|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3
|
|
|
|
#4412 |
|
Rozeznanie
|
Kinia191 miałam prawie identyczne wartości prolaktyny, dostałam 1/2 tabl. Parlodelu na noc.
|
#4413 |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Mi jak się teraz nie uda to przerwa conajmniej miesiąc i później stymulacja i inseminacja jak ja bym chciała tyle pęcherzyków jeszcze nigdy nie miałam trzy a za dwa lata chodzenia do dr trzy cykle o dwóch pęcherzykach,ale następny cykl zaczynam od clo 2x2 i merional 4 zastrzyki może będzie co więcej
|
|
|
|
#4414 |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
|
|
|
|
#4415 |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Miała któraś te zastrzyki merional? Udało się komuś po nich? I tak dziwnie mam brać 4,6,8,10 dla clo od 2-6 dc
|
|
|
|
#4416 |
|
Konto usunięte
|
Justyna bardzo się ciesze ze zapłodniło się tyle komorek
Trzymam kciuki za dalszy etap ![]() Malinowa jak po wizycie w Łodzi? ? ? |
|
|
|
#4417 |
|
Raczkowanie
|
Ania ja miałam przez 3 cykle razem z clo. W pierwszym potrzebowałam 4 zastrzyków, w drugim 6 zastrzyków, a w trzecim aż 8 (na monitoringu dr stwierdzi czy potrzeba więcej i np codziennie czy nie). Tez miałam w takich dniach, a w trzecim cyklu od 9 dnia cyklu codziennie bo pęcherzyki słabo odpowiedziały na stymulacje. U mnie udało się własnie w tym trzecim cyklu, ale miałam dodatkowo inseminację. Powodzenia.
|
|
|
|
#4418 | |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4419 | |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4420 | |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
Właśnie próbuje Was nadrobić ale od wczoraj naprodukowałyście tyle że ![]() No i zaczęłam odpisywać na posty i usnęłam budze się i z 5 zrobiło sie 7 stron ![]() Tak w ogóle to witam sie w 27 tygodniu ciąży ![]() Kejka ta laska co z Tobą na sali jest to jakaś nawiedzona ![]() Poli no ta kobieta z podaniem tego hasła i maila padłam Pareyśka łóżeczko musi być z szufladą to kolejna dziura do upychania pierdołek takich jak pieluchy dodatkowe chusteczki![]() Lula dobrze że jednak Cię nie położyli w szpitalu tym bardziej że epidemia jakaś. agata cudne te rzeczy ze smyka a te body lovli kupowałaś na wyprzedaży czy w regurarnej cenie? Jeszcze jedna strona do nadrobienia a ja juz padam
|
|
#4422 |
|
Konto usunięte
|
GGI ale zaszalalas
Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2016-01-27 o 21:23 |
|
|
|
#4423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej dziewczyny!!! Dawno mnie tu nie było! Teraz jak niektóre z was już wiedzą czas zabiera mi 3 miesięczny synek. Oczywiście urodzony dzięki doktorowi i programowi rządowemu Justyno- ja też miałam criotransfer z powodu za dużego progesteronu! I udało się, więc Tobie też się uda!! Fajnie, że dużo nowych dziewczyn dołączyło do forum. Grupa wsparcia i wymiana informacji i doświadczeń jest bardzo ważna! I nie myślcie, że się wymądrzam, bo ja już to przeszłam pomyślnie. Po prostu pamiętam jak codziennie odwiedzałam forum i się udzielałam, oraz prosiłam o pomoc! Kamila- walcz i się nie poddawaj, kibicuję Ci bardzo! wierzę, że los w końcu uśmiechnie się do Ciebie! Głowa do góry A może wiecie co ze "starymi forumowiczkami" Daisy, lula, ginger? Odezwijcie się jak czasem tu wpadacie Wszystkim Wam dziewczyny z całego serca życzę, aby Wasze życie odmieniło się tak jak moje!!! Niby tak prozaiczna rzecz- posiadanie dzieci! Lecz nie każdemu przychodzi to z łatwością, czasem wymaga walki i poświęcenia! I cokolwiek w naszym życiu się wydarzy, trzeba umieć znaleźć swoje szczęście, cel, i radość!!! Pozdrawiam Was serdecznie )
|
|
|
|
|
#4424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj chyba pomyliłas wątki Kochana :-* bo dziewczyn nie kojarzę
|
|
|
#4425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak kupowałam w Tarnowie. Cena w zwykłej aptece to ok. 100 zł. Ale w tej aptece w CDK co Dr przyjmuje zastrzyki są po ok. 65 zł. Możesz też spróbować zadzwonić do apteki "stokrotka" tak za pierwszym razem kupiłam zastrzyk po 60 zł, ale później skończyła się partia leków i nie wiem czy maja i czy w takiej dobrej cenie. Te zastrzyki musi podawać pielęgniarka domięśniowo także jeszcze dochodzi koszt wykonania zastrzyku ja płaciłam od 5 do 10 zł za jeden raz.
|
|
|
|
|
#4426 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie martwimy sie już od jakiegoś czasu o Ginegebre... O Daisy zapomniałam! Faktycznie tu nie zaglada... Lula napisz cos jak nad podczytujesz.
|
#4427 | |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Konto usunięte
|
Faustynko miło że do nas zagladnelas
![]() Lula nie odzywa się odkąd trafiła do szpitala i urodzila Ernescika w 23tc, a o Gingerbre coraz bardziej się martwię bo to do niej niepodobne, aby się nie odezwała przez cały miesiąc
Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2016-01-27 o 21:42 |
|
|
|
#4429 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny które juz sa po IVF refundowanym proszę napiszcie jak to wyglada z ta refundacja. Za co sie płaci a za co nie. Leki sa refundowane ale nie 100% tylko kupuje sie po duzo niższej cenie. Czy za wszystkie badania płaci sie samemu czy to tez jest refundowane? Cos pisalyscie o anestezjologu to jak to jest trzeba najpierw płacić za wszystko a potem upominać sie o zwrot pieniedzy? Nie rozumiem
|
|
|
|
#4430 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4431 |
|
Konto usunięte
|
Patrycja niebawem niebawem. . . Dzisiaj mnie brzuchor boli jak na @
chyba się zbliża |
|
|
|
#4432 |
|
Raczkowanie
|
Byłam, wróciłam...
Dr przejrzał moje wyniki. Tylko te immunologiczne, reszta go za bardzo nie interesowała. Zlecił badania, które wykonałam od razu w Łodzi, np. Białko C, Białko S, IMK, CBA. Zapłaciłam za nie ponad 1000 zł, więc mam nadzieję, że coś wniosą do sprawy. Dr zalecił również histeroskopię aby wyeliminować wady macicy jako przyczynę poronień. Należę do osób, które chyba do końca życia będą porównywać każdego ginekologa do dr Przybycienia. Jeżeli chodzi o charakter i to jakim jest człowiekiem, to chyba nikt nigdy mu nie dorówna. Prof Wilczyński bardzo konkretnie powiedział, że muszę wykonać badania immunologiczne i histeroskopię a potem już będzie wszystko jasne. Powiedzcie, czy dr P na moją prośbę zleci mi histero? Czy może mi zlecić laparo razem z histero?
|
#4433 | |
|
Raczkowanie
|
Faustynko milutko że do nas zaglądasz i motywujesz
![]() Migotka w takim razie trzymam kciuki za dwie krechy ! i pozytywną betę ból brzucha bólem ale to zawsze może być ból ciążowy!tego życzę! Jeśli GGI pisała do Luli na tamtym forum 'Mamusiek' to znaczy że jest aktywna tam. ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
asiorekkkk Jak się okazuje wszystko zależy od kliniki Ja nie jestem w Macierzyństwie, leki są refundowane ale nie 100% hmm.. za wszystkie +/- 1000zł zapłaciłam-co jest naprawdę dużo taniej, wizyty/usg/badania krwi to mam 100% refundowane i za anestezjologa też nie płaciłam . Sama dla siebie zrobiłam sobie 2badania z krwi koszt ok.30zł |
|
|
|
|
#4434 |
|
Konto usunięte
|
GGI pisała do innej Luli, nie "naszej".
Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2016-01-27 o 23:44 |
|
|
|
#4435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
malinowa1986 dzięki za relację ,nowe badania nowe nazwy napewno coś wniosą . Kiedy się umówiłaś do dr.Wilczyńskiego na kolejną wizytę ? ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- oh! inna Lula .ok w takim razie apeluję do naszej Luli odezwij się kochana!
|
|
|
|
|
#4436 |
|
Raczkowanie
|
Na wyniki badan mam czekać do 3-4 tygodni i muszę jeszcze wykonać histero. Potem wizyta i dr powiedział, ze już z górki będzie.
|
#4437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super! Trzymam mocno kciuki żeby się udało i było z górki jak to dr.W Ci powiedział! Powiedz czy może odniosłaś wrażenie że Dr. oprócz problemów z utrzymaniem ciąży Dr. może pomóc osobą którym nie udaje się zajść w upragnioną ciążę ?? Pewnie któraś dziewczyna podpowie, ale czasami faktycznie jest tak że coś zasugerujesz dr.P a on się zgadza jak ma dobry humor więc może da Ci to skierowanie..co mu szkodzi
|
|
|
|
|
#4438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
7/ Podstawowa i immunologiczna diagnostyka przyczyn niepłodności małżeńskiej. Leczenie zaburzeń płodności w podstawowym zakresie (nie wykonujemy inseminacji domacicznych i procedur „in vitro”) Dr jest bardzo, bardzo konkretny, zdecydowany i widać, że wie co robi. Nie zastanawiał się, nie wahał. Od razu zlecił konkretne badania. Właśnie sprawdziłam wyniki i już coś tam mam i nawet jakieś nieprawidłowości wyszły..
|
|
#4439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O widzisz..czyli przyczyna może tkwić w wynikach. Mam nadzieję że rozjaśni się sprawa na kolejnej wizycie i będziesz wiedzieć o co chodzi i co to za problem i jak go rozwiązać. Cieszę się że pojechałaś na konsultacje do Dr.W |
|
|
|
|
#4440 |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Hej dziewczyny wczoraj dr mi powiedział,że od 8-28 kwietnia go nie ma.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

Pękły mi dwa, trzeci został duży i może też pękł. Zaczęłam teraz brać encorton, duphaston i lamette pod język - od dziś rana.

bo to do niej niepodobne, aby się nie odezwała przez cały miesiąc