|
|
#3631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
"KRAINA TRAW" org "Tideland" w reż Terry'ego Gilliama - naprawdę świetny, cudowny, fantastyczny,śliczny a przy tym hmmm.. momentami po prostu ohydny. Połączenie tego co piękne z tym co naturalistyczne i brzydkie.
Nawiązuje do motywów z Alicji w krainie czarów, opowiada o dzieciństwie jak o skoku "do króliczej nory". Dobry, magiczny i mądry film. ocena 10/10.
|
|
#3632 |
|
Raczkowanie
|
Grindhouse-Planet.Terrorkurcze tyle krwi i zabawnych sytuacji nie widzialm ja
ale to raczej pozytywne w stosunku do tego filmu wkocnu rodruguez na tarantino sie wzorowal na 10 daje 8 ale nie dlatego z emnie takie filmy pasjonuja - bylo z czego sie posmiac
|
|
#3633 |
|
Raczkowanie
|
Dersu Uzała A.Kurosawy, Marsz pingwinów i namiętnie, za każdym razem, jak się pojawiają na Planete, filmy z cyklu Ushuaia. CUDOWNE!!!
|
|
|
|
#3634 |
|
Rozeznanie
|
Z braku czasu ostatnio jakoś mało filmów oglądam.
Ale dopadłam "Ladies in Lavender" - popłakałam się na nim okropnie. Wg mnie piękny film. Piękny za sprawą widoków Kornwalii, morza, cudownej muzyki na skrzypce, i świetnej gry Judi Dench. Uwielbiam tą aktorkę, nie wiem jak wy ale mi prawie każda postać przez nią grana się podoba Mają one głębie i są prawdziwe. Każdy ruch pokazuje tyle emocji. W tym filmie podobnie. Mało słów o uczuciach.. . właściwie wogóle nie mówi się o uczuciach - a zalewają nas one jak to morze nad którym stoi domek sióstr. Na filmwebie ktoś napisał, że jest to "muzyczna akwarela" i to prawda, podoba mi się to skojarzenie. Tylko, że nie jest to jakaś tania tandetna akwarelka ale obraz przepełniony uczuciami - pięknie wymalowanymi przez aktorki (Judi Dench i Maggie Smith). aha jak często życie - bez happy endu, z dozą humoru i nostalgii. no i jeden mały minusik - że Polaka zagrał nie Polak, ale ja mu (poza tymi drobnymi wpadkami językowymi ) nie mam wiele do zarzucenia. Ogólnie nie przeszkadzał mi w tym filmie
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
"a właśnie ze tak!" swietny film ; )
10/10 i moglabym go ogladać wkółko ; P |
|
|
|
#3636 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
KATYŃ - Popieram, moim zdaniem jest wstrząsający, cały ale końcówka szczególnie, te odgłosy pojedynczych strzałów w lesie katyńskim i scena zabijania jak w fabryce na linii produkcyjnej, kolejny i kolejny... przerażające, że ktoś mógł to z rozmysłem zaplanować i wydać takie rozkazy... A cisza na końcu była zamierzona i potęgowała to ostatnie wrażenie. Ludzie wychodzili z sali w kompletnej ciszy, nikt się nie odezwał. 9/10 Widziałam też NIEWIDZIALNY - nie jest thrillerem jak go reklamują, bardziej coś jak kryminał pomieszany z s-f, ale fajny, może trochę zbyt przewidywalne zakończenie. Widziałam poprzednią ekranizację tej samej powieści gdzie zakończenie było inne, oryginalniejsze, ale co tam. Podobała mi sie też muzyka. 7/10 I na koniec filmowego tygodnia byłam na NIEZNAJOMA- dobry, chociaż początek przynudzał, im więcej jest odkrywanej historii życia i przeszłości bohaterki tym więcej zaczynamy się domyślać dalszej części i tym ciekawszy robi sie film. Zakończenie wydaje sie pozytywne, choć jeśli zastanowić się nad całym losem bohaterki to jednak jest to dramat. 8/10 Hmm wysokie daje te noty, cóż lubię kino.
|
|
|
|
|
#3637 |
|
Wtajemniczenie
|
Room 6- dla mnie, jest to słabiutki horror. Na niektórych momentach, można było leżeć ze śmiechu
![]() gra aktorska głównej bohaterki - bez przekonania Fabuła całkiem całkiem, ale nie na horror ![]() 5/10
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Świadek koronny - z braku laku. Moja ocena ->
1 (za Więckiewicza)/10 (Nie jestem w stanie sobie wyobrazić kto, i po co u licha!, przy zdrowych zmysłach władował tyle pieniędzy i czasu w promocję tego czegoś...)
