![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zabierz Babci ...
Widzę ze zyjemy w dówch odmiennych krajach ;-) tak, trzesłabym, bo PIS-owców mozna "urazić" wszysktim i zaraz sprawa w prokuraturze. Nie zauwazyłaś tego jeszcze?
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Owszem, ale na litość Boską - nie popadajmy w paranoję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;5461258]http://wiadomosci.onet.pl/1618950,11,item.html Choć nie byłam rozbawiona akcją, rozumiałam pobudki które ja wywołały. A to budzi we mnie niesmak...[/quote] Raczkiem,raczkiem ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
Tak poza tematrem: Fresa, ile razy patrzę na twój av, to widzę tylko cyfrę 2 (no te wpisy w blogu) i strasznie mi się to kłóci, bo przecież miałaś kilkanaście tysiecy, i co zjadło ci posty?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Oj ,zgadzam się. Tyle ze PIS zawsze i we wszystkim węszy spisek i jeślili juz ktoś ma paranoje, to oni własnie. I to bez umiaru....
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
Więc tym bardziej nie powinno dać się ogarnąć tej paranoi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Mnie żart nie wkurzył, ale uważam, że jest głupi i bez sensu
![]() I nie zgodzę się, że PIS to tylko ludzie starsi ![]() Na Wizażu też każdy mądry, a jak przyjdzie co do czego, to połowa Wizażanek na wyborach nie była, albo była a i tak wygrał PIS. Więc po cóż te jałowe dyskusje. Siebie tu nawzajem przekonywać nie musimy, ale najlepiej zróbmy wielką akcje propagującą głosowanie. Co wy na to? Wielki wątek, podpisy... ![]() jedyne co mnie w tym wszystkim pociesza to fakt, że która partia by nie wygrała to przecież im wszystkim mniej czy więcej zależy na dobru kraju. Nie wybieramy partii złe albo dobrej, ale tej która lepiej sobie poradzi z tym wszystkim.
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
Aha. PISowi szczególnie zależy na dobru Polski, naprawdę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
albo sprawa Katynia. Myslalam, ze padne ze smiechu jak nasz brejv prezydent tupnal nozka i powiedzial "po wyborach". Oczywiscie, jak wszyscy zaczeli krzyczec, ze to zagrywka polityczna to sie obejzal. Do tej pory to mu to nie przeszkadzalo. Smiech na sali. Wielki wybawca. Tutaj jedzie propagandą na kilometr.
Sie zdenerwowalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Tragedia.
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Nie rozumiem jak ktoś kto żyje/mieszka w Polsce, w minimalnym zakresie interesuję sie polityką, ale przede wszystkim obserwuje naszą rzeczywistość może iść na październikowe wybory i zagłosować na PiS .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;5462779]Aha. PISowi szczególnie zależy na dobru Polski, naprawdę
![]() Najwidczniej PiSowcy są dla takich ludzi,ideałami Bożkami,wierzącymy ślepo w ich zapewnienia i obiecanki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie głosowałam na PiS. Głosowałam na SLD. Nie dlatego, że mam jakoś specjalnie lewicowe poglądy, ale głównie dlatego, że jasne było, że rząd szykuje się mocno prawicowy. A ja wierzę w równowagę. Na prezydenckich też byłam. Głosowałam na Marka Borowskiego, bo uważam go za wykształconego polityka z klasą. Nie wstydziłabym się mając na świecie takiego reprezentanta (chciałam głosować na Włodzimierza Cimoszewicza, bo myślę, że przeszedł przez wszystkie potrzebne stanowiska by być dobrym prezydentem, poza tym budził respekt i miał szacunek wśród innych polityków, ale niestety PO go zniszczyło). W drugiej turze głosowałam na Tuska. Biorę udział we wszystkich lokalnych wyborach i referendach odkąd miałam dowód. I nikt mi nie powie, że kładę lachę na państwie. A wątek o wyborach już jest. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...iza%BFanki+urn Jeśli zaś chodzi o wycofanie się autora, to ja się nie dziwię jego postępowaniu. Po tym co widzieliśmy, jak nasi rządzący niszczyli innych, też bym się wycofała.
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Martini, przybij piatkę ;-) uważam Marka Borowskiego za najbardziej wyważonego i rozsądnego polityka. Budzi we mnie zaufanie i respekt. Polityka od zawsze kojarzy mi się z brudem, pięniedzmi i machlojami, ale wsród tego syfu Borowski ma klasę i zawsze gada z sensem.
A Tusk..hmm...nijaki taki...bez wyrazu, bez jaj, bez charyzmy, nie ufam mu. PO skłonne jest zamiast z lewica skumać sie z PIS-em i znow zamiast potrzebnej ludziom i krajowi równowagi bedzie cyrk.
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;5462441]Tak poza tematrem: Fresa, ile razy patrzę na twój av, to widzę tylko cyfrę 2 (no te wpisy w blogu) i strasznie mi się to kłóci, bo przecież miałaś kilkanaście tysiecy, i co zjadło ci posty?
![]() Ciekawe,ile to by było kalorii ![]() ![]() Zapewne dlatego,że są ludzie,którym odpowiada polityka tej partii -i mają takie samo prawo oddać swój głos,jak każdy inny obywatel ,któremu akurat te rządy nie odpowiadają.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co nie zmienia faktu, ze powoli trzeba się godzić z tym PIS-em, bo na razie w sondażach wciąż mają przewagę...
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież zwolennikom innych opcji politycznych nikt nie zabrania iść do wyborów i udzielenia poparcia dla swoich kandydatów-prawda? !Prawda! ![]()
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Margitto
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to wszystko przez PO (wymówka PiS-u na każde niepowodzenie, swoją drogą ![]() A wracając to tematu, to najlepiej całą akcję podsumowali w Szkle Kontaktowym. Skoro zabieranie dowodu jest bezprawne, to można babci zabrać...moherowy beret. Jak będzie zimno, to nie wyjdzie z domu. ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
BAN stały
|
Podoba mi sie te hasło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
Co wy piszecie, jakie pogodzić się z PiSem!!! Zgroza.
Nie oddawajcie wygranej walkowerem, idźcie zagłosować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze chodzę na wybory. Ale niestety frekwencja w Polsce jaka jest każdy widzi. A w większości głosują starsi ludzie(którzy choćby nie wiem co na lewicę nie zagłosują bo to komuniści ), bo młodzi albo wyjechali, albo im nie zależy i mówią nie mają na kogo. Zamiast obraźliwych dla niektórych kampanii typu "zabierz babci.." powinna być "NAMóW ZNAJOMYCH NIECH IDA NA WYBORY.." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;5468271]
Nie oddawajcie wygranej walkowerem, idźcie zagłosować.[/quote] Jak już pisałam, na pewno pójdę i na PiS nie zagłosuję. Z resztą, cała moja rodzina pójdzie i nikt (oprócz babci) na PiS głosować nie będzie (żeby nie było, że się zarzekam, a nie wiem, u mnie w domu polityka nie jest tematem tabu, wręcz przeciwnie). Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#115 |
BAN stały
|
A ja zagłosuję na PiS, bo wreszcie w Polsce będzie porządek!
Zabiorą się za korupcję i tę oligarchię, przez którą naród polski tak cierpi, bo to jest wyzysk! Dosyć tego pobłażania! Wreszcie uczciwi ludzie są u władzy, widać gołym okiem, że uczciwi. Pan Jarosław Kaczyński niczego się w życiu nie dorobił, nawet konta nie ma, łapówek żadnych nie brał. Jest człowiekiem skromnym i wykształconym, a taki Kwaśniewski, kłamczuch jeden, magistra nie ma, a mówił, że ma! Kłamał narodowi w żywe oczy! PiS jest partią ludzi praworządnych, zaprowadzą tu porządek, a nie że biedny emeryt całe życie harował za PRLu, a teraz mówią mu, że co to za robota była, że gó*** warta praca taka, że jakieś ukryte bezrobocie było. A teraz nawet na leki nie ma i godziwe życie, po tylu latach ciężkiej i uczciwej pracy. A ci, co mają kasę i tak narzekają. Widział kto kiedy biednego lekarza? Bo ja nie. Jakieś strajki im się roją, a leczyć ludzi nie ma kto. Platforma jakaś, ojca Rydzyka się czepiają. A powiedzcie, co ja bym bez Radia Maryja robiła jak całe dnie w domu sama siedzę? Nikt się człowiekiem naprawdę nie zainteresuje, narzekają tylko, że chce usiąść w autobusie i schorowany do przychodni o 6 rano leci, żeby miejsce w kolejce zająć. Przeszkadza to wszystkim. Ojciec Rydzyk chociaż się człowiekiem interesuje, nie wyśmiewa, wspiera modlitwą, piękne radio stawia, szkołę porządną dla katolickiej młodzieży zrobił. A że samochód drogi kupił? Nie z waszej emerytury na to poszło, to co się ludziska czepiacie!? Ten człowiek robi tyle dobrego, że grzechem jest się go czepiać. Głosujcie na PiS, wreszcie w tym kraju będzie lepiej, bo komuchy i inna masoneria już się nakradli i rozkradli wszystko, trzeba im to zabrać i oddać uczciwym biednym ludziom, żeby na godziwe życie mieli! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
To nie ejst wątek o głosowaniu, od tego jest inne miejsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak naprawdę robienie z czyjegoś dowcipu wielkiej afery doprowadziło tylko do tego że teraz wszyscy o niej usłyszeli, bo ja osobiście takiego sms'a nie dostałam i o wszystkim dowiedziałam sie z telewizji. Wydaje mi się że niektórzy zbyt poważnie do sprawy podeszli, trzeba być idiotą żeby dosłownie potraktować pomysł kradzieży komuś dowodu, aby nie mógł głosować.
![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Ja nie mam problemów z "moherową" babcią. Moja jest na bieżąco w polityce, radia Maryja nie słucha, słowem- głosowałaby na PO, gdyby mogła. Niestety, jest niepełnosprawna i dużym problemem byłby transport do urny. Dlatego nie głosuje. W sumie to sama śmiała się z całej akcji - "Zabierz babci dowód". Naprawdę jest to uśsiadomiona osoba, którą podziwiam, bo dużo udało jej się w życiu osiągnąć, a przy swoim wieku nadal jest normalna, bez udziwnień. Szkoda w sumie, że nie będzie głosować- byłby jeden głos więcej.
Ale reszta rodziny- popiera PO, tak jak popierało podczas poprzednich wyborów. Druga babcia- hm.. ona w sumie może popierać PiS, bo jest osobą niesamowicie religijną. Ale nigdy z nią na ten temat nie rozmawiałam, bo mieszkam z inną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
a ja moją babcszcze podwiozę do lokalu wyborczego, bo babunia na PO ma zamiar głosować
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.