Wrześniówki 2016 <3 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-27, 19:45   #1831
superhuman
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Cytat:
Napisane przez Nikaniki Pokaż wiadomość
Naleśniki bleeeeeee ale co ja tam widze mandarynki mmmm

Mnie nie ciągnie do słodkiego w ogóle nie mam na nic ochoty wczoraj chodził za mną kebab dziś kupiłam a dałam rade zjeść tylko połowę za to czuje wszystkie zapachy świata i perfumy ludzi na ulicy
Zapachy też czuję - ale mama mnie przed tym uprzedzała, w większości oczywiście mi przeszkadzają na maksa lub są mega piękne.

Dziś byłam u fryzjera bałam się strasznie czy od zapachu farby nie puszczę pawia ale dałam dzielnie radę
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 19:48   #1832
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
A wy laski już powuiedziałyście w pracy?
Ja się trochę boje.. zabieram się jak do jeża...
umowę mam na 5 lat ale jestem w nowym miejscu od września i boje się reakcji.. ehh chociaż wszyscy mi mówią, że mam mieć to w dupie przeciez dziecko najważniejsze...
Ja za 10 dni mam USG, a dwa dni później zaczynam 10-dniowy urlop. Jak na USG będzie wszystko ok, to pewnie po urlopie powiem w pracy

Jeśli masz pracę, która mogłaby zaszkodzić maluszkowi albo źle się czujesz, to nie ma co ukrywać ciąży
Stary 2016-01-27, 19:48   #1833
chrupa
Zadomowienie

Cytat:
Zapachy też czuję - ale mama mnie przed tym uprzedzała, w większości oczywiście mi przeszkadzają na maksa lub są mega piękne.

Dziś byłam u fryzjera bałam się strasznie czy od zapachu farby nie puszczę pawia ale dałam dzielnie radę
Ja nie mogę normalnie lodówki otworzyć bo wszystko mi w niej śmierdzi :P Jak idę to toalety to jest tak samo, własnego moczu nie mogę znieść, sorki za takie uzewnetrznianie. I zaczął mi śmierdzieć mężowy żel pod prysznic.
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 19:49   #1834
Nikaniki
Zadomowienie

Cytat:
nieźle.

U mnie od około 2 tygodni mam wrażenie, że widać, tzn, pod urbaniami staram się tego jeszcze nie eksponować, bo w pracy jeszcze nie mówiłam.. ale czuje, że brzuch i boczki mi urosły... ubrałam wczoraj kieckę, w której jeszcze 1 stycznia wyglądałam mega szcuzplutko a wccoraj... nawet mama powieziała, żebym ubrała inną a jak ide się kapąć i patrzę w lusterko to już w ogóle widzę jak z dołu mi się zaokrągla.

umowę mam na 5 lat ale jestem w nowym miejscu od września i boje się reakcji.. ehh chociaż wszyscy mi mówią, że mam mieć to w dupie przeciez dziecko najważniejsze...

Ja nie pracuje jestem zarejestrowana w pośredniaku grudzień/styczeń byłam na wylocie teraz mam niby sobie szukać sama stażu i wizytę mam 26.02 nie wiem czy mam mówić, że w ciąży jestem czy mnie wywalą. Wnioskuję, że Wy już mężatki a ja tylko narzeczona od pół roku, ale tż sam zaproponował, że ślub trzeba przyspieszyć, ale weźmiemy tylko cywilny po narodzinach kościelny. Tż już chce żebym się do niego wprowadziła oj życie zmienia mi się o 360 stopni na razie wie tylko mama tż co powiedzą moi rodzice wolę nie myśleć pewnie w ten sam dzień od razu będę się musiała spakować
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 19:51   #1835
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
Ja nie mogę normalnie lodówki otworzyć bo wszystko mi w niej śmierdzi :P Jak idę to toalety to jest tak samo, własnego moczu nie mogę znieść, sorki za takie uzewnetrznianie. I zaczął mi śmierdzieć mężowy żel pod prysznic.