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Innego wytłumaczenia nie znalazłam. Bo film jest o niczym. Pourywane wątki, wątki wstawiane zupełnie bez sensu, nieprzemyślane to wszystko. Film jako promocja serialu. Dziwne, ale możliwe. A Więckiewicz - kiepściutki
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Dom nad jeziorem:Ciekawa historia,jednak mnie jakoś za bardzo nie poruszyła.No i nie lubie Sandry
7/10Lord of war:Z Nicolasem i moim ukochanym Jaredem Leto film mi sie podobał,a najbardziej niektóre ujęcia (m.in początek). 9/10
|
|
|
|
#3642 |
|
Zadomowienie
|
"Niewidzialny" ("The Invisible") - bardzo fajny i ciekawy dramat z elementami fantasy. Właśnie wchodzi do kin. Justin Chatwin świetnie zagrał głównego bohatera.
|
#3643 |
|
Wtajemniczenie
|
"Premonition" (Przeczucie) świetny....
"Deja vu" -rowniez polecam "Right at your door" -zakonczenie-kopara opada
"Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Alpha Dog - m.in. z Justinem Timberlakiem i Brucem Willisem. Film podobno na faktach. Dramat. Opowiada o handlarzu narkotyków, który jest odpowiedzialny za porwanie 15-letniego brata Jake'a - jednego ze swoich dłużników.
Dla mnie film był nudny. Co drugie słowo, to przekleństwo. Mam wrażenie, że przedstawione w nim były tylko imprezy, balangi, popijawy i jaranie, a to co najważniejsze (cały ten tragizm) jakoś mi umykał. Pełno w nim piszczących, głupich i tanich lasek, co strasznie mnie drażniło. Podsumowując - nie polecam. Spodziewałam się czegoś lepszego. 3/10 |
|
|
|
#3645 |
|
Raczkowanie
|
"Malowany welon"
Tytul orginalny: "Painted Veil" Rok: 2006 W trzech zdaniach: Lata 20 XX wieku. On jest lekarzem, ona niewierna zona. On jedzie leczyc cholere do Chin, ona nie ma za wielkiego wyboru i jedzie z nim. Ladny film, nie piekny, nie rewelacyjny, ale ladny, do obejrzenia, Edward Norton jak dla mnie na plus, podobnie jak obrazki z Chin. Chociaz nie jestem nadmierna entuzjastka tamtejszej kultury. Koncowka niestety do przewidzenia, ale podobno, wszystko juz bylo. Mozna sie usmiechnac, mozna westchnac. Na babskie wyjscie do kina jak najbardziej sie nadaje. "Zakochana Jane" Tytul orginalny: "Becoming Jane" Rok: 2007 W trzech zdaniach: Schylek XVIII wieku, Anglia. Pani Jean Austin, gdyby komus trzeba bylo przedstawiac, to ta od 'Dumy i uprzedzenia'. O czym jest film? O milosci, oj bardzo o milosci. Tej namietnej i fascynujacej, tej madrej i dojrzalej, tej trudnej i tej smutnej. I o czyms wiecej. Rodzice chca czego innego, serce upiera sie przy swoim. Czy wybranek okaze sie na poziomie? Czy tez glowna bohaterka bedzie musiala zrobic to za niego? Calosc w uroczym stylu starych koronek i ogolnie pojetej klasy. Ryczenie na koniec calkiem mozliwe. ;] Podobalo mi sie do szalenstwa. Polecam. |
|
|
|
#3647 |
|
luckygirl
|
"Rzymskie wakacje" uwielbiam ten film,uwielbiam Audrey i bez zastanowienia daję 10
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadka hmm.. taki sobie, myślalam ze bedzie troszke lepszy ... daje 7/10
Historia lekkoducha i nieudacznika oraz pięknej i ambitnej kobiety która w chwili słabości poszła z nim do łóżka. Wynik tego spotkania przyjdzie na świat za dziewięć miesięcy. W tym czasie on będzie musiał zerwać ze swoimi głupkowatymi kolegami i nawykami a ona nie bedzie mogła robić kariery jako dziennikarka.
|
#3650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też daję 10, bez zastanowienia! _________________________ _________________________ _____ "American Pie 2" Byłam pewna że okres kiedy tego typu filmy mnie śmieszyły mam już za sobą! Wczoraj oglądałam z tatusiem i bratem i powiem Wam że śmialiśmy się jak głupki! ![]() Kolejny raz nie chciałabym juz go obejrzeć, ale wczoraj spędziłam naprawdę "odmóżdżający" wieczór, więc dam mu 9/10! Za poprawę humoru...
|
|
|
#3651 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pełen miłości, sercowych rozterek, trudnyc decyzji ... Wciaga bardzo i wyciska łezki jak malo ktory inny film Polecam wszystkim bardzo ![]() Oczywicie tez dałabym 10/10 )
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Autostopem przez galaktykę - czasami śmieszny czasami nudny. Czyli takie fifty/fifty
5/10
|
|
|
|
#3653 |
|
Wtajemniczenie
|
Breaking & entering - rozstania i powroty... dla mnie byl tak koszmarnie nudny .. mimo ze bardzo lubie Jude'a Law to w tym filmie wyjatkowo mi sie nie podobala jego gra... szkoda czasu
3/10Pride & Prejudice (DUMA I UPRZEDZENIE) ... w porownaniu z Rozwazna i romantyczna ten film spodobal mi sie o wiele bardziej przepiekne zdjecia, muzyka... nawet Keira nie byla taka zla :P totalnie romantyczny :P jak dla mnie rowniez zabawny POLECAM 10/10 Little Children .. z Kate Winslet... koszmar ! nigdy wiecej zaluje ze w ogole staralam sie go dociagnac do konca nudy nudy nudy i straszne zakonczenie mi sie tam nie podobal i tyle . Jedyny plus dla gry aktora ktory ma role pedofila. Moim zdaniem bardzo wiarygodny. 2/10a jak juz tak wiecej mi sie trafilo niezbyt fajnych filmow to dodam do nich jeszcze BLIZEJ - CLOSER... no naprawde nie moglam przebolec.. taka obsada.. myslalam, ba - bylam praktycznie pewna ze mi sie spodoba.. a tam tylko skakanie z lozka do lozka a juz rozmowa internetowa miedzy "mezczyznami" mnie dobila po prostu... oblesne masakra 3/10 ( maly plus za gre Julii Roberts)
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Tristan i Izolda - miał to być podobno romans wszechczasów, jak głoszą plakaty, więc spodziewałam sie zupełnie czegoś innego. Tymczasem film okazał się przeciętny. Dobrze, że było chociaż na kogo popatrzeć
Przystojny James Franco (grający Tristana), to niezłe ciacho 5/10 |
|
|
|
#3655 |
|
Rozeznanie
|
Becoming Jane - piękny film.. co tu dużo mówić, warto obejrzeć chociażby dla chemii między Tomem i Jane, której nie sposób nie zauważyć
Uwielbiam filmy w takim klimacie ![]() Duchy Goi - bardzo dobry film, chociaż w pewnych momentach strasznie przytłaczający.. ten sposób traktowania ludzi, prawo, które obowiązywało i sposoby na wyciągnięcie z człowieka "prawdy", kompletne nieliczenie się z tym, że niewinni ludzie po kilkanaście lat siedzą w więzieniach, lochach i innych miejscach, w których nigdy nie powinni się znaleźć :/ No i Natalie Portman, którą uwielbiam, dodatkowo tutaj w podwójnej roli ![]() Painted Veil - początek mnie trochę znudził, ale potem się bardzo wciągnęłam i klimat mnie urzekł całkowicie. Te powolne zbliżanie się do siebie Waltera i Kitty - złość, udawana obojętność i w końcu wybaczenie Szkoda tylko, że ostatnio mam pecha na filmy z zakończeniami, które doprowadzają do łez
|
#3656 |
|
Raczkowanie
|
Next - totalne dno, beznadzieja, nawet nie ma co opisywać
Posłańcy - jak na film, który ma przestraszyć, jeden z lepszych. Ciekawy scenariusz i muzyka dająca efekt gęsiej skórki ![]() Lakier do włosów - fajny film. Idealny dla kogoś, komu jest smutno. Dużo wesołej muzyki. Oglądałam z uśmiechem na twarzy i z uśmiechem na twarzy wyszłam z kina
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
death proof=myslalam ze to bedzie naprawde mile spedzony czas, taki jednak nie byl. Szkoda, bo pokladalam w tym filmie naprawde wielkie nadzieje. Osobiscie czulam sie wynudzona za wszystkie czasy.
słoneczna ibiza-coś w stylu chlopakow na ibizie tyle ze w niemieckiej wersji. dno totalne, szkoda marnowac 90 minut na taki gniot. Żałosne żarty. W kilku momentach film najzwyczajniej przerywałam i zastanawialam sie czy warto go dalej ogladac. |
|
|
|
#3658 |
|
Zadomowienie
|
"Odważna" - wczoraj byłam na nim w kinie i nawet troche nie żaluję tych kilkunastu złotych. Film po prostu świetny, Jodie Foster zagrała idealnie. Jestem pełna podziwu dla Niej, bo nie boi sie trudnych ról. Na marginesie ma świetna figurę jak nastolatka. Bardzo podobały mi się zdjęcia, dialogi i ujecia. Fabuła może trochę banalna, ale cos w tym filmie jest. 9/10
|
#3659 |
|
Wtajemniczenie
|
Niewidzialny:
cos w stylu Donnie Darko, przede wszystkim klimat... muzyka.... aktorstwo.... glowny bohater ma podobne problemy do moich wiec moze to do mnie bardziej dotarlo ![]() film moze lekkiej tresci ale bardzo wzruszajacy,i ciekawy,pozostawia to "cos" w myslach po obejrzeniu 9/10 |
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mów nikomu - Bardzo dobry
Trzyma w napięciu praktycznie do ostatnich scen a przy okazji potrafi też rozśmieszyć. Odejmuję punkt za ckliwe zakończenie - 9/10
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

ale to raczej pozytywne w stosunku do tego filmu wkocnu rodruguez na tarantino sie wzorowal na 10 daje 8 ale nie dlatego z emnie takie filmy pasjonuja - bylo z czego sie posmiac