![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Panika, Emila czy spi czy nie, tak samo daje czadu, bez spania padnie wczesniej, ale niespokojnie spi.
Byou- psychicznie do bani, ale to dopiero albo juz minal miesiac Natomiast cisnienie tak w miare najlepiej sie czuje przy 150-160/90 przy mniejszym zdycham migrenowo, wyzsze tak lekko odczuwam. Pilnuhe bardzo euthyroxu Dovra, nie smece Wam ----- Moderna, ja sie wkurzam na brak jakiejkolwiek diagnostyki, o badania walcze a i tak za nie place, bo skierowania nie mam. Leczenie wszystkiego jednym lekiem nie trzyma sie kupy ani dupy. I tak wszystkie w przychodni. Malo tego jak dotre na dyzur wieczorny i po nim za pare dni ide do kontroli to kwestionuja wszystko, ze po co przy anginie antybiotyk, ze po co przy krtani steryd itp. Ja mowie ze dziecko kaszle lekarka ze to niemozliwe, ze spik zielony- to nieprawda. Owszem wyksztalcenia medycznego nie mam,ale idioty z sibie nie dam zrobic i wmowic sobie ze neosine jest na wszystko. Tylko lokalizacja i brak mojej mobilnosci tu mnie trzyma. Pochwake sie sciagnelam w ub tyg ponad 300 tys- prowizja 0 zl
#4892 |
Zakorzenienie
|
Despa - u nas też neosine na wszystko...
No i wiadomość dnia, pani w przedszkolu powiedziała, że Jakub się rozkręca i zaczyna szaleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | ||
Zakorzenienie
|
ale kameralnie!
a w innych przedszkolach ile, średnio, liczy grupa? ![]() nie lubię tej części. ale Zgubiony miś to chyba pierwsza część, której się na pamięć nauczył. e, codziennie ktoś inny na topie. ale na pewno byłoby fajnie, gdyby część dzieci spotkał w przedszkolu. raźniej. Cytat:
![]() dlaczego? może w ramach premii? smęć, smęć. jeśli tylko chcesz ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
Pani, premii tez nie bedzie. Firma zaplacila sama, ale po hipotece, po wszczetej licytacji z nieruchomosci, i po miesiacu, a regulamin przewiduje ze jak do miesiaca.
Pani, a macie w okolicy te 3 przedszkola, ja mam dwa, trzecie koło Kamili.
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2016-01-25 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ahh. to moze inne czesci nam bardziej przypadna do gustu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Zadomowienie
|
Witam z rana
Dzięki za odpowiedzi w sprawie encyklopedii ![]() Villga właśnie nad tą co pokazalas się zastanawiałam. Dzięki Co do występów przedszkolnych to ja na dniu matki mialam łzy w oczach. Karol chodził do żłobka dopiero pare dni i jeszcze nie mówił za dużo. No i latał po sali jak wolny elektron ale samo to, ze tańczył w kółku, ze momentami stał z tymi mikroludkami mowiacymi wierszyki tak mnie ruszyło, że aż głupio. No i byłam wtedy w ciąży ![]() Byou rozpieszcza Cię rodzinka z jedzeniem ![]() Pani Torres chcący kaczora na manifestacji mnie rozbawił ![]() Sorce zdrówka ![]() CR dzięki wielkie ![]() ![]() ![]() Jak zdrówko Wojtka? Despa oni od zawsze tym neosine wszystko leczyli czy dopiero odkąd jest bez recepty? Nam się jeszcze nie zdarzyło dostać za to lipomal praktycznie przy każdej wizycie Moderna kciuki za przedszkole. Oby Marcelkowi się spodobało U K. w grupie jest maksymalnie 9 dzieci Wstawię Wam te moje łupy lumpkowe ale zdjęcia robione kalkulatorem więc słabo widać ![]()
#4897 |
Zakorzenienie
|
Kwiatuszku zawsze- neosine jest na wszystko. I zawsze mi sie wtedy kojarzy pierwsza reklama odplamiacza ace- jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego. Najbardziej mnie rozwalilo, jak przy anginie, totalnie zawalonym gardle lekarka mnie pyta a musial byc antybiotyk?
Lupy fajne, ja uderze w tym tygodniu- Sorce wczoraj roban mial -50%. Ale juz tylko na cudenka licze, bo wszystko mam- wykorzystalam sale na nextcie, hehehe ![]() Good news- starsze dziecko sie zmiescilo w spodnie sprzed 3 lat- czas bez fochow to jeszcze byl, wiec moze wreszcie dotarlo... Sorce- ogladnelas? Chcecie poprawic sobie humor- polecam na yt Gracjan Roztocki, totalny z☠☠☠ z mojego osiedla. To bedzie smiech przez lzy nad glupota ;-)
![]() |
#4898 |
Zadomowienie
|
Kinia ma bal karnawałowy niedługo i nie mam pomysłu na strój... na pewno odpadają stroje gdzie trzeba coś na głowę założyć (opaskę, uszka) bo K. nie lubi no i nie wiem...
Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Zakorzenienie
|
Ale mialam sen
Snilo mi sie ze Nestelle nam napisala i dodala fotke swojej coreczki ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zadomowienie
|
Kasia, ale sen
![]() Kwiatuszku, śliczne rzeczy. Ta biała ażurkowa bluzeczka podoba mi się najbardziej. Aż się chyba sama na łowy wybiorę, tak kusicie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | |||
Wtajemniczenie
|
Czesc
Cytat:
![]() Ja mojej Z pierwszy raz założyłam ostatnio jeansy, bo zawsze legginsy i zakochałam się w jeansach dla małej ![]() Moja mama dała mi w niedziele wieeelką torbę z ciuszkami dla Z ![]() ![]() Cytat:
Ja dla dziewczynki to bym przebrała za kotka - ale to trzeba opaske z uszkami. Michalinka od Liwki była slicznie ubrana (ta czarna tiulowa sukienka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aczkolwiek fajnie jakby się odezwała, napisała co u nich. No troche szkoda, ale nic na siłe. ------ Witam się z rana. K ma wolne od złobka (mama zaspała ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Monicca, torba rozumiem spakowana? ![]() Pani, uśmiałam się z Twojego opisu zjeżdzania ![]() ![]() Sorce, zdrówka! A poza tym nie wspominałam, że Z mi sama staje i idzie 2,3 kroczki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Zadomowienie
|
Demeter, brawa dla Z.!! Jak te dzieci szybko rosną.
![]() Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |
Zakorzenienie
|
My za chwilke idziemy do jednej mamy i jej coreczki - miala w sobote drugie urodziny - oby M. mi za chwile nie zasnal
![]() Kupilsimy drobny prezent - M. podejmowal decyzje w sklepie i padlo na autobus Playmobil 1-2-3 ![]() spodoba sie dziewczynce? ![]() ![]() http://www.toysrus.pl/toys/autobus-w...TRUP1146850001 Cytat:
Myslalas o malunku na buzce - wasy czy nosek? ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-26 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Zadomowienie
|
Moderna, Świnka Peppa.
![]() ![]() A co do autobusu to mojej dziewczynce by się na pewno spodobał! ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Powoli zbliżają się urodzin naszych dzieciaków, wrzucajcie pomysły prezentów do klubu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zadomowienie
|
Hej
Villga słabo widać na zdjęciu ale ta biała bluzeczka jest koronkowa i ma baskinke. Spodnie na zapas bo na 2-3 lata, tak samo sukienki ale poczekają a za 2 zł żal nie brać ![]() Co do prezentów urodzinowych to my planujemy rowerek biegowy bo K. nadal jeździ na tym biedronkowym a już jest o wiele za mały. Despa może ci lekarze zbierają na jakąś wycieczkę od producenta leku czy co... No bo nie wiem o co im innego moze chodzic. Przegięcie żeby przy anginie kwestionowac podanie antybiotyku Brawa dla Oliwki ![]() ![]() Demeter ![]() ![]() ![]() Nasza mała taka zapatrzona w brata, że już widzę, że jak zacznie chodzić to K. sie raczej nie odgoni. Wyrywa się do niego a jak tylko znajdzie się w zasięgu jej ręki to go ciaga za fraki. No i wystarczy że K. podskoczy albo zacznie do niej mówić w jej języku to ta juz sie zalewa ![]() Czemu kawa z mlekiem sojowym?
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2016-01-27 o 05:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i chyba tyle - z zabawek to na razie M. raczej nic nie potrzebuje, chyba, ze zmienimy kolejke na elektryczna ![]() Cytat:
![]() kochaja sie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
MBZ♥
|
Kwiatuszku ale łupy
![]() Fajnie to musi wyglądać jak Zuuu zaczepia brata ![]() Demeter ![]() ![]() Moderna jak się spodobał prezent? ![]() Villqa, koleżanki córka będzie Elzą z Krainy lodu, mała zna piosenkę, bajki nie widziała ale dzielnie nosi koszulki, tuniki z postaciami ![]() Kompletnie nie wiem co na prezent, z drobiazgów to książki i puzzle. O rolkach myślę. Despa boję się szukać tego pana na yt ![]() A pamiętasz jak było pulneo na receptę? też tylko to przepisywali przez jakiś czas. Brawo dla Oliwki ![]() ![]() U nas wiosna, 10 stopni, słońce więc pójdziemy podreptać. Tylko pranie rozwieszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | ||
Wtajemniczenie
|
Czesc
Cytat:
TŻ chciał i pewnie dalej chce autko na akumulator, ale mi ten pomysł się nie podoba ![]() ![]() -* Cytat:
![]() Za taką kwote nic tylko brać ![]() ![]() Powiem Ci, że u nas już takie fajne relacje widać miedzy nimi. Jak Z płacze to K ją głaszcze i mówi "Nie płacz Zuziu" albo czasem "Nie bój się Zuziu" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Kwiatku, a kawa z mlekiem sojowym bo napisałas ostatnio, że rodzine TZ 'goni'po mleku - ja niestety tez tak mam, wiec robie probe ![]() Moderna, to jak u nas dzieciaki mają tyle zabawek, że na urodziny planujemy porządną piaskownice ![]() ![]() ![]() ----- Moj K dziś ma bal. Został piratem ![]() Wczoraj mu jeszcze szlufki robiłam na apaszkę (jako pas) w legginsach Zuzankowych ![]() Jak mi sie uda potem to zrobie mu fote. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamy legusiowy autobus i zawsze jest o niego kłótnia podczas odwiedzin ![]() Cytat:
![]() u nas to samo. Konkubent 'zazdrosny' o Michała ![]() ![]() on znów w żłobie raczy wszystkich opowieściami o Olci. Idziemy z Młodą na spacer i mijany dzieć obwieszcza: "O! Olusia!!!" ![]() w ogóle wczoraj na spacerze T. uczył Olcię mówić: T: Olusia powiedz: "siiiiii-lnik", Olusia powiedz: "Kaufffff-land", Olusia powiedz: "liść laurowy" ![]() lumpowe zakupy cudne ![]() ![]() ten pan pracuje (pracował?) w jednym hipermarkecie i moja koleżanka miała zaszczyt być jego koleżanką. Mówiła, że nieziemski odpał ![]() u nas też ciepło, ale jakoś tak nie za fajnie ![]() i fajnie. czekam na foto ![]() no i gratulację dla Zuzki!
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zadomowienie
|
Demeter o widzisz, zapomnialam Ci odpisac. Wg mnie to wlasnie jest nietolerancja laktozy. Podobno bardzo dużo ludzi tak ma.
Jak sojowe jest niedobre to spróbuj może mleka bez laktozy. Jest w lidlu. Pani, Demeter uwielbiam czytać opisy relacji starszy brat-mała siostrzyczka ![]() "Powiedz liść laurowy" mistrzostwo świata ![]() Mogłabym ciagle słuchać karolowego "kocham Ciebie Zuzio" on tak śmiesznie odmienia ![]() A jak jest z zabawkami? Co robią chłopaki jak dziewczyny wezmą ich zabawkę? Byou fajnie macie. U nas ciemno i ponuro, wieje, momentami pada. Niby 5 stopni, odczuwalna 0 ale ten wiatr okropny. Godzine temu wróciłam ze spaceru a jeszcze go czuje na policzkach
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2016-01-27 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj M. z psem to sie czasem zachowuje jak rodzenstwo - bo pies usiadl na jego dywanie czy na samochodziku i jest placz ![]() fajny pomysl ![]() ![]() pochwal sie piratem ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() Kauffffland ![]() slodkie to jest! zazdroszcze poniekad ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-27 o 12:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Zadomowienie
|
Jakie słodkie relacje między rodzeństwem opisujecie. Ach.
![]() U nas niedawno była rozmowa dosyć dla mnie ciężka bo odbieram Kinie z przedszkola i akurat inna mama odbierala dwójkę dzieci i Kinia do mnie: -mamusiu ja nie mam bracisza. (Smutna buzia)czemu ja nie mam bracisza?! (Głos placzliwy) -yyyyyy no bo...yyy. ..nie urodzilalam -a cemu nie urodzilas? ? (Głos bardziej placzliwy) -yyyyyy. No nie wiem. Wsiadaj kochanie do samochodu, musimy już jechac. Nie wiem co mam mówić następnym razem... Pokaże Wam dzisiejsze łupy na bal sylwestrowy. Zobaczymy co wybierze Kinia. ![]() Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hmm z zabawkami różnie bywa. Dużo zalezy od humoru K. Najgorzej jak zrobi wieze z klocków a Z mu popsuje. To wtedy zalezy: czasem mówi "nu nu nu" a czasem ją popchnie, a czasem popłacze się straaasznie z tych nerwów. Musimy miec to na uwadze, że taka wieza wiele dla niego znaczyła i zabierać od niego Z. Ale generalnie dużo sie dzieli: jak bierze jogurt to drugi dla Z, jak je ciastka/chrupki to daje Z. Raczej jest dobrze ![]() Cytat:
![]() Trampolina tez fajny pomysł, ale mamy za mały ogródek. Musimy wybierac co w nim postawic ![]() Cytat:
![]() Wróżka ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zadomowienie
|
Demeter, bardzo możliwe.
![]() Kupilam dziś olej kokosowy w Biedronce za dyche. 500ml. Dużo to czy mało? Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
MBZ♥
|
Villga ciekawa jestem wyboru Kini
![]() Ja mówię wprost, że trzeba być w ciąży, nosić w brzuszku dziecko, potem urodzić i wtedy jest rodzeństwo. Czasem pyta czy już mam dzidziusia w sobie ![]() Demeter ![]() ![]() Chyba od Ciebie przyszła taka pogoda do nas ![]() Pani ![]() ![]() B z Roszpunką mają swoje tajne hasło ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
Vilga, a wg mnie wrozki nie wybierze. Czekam na relacje.
U nas az takich slow nie ma, bardziej za Oli powtarza. I jak mowie nie wspinaj sie, jak wlazi na pralke to slysze- spoko mamo dinozarla, bede ostrozna.
#4920 |
Zadomowienie
|
Villga fajne przebrania
![]() Olej kupiłaś w bardzo dobrej cenie Kurcze dziewczyny coś się dzieje Zuzi. 30.11 wazyla 7,350 kg, 7 stycznia na golaska 7,9kg a dzisiaj 8kg na golaska (akurat głodna i wysikana). No to już nie jest chyba normalne zwolnienie z przybieraniem, zeby przez 20 dni tylko 100 (max 200g) przybyło... Tz mówi, że to przez to, że tylu rzeczy nie jem i ze albo muszę zacząć jeść wszystko albo trzeba dac jej butlę. Tylko ciekawe jaką :/ bebilom pepti? Nutramigen? Ona nie wygląda na głodna, jest pogodna, jeden cycek jej wystarcza chociaż nie ma już takiego wielkiego brzucha po jedzeniu jak kiedyś. No i dalej robi duzo zielonkawych kup ze sluzem a lekarz twierdzi, że to normalne. No nie wydaje mi sie ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- I najgorsze, że zaczynam strasznie się tym wszystkim stresować, bo już sama nie wiem czy sie najada czy nie i co z tą alergią i boję się, że zaraz stracę pokarm. Juz mi.sie cycki jakieś miękkie wydają
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2016-01-27 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.