|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV
Czerwcówki? A nie widziałam.
|
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kanwa znów czekanie . Człowiek się nastawi, a tu od nowa odliczanie Podświadomie myślisz o dziecku i stąd te sny Paluszek widzę, że lubisz dzieci i chcesz im pomagać. Dobre macie serducha Cali a ja nie wiem jak zmusić Lenkę do jedzenie obiadków. Ona chce tylko cyca . Kaszy robię 100-120 ml, to mało kiedy zje wszystko. Deserki to też jak ją naleci. Nie wiem jakim cudem ją odzwyczaję od cyca, nie wiem... Plus taki, że coraz częściej wypija picie z niekapka, ale kupiłam do niego normalny smoczek. Moja pyzulka waży około 8,5 kg Chyba te nocne karmienie ją tak tuczy, bo w dzień je bardzo mało.Magi niegrzeczny tzn nic się nie słucha co się do niego mówi. Ja swoje, a on swoje. Jak zostaje ukarany za nieposłuszeństwo, to się śmieje z tego. Zapomniałam dodać, że stosujemy kary o których pisała Paluszek. Jak coś odwali, to nie ma tv, albo kompa przez dwa dni czy nie dostaje słodyczy. Absorbujący to on jest bardzo, ale to inna bajka. Do tego to juz się przyzwyczaiłam. Taki charakter i tyle. Wczoraj rozmawiałam i z jednym delikwentem i drugim, że panują w domu nowe zasady. Jak na razie mąż się stosuje dzięki czemu mogę być konsekwentna. Zobaczymy. Gorzej z dziadkami. Do nich na pewno nie dotrę. Moja mama to nawet buty mu zakłada Myślę nad wprowadzeniem takiego systemu, że co dzień będziemy na kartce stawiać uśmieszki-jak był grzeczny, albo smutne minki- jak nieposłuszny. Jak przez cały tydzień uzbiera same uśmieszki, to będzie nagroda np basen, czy wyjście na te kulki. To co miał do tej pory, ale teraz musi na to zasłużyć. Dobra, koniec tematu i dziękuję wszystkim za rady. Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie . Tak w ogóle mąż wyjeżdza w delegację za około 2-3 tygodnie
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny pomysł na Marcelka.Myślę że może się udać z tymi buźkami
|
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Sa nawet takie tablice motywacyjne z naklejkami. Tez to stosujemy. Najważniejsza konsekwencja, bo jak raz czy dwa odpuscisz to szybko wyczuje, ze mame i tate latwo mozna urobic.
Nie wiem, jak zachecic dziecko do jedzenia. D. lyzeczka zje i wypije raczej wszystko. Daje na glodnego, bo jak srednio glodny to dziaduje. Ty mi powiedz, jak nauczyc dziecko zasypiac normalnie bez cycka. |
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Cali to dziecko decyduje kiedy i ile zje
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa, nigdy nic Dominikowi nie dalam na siłę. Probuje dwa razy, jak ewidentnie nie chce to zostawiam nawet połowę czy wiecej, ale rozumiem tez, ze Fiona chcialaby, zeby Lenka jednak nauczyla sie jesc cos poza cycem. Dominik tez nie chcial nic pic, wody bron Boze, a teraz pije na lyzeczce. Czulam, ze trzeba go nauczyc pic dla jego dobra. On juz teraz w 6 miesiacu powinien jesc cos poza piersia i widze, ze musi cos pic, bo potem mamy problem z wyproznianiem.
Moj kuzyn w dzieciństwie nie jadl zadnych owocow. Byl w stanie napic sie tylko soku. Nie wiem, czy ta konsystencja mu nie pasowala czy co. Malymi kroczkami ciocia go przekonala. Tez uwazam, ze dla jego dobra. Nie na sile, ale moze czasem mozna jakis sposob znaleźć np. o innej porze, dodajac do czegos, karmiac z czego innego. Takie ja mam bynajmniej zdanie. |
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie pisze że dajesz na siłę kochana.
mi Maja długo nic nie chciała jeść oprócz cyca
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko problem w tym, ze ja tak dlugo nie chce karmic piersia. Nie wiem jak inni, ale 8,9 miesiecy to jest dla mnie maks maksow. Nie wiem, jeszcze co zrobie, ale cos bede musiala pomyslec, zeby go powoli za dwa, trzy miesiące odstawic. Wiem, ze moze ty to czujesz, chcesz, ale ja chyba nie wytrzymam karmic, az on sam nie bedzie chcial piersi.
On juz coraz wiecej kuma, nie chce mu zrobic krzywdy, ale ostatnio kuzynka w Dzien Babci opoeiadala, ze karmila do 2,5. Potem mala tak byla przywiozana, ze jej w autobusie bluzke sciagala, lazila za nią i tylko cycy. Chociaz juz tam prawie zadnego pokarmu nie bylo. Boje sie tego. Musze znalezc jakis zloty srodek Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2016-01-27 o 22:33 |
|
|
|
|
#3009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cwaniak mm nie chce mi pić a cycek wróg nr 1 w dzień. W nocy to łapie jak karp wodę. Cytat:
![]() Tak kostkę sensoryczna ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54642206]Bioderka Aleksa ok, uff Super
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Cali ja bym sobie marzyła samoosstawienie Mai.
Bo niestety ale będzie to bardzo ciężkie rak jak u Konsternacji. U nas cyc jest do drzemki A.noc mi noc i w nocy. W dzien jemy inne posiłki. No ale dla mnie kp to też coś więcej niż tylko fizjologia. Ale to Ja
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa ja kupowałam kocyki u tych dwóch sprzedawców
![]() http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5870182970 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5458774469
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
kanwa dziewczyny z naszego watku od makaszki kupowaly i byly zadowolone
fiona jezu zapomnialam o tych usmieszkach-a sama mam kartke na lodowce-ale co wazne-tzn co my tam stosujemy,na tej kartce sa wszyscy-nie tylko mloda,ale mlodsza tez,ojciec tez i ja tez bo ja uwazam ze gdyby tam byla sama,to bylo by nie fer to jest tez opamietanie dla mnie,krzykne czy cos i jak przesadze,ok mam zolta buzke-ostrzezenie bo mamy zolte,zielone i czerwone-czerwone najgorsze ale nie naduzywam ich,one sa tylko wtedy kiedy naprwde jest mega afera uzbierala duzo zielonych buziek-poszla pierwszy raz do kina,to mialo byc tez spedzenie czasu ze mna sam na sam bez mlodszej-ale starsza stwierdzila ze chce sobie czas sam na sam spedzic z tata wiec ja sobie zostalam sam na sam z mlodsza powiem Ci ze od kiedy to wprowadzilismy jest jakas poprawa szczerze ja nie mam pomyslow na kary,tez wole przegadac wytlumaczyc dlaczego cos jest tak a nie inaczej,i jestem dumna ze ona umie nazywac emocje swoje,jest zla mowi jestem zla na ciebie bo zrobilas to i to mamo,albo jest mi smutno i przykro,zrobilas mi to a ja nie chcialam tak,ale czasami jest tak ze wrzeszczy bez opamietania i wtedy nic nie dociera do niej co mowie,wtedy nie ma sensu mowic,trzeba poczekac az sie uspokoi i wez tego twojego meza,konsekwencja wszystkich dookola dziecka to moim zdaniem nawet wiecej niz polowa sukcesu |
|
|
|
|
#3013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ooo dzięki ![]() Cytat:
![]() Przyznaj się ile masz czerwonych buziek? ![]() A kary wymierza Ci mąż?:P |
|||
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54642206]Bioderka Aleksa ok, uff Super.
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U tego pierwszego sprzedawcy zamówiłam grubszy kocyk a u MIKO zamówiłam cienki z poduszka i rożek. Ty będziesz rodziła w czerwcu to kup sobie dwa cienkie. Zresztą jak będę upały to będziesz maluszka nakrywala np pieluszka w wózku bo się ugotuje
|
|
|
#3016 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mąż pasem zleje Cię po pupie ? Mojemu by się to podobało ![]() Cali a mi właśnie przyszła paczka z gemini, a wysłałam zamówienie w pn wieczorem . Zobaczymy czy Lence będą smakowały kaszki holle. Właśnie czekam na księdza. Jeny jak ja nie lubię kolęd ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- kanwa kompletowanie wyprawki to jak dac małemu dziecku lizaka. Pózniej będziesz przeglądała te wszystkie rzeczy milion razy i przekładała, układała Tak w ogóle to przykładam się do sprzedaży laktatora, więc jak któraś chętna to medela mini electric i cena myślę, że niewygórowana bo 100 zł. Kupiony w smyku online. W sumie to już dłuższy czas z niego nie korzystam. Do tego dorzucam nowe woreczki do mrożenia pokarmu ( jakieś 20 szt) i jak ktoś chętny to mogę dać też maść purelan na brodawki( używała trochę, więc nie nówka), bo nie mam co z tym zrobić, a komuś się przyda.
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2016-01-28 o 10:25 |
||||
|
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona ja chce laktator
![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Ja mam do oddania tantum rosa do przemywania 8 saszetek, podkłady porodowe do majtek z Bell. Gaziki z alkoholem, wkładki laktacyjne do stanika. Jak ktoś chętny to zapraszam
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Szybkie kupno - sprzedaz.
![]() Fiona, czy Lena usnie bez cyca? Tez o tym klapsie od meza pomyslalam. Co za perwersyjne mysli nam przylaza. ![]() Kiss, nie zostawiasz dla drugiego? Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2016-01-28 o 10:59 |
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Myśle też o otulaczach bambusowych.Mogą dzieciątko troszkę chłodzić w gorące dni
![]() Kocyków nigdy za wiele.Sama mam w domu chyba z 8 dla siebie Tż i psa:P
|
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa, ja kupowalam ze strony strawberry. Pani ma takie wzory minky: kropki, paski, zygzaki etc.
|
|
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona tak Jak skonczylam się spinac i latać z łyŻeczka. Bo to bez sensu.
teraz też tak jest. Chce to je
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Jak będzie potrzeba to kupię tera mi tylko miejsce zajmuje a ja mam go jak kot napłakał
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Nowa to kiedy sama z siebie zaczęła chcieć jeść co innego niż cyc ?
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i styknie.Jeden jest w wózku drugi w łóżeczku a dwa są zapasowe. Za to pieluchy tetrowe to u nas podstawa. Chyba z 20 sztuk to mam nom stop w obiegu a z 10 w szufladzie. Mój mały lubi je tarmosic i miętolić w buzi.
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze. Dominik ma jakąś wysypkę na brzuchu tam, gdzie jest zapięcie pieluszki. Raczej to nie proszek, bo to miejsce nie ma kontaktu z ubraniami. Czy to może być na jakieś jedzenie? Nie wprowadzałam nic nowego tylko ostatnio często jadł jabłko albo soczek. Kupiłam pampki w jakiejś mega pace i jakieś inne były. Czy to może od tego czy to raczej jakieś potówki? Małe czerwone krosteczki? Czymś to posmarować/przemyc? Już dwa dni nie używam tych pampków. Za ile może zginąć ta wysypka?
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Cali a jakie pampersy wczesniej uzywalas a jakie teraz.?
|
|
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Cały czas pampersy zielone tylko kupiłam jakąś mega pakę w promocji i są jakieś inne zupełnie. Opakowanie takie samo a w środku inny wzór, zapach.
|
|
|
|
|
#3029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Ja przeszłam na pampersy z rossmanna i nie widzę różnicy między tymi oryginalnymi z Pampersa. Za 100 zł mam pampki na cały miesiąc. Gryzia jak się mieszka bez teściowej ?
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Babydream? Dostałam 4 w prezencie. Będę testować.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

Chyba te nocne karmienie ją tak tuczy, bo w dzień je bardzo mało.

wiec ja sobie zostalam sam na sam z mlodsza