Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-27, 20:14   #3571
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Marcia tez mam jedną z tych bluzek i jest spoko jakosc naprawde dobra jak za taką cene
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:18   #3572
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Lekarz stwierdził że nie ma po co mnie kłaść na oddział ale jak powiedziałam żeby napisał mi oświadczenie ze nie przyjmuje mnie to zmienił szybko zdanie i chwila moment i bylam na patologii... Nie wiem tylko czemu przepisał mi zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch... Dziwne,ale poczekam do rana co mi na obchodzie powiedzą..
czyli gin jednak miał rację, żeby poprosić o odmowę na piśmie....
Może myślą już o cc, że te zastrzyki dał?

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ja miałam jakas apke to ja usunęłam bo mi jakoś dziwnie tygodnie pokazywała...i liczę sobie sama od wizyty u gina...i tygodnie mi sie zawsze we wtorek zaczynają...
mi to excel oblicza
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:19   #3573
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Hahahha

Mam swoją sokowirowke

Był kurier
w końcu opłaciło się to strojenie a sokowirówka wygląda zacnie, ja dostałam w pracy z okazji ślubu jakąś i użyłam chyba 2 razy, bo tak hałasuje, ze bałam się wybuchu jakiegoś ale może przytargam ją i spróbuje znowu cos ukręcić
Lola2828 wielkie gratulacje

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Ok. chwalę się
Buciki na szydełku. Czapa na drutach. Oczywiście wyrób mojej mamy i nawet koty się załapały na zdjęcie, bo od razu poruszenie było, że coś nowego i trzeba obwąchać
ale świetna czapa w ogóle podobaja mi się szydełkoe rzeczy, chcialabym umiec coś na tym zrobić, kiedyś coś robiłam ale jak miałam naście lat

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
:

Z jednej strony liczę na tą pełnię 22go, że się ruszy u mnie... a z drugiej strony boję się, że będzie wysyp w szpitalu i będą chcieli mnie odesłać do innego szpitala, a nawet innego miasta

A z trzeciej strony podoba mi się data 29.02. i mogłabym wtedy urodzić.[COLOR="Silver"]
22.02 też fajna data mi się kazda podoba, bo i tak będzie to ta wyjątkowa

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Zostawili mnie w szpitalu nie są pewni czy to były wody, bo papierek barwi się na granatowo, ale wody jeszcze są w normie. Skurcze się piszą regularne ale jeszcze nie tak mocne jak powinny. Czekamy
kciuki

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
A ja już za parę dni będę musiała chodzić w rozpiętej kurtce, nie mam nic większego, co by można było na grzbiet zarzucić. No trudno, jakoś dam radę. Nie zamierzam kupować nowej kurtki na te kilka dni/tygodni które zostały
teraz już ciepło jest to można chodzić w rozpietej

dostałam dzisiaj pakę z bebiko chyba taki album pierwszy dla dziecka (jak ktoś chce to za koszt wysyłki oddam ) i pudełko na pierwsze pamiatki

tak w ogóle witam się w skończonym 36tyg. cały dzień nie pisałam, bo teściowa była
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:20   #3574
Lola2828
Zadomowienie

Marta śliczny brzuszek ja dalej taki mam ale pusty czuję macice w w połowie brzucha albo wyżej jeszcze Trochę wam zazdroszczę nudy i oglądania filmów o których nawet nie myśle nie mogę na boku leżeć takze nic nie ogladam współczuje każdej zgagi ja już zapomniałam co to a miałam 8 miesiecy liczyłam na bujną czuprynke a Ninka łysa jak kolanko jak to się stało ? Ps laktacja się rozkręca jesteśmy na dobrej drodzę ale ból mam taki że jak małą dostawiam to widzę wszystkich świętych a w nakładkach nie chce jeść
Stary 2016-01-27, 20:20   #3575
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Aninis ja w ciąży nadrobiłam filmów że hej Ale tytuły mi uleciały... A namiętnie oglądałam fantastykę, horrory, coś z pogranicza s-f/thriller. Mam nadzieję że dzieć nie będzie przez to strachliwy My to lukamy na CDA i szukamy Ten co polecałam zapamiętałam bo jak mało który film nie rozszyfrowałam przed praktycznie zakończeniem.

