|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XV
Cytat:
|
|
#3812 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No to mamy anty-aukcję na Allegro
W nowej galerii w Gdańsku otworzyli właśnie ten sklep, kupiłam już tam dwie bluzki... dzisiaj z kolei nawet nie odważyłam się wejść - full ludzi ![]() Po za tym mam chyba jakiś kompleks... ciągle kupuję same bluzki/koszule/golfy, spodnie zaś sporadycznie, też tak macie ? czy tylko ja jestem jakaś inna heh ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A więc ceny są zbójeckie ,ale dawno nic sobie nie kupowałam i chciałam sobie podarować chwilę ,,luksusu'' (jak to brzmi )Za paletkę z 6 błyszczykami zapłaciłam ok170zł, za jeden większy błyszczyk z pędzelkiem 100zł, za róż ok130zł... wiem ,że jestem chora ale Tż ostatnio zrobił kilka kredytów hipotecznych i w końcu mogliśmy raz zaszaleć![]() ![]() Acha, cienie kosztują ok100zł, już namierzyłam dwa cudne kolorki ehh ![]() Co do pytania Burn - niezwykłą urodą ![]() - oryginalnością kolorów - koniecznie przetestujcie róże! ,błyszczyki, szminki i cienie - niektóre kolory są naprawdę niespotykane - trwałość błyszczyka jak pomadki, po za tym mają słodki smak, nie są tak mocno lepkie jak JT , równomiernie się nakładają - na pierwszy rzut kolory niczego sobie, dopiero po przetestowaniu ukazuje się ich piękno np *błyszczyki mają w sobie piękne iskrzące drobinki i np róż połyskuje na lekko zielono co daje niespotykany wspaniały, ale zarazem elegancki efekt - trudno to opisać ![]() *cienie nie zawsze mają taki sam kolor jak na palecie, np testowałam bodajże turkus ,a na skórze wyszedł zielony nie mniej jednak kolory nie są szałowe, są delikatne, eleganckie ,a sam produkt bardzo dobrej jakościTestowałam też podkłady, tutaj się rozczarowałam ,bo na pewno nie są do tłustej cery są bardzo nawilżające także sprawdzą się na ,,suchych'' buźkachPodkłady w kompakcie po nałożeniu wyglądają dosłownie jakby zacekolował ścianę nie podobają mi się... w dodatku kolory są raczej ciemne![]() Były też trzy rozświetlacze, złoty, bezbarwny-perlisty, ''ultrafioletowy'', ten ostatni najbardziej oryginalny, po za tym nie zainwestowałabym w żaden ![]() Korektory - trzy kolory, żółty, beż i róż, jak dla mnie znowu ,,cekol'' nie wiem jak to się da w ogóle rozsmarować![]() Tusze wyglądają na fajne, ale nie wiem jak w praktyce ![]() To chyba tyle
Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-10-06 o 21:49 Powód: post pod postem |
|||
|
|
|
#3813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za wywołaną burzę przepraszam. Pachnę resztką Shalimara. Sobota wieczór, a ja siedzę sama w domu, przed komputerem, w grubym swetrze i skarpetach Dobrze, że choć wirtualnie ktoś mi towarzyszy.
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
No to wrzucam ulubione, metrowe perły i fotkę z kolekcją moich przedwojennych skarbów
Emalie i turkusy wyszły prześwietlone
|
|
|
|
#3815 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Tymeno, prawdziwe skarby. Kocham przedwojenną, starą biżuterię - te ażurowe wzory, bogate, ale takie delikatne. Powtórzę aż - prawdziwe skarby
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
Cudowne, zwłaszcza perły i bransolety. Do takiej klasycznej w formie biżuterii z pereł trzeba mieć odpowiedni styl i klasę, ja się nie czuję na siłach. Tym bardziej podziwiam na kimś - Tymeno, naprawdę brakuje mi słów na wyrażenie podziwu. Biżuteria prawdziwej damy.
|
|
|
|
#3819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i oczami wyobraźni widzę Cię w tych cudach, na pewno bosko wyglądasz w perłach, garniturze i czerwonej szmince...Szkoda ,że ja jestem za ,,gówniarowata'' na takie cuda, nie wyglądam w tym dobrze ![]() Cytat:
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pachnę moim ukochanym zapachem Cacharel- Noa =] Miodzio=] Poleecam gorąco Wizażanki =]
Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-10-06 o 22:28 Powód: nie wszystkie wizażanki są wizażystkami ;) |
|
|
|
#3821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ja go noszę od kilku lat i póki co jest dobrze Bransolety to nabytki z jarmarku dominikańskiego - lubię szperać w starociach Spinki po dziadku - noszę do białego prążkowanego garnituru a przepiękne kolczyki kwiaty to mój pierwszy zakup przez internet - był kiedys taki sklep stare-skarby.pl One przyleciały do mnie ze stanów listem zwykłym, do skrzynki Myślałam, że na zawał padnę
|
|||
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Tymeno, jakie ładne okazy, szczególnie podoba mi się z kolei wąska bransoleta i pierścionki. Lubię też rzeczy z filigranem. Kiedyś to umieli robić te biżuty...
Wiesz, że sprzedawałam taką biżuterię, mówiłam Ci kiedyś, gdzie. (Stare to czasy).
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, piekna bizuteria
|
#3824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do szybkiego zobaczenia tu na forum. Wracaj do nasCytat:
Kasiulko wklejaj zdjęcia kryształów. Bardzo mi sie podobają Cytat:
______ Na dobranoc... Moon river Uwaga! to nie jest ostry kawałek ![]() Dobrej nocy dziewczyny Umyłam się tak |
|||
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą same wiecie bo widziałyście to taki mój wieczorny, odświętny look
|
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW-też uwielbiam Noa Tak jak zapowiadałam rano, na dziś wieczór zapodałam coś kuszącego, a jest to Escada Magnetism
Edytowane przez golgie Czas edycji: 2007-10-06 o 22:45 Powód: skleroza:D |
|
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
OO co tu się dzieje? Kusicielski wątek
Tymeno mam coś wspólnego. Tez jestem maniaczką turkusów. Mam nawet pasek ze skóry z turkusami ![]() Nevada kiedyś w dupsko dostaniesz za kuszenie, różami szcególnie. Golden Rose upolowalam w koncu. Niestety eyeliniery byly w dwóch kolorach: róż i fiolek oczywiście blyszczaly cudownie. Pachnę globalnie Joop All about Eve a testuje Midnight Poison i Zen
|
|
#3828 |
|
Rozeznanie
|
Zwróciłam przede wszystkim uwage na pierścionki , bo sama chetne nosze , bez nich czuję sie jakby mi czegos brakowalo. Piekne to chińskie cudeńko.Rzadziej nosze bransoletki, ale lubię. Natomiast nigdy nie nosilam kolczykow, nie mam przekłutych uszu. Nie moglam sie na to zdecydowac, toteż one nie przyciagnely aż tak mojego wzroku.
Ma racje [B]Kota[/B], kiedyś umieli robić przepiękne rzeczy. |
|
|
|
#3829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, Wy tam miałyście skarby ![]() Ach te filigranowe koronki, te misternie zdobione formy, ręcznie malowane emalią... Nawet zwykle zapięcie naszyjnika to było mistrzostwo świata... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobranoc Neonko, wygląda na to, że Kaśki lubią turkusowe oczka
|
|||
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Oj lubią ale szmaragdowe też( tylko poparzeć)
|
|
#3831 | ||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ty wiesz, że mi się też za jakąś Escadową limitowanką zatęskniło ? To znaczy nie jakąś, tylko tak już konkretniej - Rockin' Rio Ale tak sobie zaplanowałam, że najbliższy zakup perfumeryjny to Insolence Pasuje do mnie pod każdym względem (nazwą szczególnie Poza tym muszę Ci powiedzieć, że do próbeczki Ange ou Demon od Ciebie przypięła się moja rodzicielka Piękny zapach i rewelacyjnie na niej leży - zdecydowanie lepiej niż na mnie ![]() Cytat:
Niby są one tworzone w oparciu o badania na grupach ludzi, ale coś mi się tak mocno wydaje, że jest w tym drugie dno.. Cytat:
Z tym że w kompletnie odmiennym stylu niż Ty i Rachel Faktem jest jednak, że bez założenia przynajmniej kilku moich skarbów czuję się naga. Zupełnie jak bez perfum ![]() Na urodziny dostałam np tą opaskę, która jest na zdjęciu z załącznika - główną rolę grają na niej Liliowy Angel i Covet, ale opaska z gwiadką też jest chyba widoczna Bardzo mi się podoba, sama ją sobie wybrałam ![]() Nie podejmuję się sfotografowania wszystkich moich biżu Anuschko, już jesteś w Gdańsku ?
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(u mnie jakoś szybko się ulatnia )uwielbiam insolence angel, może trafisz na okazje na allegro? ja kupiłam swoje 50ml za 100zł ![]() ciesze się, że Twojej mamie lezy ange ou demon ![]() p.s. fajne prezenty urodzinowe
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś była taki wątek o perfumach J. Lo. Zdałam sobie wtedy sprawę, że mnie osobiście sama jej osoba zniechęca (abstrahując od zapachu), natomiast gdyby to była Audrey- to od razu w tri miga bym popędziła do buteleczki. Kuszą mnie zupełnie w ciemno L`Interdit, tylko ze względu na nią. Urok, klasa, bez natrętnych wygibasów, bez dosłownej cielesności- tak sobie wyobrażam ten zapach- bo taka była Hepburn, ale czy taki jest, to nie wiem. Czy ktoś wie? Aniołku, czy to być może? Przegapiłam Twoją uroczystość! Przyjmij spóźnione całusy od Koty |
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez przegapilam. Aniołku, sto lat w szczęściu żyj I wklejaj fotki biżu
|
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z mojego pierwszego w życiu pierwszego dnia w pracy
i powiem tyle - padam. Więcej nie mam siły.Pachnę Lovely. |
|
|
|
#3836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem szczerze,że ja do dzisiaj noszę swoje eyelinery w torebce na wypadek gdybym Cię gdzieś spotkała Nie byłam w końcu na targach, Tż mnie przekonał ,że po co wydawać kasę na wejście jak co roku jest to samo ,a ja mam tyle kosmetyków ![]() Idę spać, jestem strasznie zmęczona tymbardziej,że moja sunia wariuje w nocy i często się budzę
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Tymeno - śliczności
A przy okazji: czy Twój syn ma na imię Tymon, czy to tylko zdrobnienie? Pytam, bo mam chrześniaka Tymona, a to chyba rzadkie imię. Pachnę Tea Rose Amber. Piękny, słodko-miodowo-korzenny. Szkoda że tak bardzo przy skórze. Tulipanko
|
#3838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zaliczyłam 8 godzin biegania po piętrach, zamiatania popcornu, przedzierania biletów i rozdawania zestawów Nivea... Nogi mnie bolą niesamowicie... |
||
|
|
|
#3839 | |||
|
czyli Endżi
|
Tulip, pierwszy dzień jest zawsze przełomowy. Teraz to już z górki
![]() Cytat:
Jakie to szczęście, że Was mam No właśnie to beznadziejne, że taki popularny Ja co prawda wywąchałam na ulicy może ze dwa razy, ale faktem jest, że każdy chciałby być unikatem i święcie wierzy, że jakiś zapach został stworzony tylko i wyłącznie dla niego Rockin' Rio ze mnie uciekał po jakichś 3 godzinkach natomiast na mojej siotrze trzymał się cały boży dzień Perfumowała się zawsze bladym świtem przy wyjściu z domu a na naszych wspólnych wieczornych lekcjach angielskiego jeszcze je na niej bezproblemowo czułam . Zazdroszczę jej jak cholera Cytat:
Jedna impreza urodzinowa skończyła się kilkanaście godzin temu a następna za parę dni ![]() Cytat:
W załączniku maleńki wycinek
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Tulip,
![]() Tymeno, bizuteria niesamowita najbardziej podoba mi sie pierscionek zareczynowy i spinki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

wklejam moje zdobycze, oglądajcie bo warto!!!! produkty Dianne Brill są świetne, normalnie już myślę jak taniej ściągnąć je ze stanów

, bo pamiętam

?Co najlepsze?

Perfumowała się zawsze bladym świtem przy wyjściu z domu a na naszych wspólnych wieczornych lekcjach angielskiego jeszcze je na niej bezproblemowo czułam . Zazdroszczę jej jak cholera