|
|
#1831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 <3
Cytat:
Dziś byłam u fryzjera bałam się strasznie czy od zapachu farby nie puszczę pawia ale dałam dzielnie radę
|
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli masz pracę, która mogłaby zaszkodzić maluszkowi albo źle się czujesz, to nie ma co ukrywać ciąży
|
|
#1833 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mogę normalnie lodówki otworzyć bo wszystko mi w niej śmierdzi :P Jak idę to toalety to jest tak samo, własnego moczu nie mogę znieść, sorki za takie uzewnetrznianie. I zaczął mi śmierdzieć mężowy żel pod prysznic.
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie pracuje jestem zarejestrowana w pośredniaku grudzień/styczeń byłam na wylocie teraz mam niby sobie szukać sama stażu i wizytę mam 26.02 nie wiem czy mam mówić, że w ciąży jestem czy mnie wywalą. Wnioskuję, że Wy już mężatki a ja tylko narzeczona od pół roku, ale tż sam zaproponował, że ślub trzeba przyspieszyć, ale weźmiemy tylko cywilny po narodzinach kościelny. Tż już chce żebym się do niego wprowadziła oj życie zmienia mi się o 360 stopni na razie wie tylko mama tż co powiedzą moi rodzice wolę nie myśleć pewnie w ten sam dzień od razu będę się musiała spakować |
|
|
|
|
#1835 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi TŻtowy pod pachę i moje perfumy nie mam ochoty w ogole sie psikac![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Dlaczego myslisz ze bedzie tak złe? Na pewno sie uciesza... Dziecko to cud głowa do gory ja jeszcze nie jestem narzeczona nawet :P chociaz termin ślubu juz mamy ustalony i w marcu wstępna rozmowa o sale....
|
||
|
|
|
#1836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
ja czuję wszędzie la rive in women, no kurcze zawsze mnie irytował ten zapach a teraz czuje go jeszcze bardziej i wszędzie, a mdłości mam od niego niesamowite
|
|
|
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
Ja musialam wyprac drugi raz wiekszosc ubran bo dotychczadowy plyn do plukania doprowadzal mnie do szalu...
|
#1839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oj dużo przeżyć z nimi miałam aż wstyd mówić nic przyjemnego wiele łez wylanych, starganych nerwów... przegadałam wczoraj z tż kilka godzin przez tel na ten temat i teraz nie mam zamiaru się w ogóle nimi przejmowac będzie co będzie. To kiedy ślub?
|
||
|
|
|
#1840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dwie łyżki i od razu mdłości, chyba kwestia konsystencji. A taką dobrą zupkę z patatów Małż zrobił ![]() Co chwilę tak mam ostatnio - identyfikuję wreszcie na co mam ochotę, rzucam się do garów, a jak już paruje na talerzu to nie ma mowy, żebym to tknęła |
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamiast tofucznicy, ugotowałam sobie gar ziemniaków i zjadłam ze sloikiem żurawiny Tego mi było trzeba! <3Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Nikaniki, współczuję, ze Masz jakieś przykre przejścia z rodzicami i boisz się im powiedzieć o ciąży ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1843 |
|
Zadomowienie
|
Mam wrażenie, że źle zrobiłam idąc w poniedziałek do pracy. Powinnam była pójść po kolejne zwolnienie. Raz mnie boli jeden migdałek, raz drugi, raz całe gardło, raz krtań, codziennie coś innego jest czerwone. Jeżeli dziecko źle się rozwinie albo nie utrzymam ciąży, to będzie wyłącznie moja wina.
|
|
|
|
#1844 | |||
|
Zakorzenienie
|
moj maz spelnil misje
dorwal rzodkiewke ! ![]() bedzie na sniadanie z twarozkiem Cytat:
ale dolecz sie! w 1 ciazy tez bylam chora na starcie. Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#1845 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ale się rozpisalyscie, a tylko 12h was nie czytałam :-P
Witam nowe wrzesniowki i gratuluję dzisiejszych wizyt :-D Mnie od poniedziałku odrzucilo całkowicie od mięsa. Nawet mały kawałek nie może mi przejść przez gardło. Słodycze też moglyby nie istnieć. Tak więc moim podstawowym pokarmem jest teraz chleb z żółtym serem i pomidorem :-P tylko to mi wchodzi ;-) przeziębienie też mi szybko przeszło, więc nie ma źle, ale zdecydowanie potrzebuję więcej snu. Dzień bez drzemki dniem straconym :-P dobrej nocki :-* |
|
|
|
#1846 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1847 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie z rana
![]() Miałam dziś pierwsze spotkanie z kibelkiem... Z tym że 5min po wzieciu euthyroxu :/ myślicie że mam wziąć drugi raz? |
|
|
|
#1848 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Na wszystko co zdrowe, odrzuciło mi fast foody kompletnie. Nie ciągnie mnie do słodyczy nawet jakoś specjalnie, wystarcza twarożek z miodem albo przeciery owocowe lub kawałek sernika. Nie wierzę, żeby to potrwało długo Ale mam nadzieję ![]() Raz zaliczyłam takie wielkie CHCĘ! Były to korniszony z chrzanem ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Najpierw patrzę: o jaaaaa, ile owocków A potem obok - Nutella! ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
Gorzej jak jesteś na ich utrzymaniu nadal, to wtedy wychodzi na to, jakbyś nadal nie wyszła im z roli dziecka. A w takich okolicznościach każda Twoja decyzja jest jakby z automatu rozpatrywana przez nich jako "jak to wpłynie na nas,bo jest pod naszą opieką i bierzemy za nią współodpowiedzialność". To tyle teorii, ale może chodzi generalnie o ich stosunek do TŻta albo sposób komunikacji w ogóle i o to się rozbija? ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
Bo jeśli tego nie robisz to co najwyżej zwiększasz, ale nie popełniasz ryzyko. A swoją drogą, bo nie pamiętam, czy byłaś z tym gardłem u lekarza i bierzesz co Ci zalecił? Bo widziałam tylko jak pytałaś dziewczyn co brać, a to chyba lekarz powinien Ci powiedzieć? No i może masz zapalenie migdałków - to było wykluczane? ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
--- We wtorek wizyta u dżina Czy możecie mi wypisać co on mi powinien powiedzieć, o co powinnam zapytać i jakie badania podstawowe powinnam mieć zlecone? Bo po pierwszej wizycie dowiedziałam się od innych, że wiele rzeczy powinien mi powiedzieć a nie mówił i wolę znowu nie mieć takiej sytuacji.I we wtorek się okaże, czy dwa dni później bez obaw będę mogła pojechać w góry. Bardzo bardzo chcę pojechać... Mąż już się ze mną przeszedł wczoraj wieczorem i ustalaliśmy, czy takie tempo jakie teraz sobie narzuciłam (czyli znacznie wolniejsze niż to co było) wystarczy do planowego przejścia trasy i uznaliśmy, że tak. A nawet jeśli nie dam rady, to po drodze są 3 noclegi, mogę zostać w danym schronisku, poleniuchować a jak będą wracać, to z nimi zejdę ![]() Mam jeszcze do Was takie pytanie: czy macie z kimś bliskim problem tego typu, że Wasza znajomość może przez ciąże ucierpieć, bo ta osoba będzie Wam na tyle jej zazdrościć, że nie będzie umiała sobie z tym poradzić? Edytowane przez weselna01 Czas edycji: 2016-01-28 o 08:08 |
||||||
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
My z Tztem znamy się dopiero kilka miesięcy i już maleństwo...
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zamian za kapustę i ogórki :silna:to taka podróba si armaniego, okropna, ble, ochyda. jakbyś powąchała to napewno byś skojarzyła |
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dostalyscie już zaświadczenie o ciąży? Mnie lekarz powiedział że dopóki nie będzie widział bijącego serduszka to nie wypisze. Bo istnieje prawdopodobieństwo że ciąża się rozwinie w złym kierunku...
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj boli mnie tylko jeden migdałek, ten, który nie bolał od półtora tygodnia. Gorączki nie miałam ani przez moment. Skończyłam pić herbatę, już mam suche wrażenie w buzi. Oglądam nawilżacze
Przez godzinę było zajęte. Jak w końcu się dodzwoniłam - brak wolnych miejsc na dzisiaj.
This sky, this bend in the river, Slows down and delivers me, the tide rolls back, And all my memories fade to black (...). /Sting Edytowane przez Samarinda Czas edycji: 2016-01-28 o 08:45 |
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo dobrze! On już wszystkim w pracy powiedział wszyscy mu gratulują i się cieszą już do niego to dotarło, że będzie ojcem a do mnie jakoś jeszcze nie w 100% bo muszę dopiero na usg zobaczyć bijące serduszko ![]() Finansowo w żadnym wypadku od skończenia technikum w 2012 nie dostałam od nich ani grosza, nie pracuję bo TŻ ma taką pracę, że już się rzadko widywaliśmy a jak miałam oferty pracy i robiłam rozeznanie co i jak to wypadało że widzielibyśmy się raz góra dwa razy w miesiącu, z tęsknoty bym umarła dlatego nie podjęłam pracy a moim rodzicom rozchodzi się głównie o pieniądze, rachunki za gaz, prąd, wodę a biedni nie są, sprzedali kilka działek kasy mają pod dostatkiem bratu auto kupili i wyremontowali całą górę w naszym domu... ja nie dostałam nic. A brat do rachunków zaczął się dokładać dopiero w wieku 30 lat jak się wprowadziła jego żona wcześniej od niego tego nie wymagali mimo że dobrze zarabiał. A do TŻ nie mają żadnego ale
|
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba że mieszkasz to wtedy pytanie, czemu nie u TŻta lub czemu razem nie szukacie swojego lokum? W końcu będziecie rodziną, rodzinie potrzebne jest własne oddzielne gniazdo. Jak nie ma takiej opcji, to może chociaż oddzielne liczniki w domu, żebyś płaciła za siebie? A nawet jeśli nie to przecież chyba dorzucisz się im do liczników, dacie radę z TŻ? Edytowane przez weselna01 Czas edycji: 2016-01-28 o 09:35 |
|
|
|
|
#1856 |
|
Rozeznanie
|
Tak. nawet o nie nie prosiłam sam mi w 6 tygodniu wypisał bo stwierdził że może się przydać.
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Weselna ja też nie lubię Nutelli. Ta stała już z pół roku w szafce raz otwarta. Ale naleśnik z nią wczoraj to było mistrzostwa świata dla mnie
|
|
#1858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spokojnie, żadnych powikłań nie będzie, prawie każda moja koleżanka zaliczyla chorobę w ciąży i dzieciaki zdrowe. |
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj to samo. Przez 35 minut sie odbijałam co chwile dosłownie juz byłam wkurzona myslalam ze złe słuchawkę odłożyli....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

nie mam ochoty w ogole sie psikac
ja jeszcze nie jestem narzeczona nawet :P chociaz termin ślubu juz mamy ustalony i w marcu wstępna rozmowa o sale....

18.09.2015
No, może awokado bym jeszcze zjadła (guacamole jest niesmaczne - ale samo awokado to moja miłość 

Ale mam nadzieję