham na siłę z ciążowymi . Taki leń ze mnie, że wstyd
Eheeeeeee, też tak mówiłam... "Pójdę na L4 to się wezmę za chałupę" I co? Jajco Dni na zwolnieniu mijają, a ja cały czas się obijam i jeszcze beszczelnie mówię, że na nic nie mam czasu
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 09:18   #4934
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Eheeeeeee, też tak mówiłam... "Pójdę na L4 to się wezmę za chałupę" I co? Jajco Dni na zwolnieniu mijają, a ja cały czas się obijam i jeszcze beszczelnie mówię, że na nic nie mam czasu
Skad ja to znam)

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 09:21   #4935
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Skad ja to znam)
Ufff, to dobrze, że nie jestem sama
Mąż się trochę na mnie za to lenistwo wkurzał na początku, ale ostatnio stwierdził, że jednak mi to wybacza, bo potem będzie zapierdziel przy dzieciątku
Stary 2016-01-27, 09:28   #4936
anuszka1984
Zadomowienie

Veronique sto lat dla Ciebie i dla Różyczki z okazji miesięcznicy

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 09:35   #4937
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Kociak, a jak podajesz przeciwgoraczkowe? Bo sam paracetamol albo sam ibuprofen mozna chyba co 6godzin. Ale jesli gorączka sie nie bardzo zbija i szybko wraca, to nasza pediatra zawsze kaze podawać co 4h na zmianę: Ibuprofen i paracetamol. Podajesz w syropie?

Zdrowka !

Oh tak. Ja się boje tej glukozy, w 1 ciąży niestety zwymiotowalam..

U nas raz ola miała anginę zadzialala na gorączkę tylko pyralgina dozylnie

Glukoza to byla dla mnie trauma. Miałam straszne odruchy wymiotne jedyne co mnie hamowalo to maz który stal nad uchem i mowil" spokojnie oddychaj nie możesz zwymiotować"

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-01-27 o 09:37
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 09:40   #4938
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
U nas raz ola miała anginę zadzialala na gorączkę tylko pyralgina dozylnie

Glukoza to byla dla mnie trauma. Miałam straszne odruchy wymiotne jedyne co mnie hamowalo to maz który stal nad uchem i mowil" spokojnie oddychaj nie możesz zwymiotować"

Każde dziecko inaczej znosi chorobę

No ale nie zwymiotowalas, więc dobrze

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Kurczę miałyśmy iść na spacer ale taka pogoda do kitu, ze się odechciewa:/
Stary 2016-01-27, 09:44   #4939
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Każde dziecko inaczej znosi chorobę

Oczywiście ze tak. Napisałam tylko jak bylo w naszym przypadku.
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 09:46   #4940
majkela12
Zadomowienie

Dzień dobry

Już myślałam, że wychodzimy na prostą, to teraz najmłodsza zaczęła gorączkować. Zaczęło się od starszaka, potem padłam ja, a teraz córa. Dobrze, że tż się jakoś trzyma. Straszna w tym roku grypa u nas panuje.

Co do glukozy, to ja piłam w 20tc, 50g i sprawdzenie po godzinie. U mnie można cytrynkę, więc dałam radę.

Nic nie straszcie, ja tylko układam sobie listę, co zrobię gdy już będę na L4, mam tyle zaległości, poczynając od umycia lodówki, po np. przebranie ubrań po dzieciach.

Co do wyprawki, to jestem w lesie. Gdyby była druga córcia, oprócz wózka i fotelika miałabym praktycznie wszystko, a tak znowu się zacznie latanie po sh

anuszka1984
Veronique wszystkiego najlepszego
Evelinke za wizyte

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
anuszka1984 jak możesz wpisz mi proszę wizyte na 16.02.
Stary 2016-01-27, 09:47   #4941
Cierpliwosc
Zadomowienie

Wyjdę na wariatkę, ale mi tam ta glukoza smakowała
Ale ja to zawsze lubiłam słodkie

Gdyby mi się chciało tak jak mi się nie chce to bym może coś zrobiła poza tym co muszę, ech
Stary 2016-01-27, 09:47   #4942
agusiia69
Zakorzenienie

Witam w 21 tc

Od paru dni czuje ruchy maleńkiej, ale są mega słabe i nie zawsze je mam Pewnie od tego, że mam łożysko na przodzie i słabiej się wtedy czuje ruchy?

Cytat:
Mąż się trochę na mnie za to lenistwo wkurzał na początku, ale ostatnio stwierdził, że jednak mi to wybacza, bo potem będzie zapierdziel przy dzieciątku
Mam podobnie, ale przecież nie możemy się przemęczać
Stary 2016-01-27, 09:57   #4943
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Witam w 21 tc

Od paru dni czuje ruchy maleńkiej, ale są mega słabe i nie zawsze je mam Pewnie od tego, że mam łożysko na przodzie i słabiej się wtedy czuje ruchy?

W pierwszej ciąży mialam lozysko na przedniej i poczułam ruchy w 21tc wlasnie nic sie nie martw, po raz, lozysko amortyzuje, a po dwa pierwsze ruchy jak sie poczuje to nie sa one od razu mocne i częste, pewnie czujesz maluszka jak sie położysz i wyciszysZ? Z dnia na dzień będziesz co raz bardziej i częściej czuć

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Agusia a mogę spytac gdzie do ginekologa chodzisz ? bo z Chwarzna jesteś, tak?
Stary 2016-01-27, 09:57   #4944
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Już myślałam, że wychodzimy na prostą, to teraz najmłodsza zaczęła gorączkować. Zaczęło się od starszaka, potem padłam ja, a teraz córa. Dobrze, że tż się jakoś trzyma. Straszna w tym roku grypa u nas panuje.

Co do glukozy, to ja piłam w 20tc, 50g i sprawdzenie po godzinie. U mnie można cytrynkę, więc dałam radę.

Nic nie straszcie, ja tylko układam sobie listę, co zrobię gdy już będę na L4, mam tyle zaległości, poczynając od umycia lodówki, po np. przebranie ubrań po dzieciach.

Co do wyprawki, to jestem w lesie. Gdyby była druga córcia, oprócz wózka i fotelika miałabym praktycznie wszystko, a tak znowu się zacznie latanie po sh

anuszka1984
Veronique wszystkiego najlepszego
Evelinke za wizyte

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
anuszka1984 jak możesz wpisz mi proszę wizyte na 16.02.
Oj, to zdrówka dla gromadki!

Ha, ja lodówkę akurat umyłam! Dobra, czyli zrobiłam jedną pożyteczną rzecz na tym l4

Cytat:
Witam w 21 tc

Poczekaj tydzień, dwa i na pewno pojawią solidne kopniaki Ja też na początku ledwo co czułam. Jutro zaczynam 22 tydzień, a młoda od paru dni codziennie daje taki popis, że ho ho Wczoraj jak leżałam, to przez chwilę miałam taki śmieszny pagórek na brzuchu z jednej strony, chyba mała się wtedy dupką wypięła
Stary 2016-01-27, 10:02   #4945
Cierpliwosc
Zadomowienie

Zmobilizowałam się by iść z Sara na spacer, choć nie wiem co my tam będziemy robić przy tej pogodzie? Dobrze ze chociaż sąsiad ma daniele
Stary 2016-01-27, 10:30   #4946
PikPik09
Raczkowanie

W mojej biedronce bidy były tylko dla dziewuchy i to 68 dałam sobie spokój...ehh szkoda.
Wkurzona jestem bo znowu załapałam grzybicę ledwo usiedziec mogę a wizyta dopiero za tydzien. nie wiecie czy bez recepty dostane cos takiego? oprocz iladianu oczywiscie bo to wiem ze jest.za kazdym razem jak siadam do jedzenia przy tv to puszczaja te reklame chyba na apetyt...
PikPik09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 10:40   #4947
haneczkab92
Ania

Cytat:
Moj caly czas w delegacji, wiec inaczej na to patrzy
Ale mi samej zle ze malo co robię na szczescie pokój mam prawie gotowy, wiec bede mogla w koncu ukladac wszystko w szaflach, bo narazie na kartonach jestem,

i dzis mama wyjechala do sanatorium, wiec bede obiady gotować, to chociaz wiem, ze bede musiala zrobic bo dla taty i brata)

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Wyjdę na wariatkę, ale mi tam ta glukoza smakowała
Ale ja to zawsze lubiłam słodkie

Gdyby mi się chciało tak jak mi się nie chce to bym może coś zrobiła poza tym co muszę, ech

kolezanka jak robila, to tez mi tak powiedziała ze jek smakowalo

Cytat:
Witam w 21 tc

Ja tez czuje juz jakis czas, ale nie caly czass, nawet nie codziennie. I to wlasnie delikatne nie od razu beda to mocne kopniaki

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 10:47   #4948
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
W pierwszej ciąży mialam lozysko na przedniej i poczułam ruchy w 21tc wlasnie nic sie nie martw, po raz, lozysko amortyzuje, a po dwa pierwsze ruchy jak sie poczuje to nie sa one od razu mocne i częste, pewnie czujesz maluszka jak sie położysz i wyciszysZ? Z dnia na dzień będziesz co raz bardziej i częściej czuć

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Agusia a mogę spytac gdzie do ginekologa chodzisz ? bo z Chwarzna jesteś, tak?
Maluszka czuje głównie jak siedzę przed kompem No właśnie wiem, że mogę słabiej czuć ruchy przez to łożysko z przodu, ale zazdroszcze już tym, które czują ruchy regularnie

Tak, tak jestem z Chwarzna Do lekarza na nfz chodzę do przychodni na Witominie do dr Chwastek, a prywatnie do Redłowa do dr Sowińskiej- młoda, świetna babka Jakby co to mega polecam.

Cytat:

Ha, ja lodówkę akurat umyłam! Dobra, czyli zrobiłam jedną pożyteczną rzecz na tym l4

Poczekaj tydzień, dwa i na pewno pojawią solidne kopniaki Ja też na początku ledwo co czułam. Jutro zaczynam 22 tydzień, a młoda od paru dni codziennie daje taki popis, że ho ho Wczoraj jak leżałam, to przez chwilę miałam taki śmieszny pagórek na brzuchu z jednej strony, chyba mała się wtedy dupką wypięła
Ahh coś pięknego
Stary 2016-01-27, 10:54   #4949
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Co do glukozy to pytałam u mnie i można kilka kropelek cytryny wcisnąć może to pomoże przetrwać po wypiciu tego lepiku
kilka kropel ? ja to tego wcisam CALA ccytryne i tak myślalam ze rzygne jak to piłam piłam i mnie zdziwgało

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 10:57   #4950
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurka to dopiszę tą lodówkę do listy "co zrobię na L4" w sumie raz na rok wypada umyć
Cytat:
Witam w 21 tc

Ja też mam łożysko z przodu i od tygodnia wydaję mi się, że czuje ruchy. Ale też jakoś tak słabo i nieregularnie, że czasem zastanawiam się czy sobie tego nie wmawiam. Czekam cierpliwie, aż będą mocniejsza , albo pojawią się te właściwe ....

Cytat:
Maluszka czuje głównie jak siedzę przed kompem No właśnie wiem, że mogę słabiej czuć ruchy przez to łożysko z przodu, ale zazdroszcze już tym, które czują ruchy regularnie
Ja też doczekać się nie mogę aż będą tak mocne, że TŻ będzie mógł je poczuć

Dobra może do pracy się wezmę bo już 12 a nic nie tknęłam. Nawet przez przypadek wygrałam aukcje na allegro ze spodniami ciążowym teraz mam już 5 par długich spodni ciążowych.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości