|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
32 mi przez cala ciaze nie sprawdzal dlugosci szyjki bo stwierdzil ze jak nic nie boli i nic się nie leje to wszystko jest ok.. Nie każdy lekarz sprawdza wlasnie ta długość.. Tylko ze to skracanie jest raczej bezobjawowe i dopiero jak trzeba w szpitalu lądować to są jakieś oznaki..
|
|
|
|
#1442 |
|
Zadomowienie
|
ale coś z szyjką? mi brzuch twardnieje od rana- jak skała i trochę pobolewa
![]() Odebrałam kuriera dla sąsiada pan był na tyle miły, że wniósł dwa pudła z krzesłami do niego na 3cie piętro. Moment mi się macica spięła, nie nadaję się już do załatwiania czegokolwiek. Jestem jak kaleka. ![]() Chciałam iść do Pepco po te staniki no ale z taką macicą jak skała nie będę biegała po mieście więc dzisiaj leżę. Nieznajoma doczytałam teraz, że nie miałaś badanej szyjki w ogóle od początku ciąży Ładne kwiatki. Może Cię wypuszczą jeszcze przed porodem, nie nastawiaj się może, że będziesz tam do porodu Teraz takie rzeczy będą u Nas coraz częściej wychodziły bo już niedługo do porodu.Chociaż wczoraj byłam u lutówek i One mówią żebyśmy nie pękały, że mamy jeszcze czas. Zastanawiają się czy My się wcześniej nie rozpakujemy. Dowcipne Zwieramy nogi i trzymamy!
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2016-01-28 o 11:52 |
|
|
|
#1443 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Bo brzuch mi od przedwczoraj częściej się stawiał. Ale nie było to ze skurczami. Tylko taka skała. Pobolało z 10 min, puściło. Taki "tępy" ból. I to ogólnie wszystko razem jej się nie spodobało. (tętno, brzuch, grzybica)
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Była któraś z Was na tej serii warsztatów? Polecacie?
http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty |
|
|
|
#1445 |
|
Wtajemniczenie
|
Nieznajoma-dobrze, że trafiłaś na taką lekarkę. W szpitalu zbadają Cię, jak należy
![]() Ja dzisiaj bardzo źle się czuję. Leżę na kanapie i nie mam na nic siły, słabo mi. Poza tym coraz większy czuję niepokój, boję się o maleństwo i mam nadzieję, że mu dobrze w brzuszku
|
|
|
|
#1446 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Może Cię jutro wypatrzę w tłumie jak będziesz Ja idę po próbówki, ostatnie z Sylveco mi się spodobały, może coś kupię
|
|
|
#1447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co wtedy? kto będzie odpowiedzialny? o wszystko trzeba się upominać Cytat:
niech odpocznie, weź nospę i poleżCytat:
![]() dadzą Ci kroplówkę i brzuch nie będzie się stawiał, parę dni poleżysz i do domu ![]() ale ja też jestem zdziwiona, zwłaszcza że już leżałaś przecież przez te skurcze w szpitalu i kurde co, nie zasługujesz po tym żeby Ci szyjkę sprawdzić? Ja miałam czas, że co tydzień chodziłam oglądać szyjkę jak już była na granicy normy i miałam sprawdzaną ręcznie i sondą usg. Teraz z pessarem to już nie ma sensu, bo trzyma, tylko ten pessar gin ogląda czy dobrze siedzi, ale samolot mam co wizytę od początku...
|
|
#1448 |
|
Zadomowienie
|
tak dzisiaj siedzę grzecznie na pupie w domu i nigdzie nie idę
![]() brzuch się nieciekawy zrobił ale mam no-spę max, wzięłam sobie i leżę, dobrze, że wczoraj zapobiegawczo powiedziałam mężowi żeby kupił bo musiałabym jeszcze do apteki lecieć.
|
|
#1449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam badana na fotelu w sierpniu i w styczniu. Mój gin na nfz też uważa, że jak nic się nie dzieje to lepiej tam nie grzebać. Normalnie jak w styczniu mnie zaprosił na fotel to w podskokach biegłam
Cytat:
![]() Cytat:
jak one rozmiarowo, mocno buły robią?Boję się kupować coś lepszego do szpitala dopóki nie zacznie się laktacja. U nas dzisiaj odwilż, masakra za oknem, kawę popijam bo padnę. Wstawiłam pranie, potem pójdę na małe zakupy i to wszystko na dzisiaj. Zarządzam dzień lenia. |
||
|
|
|
#1450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem z siebie dumna, spakowałam torbę do szpitala, a nawet 2 ![]() Jedną taką główną i drugą z ubrankami na wyjście + zapasowe majtki jednorazowe, podkłady itp. Zostało mi jeszcze tylko dopakować: smoczek, szczoteczkę do włosków (to muszę powyparzać), ładowarkę, lusterko małe, ubrania dla mnie na wyjście. + muszę dokupić do dopakowania, wodę na porodówkę, klapki pod prysznic, mały żel dla mnie i niuni do kąpania, pastę i szczoteczkę do zębów, i stanik do karmienia albo sportowy jakiś właśnie. no i jak przyjdzie fotelik to to zobaczę czy ma jakieś okrycie czy kocyk będę potrzebowała jeszcze. Tak czy inaczej najważniejsze spakowane już mam i jestem spokojniejsza
|
|
#1451 |
|
Zadomowienie
|
Polly a mozesz zrobic zdjecie tych stanikow? Bo siostra bedzie w pepco to by mi kupila bo ja sie tam dzis nie wybieram
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Laski jakie są rozmiary tych staników w pepco? Bo jak rozmiarówka kończy się na D to ja Dziękuję.
Jestem juz w busie w po wizycie, jadę do tego urzędu pracy. W recepcji wyszło ze jestem nieubezpieczona, to jest jakiś żart. Dzisiaj się idę wyrejestrowac z wyrokiem do UP i chyba od razu z tym wyrokiem pójdę do ZUSu żeby głąby widziały ze ubezpiecza mnie praca. Na wizycie śmiesznie, bo okazało się ze mam mega krótka szyjkę i te bóle co miałam okresowe w nocy ja tak skrócily. Mam być mentalnie gotowa na poród za tydzień, dwa albo w terminie. Dostałam żelazo do picia, luteine i nospę obowiązkowo przy skurczach. Mała juz waży 2200g wiec dużą panna w 34tc Trzymam kciuki za resztę wizyt
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak za 8 zł, to jest super, dokupię jeszcze jeden i powinno styknąć. Też się boję kupować przed porodem stanik do karmienia.:/ bo ani to przymierzyć, ani nic.
|
|
|
#1454 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
![]() Nieznajoma Verrerie rozumiem Ciebie, też by mi było smutno ze mama woli pojechać na zakupy niz do mnie Spróboj z nią jeszcze porozmawiać i znaleźć jakis kompromis
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też bym najchętniej nie wychodziła, ale muszę kupić coś na obiad, bo w lodówce to już praktycznie tylko światło... ale pojadę sobie moją super bryką obym tylko wysiedziała, bo wczoraj po szkole rodzenia miałam ciężki wieczór i noc, nie mogę już za długo siedzieć, zwłaszcza w jednej pozycji na niewygodnym krześle, bo zaraz brzuch twardy i podduszam się do tego (mam macicę po same żebra) też tak macie?
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dark, one mają rozmiarowke S/M, L/XL. Ja przed ciążą nosiłam 70E/F i ten większy rozmiar jest ok:P Kawał panienki już nosisz a taka kruszynka była.
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz Nieznajoma - a tak się bałas tej nowej lekarski której złowrogo z oczu patrzy. Ja tez nie rozumiem jak lekarz może nie badać na samolocie. Mój bada na każdej wizycie szyjkę i brzuch.
Wszystko będzie dobrze, sprawdza, zbadaja i wypuszcza do domu. Jeszcze nie próbuj rodzic!! ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Szyjka powinna być miękka czy twarda?
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez bada na samolocie i maca po brzuchu hehe
tak naciska lekko sprawdza gdzie jest macica Ja mam nisko brzuch, od poczatku tak mialam i juz mi raczej nie podskoczy do gory :p Polożna gada ze urodze małego skrzata Ja nie pakuje ciuchow / kombinezona na wyjscie. Maz mi przywizie w dzien wypisu |
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, prosze
![]()
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Polly - a łatwo się z niego wyciąga cyca?
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego bezowego tak, próbowałam.
z różowego nie próbowałam:P
|
|
#1462 |
|
Zadomowienie
|
Polly dzieki
Dark no to sie ladnie zapowiada chociaz ja mysle ze dotrwamy do terminu. Jak co to wpadne cie odwiedzic jak juz bedziesz z.malutka a nie chcieli cie polozyc do szpitala?
|
|
|
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
|
#1464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O kurcze, to odpoczywaj ile wlezie teraz twarda jak robi się miękka to poród coraz blizej. Ja ze wzgledu na miękką szyjkę i lekko skróconą szyjkę mam odpoczywać Cytat:
Właśnie szukam gdzie mogę tu kupić przedłużkę do stanika, bo na nowe szkoda kasy i chodzenia po sklepach. A przy gościach nie wypada chodzić bez, a moje już mnie tak cisną, że szok ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Chyba mnie infekcja bierze, bo biedna bożena swędzi Dobrze, że mam krem jeszcze to smaruję od wczoraj, a jak nie przejdzie to mam receptę na globulkę jeszcze i w sobotę wykupię jak będzie jak jest
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
hej
powoli przygotowuje się na usg mojej małej usg mam o 14:15
|
|
|
|
#1466 |
|
Zadomowienie
|
witam się, dzisiaj ja cała obolała
![]() nie miałam jeszcze dnia żeby od rana czuć takie ciągnięcie - chyba muszę dzisiaj trochę poleniuchować. przyszedł materacyk ![]() TŻ zdecydowała - Hevea baby medica i dostaliśmy ochraniacz(pokrowiec) w prezencie - ciesze się że już niedługo będę miała przygotowany kącik dla małej ![]() mała mi się odwróciła na prawy bok - nie wygodnie mi chcę żeby wróciła na lewy.. nieznajoma |
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
No to mnie gin pocieszyl ze mam b. krótka i miękka szyjkę :-P
Gosiaczku- my to się jeszcze przed porodem na kawę umówimy!!!
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... muszę się jutro zapytać Andrzeja jak tam moja szyjka. Chociaż nie wiem czy będzie mnie badał, bo kolejną wizytę mam w przyszłym tygodniu.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

pan był na tyle miły, że wniósł dwa pudła z krzesłami do niego na 3cie piętro. Moment mi się macica spięła, nie nadaję się już do załatwiania czegokolwiek. Jestem jak kaleka. 
Teraz takie rzeczy będą u Nas coraz częściej wychodziły bo już niedługo do porodu.
Zwieramy nogi i trzymamy! 

Może Cię jutro wypatrzę w tłumie jak będziesz