|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
|
|
|
|
#1052 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- W 40 minucie przelaczylismy bo na to sie patrzec nie da :-( A mialo byc tak pieknie... |
|
|
|
|
#1053 |
|
Konto usunięte
|
Za bardzo się napalili, że już parę razy wygrali. I olali. I proszę jaki wynik
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Oboje z TŻ mieliśmy takie miny na meczu
Szkoda, wierzyłam że nam się uda
|
#1055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miewam często ale jak obserwuje te wszystkie parametry to mam wrażenie ze to nie jest spójne. W zeszłym cyklu śluz na potegę i test owu pozytywny a bez skoku temp. W pierwszym cyklu z mierzeniem temp był śluz i skok temp ale brak pozytywnego testu owu. W tym cyklu śluzu tez nie widzę ale dziennie z tż się kochamy wiec może to zaburza moje obserwacje.
|
|
#1056 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Było ciekawie jednym słowem Wiecie, ja na początku też pukałam się w głowę ile ludzie wydają, ale jak posiedziałam w branży i widziałam, że ktoś zarabia kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie, ma 3 domy, co miesiąc wyjeżdża na egzotyczne wakacje, w garażu stoją same mercedesy to dlaczego by nie zaszaleć i nie wydać na wesele. Na co mają wydawać, skoro już wszystko mają? Po głębszym zastanowieniu też bym tak zrobiła, wolałabym zainwestować już w te emocje, radość, uśmiech, zorganizować sobie ten dzień jak z bajki, zrobić wszystko o czym marzyłam, a nie kupować następny samochód czy dom. Tak to przynajmniej zostały im przepiękne wspomnienia, których nikt im nie zabierze.I właśnie takim myśleniem zorganizowaliśmy swoje wesele. Nie żałujemy ani jednej wydanej złotówki. Mamy piękne wspomnienia, które są bezcenne. Mieliśmy 130 osób, wyniosło to nas 70 tys. ale już z podróżą poślubną i zagranicznymi plenerami foto i video. Cytat:
Bardzo dobra decyzja Cytat:
Więc to nie jest reguła ![]() Miałam bilety w ręce na ten mecz, ale szkoda nam było kasy, bo jeden bilet kosztował 229 zł. Dobrze, że nie kupiliśmy. To co grali to dramat Młodsi juniorzy by lepiej zagrali. Mogli spokojnie grać na remis, ba, nawet przegrać 3 bramkami, ale nie 15!!
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1058 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5463765 6]Pytanie 😄 czytałam ze wiele kobiet bada sobie szyjkę wy też to robicie ?[/QUOTE]
Ja chciałabym umieć, ale boję się, że ciągle miałabym przez to różne infekcje, bo mam do tego skłonność, a wiadomo, trzeba wówczas zachować sterylne niemal warunki 😉 Cytat:
😀 Cytat:
Cytat:
Ja rano zrobiłam test i Oczywiście dupa i jedna kreska. Nawet myśleć mi się o tym nie chce. Jedyny pośredni pozytyw w ostatnich dniach jeśli Chodzi o moje cykle, to że zdecydowanie odstawiłam małą od cycka - nie ma już ssania po nocach. Jestem z siebie niezmiernie dumna, mam nadzieję że moja przysadka to doceni i ograniczy produkcję prolaktyny, która według mnie jest główną przyczyną moich niepowodzeń. Poczekam kolejny cykl, zobaczymy co będzie. Jak coś to zbadam prolaktynę z obciążeniem metaclopramidem jak robiłam kilka lat temu, i wtedy będę wiedziała na czym stoję. To moje plamienie wygląda mi na jakiś Niewydarzony okres, miałam cichą nadzieję że to implantacja, ale nie ma szans. OvuView w ogóle wczoraj stwierdził, że to owulacja i kazał się seksić, ale nie uwierzyłam dziadowi. Strasznie mi dziś smutno, cały dzień siedziałam u mamy, ale jakoś nie miałam siły zacząć tematu starań, od razu, jak o tym pomyślałam łzy mi szły do Oczu więc odpuściłam 😞 nie wiem jaka deprecha by mnie dopadła gdyby nie córcia, nie dziwię się Wam że macie parcie na pierwsze dziecko, ono nadaje sens wszystkiemu, nawet staraniom o rodzeństwo. Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do infekcji to właśnie ta sterylność też może być przyczyną.... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1060 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z raniutka
Ja w ogóle nie badam szyjki, nie wiem jak to robić, i w sumie czasem lepiej nie wiedzieć Jak to moja ginekolog powiedziała, jak rozmawiałysmy o czytaniu o zachodzeniu w ciąże w internecie "a suczka czyta?a kotka czyta? nie czyta i zachodzi. nie czytać!" ;pdziś 10 dc więc powoli zaczynam robic testy owu, ale jakoś bez większego szału. I tak sie przytulamy, czy to coś zmieni ze bede wiedziec? tylko psychika sie nastawi i na co mi to Z miesiąca na miesiąc inaczej myślę. Bardzo chcę zajść, ale widze ze nie jest to zależne ode mnie, szkoda.My na ślub i wesele wydaliśmy około 40 tys na 70 osób, z poprawinami i noclegami. Nie chcieliśmy kasy od rodziców, nazbieraliśmy sami, jakoś głupio by nam było jakby rodzice fundowali albo sie dokładali dużo. |
|
|
|
#1061 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wow w interesujacych kregach się obracasz ![]() Cytat:
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5463765 6]Pytanie 😄 czytałam ze wiele kobiet bada sobie szyjkę wy też to robicie ?[/QUOTE] probuje się tego uczyc, ale położenia nie ogarniam, mam tyłozgiecie i wszelkie instrukcje w necie się u mnie nie sprawdzają Cytat:
![]() Dziewczyny dużo macie tego płodnego śluzu? Ja w tym miesiącu mimo brania 2 miesiąc wiesiołka mam dużo mniej, a w ogóle to ja nie mam go cały dzień, raczej tak obserwuje z 1-2 razy dziennie, a nie przy każdej wizycie w toalecie... |
|||
|
|
|
#1062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam nowe staraczki Ostatnio malo sie udzielam, nie mam jakos weny do pisania ale regolarnie was podczytuje My na wesele z poprawinami wydalismy 35tys na ponad 70 osob ale bylo to 4 lata temu teraz ceny pewnie sa wyzsze. Ja od kilku cykli ucze sie tej mojej szyjki i w dni plodne ten otworek robi sie wiekszy i cofa sie do tylu ze musze palec bardziej wtykwc. A co do sluzu plodnego to wogole go nie mam. Myslalam ze po wiesiolku bedzie lepiej a tu zadnej roznicy. Moze dlatego ze trzeba go brac dluzej bo ja go bralam tylko w 2 cyklach.
|
|
#1063 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak widocznie działa organizm ![]() W sumie masz rację. Jakbym zarabiała 50 tys na miesiąc to nie szkoda mi byłoby wydać to na wesele ![]() ![]() My na nasze wesele na 144 osoby i na poprawiny na 70 osób wydaliśmy 38 tys W podróży poślubnej nie byliśmy
|
|
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pewnie jakbyśmy zarabiali tysiące to nie było by szkoda kasy ba wesele ![]() Jednak mi marzy się skromna ceremonia. Ja Tż i świadkowie może być w Madrycie albo gdziekolwiek indziej ![]() Tż w niedziele wyjeżdża na cały tydzień
|
|
|
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ja też nie żałuję żadnej złotówki wydanej na wesele, a wszystko zbieraliśmy sami ☺ robiłam je z myślą, że to jedyny raz w życiu 😉Co do meczu to się nie wypowiem bo szkoda słów... Poza tym u mnie dziś baaaardzo spokojnie, oby tak dalej 😉 |
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj ostatni dzień biorę luteinę (7) i od jutra czekam na @ 😊 w tym tygodniu robilam też algorytm roma he4 i ca125, wyniki w normie i jestem w niskim ryzyku 😊😊😆😆😊 Ale jakie to drogie! 110 zł 😬 Teraz czekam na 2-3dc i mam zrobić fh, lh, prolaktyne z obciążeniem.
A co do meczów to ja nie przepadam za sportem 😊 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie walczę z formalnościami żeby płacić większy pakiet medyczny a miec badania darmowe...
|
|
|
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
Ja odebrałam wyniki tż i nie zaciekawe to wygląda. Dużo ich ma to spoko. Tylko ruszajacych jest 20% a norma jest 32% no i pisze uwaga -przewaga nieprawidłowości w budowie krótkie witki. I 4% jest dobrych i minimum jest te 4%. Zobaczymy co gin powie :-/
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki poradzicie?
Mam od prywatnego lekarza cały spis badań. Od lekarza z enelmedu (prywatnie z zakladu pracy) mam skierowanie na 3 z tych badań. Są zaznaczone krzyżykami. I teraz tak sobie pomyślałam, że mogłabym sobie zaznaczyć jeszcze parę krzyżyków... A co mi mogą zrobić? Skoro to i tak z mojego prywatnego ubezpieczenia? Co myślicie? Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze tak sie zastanawiam czy mojego nie wysłac na badania, nie wiem czy cukrzyca moze powodować jakieś nieprawidłowości w nasieniu czy nie..... |
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie lekarz zapisuje w komputerze jakie zlecił badania wiec jest to do sprawdzenia. Nie wiem co Ci doradzić |
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Czytałam przy szukaniu przyczyn wad plemników pisze ze cukrzyca też może powodować błędy |
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem mega ciekawa co lekarz powie. Trzymam kciuki żeby było dobrze
|
|
|
|
|
#1076 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ;*
Dawno nie pisałam Dostałam się do tej pracy na stacji , zaczynam od wtorku Miałam szkolenia . Fajna praca . Odrazu caly etat dostalam i na 2 lata umowa. Tylko duzo papierkowej roboty . No i stres jest . Teraz nie wiem co z staraniami . A wogole to w nastepnym tyg testuje . A moze sie udalo . Bo jakos dziwnie w tym miesiacu mialam wczesniej ovu . A jak sie nie udało to powiem wam nie wiem co robic . Bo fajna praca , blisko mam i jakos mi zależy na tej pracy . No i teraz mam dylemat , bo jak siedzialam w domu to znowu chcialam dzidzusia jak najszybciej . A co wy byscie zrobily ?
|
#1077 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naturalne ciąże zdarzają się nawet przy 1% wynikach. Być może lekarz zleci jakieś suplementy dla mężczyzn i wyniki się poprawią, bo tak też się dzieje Będziemy czekać na relacje z wizyty Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś sobie powiedziałam, że jak znajdę prace z umową o pracę, to m.in. rok popracuje i wtedy będę się starać. Będzie to akurat dobry czas aby odłożyć jakieś pieniążki, jeszcze poszaleć, itd. A jeśli będę siedzieć w domu bez pracy to dokładnie tak jak Ty, będę chciała malucha. Tobie udało się pracę znaleźć, to może popracuj do końca roku i wznowicie starania? Ja pewnie bym tak zrobiła, ale to oczywiście Twoja decyzja
|
|
|
#1078 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak to mowia moze byc tak ze teraz zajde szybko . I popracuje z miesiac , dwa i co na zwolnienie pojde . Albo wogole szef jak zobaczy bedzie myslal ze specjalnie sie zatrudnilam . A jakos mi zależy na tej pracy ; ( Cytat:
|
|
#1079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa Geosmina - śniłaś mi się dzisiaj
![]() Śniło mi się, że miałaś testować ( dokładnie wczorajsza sytuacja ) i zniknęłaś z forum. W ogóle się do nas nie odzywałaś przez kilka tygodni. W końcu wypatrzyłam Cię na wątku październikowych mamuś. Miałaś termin porodu na 11 października! Napisałam potem na naszym staraczkowym forum, że nas olałaś, poszłaś na inny wątek, nawet nas nie informując, że zaszłaś w ciąże. Wszystkie się na Ciebie obraziłyśmy!! ![]() Boziu, co to forum robi z głową W ogóle nie wiem czy też tak macie, ale ja do każdej z Was mam przypisany swój wyobrażony wygląd ![]() Np. Geosmina - to drobna blondynka Ewula - wysoka, o czarnym włosach Cavagirl - pewnie przez tą kawę w nicku, o kasztanowych włosach, średniego wzrostu natlem- oczywiście blondynka malaMI - niska z czarnymi włosami Fanta - ciemna blondynka, raczej drobna Panna Izabela - wysoka brunetka .... i tak dalej, mogłabym z każdą ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Ewentualnie właśnie poświęcić ten okres na jakąś dalszą diagnostykę? Kurcze, nie wiem co Ci radzić.... Gdyby to wszystko było takie proste...
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.

Albo testu owu sobie kup
18 : 30 dla Chorwacji.
Szkoda, wierzyłam że nam się uda
to chyba obracasz sie w naprawdę wysokich sferach bo jak dla mnie to nie moge sobie wyobrazic zeby tyle kasy wydac na slub,nawet gdybym miala taką kase to bym wolala wydac na cos innego a nie na jeden dzien,no ale tak sobie kiedys z mezem gadalam ze wszystko zalezy od tego ile zarabiasz.bo jak zarobisz 1200 to kupisz jeansy za 20 zł w lumpeksie a jak zarobisz 12000 to juz kupic za ladnych pare stow i ludzie chyba szybko przyzwyczajają sie do luksusów i nie zwracaja uwagi na cene,oby tylko te malzenstwa ktore tylko wydaly na impreze byly trwale bo kiepsko po kilku latach brac rozwod a potem znow wydawac majątek na nastepną impreze
Bardzo dobra decyzja
Więc to nie jest reguła 

Na początku te ceny mnie przerażały, ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić. Teraz 10.000 zł za dekoracje to dla mnie chleb powszedni. No więc same rozumiecie ile miałam stresów, jeżeli w grę wchodziły takie Panny Młode i takie pieniądze, a ja odpowiadałam za najważniejszy dzień w ich życiu, którego nie można powtórzyć i za którego niekiedy płacili pół miliona złotych