Sierpnióweczki 2016! - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-27, 11:23   #3871
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
właśnie, jak to jest? jak jest np. 8t3d to sie mowi, że 9 tydzień, tak? zawsze o jeden do przodu?
ja mam dzisiaj 10tc5d i tydzień trwa tylko 6dni?
sorry, że nie ogarniam ale tyle się naczytałam i każdy mówi co innego
Oznaczenie tygodnia z dniem dotyczy ukończonych tygodni i dni, natomiast samo oznaczenie tygodnia to już rozpoczęty tydzień.
Np. 9tc trwa dokładnie od 8t0d do 8t6d. Tydzień ma 7 dni, pierwszy dzień nowego tygodnia oznaczony jest jako 0, bo w pierwszym dniu 9tc masz skończone 8 tygodni i 0 dni.
Tutaj też trzeba różnie patrzeć na wszelkie kalkulatory internetowe podające długość dziecka, bo niektóre podają w odniesieniu do aktualnie trwającego tygodnia, inne do skończonego. Lekarze podają tygodnie skończone.
Mozna wpaść w panikę że wg kalkulatora dziecko powinno mieć 6 cm a ma dopiero 4 cm.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 11:25   #3872
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
jutro o 14 proszę o tabuny kciukow
mam usg genetyczne
telepotam z nerwów
Kciuki!!!

za udane wizyty. Kasmina mam nadzieję, że na strachu się skończy.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 11:27   #3873
Fantasmagori
Zakorzenienie

najlepiej chyba mówić dokładnie który tydzień i dzień bo jedni mówią już z wyprzedzeniem a drudzy jak lekarze - skończone Ja wolę podawać skończone
Ja dzisiaj mam 9t3d

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 11:33   #3874
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja widziałam sporo bezowych ładnych neutralnych ubranek więc na początku będę w nie całować, jakaś zieleń, żółć, pastelowe szarości
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00...ERTFZKR0U&vs=1

Ja dziś 13t0d
Stary 2016-01-27, 11:36   #3875
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
jeśli masz dzisiaj 10t 5 d to mówi sie ze jestes w 11 tygodniu ciąży

Ja mam dziś 11t4d
oo, dzięki! jesteś o tydzień do przodu

ja mam tak, że jak coś zjem to czuje takie rozpychanie w brzuchu ale chwile posiedze i przechodzi, a jak wstane i zaczne coś robić to od razu do kibelka lecę muszle przytulać. ale masz tak, że masz ochotę ale wymiotujesz czy w ogóle nie masz ochoty na wiekszosc jedzenia?

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja nie planuję kupować wszystkich ciuszków różowych dla dziewczynki czy niebieskich dla chłopca, no ale jednak nie założę body z samochodami dla dziewuchy czy pajaca w serduszka dla chłopca, nawet jeśli to będą serduszka na żółtym tle Szczerze mówiąc nigdy nie widziałam chłopca w różowym body z myszką Minnie Z tego co ja widzę to większość ubranek jest dedykowana dla płci a tych uniwersalnych jest mało, chyba że ktoś chce bez wzorków, same białe czy same szare.

U mnie brzuch wystaje. W 13tc podobno macica jest wielkości melona, u mnie chyba takiego dorodnego Spodnie zaczynają porządnie uwierać i czekam na paczkę z Bonprixu ze spodniami ciążowymi. No ale ja genetycznie mam uwarunkowany duży brzuch, bo i siostra i mama miały, a u mnie jeszcze bliźniaki to już w ogóle.

Dzisiaj w 5 min reszta biura dowiedziała się o mojej ciąży, więc kto do tej pory nie wiedział, ten już wie. Ja tego nie rozgłaszałam, ale też nie ukrywałam specjalnie, ale dzisiaj czuję się jak zwierzę w zoo, co chwile ktoś przychodzi i pyta: ale serio jesteś w ciąży? A chcieliście czy wpadka? Kurde rozumiem takie pytania dla 20-latki no ale ja jednak mam już trochę więcej lat i wiem skąd się biorą dzieci...
jak Ci przyjdzie paka z bonprixa to daj znać jak z jakością, bo wczoraj właśnie oglądałam na stronie i już chciałam kliknąć, ale sie powstrzymalam.
w jakich sieciowkach dostane ciuchy ciazowe? tylko H&M?
ja mam 20 lat i ludzie najczęściej pytają mi sie o reakcje rodziny

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Oznaczenie tygodnia z dniem dotyczy ukończonych tygodni i dni, natomiast samo oznaczenie tygodnia to już rozpoczęty tydzień.
Np. 9tc trwa dokładnie od 8t0d do 8t6d. Tydzień ma 7 dni, pierwszy dzień nowego tygodnia oznaczony jest jako 0, bo w pierwszym dniu 9tc masz skończone 8 tygodni i 0 dni.
Tutaj też trzeba różnie patrzeć na wszelkie kalkulatory internetowe podające długość dziecka, bo niektóre podają w odniesieniu do aktualnie trwającego tygodnia, inne do skończonego. Lekarze podają tygodnie skończone.
Mozna wpaść w panikę że wg kalkulatora dziecko powinno mieć 6 cm a ma dopiero 4 cm.
dzieki, teraz już wszystko rozumiem bo wlasnie zastanawialam sie jak jest z tym zerem
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 11:42   #3876
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
jak Ci przyjdzie paka z bonprixa to daj znać jak z jakością, bo wczoraj właśnie oglądałam na stronie i już chciałam kliknąć, ale sie powstrzymalam.
ja mam 20 lat i ludzie najczęściej pytają mi sie o reakcje rodziny

Zamawiałam wcześniej zwykłe jeansy z Bonprixu i bardzo dobre jakościowo, to są niemieckie ubrania, jeans dość sztywny i gruby.
W H&M byłam w weekend, wybór słaby, w Gdańsku dosłownie 2 wieszaki, ze spodni same rurki - u mnie odpadają. Ciążowe są też w C&A. Z opowieści koleżanek jednak wiem, że te typowo ciążowe ubrania są niefajne i workowate, więc ja tylko spodnie ciążowe kupuję a resztę po prostu w zwykłych sklepach.

Stary 2016-01-27, 11:43   #3877
Asik0011
Przyczajenie

Są jeszcze w C&A
Asik0011 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 11:50   #3878
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
nie chcesz znać płci? czekasz do porodu?
Nie chcę. Ale tatuś chce twierdzi że dalby radę dochiwac tajemnicy, ale watpię.
Wiecie, że chyba z ciazowych pytań najbardziej drażnią mnie te w stylu: jeszcze nie wiecie czy to chłopak czy dziewczyna. Powstrzymuję się jak mogę, ale kiedyś ktoś usłyszy z się dowie w sierpniu.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 11:52   #3879
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Wiecie, że chyba z ciazowych pytań najbardziej drażnią mnie te w stylu: jeszcze nie wiecie czy to chłopak czy dziewczyna. Powstrzymuję się jak mogę, ale kiedyś ktoś usłyszy z się dowie w sierpniu.
Mnie bardziej drażnią pytania "a co byście woleli" - jakby można tu było coś woleć
A dzisiaj hitem są pytania "ale chcieliście?"

Ja bym nie wytrzymała z brakiem wiedzy o płci.

Stary 2016-01-27, 11:53   #3880
Talantea
Zakorzenienie

No to sobie pospałam dzisiaj, 11.30
Muszę chyba nastawiać budzik zeby tyle nie spać. Gorzej sie czuje jak spie az tyle wiec 8 godzin maksymalnie jest dla mnie najlepsze.
Nie moglam znalezc teraz tętna maluszka. Pewnie mi sie gdzies schował spryciarz Spróbuje wieczorem, moze się ruszy gdzies indziej.
Moja waga zaczeła iść do góry, pewnie teraz jak mam lepszy apetyt to bedzie coraz wiecej.

Ja nie mogę kompletnie pić soków z owoców bo mnie gniecie w zołądku, że az boli :/

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 11:56   #3881
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie bardziej drażnią pytania "a co byście woleli" - jakby można tu było coś woleć
A dzisiaj hitem są pytania "ale chcieliście?"

Ja bym nie wytrzymała z brakiem wiedzy o płci.
A dla mnie to najlepszą niespodzianka. Przecież i syn i córka to nasze upragnione Bobo. To taka niespodzianka, z której będę się cieszyć i tak i tak.
Chociaż obstawiamy synusia.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 12:00   #3882
TinkerrBell
Zadomowienie

U mnie większość wiedziała. Ze chcemy. Ale wczoraj chłopak mojej szwagierki mnie rozłożył na łopatki swoim pytaniem.

My kochamy zwierzęta i niewyobrażamy sobie domu bez nich. Mamy psa i dwa koty i moje uczulenie na koty nie przeszkodziło by je mieć. Uczulenie przeszło. Są członkami rodziny, i z całym szacunkiem ale są u siebie więc jak ktoś przychodzi niezapowiedziany to mnie to koło zadku lata czy odpowiada mu to, że pies siedzi na kanapie a kot chodzi po stole
Moja szwagierka mieszka u nas, więc jak on do niej przychodzi to ostatnie o czym marzę to by czuł się jak u siebie. Jest u mnie. Wszystko dotyka, bierze w swoje ręce a wczoraj zaczął mi zdjęcia po mieszkaniu robić. Więc wkurzona mu powiedziałam, że jak nie odłoży tel to będzie musiał poczekać na.siostre w aucie bo powoduje że w swoim domu czuje się niekomfortowo.
Jak już się uspokoił to się mnie zapytał co zrobimy jak dziecko nie polubi zwierząt. Tak mnie to pytanie zdenerwowało, że odpowiedziałam, że w takim razie dziecko będzie musiało sobie poszukać nowego domu.

Stary 2016-01-27, 12:02   #3883
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
nie macie jeszcze brzuszkow? ja mam trochę i to taki twardy, kumpela zauważyła nawet a nie jem wcale dużo na pewno mniej niż przed ciążą
ja mam powiększony, ale tak jak dziewczyny pisały wcześniej to raczej jelita i inne wnętrzności,choć wczoraj lekarz przez powłoki skórne wyczuł macicę ręką i pokazał w którym miejscu jest i już się uwypukla w tym miejscu brzuch

Cytat:

Dzisiaj w 5 min reszta biura dowiedziała się o mojej ciąży, więc kto do tej pory nie wiedział, ten już wie. Ja tego nie rozgłaszałam, ale też nie ukrywałam specjalnie, ale dzisiaj czuję się jak zwierzę w zoo, co chwile ktoś przychodzi i pyta: ale serio jesteś w ciąży? A chcieliście czy wpadka? Kurde rozumiem takie pytania dla 20-latki no ale ja jednak mam już trochę więcej lat i wiem skąd się biorą dzieci...
porażka, co za pytania.. ale to świadczy tylko o tych co takie pytania zadają..licz do 10 albo powiedz im co myślisz

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
to trzymam kciuki, żeby było tak jak zaplanowaliście..jak tż obiecuje, że Ci nie powie to chyba dotrzyma słowa.. pogadaj z nim i ustalcie
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:21   #3884
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
U mnie większość wiedziała. Ze chcemy. Ale wczoraj chłopak mojej szwagierki mnie rozłożył na łopatki swoim pytaniem.

My kochamy zwierzęta i niewyobrażamy sobie domu bez nich. Mamy psa i dwa koty i moje uczulenie na koty nie przeszkodziło by je mieć. Uczulenie przeszło. Są członkami rodziny, i z całym szacunkiem ale są u siebie więc jak ktoś przychodzi niezapowiedziany to mnie to koło zadku lata czy odpowiada mu to, że pies siedzi na kanapie a kot chodzi po stole
Moja szwagierka mieszka u nas, więc jak on do niej przychodzi to ostatnie o czym marzę to by czuł się jak u siebie. Jest u mnie. Wszystko dotyka, bierze w swoje ręce a wczoraj zaczął mi zdjęcia po mieszkaniu robić. Więc wkurzona mu powiedziałam, że jak nie odłoży tel to będzie musiał poczekać na.siostre w aucie bo powoduje że w swoim domu czuje się niekomfortowo.
Jak już się uspokoił to się mnie zapytał co zrobimy jak dziecko nie polubi zwierząt. Tak mnie to pytanie zdenerwowało, że odpowiedziałam, że w takim razie dziecko będzie musiało sobie poszukać nowego domu.

Haha odpowiedź świetna U nas zwierzaki też są pełnoprawnymi członkami rodziny - nie boję się że dziecko nie polubi zwierząt - to chyba niemożliwe jeśli widzi że rodzice lubią i szanują zwierzęta i się z nimi wychowuje od urodzenia A zwierzaki też dzieci lubią, piękna i wartościowa przyjaźń

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:47   #3885
1989kasiunia
Raczkowanie

Któraś z Was pisała o Luxmed, ja prowadzę tam ciąże i jestem bardzo zadowolona !! Badania wszystkie wykonywane są na miejscu w laboratorium, Panie bardzo miłe, ale to zależy na kogo się trafi

Jutro mam mieć biopsje mammotomiczna piersi, także trzymajcie kciuki, bo mam stresa wielkiego

Ja mam 9t2d czyli jestem w 10tc Na genetyczne ide 6.02

Nasz ślub
11.07.2015

Nasze maleństwo
22.08.2016
1989kasiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:48   #3886
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam dziś 11t4d
Ja tak samo 11t4d , powinno być 11t3d ale na ostatnim usg w czwartek 21.01 usg wyliczylo 10t5d jeden dień do przodu nie wiem czy tak powinno byc gin powiedziała że wszystko oki . Jakiej wielkości jest twój Bąbelek? mój na czwartkowym usg mial CRL 37,74 mm.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 13:53   #3887
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Ja tak samo 11t4d , powinno być 11t3d ale na ostatnim usg w czwartek 21.01 usg wyliczylo 10t5d jeden dień do przodu nie wiem czy tak powinno byc gin powiedziała że wszystko oki . Jakiej wielkości jest twój Bąbelek? mój na czwartkowym usg mial CRL 37,74 mm.
Ostatnie usg miałam w 9t6d to dzidzia miałą 2,99 teraz nie wiem moze w piatek mi zrobi usg bo mam wizyte, a jak nie to czekam teraz juz na prenatalne 3.02.
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 13:55   #3888
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny szamie na sniadanie kurczaka z ryżem i pieczarkami :silna:
ja dostałam juz 3 pary bodow od kumpeli, ktora tak się ucieszyła, że od razu kupiła. ale sama też nie będę kupować do ok. 20t i też nie jakieś z różyczkam, dinozaurami chociaż jak byłam z TŻ w sklepie to tak mu się spodobały, że od razu kupił by wszystko.
jak samopoczucia?
A ja właśnie rozmawiałam z siostrą i znowu kupiła ciuszki dla chrześniaka, dresowe spodenki i 2 koszulki piękne Przyznam, że mi głupio bo ja do tej pory nie kupiłam nawet skarpetki!!! Na szczęście ona doskonale rozumie, że dziewczynka nie musi mieć tylko różowych falbanek a chłopiec niebieskości z autkiem. Wiadomo, że tegosię pewnie nie uniknie całkiem ale miło mieć sprzymierzeńca modowego

Cytat:
nie macie jeszcze brzuszkow? ja mam trochę i to taki twardy, kumpela zauważyła nawet a nie jem wcale dużo na pewno mniej niż przed ciążą
Zazdroszczę wam "brzuszków" ja swój mam taki duży, że minie troszkę czasu zanim pokaże się ciążowy

Cytat:
Witam

Dziś na obiadzik wymyśliłam pulpeciki w sosie koperkowym jasnym i ziemniaczki ,mam nadzieje ze po tym nie bede się źle czuła ,bo na prawde przytłacza mnie to ze za chwile nie bede mogłą nic zjeść dosłownie.
Dziewczyny, które są w domu jak znajdujecie codziennie pomysły na obiad? Bo ja szczerze mówiąc mam dość. Lubie gotować, ale dopóki pracowałam gotowaliśmy z mężem na zmianę i jakoś to szło. A teraz gotowanie to moja działka i moje pomysły skończyły się na początku stycznia i teraz najchętniej zamówiłabym pizze Do tego jak coś wymyśle i okazuje się, że brakuje mi 1 składnika to nie chce mi sie gonić do sklepu...

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

My na początku słyszeliśmy - co zrobicie z kotem? Na razie jest cisza, mamy chyba tylko z grzeczności nic nie mówią, ale temat powróci na pewno ze zdwojoną siłą
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 13:57   #3889
maminka1
BAN stały

Tym razem przymierzam się do zakupu wózka firmy CHICCO 3W1 ale to jeszcze musze pomyśleć,koleżanka moja ma go właśnie teraz uzywa przy drugim dziecku i mimo ze ten wózek posiada małe kółka jest ona z niego bardzo zadowolona.[/QUOTE]

Aniula, czy tu chodzi o model Chicco Urban?[/QUOTE]

Jeśli piszesz o Chicco Urban, to ja bardzo polecam Rzeczywiście ma nie za duże kółka, ale dają sobie radę i w mieście i poza. Mam porównanie, bo kupując go mieszkałam w bloku i miałam przy nim równiutki chodnik, a później się wyprowadziliśmy poza miasto i generalnie wszędzie błoto :p Ja po prostu jak mam nierówny teren, to blokuje kółka i wózek daje radę. A jak jadę do miasta np. na zakupy, to odblokowuje i zwrotne kółeczka są super w supermarketach czy równych chodnikach
A mega zaletą jest to, że można sobie dobrać Colour Pack Właśnie czekam aż kurier przywiezie mi różowy zimowy <3
maminka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 14:34   #3890
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
A ja właśnie rozmawiałam z siostrą i znowu kupiła ciuszki dla chrześniaka, dresowe spodenki i 2 koszulki piękne Przyznam, że mi głupio bo ja do tej pory nie kupiłam nawet skarpetki!!! Na szczęście ona doskonale rozumie, że dziewczynka nie musi mieć tylko różowych falbanek a chłopiec niebieskości z autkiem. Wiadomo, że tegosię pewnie nie uniknie całkiem ale miło mieć sprzymierzeńca modowego

Zazdroszczę wam "brzuszków" ja swój mam taki duży, że minie troszkę czasu zanim pokaże się ciążowy

Dziewczyny, które są w domu jak znajdujecie codziennie pomysły na obiad? Bo ja szczerze mówiąc mam dość. Lubie gotować, ale dopóki pracowałam gotowaliśmy z mężem na zmianę i jakoś to szło. A teraz gotowanie to moja działka i moje pomysły skończyły się na początku stycznia i teraz najchętniej zamówiłabym pizze Do tego jak coś wymyśle i okazuje się, że brakuje mi 1 składnika to nie chce mi sie gonić do sklepu...

My na początku słyszeliśmy - co zrobicie z kotem? Na razie jest cisza, mamy chyba tylko z grzeczności nic nie mówią, ale temat powróci na pewno ze zdwojoną siłą
Ja nie znajduje pytam TŻ. na co ma ochotę i to robię, czasem sama mam ochotę na jakaś rzecz- np. mielone, ale zanim wyjde po to do sklepu, wrócę, zrobię obiad (moj wraca ok. 19 więc na te godzine robie obiad) to już mi ochota przechodzi i kończy się to tak, że on je a ja nie.
Przez długi czas planowaliśmy obiady np. na tydzień, robiliśmy liste i do sklepu kupić wszystkie składniki i sprawdzało się to bardzo, w sumie nie wiem czemu przestaliśmy, będzie trzeba do tego wrócić.
Co do pizzy to uwielbiałam, przed ciąża mogłam jeść codziennie a teraz tak samo nie wchodzi mi nic słodkiego, żadna czekolada, fuuj

Zazdroszczę wam kotów, my musielismy zostawić u rodziców przy przeprowadzce bo nie moglismy znaleźć nic z kotami, chociaż wiem, ze tam też mają dobrze i chyba mama by już mi ich nie oddała (a na początku była tak bardzo przeciwko ) ale jak pójdziemy już na swoje to nie wyobrażam sobie bez kotów.

Wy piszecie tu o wózkach a ja nawet na stronach ich nie ogladalam, ale mama obiecała mi wózek i łóżeczko więc zdam sie na nią, w końcu swoją szóstkę dzieci juz wychowała więc jakieś doswiadczenie ma chociaż pewnie i tak mi się będzie pytać jakie chcę więc muszę pooglądać te z gondolami i potem faktycznie ją sprzedam i kupię spacerowke jak tu parę z was radzilo
Stary 2016-01-27, 16:43   #3891
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Przez długi czas planowaliśmy obiady np. na tydzień, robiliśmy liste i do sklepu kupić wszystkie składniki i sprawdzało się to bardzo, w sumie nie wiem czemu przestaliśmy, będzie trzeba do tego wrócić.
ja tak robię, wiadomo są jakieś spontany albo np nie mam ochoty na coś co zaplanowałam i robię coś innego albo zostaje coś z dnia poprzedniego,ale to rzadko..system z planowaniem polecam szczerze..raz w tyg duze zakupy, czasem cos drobnego trzeba jedynie dokupić i tyle..w ciąży gorzej bo ja już praktycznie nie mam ochoty na nic i ciężko przez to zaplanować mi obiady..mam nadzieję,że wroci mi dawny smak kiedyś
Stary 2016-01-27, 16:48   #3892
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja nie jestem od tygodnia w stanie nic gotować mięso śmierdzi, zlew śmierdzi, lodówka śmierdzi. Także jak TZ nie zrobi to są gotowce...
Stary 2016-01-27, 16:56   #3893
Piernik Torunski
Zakorzenienie

ja bym mogła jeść jedzenie dla dzieci..ryż na mleku,nalesnik (chociaz nie jestem pewna),jakieś papki,makaron i chyba tyle..ziemniaków nie mogę,cebuli,czosnku też,pieczarki ble,smażone ble,jajek -niet,szczypiorku-niet,nawet frytek-nie kogę..nie mam na nic ochoty..bleee
Stary 2016-01-27, 17:44   #3894
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ja bym mogła jeść jedzenie dla dzieci..ryż na mleku,nalesnik (chociaz nie jestem pewna),jakieś papki,makaron i chyba tyle..ziemniaków nie mogę,cebuli,czosnku też,pieczarki ble,smażone ble,jajek -niet,szczypiorku-niet,nawet frytek-nie kogę..nie mam na nic ochoty..bleee

A ja właśnie mam straszną ochotę na fast foody pizza, mc donald, frytki... za to np rybka - nie ma mowy, nie tknę. Boje się, że ze przy takiej ochocie to z 30kg przytyje, chociaż staram się nie jeść tego wszystkiego. Ale ostatnio wracając z pracy (MC donald po drodze mam) zajechałam po cheesa.
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 17:54   #3895
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
A ja właśnie mam straszną ochotę na fast foody pizza, mc donald, frytki... za to np rybka - nie ma mowy, nie tknę. Boje się, że ze przy takiej ochocie to z 30kg przytyje, chociaż staram się nie jeść tego wszystkiego. Ale ostatnio wracając z pracy (MC donald po drodze mam) zajechałam po cheesa.
ja też miałam taką fazę.. ale szybko mi przeszła..teraz mam obrzydzenie.. z resztą ja nie jem mięsa to w maku nie zjem nic, a tak to pewnie by zachaczyła..
Stary 2016-01-27, 18:45   #3896
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
ja dzisiaj zjadlam jednego cheesa i trochę ryżu z kurczakiem na śniadanie czuje sie glodna ale nie mam ochoty zupełnie na nic, mam wstręt do jedzenia od początku ciąży

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

i znów leci mi krew z nosa
Stary 2016-01-27, 18:54   #3897
czarna_blondynka
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Dawno tu nie zaglądałam...
Poniedziałkowa wizyta z mężulkiem przebiegła cudownie, chociaż z wrażenia o połowę rzeczy zapomniałam zapytać... Jest serduszko, widzieliśmy i słyszeliśmy Cudowne uczucie... Mam jednak pytanie. Pani doktor poinformowała Nas o badaniach prenatalnych. Nie namawiał, ale poinformowała i podała adres kliniki jeśli byśmy się zdecydowali. Troszkę poczytałam i przeraziłam się tymi badaniami inwazyjnymi. Jak to na prawdę wygląda? Proszę pomóżcie, nie mamy kogo zapytać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 19:12   #3898
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna_blondynka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Dawno tu nie zaglądałam...
Poniedziałkowa wizyta z mężulkiem przebiegła cudownie, chociaż z wrażenia o połowę rzeczy zapomniałam zapytać... Jest serduszko, widzieliśmy i słyszeliśmy Cudowne uczucie... Mam jednak pytanie. Pani doktor poinformowała Nas o badaniach prenatalnych. Nie namawiał, ale poinformowała i podała adres kliniki jeśli byśmy się zdecydowali. Troszkę poczytałam i przeraziłam się tymi badaniami inwazyjnymi. Jak to na prawdę wygląda? Proszę pomóżcie, nie mamy kogo zapytać
USG prenatalne - genetyczne wykonywane w 1--13 tygodniu nie jest inwazyjne. Jeżeli na tym USG wyjdą jakieś niepokojące markery, wtedy można zrobić test PAPPA z krwi, który też jest nieinwazyjny. Ten test z kolei jest tylko statystyką a nie diagnostyką. Na jego podstawie, albo już po samym USG można zdecydować się na amniopunkcję. To jest już test inwazyjny. Ale jak o nim poczytałam, przy zdrowej ciąży, szanse na poronienie są znikome.

Kwestia jest taka, czy jeśli Twoje dziecko ma być chore to czy chcesz o tym wiedzieć, i co zrobisz z tą wiadomością.
Jeżeli wiesz, że donosisz ciąże bez względu na wszystko, to musisz się zastanowić nad podjęciem decyzji czy robić czy nie.

Jeżeli USG wychodzi ok, zazwyczaj nie proponuje się amniopunkcji.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Talantea znalazłaś serducho?
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 19:20   #3899
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ale miałam dziś akcję, od odruchów wymiotnych dostaam ataku kaszlu, a od niego rozbolał mnie brzuch, ale tak strasznie, że naprawdę się wystraszyłam, bo aż mi na plecy przeszło, takie pulsowanie tam, a w brzuchu rozpychanie, półtorej godziny mnie trzymało. Wzięłam pierwszy raz w ciąży nospę i to od razu forte.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 19:41   #3900
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ale miałam dziś akcję, od odruchów wymiotnych dostaam ataku kaszlu, a od niego rozbolał mnie brzuch, ale tak strasznie, że naprawdę się wystraszyłam, bo aż mi na plecy przeszło, takie pulsowanie tam, a w brzuchu rozpychanie, półtorej godziny mnie trzymało. Wzięłam pierwszy raz w ciąży nospę i to od razu forte.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Wierze i wyobrażam sobie co przeszłaś miałam kilka dni temu to samo ,aż nie mogłam oddychać ,u mnie wymioty są nadal ,wszystko co zjem mój żołądek tak to fermentuje ze masakra ,mam na prawde dość tego u mnie to juz 5 tygodni takiej męczarni.czekam z niecierpliwością aż wkrocze w drugi trymestr może to sie uspokoi bo nie idzie funkcjonować.
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości