|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż zarzyczyl sobie z parowa i serem żółtym ![]() To niech się tak stanie
|
|
#3873 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
Witam z domku
![]() ![]() ![]() Jeeee normalnie po paru godzinach w szpitalu od razu doceniasz szarą domową codzienność ![]() Teraz stanęło na tym, co na początku, tzn. jak się nie rozkręci do środy, to w czwartek znowu patologia. Ale jestem dobrej myśli, bo wczoraj miałam skurcze na poziomie 86-92. Później wieczorem ok. 40, dzisiaj rano niestety już niewiele bo 9-10. Te 90-ki czułam Także organizm pracuje, a ja zamierzam weekend spędzić z moimi dzióbkami i może coś się rozwinie Na bank szybciej w domu niż w szpitalu.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jemu przesłonił cały widok na dół.Szkoda mi go było. Chociaż wiadomo, że ma pewnie tyle kasy, że mógł się przeprowadzić w inne miejsce. |
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha jakby trzeba to pewnie bym tam z toba od jutra lezala :-P ale poki co tu blizej bede
|
|
#3876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomyśl że kilka dni i masz to za sobą a my nadal tu będziemy wyczekiwać czopów ![]() Cytat:
jedynie zakupy w sklepie uda się zgodnie z listą zrobić a życie? samo weryfikuje ![]() Cytat:
Cytat:
lepiej tak niż wyczekiwać każdego okresu i dumać za dużo nad tym
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3878 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
miałam prasować, miałam...i jajco, nie chce mi się:P
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre wy z tym ZosioJasiowaniem :-D lurde powiem wam ze ja juz tak odpuscilam ta ciekawosc przywyklam ze nie woem.i juz :-D
A nursii nie urodzila bo na fejsie jej chlopak udostepnil to wydarzenie ze znaja sie iles tam ;-)
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Ja może pranie zapuszczę...suszarka pusta to by można bylo...A i kosz z suchym stoi od wczoraj...dobrze że mnie nie wola 😉
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też nie lubię makaronu z serem, naleśników z serem też nie lubię... zawsze jak byłam dzieckiem i mama robiła naleśniki z serem i dżemem, to wyjadałam z dżemem i mama zmuszała mnie do jedzenia też tych z serem... i mi obrzydły na całe życie chyba lubię jeszcze naleśniki z serem żółtym, szynką i ketchupem
|
|
|
|
|
#3884 | ||
|
Zakorzenienie
|
jesteś pewna ?
Janek ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda ze nie mozemy obstawic gdzieś zakładów..
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
Marcia ja też trzymam kciuki juz od jutra i czekam na małego Jasia
![]() Mamusiaczek w domku napewno szybciej pójdzie niż w szpitalu ![]() Ja z tż po 3 latach małżeństwa będziemy mieć dzidziusia chociaż starania juz były 2 lata przed ślubem i pół roku po ślubie była pierwsza ciążą pozamaciczna. Potem przeboje i diagnoza ze nie będę mieć dzieci naturalna droga I jak nastawil am się na in vitro to bach i była ciąża znów nieszczęśliwe zakończenie ale 3 miesiące po lyzeczkowaniu bach i znów jest wiec uważam ze psychika naprawdę daje dużo.
|
#3888 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3889 |
|
Zadomowienie
|
Co do @ zawsze miałam na ważne uroczystości ale na ślubie mnie ominął
ale co ma powiedzieć mojej koleżanki siostra która 4 dni przed ślubem spadła ze schodów twarz w sincach obie ręce złamane na temblaku i okres na ślub dostała masakra
07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-01-28 o 15:03 |
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Obiady to tam jadlam alurat i nawet niezle byly czasem ;-)
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko los jej nie oszczędził
|
|
#3892 |
|
Zadomowienie
|
A mój tż spotkał w pracy kolege z ktorym się nie widzieli rok i opowiadają co u siebie i ten kolega mówi ze ma córkę 10miesiecy i z tekstem do mojego tz: chłopie najgorszy pierwszy miesiąc masakra nie wiesz co i jak a potem jakoś leci ;-)
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed naszym ślubem - tż musiał zrobić bierzmowanie, bo nie miał. Ja byłam jego świadkiem. Kościół Mariacki w Krakowie, a tam pełno ludzi... i tych biorących udział w mszy jak i turystów. Osoby do bierzmowania ustawione wzdłuż przejścia z karteczkami w ręce, na których były imiona zapisane... środkiem idzie ksiądz z biskupem podchodzi do każdej osoby, bierze kartkę, odczytuje imię, mówi swoją regułkę i podchodzi do następnej osoby... dochodzi już prawie do nas, a zza naszych pleców taka bablinka się rozpycha łokciami, pada na kolana i otwiera buzię jak do komunii. Ksiądz z biskupem patrzą na nią dziwnie i ksiądz rzuca tekstem: a kartka gdzie? babulinka kręci głową, że nie ma żadnej kartki zdziwiona. A ksiądz się na nią wydarł, że ma migiem skoczyć po kartkę na zakrystię. Babcia zdziwiona i przerażona wstała z klęczek i poszła. A ksiądz taki bezczel na cały głos komentarz i mówi do biskupa: co za ludzie, widzą, że gdzieś coś dają, to od razu lecą i się nie zastanowią nawet nad tym.
|
|
|
|
|
#3894 |
|
Zadomowienie
|
I wczoraj na wizycie u fryzjerki była pani co ma 3 letniego synka i opowiadala o swoim porodzie i mówi że cudownie wspomina bo miała jakby skurcze ale nie bolało prawie wcale ale ze krwawic zaczęła to pojechali do szpitala i ona czuje ze chyba ma już skurcze co 5min ale myśli to nie to bo miało boleć a ja nie boli. I 25min sam poród trwał i ze tylko sił jej brakowało ale jak polozna powiedziała ze widzi blond główkę z loczkami to siły w nią wstąpiły i urodziła
07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-01-28 o 15:10 |
|
|
|
#3895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Zosia jak ta lala mówię Ci ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3896 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczynki
pomału akcje porodowe nam sie rozkręcają 😊 Noc dzisiaj miałam bezsenną a od 4 rano to juz w ogóle oczy jak 5 złoty... Najgorsze że ja sie mecze a obok śpi smacznie nasza kotka i tż pochrapuje... Pożary czujemy się dobrze, śniadanie jakieś zakupy i gotowanie. Teraz leżę bo za bardzo smakowała mi fasolka po bretońsku z obiadu he he ale później poćwiczę i będzie juz ok.
|
|
|
|
#3897 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy
![]() Ktg to my teraz latamy 2 razy w tygodniu... a od poniedziałki śmigamy już codziennie. Podobno przy końcówce jak już łożysko wapnieje jest konieczne bo monitoruje pracę serca dziecka. Mnie też średnio się chce I tak u nas na sr położna kazała już od 32 tc chodzić... To mąż mnie molestował już od właśnie 32 tc... I tak zaczęliśmy chodzić od 35 tc. My stażowo jesteśmy przy Was zieloni Dziecko planowaliśmy od razu i tak jak 14 kwietnia odstawiłam tabletki, 18 ślub to ostatnie coś jak miesiączko-plamienie miałam 28 kwietnia...6 Czerwca test i to był już 6 tydzień Nawet na sesji plenerowej już z nami był ![]() I tak ktoś nam kiedyś wspomniał że urodzi sie jak w rodzinie królewskiej 9 miesięcy po ślubie Ajjj jak jak Was lubię, i ten wątek... Poczytam, pośmieję się Lada chwila i może sobie otworzymy wątek już mamusie bez dwupaku
|
#3898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Motyl fajnie Wam się udała ta "wpadka" z Tusią Mam koleżankę, której trzy córeczki też nie były planowane, tak im się udawało zachodzić w ciąże co dwa lata ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- NanaR tej dziewczynie to tylko pozazdrościć bezbolesnego porodu! Niejedna by tak chciała ![]() Cytat:
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem wystarczy i tyle by się poznać a nasz watek również uwielbiam a ostatnio to już wogóle pośmiać się można otworzymy jeszcze nie jeden wątek ale poczekajcie na nas z końca lutego no i jak urodzicie odezwijcie się czasem jak tam sytuacja
|
|
#3900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja juz skonczylam smażenie na dzisiaj Cytat:
ja poznałam tz 27 listopada a w lipcu juz razem mieszkalismy poki ostatnia lutownica nie urodzi to nie pójdziemy na odchowalnie ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

?
Brak @ zwalałam na schizy ze zmianą pracy, a dni płodne po prosut miałam rozjechane wtedy przez chorobę, całe mierzenie tempki poszło na marne

o matko los jej nie oszczędził

Ślub