A mi TŻtowy pod pachę i moje perfumy nie mam ochoty w ogole sie psikac

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Ja nie pracuje jestem zarejestrowana w pośredniaku grudzień/styczeń byłam na wylocie teraz mam niby sobie szukać sama stażu i wizytę mam 26.02 nie wiem czy mam mówić, że w ciąży jestem czy mnie wywalą. Wnioskuję, że Wy już mężatki a ja tylko narzeczona od pół roku, ale tż sam zaproponował, że ślub trzeba przyspieszyć, ale weźmiemy tylko cywilny po narodzinach kościelny. Tż już chce żebym się do niego wprowadziła oj życie zmienia mi się o 360 stopni na razie wie tylko mama tż co powiedzą moi rodzice wolę nie myśleć pewnie w ten sam dzień od razu będę się musiała spakować

Dlaczego myslisz ze bedzie tak złe? Na pewno sie uciesza... Dziecko to cud głowa do gory ja jeszcze nie jestem narzeczona nawet :P chociaz termin ślubu juz mamy ustalony i w marcu wstępna rozmowa o sale....
Stary 2016-01-27, 19:53   #1836
chrupa
Zadomowienie

Cytat:
Ja też się bałam, ale powiedziałam i mam z głowy. Okazało się, że szefostwo bardzo dobrze nastawione
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 19:54   #1837
navioe
Zakorzenienie

ja czuję wszędzie la rive in women, no kurcze zawsze mnie irytował ten zapach a teraz czuje go jeszcze bardziej i wszędzie, a mdłości mam od niego niesamowite
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 19:58   #1838
slowikowa25
Zadomowienie

Ja musialam wyprac drugi raz wiekszosc ubran bo dotychczadowy plyn do plukania doprowadzal mnie do szalu...

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 19:58   #1839
Nikaniki
Zadomowienie

Cytat:

Dzielna

Cytat:
A mi TŻtowy pod pachę i moje perfumy nie mam ochoty w ogole sie psikac

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Dlaczego myslisz ze bedzie tak złe? Na pewno sie uciesza... Dziecko to cud głowa do gory ja jeszcze nie jestem narzeczona nawet :P chociaz termin ślubu juz mamy ustalony i w marcu wstępna rozmowa o sale....
Też nie mam ochoty się psikać ledwo zniosłam zapach rozpylanego swojego antyperspirantu rano, ale nie wymiotuję nic a nic

Oj dużo przeżyć z nimi miałam aż wstyd mówić nic przyjemnego wiele łez wylanych, starganych nerwów... przegadałam wczoraj z tż kilka godzin przez tel na ten temat i teraz nie mam zamiaru się w ogóle nimi przejmowac będzie co będzie. To kiedy ślub?
Stary 2016-01-27, 19:59   #1840
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Czemu nie możesz zup przecieranych jeść?

Ja dzisiaj jestem tam wypluta, że szok... nic mi się nie chce... zjadłabym tofucznicę, ale nie chce mi się jej robić. A na nic innego nie mam ochoty No, może awokado bym jeszcze zjadła (guacamole jest niesmaczne - ale samo awokado to moja miłość ), ale mi się skończyło
Nie mogę przecieranych, bo mi w gardle rosną dwie łyżki i od razu mdłości, chyba kwestia konsystencji. A taką dobrą zupkę z patatów Małż zrobił
Co chwilę tak mam ostatnio - identyfikuję wreszcie na co mam ochotę, rzucam się do garów, a jak już paruje na talerzu to nie ma mowy, żebym to tknęła
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:00   #1841
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Absurdalna07 Pokaż wiadomość
Na moje spokojnie do wtorku poczekaj
ok,dzieki

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 21:26   #1842
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Nie mogę przecieranych, bo mi w gardle rosną dwie łyżki i od razu mdłości, chyba kwestia konsystencji. A taką dobrą zupkę z patatów Małż zrobił
Co chwilę tak mam ostatnio - identyfikuję wreszcie na co mam ochotę, rzucam się do garów, a jak już paruje na talerzu to nie ma mowy, żebym to tknęła
Aaaa... myślałam, że jakieś względy zdrowotne Cie ograniczają i stąd moje zdziwienie

Zamiast tofucznicy, ugotowałam sobie gar ziemniaków i zjadłam ze sloikiem żurawiny Tego mi było trzeba! <3

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Nikaniki, współczuję, ze Masz jakieś przykre przejścia z rodzicami i boisz się im powiedzieć o ciąży

Stary 2016-01-27, 22:24   #1843
Samarinda
Zadomowienie

Mam wrażenie, że źle zrobiłam idąc w poniedziałek do pracy. Powinnam była pójść po kolejne zwolnienie. Raz mnie boli jeden migdałek, raz drugi, raz całe gardło, raz krtań, codziennie coś innego jest czerwone. Jeżeli dziecko źle się rozwinie albo nie utrzymam ciąży, to będzie wyłącznie moja wina.
. /Sting

Stary 2016-01-27, 23:18   #1844
Montii
Zakorzenienie

moj maz spelnil misje dorwal rzodkiewke !
bedzie na sniadanie z twarozkiem

Cytat:
Mam wrażenie, że źle zrobiłam idąc w poniedziałek do pracy. Powinnam była pójść po kolejne zwolnienie. Raz mnie boli jeden migdałek, raz drugi, raz całe gardło, raz krtań, codziennie coś innego jest czerwone. Jeżeli dziecko źle się rozwinie albo nie utrzymam ciąży, to będzie wyłącznie moja wina.
nawet tak nie mysl,
ale dolecz sie!
w 1 ciazy tez bylam chora na starcie.
Cytat:
Dzielna

Też nie mam ochoty się psikać ledwo zniosłam zapach rozpylanego swojego antyperspirantu rano, ale nie wymiotuję nic a nic

Oj dużo przeżyć z nimi miałam aż wstyd mówić nic przyjemnego wiele łez wylanych, starganych nerwów... przegadałam wczoraj z tż kilka godzin przez tel na ten temat i teraz nie mam zamiaru się w ogóle nimi przejmowac będzie co będzie. To kiedy ślub?
moze nie bedzie tak zle? tule

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
Ja też się bałam, ale powiedziałam i mam z głowy. Okazało się, że szefostwo bardzo dobrze nastawione
super

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 23:20   #1845
Wilanka
Rozeznanie

Dziewczyny, ale się rozpisalyscie, a tylko 12h was nie czytałam :-P
Witam nowe wrzesniowki i gratuluję dzisiejszych wizyt :-D
Mnie od poniedziałku odrzucilo całkowicie od mięsa. Nawet mały kawałek nie może mi przejść przez gardło. Słodycze też moglyby nie istnieć. Tak więc moim podstawowym pokarmem jest teraz chleb z żółtym serem i pomidorem :-P tylko to mi wchodzi ;-) przeziębienie też mi szybko przeszło, więc nie ma źle, ale zdecydowanie potrzebuję więcej snu. Dzień bez drzemki dniem straconym :-P dobrej nocki :-*
Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 23:31   #1846
Nikaniki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Aaaa... myślałam, że jakieś względy zdrowotne Cie ograniczają i stąd moje zdziwienie

Zamiast tofucznicy, ugotowałam sobie gar ziemniaków i zjadłam ze sloikiem żurawiny Tego mi było trzeba! <3

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------
Nikaniki, współczuję, ze Masz jakieś przykre przejścia z rodzicami i boisz się im powiedzieć o ciąży

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
moj maz spelnil misje dorwal rzodkiewke !
bedzie na sniadanie z twarozkiem

nawet tak nie mysl,
ale dolecz sie!
w 1 ciazy tez bylam chora na starcie.

moze nie bedzie tak zle? tule

super
Oj będzie, ale wole o tym nie myśleć w końcu najważniejsze będzie dla mnie dziecko <3 już kiedyś miałam odejść z domu bez słowa i zerwać z nimi kontakt, bo było tak źle przetrzymałam pocierpiałam zostałam... trochę się uspokoiło, ale i tak od dawna nie jest idealnie nadal są problemy... będzie co będzie ważne, że mam tż i on mnie wspiera
Stary 2016-01-28, 06:59   #1847
Wilanka
Rozeznanie

Witajcie z rana
Miałam dziś pierwsze spotkanie z kibelkiem... Z tym że 5min po wzieciu euthyroxu :/ myślicie że mam wziąć drugi raz?
Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 08:02   #1848
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Ja dziś siedzę w domu, wzielam dwa dni urlopu ponieważ słabo się ostatnio czuję, a po biurze wstydzę się trochę chodzić tak incognito, ponieważ piersi mi takie urosły, że to jest jakaś masakra widać wam już brzuszek?
Doszło mi po 1cm w talii i brzuchu oraz stabilnie sie utrzymujące pół kilo na wadze. Widzę małą wypukłość. Mój mąż podsumowuje to wszystko razem, że mam zwidy

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Macie jakieś zachciewajki?
Na wszystko co zdrowe, odrzuciło mi fast foody kompletnie. Nie ciągnie mnie do słodyczy nawet jakoś specjalnie, wystarcza twarożek z miodem albo przeciery owocowe lub kawałek sernika.

Nie wierzę, żeby to potrwało długo Ale mam nadzieję

Raz zaliczyłam takie wielkie CHCĘ! Były to korniszony z chrzanem

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
Chrupa na sniadanie mialam nalesniki, omnomnom
Najpierw patrzę: o jaaaaa, ile owocków
A potem obok - Nutella! Mam cały słoik w lodówce nietknięty, oddam potrzebującym z Poznania, jakby co

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
No to faktycznie na pełnych obrotach, ale jak TŻ zadowolony to chyba dobrze?

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
ja czuję wszędzie la rive in women, no kurcze zawsze mnie irytował ten zapach a teraz czuje go jeszcze bardziej i wszędzie, a mdłości mam od niego niesamowite
Aż sprawdziłam co to. Różowe, czyli słodki zapach zapewne. No to nie życzę Ci spotkania mnie na ulicy, bo pachnę intensywnie magnolią z serii Naomi Camqbell i pewnie ten zapach co mówisz też by mi się spodobał

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Dzielna

No a generalnie jesteś od nich jakkolwiek zależna? Finansowo, lokalowo...? Bo jeśli nie, to jakie to ma znaczenie? Jeśli jesteś dorosła i samodzielna to informujesz o tym, że będziesz mieć dziecko a czy się z tym pogodzą czy nie to w zasadzie ich sprawa, dorosłych ludzi.
Gorzej jak jesteś na ich utrzymaniu nadal, to wtedy wychodzi na to, jakbyś nadal nie wyszła im z roli dziecka. A w takich okolicznościach każda Twoja decyzja jest jakby z automatu rozpatrywana przez nich jako "jak to wpłynie na nas,bo jest pod naszą opieką i bierzemy za nią współodpowiedzialność".
To tyle teorii, ale może chodzi generalnie o ich stosunek do TŻta albo sposób komunikacji w ogóle i o to się rozbija?

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
A wiesz, że to nie jest prawda. Nie bierzesz chyba z premedytacją narkotyków, nie pijesz alkoholu, nie bierzesz leków wiedząc, że mogą uszkodzić płód ani nie masz w nosie zaleceń lekarza, który bezwzględnie kazał Ci leżeć w łóżku (???) ?
Bo jeśli tego nie robisz to co najwyżej zwiększasz, ale nie popełniasz ryzyko. A swoją drogą, bo nie pamiętam, czy byłaś z tym gardłem u lekarza i bierzesz co Ci zalecił? Bo widziałam tylko jak pytałaś dziewczyn co brać, a to chyba lekarz powinien Ci powiedzieć? No i może masz zapalenie migdałków - to było wykluczane?

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Witajcie z rana
Miałam dziś pierwsze spotkanie z kibelkiem... Z tym że 5min po wzieciu euthyroxu :/ myślicie że mam wziąć drugi raz?
Raczej tak, bo lek potrzebuje średnio 20-30min na wchłonięcie. Zobacz czy nie masz informacji na ulotce co robić, kiedy po połknięciu będą wymioty. Ale jeśli masz możliwość napisania z tym do lekarza, to to by była najlepsza opcja

---

We wtorek wizyta u dżina Czy możecie mi wypisać co on mi powinien powiedzieć, o co powinnam zapytać i jakie badania podstawowe powinnam mieć zlecone? Bo po pierwszej wizycie dowiedziałam się od innych, że wiele rzeczy powinien mi powiedzieć a nie mówił i wolę znowu nie mieć takiej sytuacji.

I we wtorek się okaże, czy dwa dni później bez obaw będę mogła pojechać w góry. Bardzo bardzo chcę pojechać... Mąż już się ze mną przeszedł wczoraj wieczorem i ustalaliśmy, czy takie tempo jakie teraz sobie narzuciłam (czyli znacznie wolniejsze niż to co było) wystarczy do planowego przejścia trasy i uznaliśmy, że tak. A nawet jeśli nie dam rady, to po drodze są 3 noclegi, mogę zostać w danym schronisku, poleniuchować a jak będą wracać, to z nimi zejdę

Mam jeszcze do Was takie pytanie: czy macie z kimś bliskim problem tego typu, że Wasza znajomość może przez ciąże ucierpieć, bo ta osoba będzie Wam na tyle jej zazdrościć, że nie będzie umiała sobie z tym poradzić?

Edytowane przez weselna01
Czas edycji: 2016-01-28 o 08:08
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 08:07   #1849
Fortuna1
Zakorzenienie

My z Tztem znamy się dopiero kilka miesięcy i już maleństwo...
Stary 2016-01-28, 08:20   #1850
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
A potem obok - Nutella! Mam cały słoik w lodówce nietknięty, oddam potrzebującym z Poznania, jakby co

Aż sprawdziłam co to. Różowe, czyli słodki zapach zapewne. No to nie życzę Ci spotkania mnie na ulicy, bo pachnę intensywnie magnolią z serii Naomi Camqbell i pewnie ten zapach co mówisz też by mi się spodobał
o, ja też mogę oddać cały słoik nutelli i pół szafki słodyczy w zamian za kapustę i ogórki :silna:

to taka podróba si armaniego, okropna, ble, ochyda. jakbyś powąchała to napewno byś skojarzyła
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 08:27   #1851
Fortuna1
Zakorzenienie

Dziewczyny dostalyscie już zaświadczenie o ciąży? Mnie lekarz powiedział że dopóki nie będzie widział bijącego serduszka to nie wypisze. Bo istnieje prawdopodobieństwo że ciąża się rozwinie w złym kierunku...
Stary 2016-01-28, 08:37   #1852
Samarinda
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

Dzisiaj boli mnie tylko jeden migdałek, ten, który nie bolał od półtora tygodnia. Gorączki nie miałam ani przez moment. Skończyłam pić herbatę, już mam suche wrażenie w buzi. Oglądam nawilżacze i usiłuję się zarejestrować do internisty.

Przez godzinę było zajęte. Jak w końcu się dodzwoniłam - brak wolnych miejsc na dzisiaj.
. /Sting

Edytowane przez Samarinda
Czas edycji: 2016-01-28 o 08:45
Stary 2016-01-28, 09:18   #1853
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj boli mnie tylko jeden migdałek, ten, który nie bolał od półtora tygodnia. Gorączki nie miałam ani przez moment. Skończyłam pić herbatę, już mam suche wrażenie w buzi. Oglądam nawilżacze i usiłuję się zarejestrować do internisty.

Przez godzinę było zajęte. Jak w końcu się dodzwoniłam - brak wolnych miejsc na dzisiaj.
To moze pojedź wieczorem na dyżur internistyczny?

Stary 2016-01-28, 09:19   #1854
Nikaniki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Doszło mi po 1cm w talii i brzuchu oraz stabilnie sie utrzymujące pół kilo na wadze. Widzę małą wypukłość. Mój mąż podsumowuje to wszystko razem, że mam zwidy

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Na wszystko co zdrowe, odrzuciło mi fast foody kompletnie. Nie ciągnie mnie do słodyczy nawet jakoś specjalnie, wystarcza twarożek z miodem albo przeciery owocowe lub kawałek sernika.

Nie wierzę, żeby to potrwało długo Ale mam nadzieję

Raz zaliczyłam takie wielkie CHCĘ! Były to korniszony z chrzanem

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

No to faktycznie na pełnych obrotach, ale jak TŻ zadowolony to chyba dobrze?

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

No a generalnie jesteś od nich jakkolwiek zależna? Finansowo, lokalowo...? Bo jeśli nie, to jakie to ma znaczenie? Jeśli jesteś dorosła i samodzielna to informujesz o tym, że będziesz mieć dziecko a czy się z tym pogodzą czy nie to w zasadzie ich sprawa, dorosłych ludzi.
Gorzej jak jesteś na ich utrzymaniu nadal, to wtedy wychodzi na to, jakbyś nadal nie wyszła im z roli dziecka. A w takich okolicznościach każda Twoja decyzja jest jakby z automatu rozpatrywana przez nich jako "jak to wpłynie na nas,bo jest pod naszą opieką i bierzemy za nią współodpowiedzialność".
To tyle teorii, ale może chodzi generalnie o ich stosunek do TŻta albo sposób komunikacji w ogóle i o to się rozbija?

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

A wiesz, że to nie jest prawda. Nie bierzesz chyba z premedytacją narkotyków, nie pijesz alkoholu, nie bierzesz leków wiedząc, że mogą uszkodzić płód ani nie masz w nosie zaleceń lekarza, który bezwzględnie kazał Ci leżeć w łóżku (???) ?
Bo jeśli tego nie robisz to co najwyżej zwiększasz, ale nie popełniasz ryzyko. A swoją drogą, bo nie pamiętam, czy byłaś z tym gardłem u lekarza i bierzesz co Ci zalecił? Bo widziałam tylko jak pytałaś dziewczyn co brać, a to chyba lekarz powinien Ci powiedzieć? No i może masz zapalenie migdałków - to było wykluczane?

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Raczej tak, bo lek potrzebuje średnio 20-30min na wchłonięcie. Zobacz czy nie masz informacji na ulotce co robić, kiedy po połknięciu będą wymioty. Ale jeśli masz możliwość napisania z tym do lekarza, to to by była najlepsza opcja

---

We wtorek wizyta u dżina Czy możecie mi wypisać co on mi powinien powiedzieć, o co powinnam zapytać i jakie badania podstawowe powinnam mieć zlecone? Bo po pierwszej wizycie dowiedziałam się od innych, że wiele rzeczy powinien mi powiedzieć a nie mówił i wolę znowu nie mieć takiej sytuacji.

I we wtorek się okaże, czy dwa dni później bez obaw będę mogła pojechać w góry. Bardzo bardzo chcę pojechać... Mąż już się ze mną przeszedł wczoraj wieczorem i ustalaliśmy, czy takie tempo jakie teraz sobie narzuciłam (czyli znacznie wolniejsze niż to co było) wystarczy do planowego przejścia trasy i uznaliśmy, że tak. A nawet jeśli nie dam rady, to po drodze są 3 noclegi, mogę zostać w danym schronisku, poleniuchować a jak będą wracać, to z nimi zejdę

Mam jeszcze do Was takie pytanie: czy macie z kimś bliskim problem tego typu, że Wasza znajomość może przez ciąże ucierpieć, bo ta osoba będzie Wam na tyle jej zazdrościć, że nie będzie umiała sobie z tym poradzić?

Bardzo dobrze! On już wszystkim w pracy powiedział wszyscy mu gratulują i się cieszą już do niego to dotarło, że będzie ojcem a do mnie jakoś jeszcze nie w 100% bo muszę dopiero na usg zobaczyć bijące serduszko

Finansowo w żadnym wypadku od skończenia technikum w 2012 nie dostałam od nich ani grosza, nie pracuję bo TŻ ma taką pracę, że już się rzadko widywaliśmy a jak miałam oferty pracy i robiłam rozeznanie co i jak to wypadało że widzielibyśmy się raz góra dwa razy w miesiącu, z tęsknoty bym umarła dlatego nie podjęłam pracy a moim rodzicom rozchodzi się głównie o pieniądze, rachunki za gaz, prąd, wodę a biedni nie są, sprzedali kilka działek kasy mają pod dostatkiem bratu auto kupili i wyremontowali całą górę w naszym domu... ja nie dostałam nic. A brat do rachunków zaczął się dokładać dopiero w wieku 30 lat jak się wprowadziła jego żona wcześniej od niego tego nie wymagali mimo że dobrze zarabiał. A do TŻ nie mają żadnego ale
Stary 2016-01-28, 09:34   #1855
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo dobrze! On już wszystkim w pracy powiedział wszyscy mu gratulują i się cieszą już do niego to dotarło, że będzie ojcem a do mnie jakoś jeszcze nie w 100% bo muszę dopiero na usg zobaczyć bijące serduszko

Finansowo w żadnym wypadku od skończenia technikum w 2012 nie dostałam od nich ani grosza, nie pracuję bo TŻ ma taką pracę, że już się rzadko widywaliśmy a jak miałam oferty pracy i robiłam rozeznanie co i jak to wypadało że widzielibyśmy się raz góra dwa razy w miesiącu, z tęsknoty bym umarła dlatego nie podjęłam pracy a moim rodzicom rozchodzi się głównie o pieniądze, rachunki za gaz, prąd, wodę a biedni nie są, sprzedali kilka działek kasy mają pod dostatkiem bratu auto kupili i wyremontowali całą górę w naszym domu... ja nie dostałam nic. A brat do rachunków zaczął się dokładać dopiero w wieku 30 lat jak się wprowadziła jego żona wcześniej od niego tego nie wymagali mimo że dobrze zarabiał. A do TŻ nie mają żadnego ale
No ale skoro z nimi nie mieszkasz, to nadal nie rozumiem o co się rozchodzi. Przecież urodzenie dziecka nie zwiększy im tym samym rachunków ani nie oznacza, że masz zacząć je płacić?
Chyba że mieszkasz to wtedy pytanie, czemu nie u TŻta lub czemu razem nie szukacie swojego lokum? W końcu będziecie rodziną, rodzinie potrzebne jest własne oddzielne gniazdo.
Jak nie ma takiej opcji, to może chociaż oddzielne liczniki w domu, żebyś płaciła za siebie?
A nawet jeśli nie to przecież chyba dorzucisz się im do liczników, dacie radę z TŻ?

Edytowane przez weselna01
Czas edycji: 2016-01-28 o 09:35
Stary 2016-01-28, 09:34   #1856
Zefirkowa
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny dostalyscie już zaświadczenie o ciąży? Mnie lekarz powiedział że dopóki nie będzie widział bijącego serduszka to nie wypisze. Bo istnieje prawdopodobieństwo że ciąża się rozwinie w złym kierunku...
Tak. nawet o nie nie prosiłam sam mi w 6 tygodniu wypisał bo stwierdził że może się przydać.
Zefirkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 09:40   #1857
slowikowa25
Zadomowienie

Cytat:
Ja dostałam takie zaświadczenie już w 7 tyg ciąży, podczas pierwszej wizyty u mojej ginki. Nie było widać jeszcze serduszka, tylko sam pęcherzyk. Wszystko zależy od lekarza jak widać...

Weselna ja też nie lubię Nutelli. Ta stała już z pół roku w szafce raz otwarta. Ale naleśnik z nią wczoraj to było mistrzostwa świata dla mnie

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 09:44   #1858
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
Ja dostałam takie zaświadczenie już w 7 tyg ciąży, podczas pierwszej wizyty u mojej ginki. Nie było widać jeszcze serduszka, tylko sam pęcherzyk. Wszystko zależy od lekarza jak widać...

Weselna ja też nie lubię Nutelli. Ta stała już z pół roku w szafce raz otwarta. Ale naleśnik z nią wczoraj to było mistrzostwa świata dla mnie
Ja ją baaardzo lubię. Ale póki nie mam na nią szalonej ochoty to trzymam zmrożoną a chętnie bym ją gdzieś jednak oddała na wszelki wypadek, żeby potem nie pochłonąć słoika
Stary 2016-01-28, 10:04   #1859
Sondrapransky
Raczkowanie

Cytat:

Zadzwoń jeszcze raz, powiedz, że jesteś w ciąży i pilnie potrzebujesz kontaktu z lekarzem, jest prawdopodobieństwo że gdzieś Cię wcisną.
Spokojnie, żadnych powikłań nie będzie, prawie każda moja koleżanka zaliczyla chorobę w ciąży i dzieciaki zdrowe.
Sondrapransky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 10:06   #1860
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sondrapransky Pokaż wiadomość
Zadzwoń jeszcze raz, powiedz, że jesteś w ciąży i pilnie potrzebujesz kontaktu z lekarzem, jest prawdopodobieństwo że gdzieś Cię wcisną.

Spokojnie, żadnych powikłań nie będzie, prawie każda moja koleżanka zaliczyla chorobę w ciąży i dzieciaki zdrowe.

Ja dzisiaj to samo. Przez 35 minut sie odbijałam co chwile dosłownie juz byłam wkurzona myslalam ze złe słuchawkę odłożyli....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości