Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-27, 12:18   #1051
moonunit
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Rano to sie jeszcze jakos czuje ale wieczorem to dramat..
U mnie tak samo :-( a tu jeszcze czterolatka kolo mnie biega cały dzień ;-)

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Właśnie robię latte waniliowe. chce któraś?
Zaraz będę

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Hej! Ja dziś robie dzień lenia. Mam w planach tylko woskowanie

Kombinezon miky jest śliczny, ale ja bym nie brała. Dziecko się w tym zapoci. MadeM odradzała mi np prześcieradła minky, bo to nie przepuszcza powietrza.
Co do liczenia ruchów, to ja tez nie mam do tego weny. Wiem już mniej więcej czego i kiedy sie spodziewać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
O widzisz, to ja chyba zostanę przy flanelkach i ew jakimś kocyku I tak mały będzie w kombinezonie wiec chyba nie zmarznie Podejrzewam ze pierwszy spacer będzie i tak w kwietniu

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
Ja piernicze co za ludzie!! Jade busem 50 km i juz po raz kolejny jak nie menela zabierają to jakiegoś dziada który z browarem wsiada,to dziś koleś chyba prosto z obory wyszedł bo wali cały autobus.jeszcze sie rozwali jak kobyła za GSem i jest gość.Czy prywatny przewoźnik dla 5zl musi zatruwać cała resztę pasażerów?
Prywatnym zależy na zarobku Współczucia takiej zapachowej podróży

wyprasowalam juz wszystko Musze tylko nastawić pranie z ciuszkami do odplamiania Mocza się juz w vanishu i czas to wyprac ;-)

Na obiad pierogi gotowe bo juz dzisiaj nie chce mi sie nic gotowac

Mi poza karmieniem nic nie cieklo a przytulanki chyba w staniku byly Nie pamiętam Dawno to juz było a teraz tez nic nie cieknie a i przytulanek brak...
Stary 2016-01-27, 12:19   #1052
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam lisie motywy na ubraniach, ale jakościowo mnie nie przekonują. takie sztywne się wydają.
Ja tez kocham liski! Chciałam nawet kocyk do wózka kupić w lisy i las ale u nikogo nie wiedziałam takich wzorów :-/
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:20   #1053
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ja tez kocham liski! Chciałam nawet kocyk do wózka kupić w lisy i las ale u nikogo nie wiedziałam takich wzorów :-/
Ja znalazłam! Chcesz różowe liski czy zielone?

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:23   #1054
misia880
Zakorzenienie

Cytat:

Prałaś już je dwa razy?
tak bo pryniosłam je z jedn reklamowce z ubrakami z lumpka a te prałam od razu po przysciu do domu a teraz prałam juz w dzieciecym

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:23   #1055
moonunit
Wtajemniczenie

Monia powodzenia z wózkiem

Kinga zdrowka dla Dominika I żeby Ciebie oszczedzilo

Do Lidla chyba tez sie wybiorę ale nie wiem czy z rana będzie mi sie chcialo wstawać ;-)

A co do pepco To mam po M kilka polspiochow i sa w b dobrym stanie po niezliczonych ilościach pran Ale wiem ze u nich jest różnie z jakością

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2016-01-27 o 12:25
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:24   #1056
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Ja gdzies na allegro widzialam z liskami kocyki.

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:26   #1057
fasolka1987
Zadomowienie

Darkanddark ja Cię trochę rozumiem bo też wolę wszystko zrobić "sama" i nie prosić o pomoc przy dziecku mam trochę więcej litości dla siebie bo wiem, że jak się nadwyrężę to mu też zaszkodzę swoim uporem, mąż czasami i rodzina mówią, że jestem uparta jak osioł miałam też po drodze sprawę "na już" w urzędzie skarbowym w Krakowie ale powiedziałam przez telefon, że nie polecę bo siedzę na L4 z ciążą i babka nawet zrozumiała, że nie polecę do niej teraz-już nie wiem czy L4 nie jest jakimś usprawiedliwieniem w razie upierdliwości urzędników, bo przecież jesteś jakoś tam niedyspozycyjna.

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Fasolka serio będziesz koczować pod lidlem mnie o tej godzinie nic nie jest w stanie wycignac z lozka żaden śpiworek ani kolderka
jestem łowcą promocji mnie ten otulacz jest w stanie zmusić do wstania

Moooniaaaa ta pepcowa odzież to różnie, kupiłam tam 2 dresiki - jeden spoko się prasował na "3" czyli dobra bawełna, a drugi się spalił jak przyłożyłam żelazko- więc mega shit, czapeczki i niedrapki też w porządku ale trzeba uważać rzeczywiście na zakupy tam. Teraz umiem już odróżnić bawełnę od "bawełny" ale wcześniej nie miało dla mnie różnicy. Te ciuszki co mam od siostry i mamy, i które sama kupowałam w tesco/ SH są dobre jakościowo.

Milenujdka skierowanie jest ważne rok czasu od daty wypisania.

Piersi i mleko
- ja wprost zapytałam męża czy nie będzie to dla niego dziwne jak będzie z nich leciało mleko powiedział, że spoko, że to normalne chyba, że leci mleko jak karmię więc myślę, że damy radę to , że będę karmiła piersią nie znaczy, że od razu będę je dolewała do kawy czy naleśników

Misia Ty też będziesz koczowała pod Lidlem- wiedziałam, że Ty też łowca promocji
Gosiaczek piona obkupimy się pomysł z kawą super hehe

Moooniaaaa kciuki za wózek
Stary 2016-01-27, 12:27   #1058
lala_la
Rozeznanie

Daj znać monia jak sie wozek prowadzi bo my tez chcemy adamexa.
A mi z cyckow nic nie leci, mam nadzieje ze w stosownym czasie poleci. Faceta tez rozne substancje wylatuja
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:33   #1059
caro_83
Raczkowanie

Hej do mnie dziś pudło z apteki dotarło już prawi wszystko mam jeszcze sobie jakąś koszulę do szpitala muszę zorganizować i stanik do karmienia. W przyszłym tyg biorę się za pranie jadzikowych ciuszkow.
Jadę właśnie do koleżanki zobaczyć obsługę dziecka na żywo- rodziła w sierpniu.
Co do mleczarni jak to z mężem nazywamy- ostatnio jak mleka zabrakło do kawy to się smialismy że jak produkcję rozpoczne to już takich problemów nie będzie😜

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-27, 12:34   #1060
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nie wiem jak innym, ale mi chodziło o karmiące piersi w czasie seksu i wpadki z tryskajacym mlekiem. No mi by od razu libido spadło i z hukiem odbiło się od ziemi gdyby tż w czasie seksu dostał mlekiem z cycka w twarz czy coś Wam nie?
Nie mówię o piersiach w czasie laktacji tylko o mlecznych wypadkach w sypialni

mam polśpiochy z pepco i fajne są, mialam dokupic i po Twoich ostatnich zakupach przypomnialam sobie o pepco

Mąż załatwił sprawę, jedziemy na 15 po tego adamexa haha trzymajcie kciuki, zeby byl ok
tak, mi też podczas seksu byłoby głupio jakby coś zaczęło lecieć... ale karmienie to normalna sprawa.
Też mam półśpiochy z pepco. na razie po jednym praniu, wyglądają ok.
za wózek!

Cytat:
widziałam przewijaki z liskami i jakieś kocyki chyba plus sporo ubranek w liski

a co do poruszania się, to u mnie też głównie samochód, dobrze że go mamy... ale najbardziej wkurzają mnie komentarze mojej mamy i babci "już jesteś w zbyt zaawansowanej ciąży żeby prowadzić samochód i w ogóle jeździć samochodem"... nosz kurna! Jestem w zbyt zaawansowanej ciąży żeby toczyć się całe miasto na piechotę, albo właśnie tym bardziej jechać do LBN do mojej diabetolog autobusem przez minimum 1,5 h z kilkoma przesiadkami, jak samochodem jestem u niej w 30-40 minut... ich odpowiedź na to jest prosta "niech Cię mąż wozi" taaaaaaaaaaaaaa wyjdzie z lekcji, zostawi klasę i mnie zawiezie do lekarza, na zakupy, do laboratorium i wszędzie
Stary 2016-01-27, 12:35   #1061
benka99
Rozeznanie

Witam podczytuję Was cały czas, ale jakoś ciężko przy takim tempie wbić się w dyskusję.

Jeżeli chodzi o Pepco to właśnie półśpiochy moim zdaniem są ok, wczoraj przyniosłam ze strychu ciuchy po Maksiu i półśpiochy po wielu praniach nie są wcale tragiczne. Wiadomo trochę sprane ale w domu jak najbardziej będą.
Ja za to nie lubiłam body z Pepco bo się zaraz rozciągały przy szyjce. Mogę polecić te z Tesco F&F, takie w 5-pakach. Nic się nie rozciągały ani kolory nie spierały.

Co do rumienia zakaźnego, ja bałam się, bo Maks w lipcu miał coś podobnego, chociaż pediatra powiedziała, że to nie rumień. No ale naczytałam się internetów i już panikowałam. Ale gin powiedział, że choćby nawet to najgroźniejsze jest to w 2 trymestrze, bo może dojść do obrzęku dziecka, niedokrwistości czy wad serca. Trzeba wtedy monitorować dziecko do 30 albo 32 tc, robić co tydzień usg. Potem dziecko jest już na tyle "dojrzałe", że nie powinno mu nic zagrozić.

Ja w piątek byłam na usg, Maluch przekręcił się główką w dół ale waży już prawie 3kg... dlatego będę chciała urodzić w 38tc żeby potem nie był wielkoludem

Ja do wózka nie kupuję materacyka, wystarczy ten cienki co już jest w wózku, dla dziecka za miękko to też niedobrze. Póki co nie będzie też leżało na nim gołym ciałem, w lecie będę podkładać flanelki. Kołderki też nie planuję, w chłodniejsze dni będę przykrywać rozpiętym rożkiem, potem kocykiem, poduszka to wiadomo, zbędna.

Nie wiem co jeszcze chciałam napisać...
Stary 2016-01-27, 12:37   #1062
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Ja tylko jestem ciekawa czy sie na cos w.tym lidlu zalapie. Bo wiecie ze jak te mohery( tak moj maz mowi) wejda do lidla to biegiem pod kosze z ciuchami a za nim ja w tym 8 miesiacu tam dojde

To moze byc juz poprzebierane w rozmiarach. Bo one po 10 kompletow zawsze biora

blog

Stary 2016-01-27, 12:39   #1063
moooniaaaa
Zakorzenienie

Lala
powiem, ale gdzies za rok jak go zajezdze na razie jezdzilam adamexem po hurtowni, byl ok i babka chwalila bo podwojna amortyzacja. Wtedy zastanawialismy się nad bebetto i adamexem.

Polly
nie, niebieski to byl camarelo, ale tż kolor nie pasuje. Ja bym go moze i wolala bo chyba ciut lepszyniz adamex i bebetto i dedykowany wysokim ludziom i gondola dluzsza podobno, a ze my wysocy to jak znalazl. Adamex bialo szary na czarnym stelazu. Mam nadzieje wieczorem wstawic zdjecia

Dla mnie na razie najlepsze ciuchy to next i ff. To co mam z sh i co dostalam z uk. To az czuc pod palcami, ze dobra jakosc.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:39   #1064
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Kurcze te body ze slonikami z lidla mnie kusi

blog

Stary 2016-01-27, 12:42   #1065
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
widziałam przewijaki z liskami i jakieś kocyki chyba plus sporo ubranek w liski
GDZIE?!
Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o Pepco to właśnie półśpiochy moim zdaniem są ok, wczoraj przyniosłam ze strychu ciuchy po Maksiu i półśpiochy po wielu praniach nie są wcale tragiczne. Wiadomo trochę sprane ale w domu jak najbardziej będą.
Ja za to nie lubiłam body z Pepco bo się zaraz rozciągały przy szyjce. Mogę polecić te z Tesco F&F, takie w 5-pakach. Nic się nie rozciągały ani kolory nie spierały.

Ja w piątek byłam na usg, Maluch przekręcił się główką w dół ale waży już prawie 3kg... dlatego będę chciała urodzić w 38tc żeby potem nie był wielkoludem
Ja mam chyba jedne bodziaki z pepco, zobaczymy jak się będą nosić.
O kurczę, kawał dziecka! Który tydzień?

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Polly
nie, niebieski to byl camarelo, ale tż kolor nie pasuje. Ja bym go moze i wolala bo chyba ciut lepszyniz adamex i bebetto i dedykowany wysokim ludziom i gondola dluzsza podobno, a ze my wysocy to jak znalazl. Adamex bialo szary na czarnym stelazu. Mam nadzieje wieczorem wstawic zdjecia

Dla mnie na razie najlepsze ciuchy to next i ff. To co mam z sh i co dostalam z uk. To az czuc pod palcami, ze dobra jakosc.
A, to coś mi się pomieszało. Trzymam kciuki za owocne zakupy.

Stary 2016-01-27, 12:44   #1066
Darkanddark
Zakorzenienie

Ja mam przewijak z liskiem i jeżykiem, uwielbiam go!! Polly zaraz poszukam wzoru jaki mi się podoba, może gdzieś taki widziałaś bo Ty jesteś w temacie kocykow i zamówień.
Stary 2016-01-27, 12:45   #1067
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
No mi by od razu libido spadło i z hukiem odbiło się od ziemi gdyby tż w czasie seksu dostał mlekiem z cycka w twarz czy coś Wam nie?
Mleko nie smierdzi ani nie parzy.. pewnie by nie poczuł bo jest ciepłe jak reszta ciała. Zdarzało sie i nie było w tym nic nadzwyczajnego. Uśmiechalismy sie do siebie i bawilismy się dalej. Przecież nie będę udawała w łóżku, że nie jestem w ciąży. mój mąż bardzo dobrze zna moje ciało, a ja jego, nie ma u nas łóżkowego tabu, nie kochamy się po ciemku i w ubraniu..
Stary 2016-01-27, 12:45   #1068
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Co do rumienia zakaźnego, ja bałam się, bo Maks w lipcu miał coś podobnego, chociaż pediatra powiedziała, że to nie rumień. No ale naczytałam się internetów i już panikowałam. Ale gin powiedział, że choćby nawet to najgroźniejsze jest to w 2 trymestrze, bo może dojść do obrzęku dziecka, niedokrwistości czy wad serca. Trzeba wtedy monitorować dziecko do 30 albo 32 tc, robić co tydzień usg. Potem dziecko jest już na tyle "dojrzałe", że nie powinno mu nic zagrozić.
.
Dzięki kochana pocieszyłaś mnie i podniosłaś na duchu. Ja jestem teraz w 32 tygodniu, przyjmując ,że okres inkubacji zaczął się najdalej 3 tygodnie temu, to do mojego ewentualnego zarażenia mogło dojść w 29 tygodniu, a to i tak już trzeci trymestr
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:49   #1069
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam przewijak z liskiem i jeżykiem, uwielbiam go!! Polly zaraz poszukam wzoru jaki mi się podoba, może gdzieś taki widziałaś bo Ty jesteś w temacie kocykow i zamówień.
Ooo, pokaż przewijak!
jak mogę, to pomogę.

Stary 2016-01-27, 12:50   #1070
fasolka1987
Zadomowienie

Malinka
Wszystkiego Najlepszego !!!!

Gosiaczek ja byłam w maju chyba po odzież sportową to też był szał-pał, a potem wszystko odkładały do koszy i można było po ludzku sobie wybrać a jak ładowały po 10 to myślałam, że kichnę ze śmiechu, na szczęście z koleżanką byłam to się wspierałyśmy bo by Nas zmiażdżyły no i po torby byłam z Wittchenna z mamą ale na szczęście już spokojnie było. doczołgałyśmy się o 9.00 z myślą, że już nie będzie nic i czekały akurat te dwie, które Nam się podobały
Stary 2016-01-27, 12:53   #1071
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mam do dupy humor.. Aż się popłakałam. Moja siostra miała wziąć do swojej pracy odpis tego wyroku bo miałabym po drodze go odebrać i jechać dalej do urzędu pracy. A ona go nie wzięła. Musiałabym w takim razie jechać do mamy do domu po ten list, do jednego miasta, przesiadka na autobus i dalej do drugiego Miasta. Przecież to jest dobre 2h drogi. Mam dość, serio, brzuch mnie boli, spina się a ja muszę jeździć po pół śląska załatwiać jakieś zasrane papierki!! Wybaczcie ale już nie mam siły, każdy ode mnie wymaga żebym była chyba taka sprawna jak kiedyś, że pół dnia jeżdżenia, przesiadania się i załatwiania to nic. Ostatnio prawie urodziłam z bólu jak chodziłam po Lidlu.. A co dopiero takie wycieczki :-( nawet wizja wejścia do Rossmanna mnie nie pociesza.
O kurcze... Współczuję. Choć ja ciągle na wysokich obrotach ale też nie wyobrażam sobie tluc się autobusami.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:54   #1072
moooniaaaa
Zakorzenienie

A ochraniacze do lozeczka gdzie kupowalyscie?
Stary 2016-01-27, 12:56   #1073
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę brała do kompletu z kołderką. Ale jeszcze się nie zdecydowałam na wzór.

Stary 2016-01-27, 12:57   #1074
Darkanddark
Zakorzenienie

Polly
http://lettadzieciom.pl/pol_pl_Przew...PM70-564_1.jpg

Kurde nie widzę żadnego wzoru który urywałby d z tych kocykow lisków. A szkoda :-P
Stary 2016-01-27, 13:00   #1075
benka99
Rozeznanie

polly 34tc. Brzuszek ma na 35tc, główkę na 37tc, co mnie trochę zmartwiło, ale gin uspokoił, że taka rozbieżność to nic strasznego, bo do tej pory było ok i że dziecko rośnie skokowo więc naprawdę nie ma się czym przejmować.
No ale ja się teraz przejmuję, że urośnie za duży no i albo się skończy cc albo mnie porozrywa...oj ja jakbym nie znalazła sobie powodu do zmartwień to nie byłabym sobą

Ja do lidla mam 20km więc nie będę się wybierać, jutro jadę na nowy towar do lumpa, chociaż po Maksiu mam tyle ciuszków, że miałam już nic nie kupować...no ale to tak kusi
Stary 2016-01-27, 13:01   #1076
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę brała do kompletu z kołderką. Ale jeszcze się nie zdecydowałam na wzór.
A skąd?
ja kolderke planuję na jesień, wiec wtedy bym zamowila do kompletu.

Pisalam do sto powodów, ale mi nie odpisala. U kogo jeszcze tanio zamawiacie? Oprocz madem m bo tl mam obcykane.
Stary 2016-01-27, 13:01   #1077
Darkanddark
Zakorzenienie

Made M ma taki wzór

http://www.sprzedajemytkaniny.pl/env...b502364dac.jpg

Jest piękny!!!! ale u niej za kocyk + poduszka to ponad 100zl wychodzi :-(

Edytowane przez Darkanddark
Czas edycji: 2016-01-27 o 13:05
Stary 2016-01-27, 13:03   #1078
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Ja u made M

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2016-01-27 o 13:05
Stary 2016-01-27, 13:09   #1079
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
GDZIE?!
http://allegro.pl/listing/listing.ph...2&string=liski

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Made M ma taki wzór

wejdź w link co wrzuciłam, jedna osoba ma taki ochraniacz z tym wzorem
ja też lubię liski, ale mój TŻ jakiś uprzedzony, dlatego wyczulona jestem i ciągle widzę coś w lisy i mu pokazuję a on się krzywi
Stary 2016-01-27, 13:09   #1080
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Made M ma taki wzór

U sto powodow wychodzi taniej a wzor mozna jej wyslac

zdecydowalam sie na 100 % na sesje noworodkowa i ciazowa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości