![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
![]()
Wielkie dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ozdoby do pokoju
jezeli nie masz pomysło co namalowac możesz dyskretnie "zgapic" z jakiegos obrazka
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ozdoby do pokoju
Piękne. Marzę o takich "prawdziwych". Mieć na ścianie np. oryginał, nie wytwór mojej nieprzewidywalnej drukarki. Zapewne niewyszłoby ciekawie... A ten efekt musi być widoczny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
![]()
o! no właśnie o to mi biegało
![]()
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
![]()
Wysyłam zdjęcie mojej pustej ściany dokładnie ma 2.5m wysokości na
4m szerokości...myslalam o zwykłych prostych dwóch półkach dookola których powiesze kilka duzych obrazów,ale nie wiem jak sie do tego zabrać... lubie wszystko idealnie symetrycznie ,równiutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
decupage na ścianie
wymyśliłam ostatnio że jak pomaluję ścianę to wzorek możnaby zrobić metodą decu. Próby robiłam i trzyma sie na białku kurzym ale boję się że może odpaść i tyle roboty na marne. Czy ktoś może próbował?
Zastanawiam się czy może warto kupić haftgrund? Pomóżcie. Efekt jest niesamowity i jak skończę to wkleję zdjęcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: decupage na ścianie
Cytat:
![]() Zalaczam fotke sciany wykonana technika decoupage, w tym przypadku zamiast serwetek zostal uzyty papier pakunkowy.
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że są specjalne preparaty zwiększające przyczepność [tzw. primery].
A jakiej wielkości będą te motywy?
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem...
http://dom.gazeta.pl/czterykaty/5,57...59333.html?x=4
Może to cie zainspiruje.Spróbuj coś wymyślić "po swojemu" .. ![]() Powodzenia.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
![]()
hih niezłe
![]() ![]() ![]() ![]() ps. ten pasek na środku jest interesujący ![]() pozdrawiam i czekam na jakies propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Ja mam do Ciebie pytanie.
Szukam łóżka dla mojej córki i spodobało mi siE Twoje. MogłabyS zrobić fotkę rozłożonego łózka? Czy jest w nim schowek na pościel? Dawno je kupowałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Pomysłu na całą ścianę nie mam, ale wklejam kilka zdjęć, które być może "poszerzą Twoją wyobraźnię"
![]() ![]() Póki co masz "ciasno" przy oknie [łóżko, zasłona] a "luźno" dalej. Wygląda to trochę tak, jakby łóżko do zasłony przyciagała grawitacja ![]() Moim zdaniem powinnaś symetrycznie po drugiej stronie wydumać coś "ciężkiego" a po środku coś lżejszego .. Czyli -> po obu bokach "zagracone" [w 1/2 już to osiągnęłaś] a po środku chwila oddechu ![]() ![]() Fragmentaryczne pomysły ![]()
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
dzięki - dzisiaj kleję a jutro nakładam lakier
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzieki dziewczyny juz mam pomysla na ściane
![]() Wioletka zalaczam Ci fotki łóżka,kosztowało 450zł,jedna pościel spokojnie wchodzi,ale musze uprzedzić ,że trzeba klasc kocyk pod prześcieradło inaczej to ''złączenie'' okrpnie ''daje'' po plecach:/ pozdrawiam!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
a kupowalam 2 lata temu .pozdrawiam!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ci Beatko za fotki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
![]()
alez proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
![]()
Hejka, macie może pomysły jak zaaranżowac ścianę?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Dot.: pomysł na ścianę
Nie dysponuje zadnymi zdjeciami, ale chyba pomyslow mogloby sie nazbierac sporo.
Antyramy na calej scianie a w nich ulubione zdjecia/plakaty Tablice korkowe, tylko takie bez ramy, a na nich co tylko zechcesz Wzory zrobione farba, wg jakiegos szablonu, albo wg wyobrazni. Zobaczmy co dziewczyny jeszcze podpowiedza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
Możesz też np. skupic się na ozdobie samej ściany czyli cos typu tynk strukturalny z jakąś ciekaw fakturą i w fajnym kolorze (mi samej marzy się taka "fakturzasta" ściana w ciemnym odcieniu czerwieni żeby było tak orientalnie + wiszące na niej ozdóbki z brudnego metalu).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Trzeci watek od gory na stronie moze ci pomoc. kajasia zalozyla watek o wytsroju wnetrz. Jest tam nawet o malowaniu scian. Polecam lekture, moze rozjasni umysl i zainspiruje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
he he ,mamy podobne gusta.Właśnie robię remont przedpokoju i przymierzam sie do kupna tynku i ciemnoczerwonej farby,a brudno-metalowe dodatki już mam...
![]()
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Chodziło mi bardziej o rady czysto praktyczne typu zrób to i tamto
![]() dolna połowa ściany pomalowana na zielono górna na żółto sufit na błękitno i na ścianie namalowane kłosy na zielonym tle na żółto a na żółtym na zielono ![]() a teraz muszę zamieszkac w nowym mieszkanku i musze coś wymyśleć miałam plan co do koloru lawendowego i ozdobienia ściany namalowanymi krzakami lawendy i powieszenia przy oświtleniu lub jakoś przyozdobieniu prawdziwymi gałązkami ale mam wrażenie że ten pokój bedzie zbyt "śpiący" czekam na wasze pomysły ![]() ![]()
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
np:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Pomysły z mojego mieszkania, duży pokój mam pomalowany na taki beż ciemniejszy w centralnym miejscu jest namalowane drzewo, niestety nie widać na tym zdjęciu góry ale sobie wyobrazicie. Drzewo na takiej smudze światła.
A drugi pomysł co jakiś czas na ścianie mam taki pólmetrowy pasek koloru łososiowego, zrobioną mam tapete natryskową, na tym kinkiety widać na zdjęciu. Na dłuższej ścianie mam dwa na krótszej jednen akurta tam gdzie schody. Może Cię to zainspiruje Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Niewatpliwie duze znaczenie ma jaka przestrzenia dysponujesz. Bo tak jak widac u Kajasi, pokoj z drzewem pewnie jest duzy i musi sie to swietnie prezentowac, poza tym o ile sie nie myle to na tej scianie nic nie stoi, prawda? A juz napewno nie przy samym drzewie. W moim pokoju, gdzie mam cos na kazdej scianie (tzn jakis mebel) taki wzor by sie nie sprawdzil, bo niebyloby go widac w calosci, pzoa tym optycznie poimniejszylby pokoj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]() Ok znalazłam już, może się coś przyda Edytowane przez kajasia222 Czas edycji: 2005-08-02 o 14:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
cd bedzie tego troche
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
i ostatnie, zwróć uwage na połączenia kolorów ścian jak i na dodatki, obrazy itp
POwodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.