Też lukam na ręczną za 12 minut idę zmyć farbę Już bez odrostów będę taka piękna może Mały się skusi żeby wyjść i popatrzeć na mamę

A ja nie zdążyłam pomalować włosów 😐 no ale może moje dziecko nie będzie patrzyło na moje włosy i za chce wyjść wcześniej...
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:23   #3576
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Marta śliczny brzuszek ja dalej taki mam ale pusty czuję macice w w połowie brzucha albo wyżej jeszcze Trochę wam zazdroszczę nudy i oglądania filmów o których nawet nie myśle nie mogę na boku leżeć takze nic nie ogladam współczuje każdej zgagi ja już zapomniałam co to a miałam 8 miesiecy liczyłam na bujną czuprynke a Ninka łysa jak kolanko jak to się stało ? Ps laktacja się rozkręca jesteśmy na dobrej drodzę ale ból mam taki że jak małą dostawiam to widzę wszystkich świętych a w nakładkach nie chce jeść
Z czasem brzuch opadnie macica sie skurczy ciesze sie ze laktacja sie rozkreca. Badz twarda. Na pewno z cZasem bol minie..
Stary 2016-01-27, 20:24   #3577
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dziewczyny właśnie obejrzeliśmy bardzo fajny film
Praktykant z 2015 roku - polecam bardzo !!!

Warto obejrzeć

Na śmiałam się i taki życiowy jest

Tak się najadlam tych skrzydełek ze pęknę zaraz.
A sokowirówka pierwsza klasa - jest bardzo cicha aż w soku jestem

A soczek z buraków, marchwi czy kawy jest pyszny

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:26   #3578
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Wrzucam siebie bo pewnie jutro nie bede miała głowy 39+2tc;-)
Aaaaaaaaaaaaaa

Wpadłam na forum zobaczyć czy któraś nie urodziła a tu takie super fotki,, pięknie wyglądasz

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:26   #3579
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Ola dałaś mi do myślenia pisząc o rozklekotanej miednicy :P Może znacie jakieś ćwiczenia, coś co sprawi że moja miednica chociaż te kilka cm się rozejdzie???
Sęk w tym że już powinnam chodzić inaczej bo kości się rozchodzą a u mnie nadal nic...
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:31   #3580
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Ola dałaś mi do myślenia pisząc o rozklekotanej miednicy :P Może znacie jakieś ćwiczenia, coś co sprawi że moja miednica chociaż te kilka cm się rozejdzie???
Sęk w tym że już powinnam chodzić inaczej bo kości się rozchodzą a u mnie nadal nic...
Chyba wcale nie powinnas ;-) chyba nie wszystkie to spotyka. Ale z tego co wiem to krecenie bioderkami na pilce pomaga.
Stary 2016-01-27, 20:34   #3581
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Laski czy Wy siedzicie cały dzien przed kompem :P ? Serio nie ma opcji Was nadrobic a nie bylo mnie tylko pol dnia

Widziałam tylko że Lola juz w domu i dochodzi do siebie - bardzo sie ciesze Teraz juz na pewno z kazdym dniem brzuch bedzie bolal mnie a Ty bedziesz w lepszej formie.

Mamusiaczek Ty widzialam w szpitalu, powodzenia i trzymam kciuki Nie wiem czy cos dalej u Ciebie sie rozwinelo bo nie idzie nadrobic

Ja bylam na basenie. Poszlam pieszo (2 km w jedna strone) i musze przyznac ze jest coraz gorzej.. Niestety kondycja juz nie ta. Czuje całe kosci miednicy rozklekotane, a w polowie drogi dostalam takich skurczy ze juz miałam takse wzywac ze nie dojde no ale powolutku, z przystankami dalam rade. A na basenie jak sie rozruszlam to wrocilo mi sie juz calkiem normalnie choc tempo mialam zedcydowanie żłówie.

Takze cofam moje deklaracje o robieniu 10km dziennie pod koniec ciazy nie wiem jak to zrobilam w poprzedniej ciazy ale teraz to nierealne. Dzis zrobilam prawie 9 w 3 ratach i ledwo co

Nic to, uciekam cos obejrzec i do spania bo rano na ktg..

Nie spamujcie za bardzo bo serio nie idzie Was nadrobic
ja nie siedzę, a leżę. BYłam jedynie u nas na chacie 2 godz. sprzątać.ALe mam prikaz leżenia, bo mi każą dotrwać do poniedziałku. A potem hulaj dusza

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
hehe no bo zgaga nie ma nic wspólnego
Ja poprzednio miałam 2 razy ledwo co i czupryna u Tuśki, teraz mam codziennie mega zgagi więc spodziewam się odwrotnie tak z przymrużeniem oka, bo nie wierzę w to

Cytat:
Dziewczyny właśnie obejrzeliśmy bardzo fajny film
Praktykant z 2015 roku - polecam bardzo !!!

Warto obejrzeć

Na śmiałam się i taki życiowy jest

Tak się najadlam tych skrzydełek ze pęknę zaraz.
A sokowirówka pierwsza klasa - jest bardzo cicha aż w soku jestem

A soczek z buraków, marchwi czy kawy jest pyszny
no pisałyśmy o tym filmie ze 2 tygodnie temu i kilka z nas oglądnęło, kajś ty była?:P

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:41   #3582
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
WIesz co, u nas na jodze babeczka polecala dwa cwiczenia - nie na rozklekotanie ale na rozciagniecie iednicy. Nie wiem czy one cos daja. ja praktykuje do filmu, czy jak z mloda sie bawie.
Ja w pierwszej ciazy nie mialam zupelnie takich objawow.. Miednica mnie naparzala na maksa ale dopiero podczas porodu, dosownie czulam jak sie rozchodzi to byl dla mnie wiekszy bol niz porodowy. Teraz to moja druga ciaza, wiec moze dlatego to wszystko szybciej? Nie mam pojecia..

A co do cwiczen to tak
- plywanie zabką
- siedzenie na podlodze na guzach kulszowych, prosta postawa, brzuszek nie zlatuje na dół ale jest uniesiony do góry (wyprostowana sylwetka sprawi ze tak bedzie, musisz tak jakby trzymac kosc ogonowa nie wygieta do tylu a w prostej lini z kregoslupem) - jak ciezko Ci wyprostowana postawe trzymac to podloz pod posladki poduszke czy dwie. I teraz w takie postawie złączasz stopy ze sobą i kolana idą na zewnątrz. Czyli tak jakby po turecku ale nie zakladasz nogi na noge tylko obie stopy na podlodze i stykają sie podeszwami. I jak tak posiedzisz sobie 5 min to pozniej bierzesz TZ, siada na przeciwko Ciebie i kladzie swoje nogi na Twoich udach - najpierw blisko pachwin, a pozniej przesuwa w strone kolan. Chodzi o to by rozciagniecie bylo coraz wieksze, czyli kolana coraz bardziej do ziemi (samemu mozna rekami rozciagac ale to ciezko)
- postawa jak wyzej ale siedzisz po prostu w dosc szerokim rozkroku. stopy pracują, tzn palce zadarte do góry, trzymasz nimi równowage całych nóg. i tak siedzisz duzo i czesto

No i oprocz tego zeby zachecic dziecie do zejscia w dol to:
- tanczenie z kreceniem biodrami
- krecenie biodrami w jedn i druga strone
- lrecenie na pilce

To tak na szybko co pamietam

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

A no i spacery spacery spacery zeby zachecic dzidziusia do schodzenia w dół. Aleee ile w tym prwady a ile bedzie tak jak dzieciak chce to ciezko orzec
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:42   #3583
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ja nie siedzę, a leżę. BYłam jedynie u nas na chacie 2 godz. sprzątać.ALe mam prikaz leżenia, bo mi każą dotrwać do poniedziałku. A potem hulaj dusza

hehe no bo zgaga nie ma nic wspólnego
Ja poprzednio miałam 2 razy ledwo co i czupryna u Tuśki, teraz mam codziennie mega zgagi więc spodziewam się odwrotnie tak z przymrużeniem oka, bo nie wierzę w to

no pisałyśmy o tym filmie ze 2 tygodnie temu i kilka z nas oglądnęło, kajś ty była?:P

Pewnie czekalam na kuriera

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-27, 20:43   #3584
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2016-01-27, 20:47   #3585
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
czyli dzień jak codzień

Stary 2016-01-27, 20:49   #3586
marciar7
Zakorzenienie

Paula co jak co ale wracaj szybko do siebie bo bedzie mi brakowaolo twojego nastawienia i tekstow ::-D
Stary 2016-01-27, 20:49   #3587
agaczilla21
Zakorzenienie

Pauli życie kreci się wokół oczekiwania na kuriera 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 21:01   #3588
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Paula co jak co ale wracaj szybko do siebie bo bedzie mi brakowaolo twojego nastawienia i tekstow ::-D
Będziecie "razem" wracać do siebie, to się może nie zdążycie stęsknić)

Stary 2016-01-27, 21:03   #3589
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
WIesz co, u nas na jodze babeczka polecala dwa cwiczenia - nie na rozklekotanie ale na rozciagniecie iednicy. Nie wiem czy one cos daja. ja praktykuje do filmu, czy jak z mloda sie bawie.
Ja w pierwszej ciazy nie mialam zupelnie takich objawow.. Miednica mnie naparzala na maksa ale dopiero podczas porodu, dosownie czulam jak sie rozchodzi to byl dla mnie wiekszy bol niz porodowy. Teraz to moja druga ciaza, wiec moze dlatego to wszystko szybciej? Nie mam pojecia..

A co do cwiczen to tak
- plywanie zabką
- siedzenie na podlodze na guzach kulszowych, prosta postawa, brzuszek nie zlatuje na dół ale jest uniesiony do góry (wyprostowana sylwetka sprawi ze tak bedzie, musisz tak jakby trzymac kosc ogonowa nie wygieta do tylu a w prostej lini z kregoslupem) - jak ciezko Ci wyprostowana postawe trzymac to podloz pod posladki poduszke czy dwie. I teraz w takie postawie złączasz stopy ze sobą i kolana idą na zewnątrz. Czyli tak jakby po turecku ale nie zakladasz nogi na noge tylko obie stopy na podlodze i stykają sie podeszwami. I jak tak posiedzisz sobie 5 min to pozniej bierzesz TZ, siada na przeciwko Ciebie i kladzie swoje nogi na Twoich udach - najpierw blisko pachwin, a pozniej przesuwa w strone kolan. Chodzi o to by rozciagniecie bylo coraz wieksze, czyli kolana coraz bardziej do ziemi (samemu mozna rekami rozciagac ale to ciezko)
- postawa jak wyzej ale siedzisz po prostu w dosc szerokim rozkroku. stopy pracują, tzn palce zadarte do góry, trzymasz nimi równowage całych nóg. i tak siedzisz duzo i czesto

No i oprocz tego zeby zachecic dziecie do zejscia w dol to:
- tanczenie z kreceniem biodrami
- krecenie biodrami w jedn i druga strone
- lrecenie na pilce

To tak na szybko co pamietam

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

A no i spacery spacery spacery zeby zachecic dzidziusia do schodzenia w dół. Aleee ile w tym prwady a ile bedzie tak jak dzieciak chce to ciezko orzec
Przeczytałam dwa razy i wiem o co kaman dziękuję Ci bardzo
Może moja miednica obudzi się wraz z akcją porodową bo do tej pory nie miałam z jej strony żadnych sygnałów nic 0 bólu...
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 21:13   #3590
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Przeczytałam dwa razy i wiem o co kaman dziękuję Ci bardzo
Może moja miednica obudzi się wraz z akcją porodową bo do tej pory nie miałam z jej strony żadnych sygnałów nic 0 bólu...
Ja też nie mam żadnych "objawów" ze strony miednicy. Nic mnie nie boli, nie trzeszczy ani się nie rozchodzi i nie traktuję braku tych dolegliwości jako powodu do niepokoju. Może powinnam Też sobie luknę na ćwiczenia, które opisała ja
Stary 2016-01-27, 21:22   #3591
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Będziecie "razem" wracać do siebie, to się może nie zdążycie stęsknić)
Haha moze i tak. Potem ty dolaczysz :-P
Wy okladacie kawa Bożene aja zrobilam se maske z niej na twarz i peeling z niej stop.. Ale pachnie teraz mmm
Stary 2016-01-27, 21:24   #3592
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
no ja jutro zaczynam 39 tydzień. Bo on leci od 38t1d. To ty masz dzisiaj 38t3d a więc leci ci 39tc
Dokładnie bo ja mam po Tobie dzień i to pasuje

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 21:25   #3593
marciar7
Zakorzenienie

Btw co z nursi?moze się doczekała?:-P
Stary 2016-01-27, 21:30   #3594
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Haha moze i tak. Potem ty dolaczysz :-P
Wy okladacie kawa Bożene aja zrobilam se maske z niej na twarz i peeling z niej stop.. Ale pachnie teraz mmm

Domowe spa 😁 korzystaj póki możesz, bo później zanim się ogarniesz to może być ciężko o takie rarytasy kosmetyczne 😊
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 21:32   #3595
agaczilla21
Zakorzenienie

Ale mi się drzemlo pod koniec meczu...
Stary 2016-01-27, 21:36   #3596
butterfly20
Zakorzenienie

Ja się wykąpałam w wanience, a co!

A teraz lulu

Nooo ciekawe jak Nursi

Stary 2016-01-27, 21:37   #3597
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Domowe spa 😁 korzystaj póki możesz, bo później zanim się ogarniesz to może być ciężko o takie rarytasy kosmetyczne 😊
Wlasnie wyszlam z tego zalozenia paznokcie to ostatnio malowalam chyba w listopadzie bo potem szpital a potem to mi sie nie chciało. Ale trudno włosy tez pomaluje juz po..

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

A mi sie spac nie chce. Ja nie wiem znowu do 1 bede sie tlux :-D ale trudno jakis serialik a potem.się zobaczy...
Stary 2016-01-27, 21:40   #3598
NanaR
Zadomowienie

Ja budze się po 3-4 razy w nocy ale póki co zasypiam jak z toalety wrócę.
Marcia to pewnie już stres przed szpitalem ale nie martw się będzie dobrze

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 21:40   #3599
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja juz w łóżku z moimi kropciami 😊 dobrej nocki wszystkim

No i żebym z rana doczytała ze Aga już razem z malutką 😊
Stary 2016-01-27, 21:50   #3600
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Pauli życie kreci się wokół oczekiwania na kuriera 😊

Prosze sie nie smiac ze mnie

od trzech miesiecy - czyli od kiedy siedze w domu to jest jedyny sens mojego wstania z łózka w dzien i zdjecia pizamy....

to jest cos na co sie czeka z niecierpliwoscia i pełna ekscytacja

a po tej krótkiej chwili w której słysze dzwonek domofonu i kroki na schodach nadchodzi nostalgia.... kiedy znowu nadejdzie ten moment...

wiec szybko wracam do kompa i wyszukuje co to by mi było jeszcze potrzebne do życia

dzisiaj padło na maszyne do szycia
pan maz obejrzał, poczytał i zaakceptował

bedzie kurier za tydzien

ehhh... życie jest piekne

Marcia my prawie na równi bedziemy krojone wiec wiesz, stałe łacze na fb bedzie

Mia i Tosia <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości