|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Mały klusek ? Chyba na razie największy... Trzymam kciuki.
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3933 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
|
|
|
|
#3934 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawa jestem ile faktycznie waży. Moja kruszynka wg usg wczoraj miała 3014g, a dzisiaj 3440g Jutro masz to badanie moczu? |
|
|
|
|
#3936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No faktycznie przypakowala :P A badanie jutro zrobią.Teraz każą sikać do słoja i zapisywać ile piję.. |
|
|
|
|
#3937 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i to się właśnie nazywa błędedm pomiaru:d
|
|
#3938 |
|
perfumoholiczka
|
Witam i korzystam z chwili ze mam internet. Po 24h kazali mi wstac do lazienki, zdjeli cewnik i dali tabletke przeciwbolowa. Na noc malucha zabrali. Wczoraj mial byc ze mna w nocy ale nie mam pokarmu i biedny tak sie darl ze przyszly i mi go zabraly. Na sile mi go do cyca przykladaja ale ma problem ze zlapaniem i ssaniem, no i dzis dopiero mi uwierzyly ze pokarmu brak po tym, jak przyniosly mi laktator i po pol godzinie byly trzy krople.. maly spadl z wagi 360g, masakra... wczoraj chodzilam jeszcze zgieta w pol, dzis juz jest normalnie.. boje sie nocy, ze znow bedziemy sie meczyc...
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24 h?????? Masakra... jak Ci się wstawało po takim czasie? Ja wstałam po 7 h... Dają mu mm?
|
|
#3940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po cesarce pokarm pojawia się później ale grunt to nie rezygnować i przystawiać do piersi.. Trzymam kciuki żebyście się nie męczyli 😊 |
|
|
|
|
#3941 |
|
Wtajemniczenie
|
Już po wizycie, ktg super, tylko kilka skurczyków, których nie poczułam nawet, i były fajne dziewczyny, z którymi można było pogadać. Tylko wizyta tak na szybko, nie badał mnie ani usg nie robił.
Zapisałam się od razu do niego na 03.02 na normalną wizytę- jestem jako pierwsza , wsadził mnie przed zapisanymi pacjentkami. Nie wiem tylko dlaczego kazał zrobić badanie moczu, skoro to z 21.01 jest super .Aha, musze się pochwalić, ze córka przyniosła ze szkoły 2 listy gratulacyjne- jeden za 100% frekwencji a drugi za wzorowe oceny i zachowanie + odznaka wzorowy uczeń i dyplom konkursowy .A teraz na spokojnie mogę Was poczytać |
|
|
|
#3942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3943 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A te 360 g to pewnie smółka A mój Artuś szaleje w brzuchu. Pewnie mu kolacja smakowała. Była jajecznica, ale tak myślę, co by tu jeszcze wszamać. Coś mi ostatnio apetyt dopisuje. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Elena super! Pewnie jesteś dumna z córci! Ja z kolei wczoraj miałam wizytę u położnej i zapisała mnie znowu na za tydzień. Ech, nie chce mi się tak często chodzić., bo ani mi usg nie zrobi, ani ktg... W sumie to przynajmniej mocz i krew sobie u niej zrobię i serduszka mojego dziecia posłucham, choćby dlatego warto iść- tak sobie tłumaczę.
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Elena ja mocz robiłam przed ostatnią wizyta, byl ok i teraz na 8 znów mi kazał zrobić....
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie batoniki z mysli kupiłam 3 w eko sklepie ale upieke tez swoje. Do tego jakas pożywna kanapkę z duża ilością sałaty i szynki, z 2 marchewki bo dobrze zapychają, i moze banan? Zobaczymy co akurat bedzie w domu ![]() WierE ze Ci sie nie chce bo mi tez sie nie chciało ale będziesz miec juz przynajmniej z głowy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3946 |
|
Zadomowienie
|
Ja mocz miałam na ostatniej wizycie tydzień temu i więcej nie mam tylko ktg 3 jak nie urodze a termin na 6.
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie byla kolezanka na herbacie. Potem czegos szukalaam i ze dwa razy sei przeszlam po schodach w dol i gore i tak sie spocilam ze ja pieprze. Do tego do rodzicow dwoch księży przyszlo. Mlodzi kolo 30 i jakies jaja odstawiaja hehe. Jakos dziwnie sie czuje. Mialam schize ze mi wody leca a sie spocilam po prostu i siku mi sie chciało.. Chyba mmie stres dopada ostry..
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo dla córy! I za wizyte ja tez dzis miałam tak krótko ktg+dwa słowa. A 4.02 mam szybka wizyte + ktg. Szybka ale ma spojrzeć na usg co tam u młodej i na szyjkę czy cos tam powoli sie nie dziejeSent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3949 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Naczytalam się o frytkami i co, zrobiłam. A że ja od listopada nie robie prawie nic to po takiej gimnastykę tak mnie brzuch napier.... Ze szok. No i obzarlam się jak smok.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ponad rok temu przed samym BN tak zarysowałam auto ( do dziś nie wiem, jakim cudem , ale zwalam winę na ślizgawicę i śnieg), w sumie rozwaliłam tak, że poszedł cały bok, i wymiana drzwi- nie powiem, ile kosztowało. Ryczałam jak głupia, zadzwoniłam od razu do męża a miałam jeszcze do pracy na 12tą, że ledwo dojechałam ze strachu, musiałam wysiadać od str.pasażera, bałam się wrócić do domu. I niespodzianka- jak przyjechałam, to mąż jeszcze mnie pocieszał, ze najważniejsze, ze mi się nic nie stało . owszem, zadowolony nie był, tym bardziej, że mielismy go od niedawna a bez samochodu jak bez ręki, ale nic mi nie zrobił- moze m.in. dlatego, ze znieczulił się wcześniej winem . Dobre z tym chłopakiem, poryczałam sie ze smiechu |
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie dziwie sie ze Cie dopada tozto juz lada dzien. W SN jest taki plus ze nie ma sie co stresowac bo w sumie nie wiadomo kiedy ale ja chociaz to juz moja druga ciąża to jak pomyśle o tym wszystkim to tez mam stracha ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aby dzis przezyc jakos moze zasne.. Jutro na wieczor tz przyjedzie do szpitala i jakos czas zleci...
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to niezły klusek chyba poki co nadz wątkowy rekord ![]() Obu białka nie było! Kciuki! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3954 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciukam ![]() Cytat:
![]() Nieźle przypakowała Cytat:
|
|
|
#3955 |
|
Zadomowienie
|
Nie dam rady nadrobić chociaż rano próbowałam
melduję po wizycie. Mały ma 2500-2700. Skurczy brak, ale łożysko juz zaczyna dojrzewać... pobrała mi wymaz i teraz do lab trzeba jechać. Znowu niestety mam bakterie w moczu wiec coś mi przypisała dowcipnie
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rudziutka trzymak sie!!mysle ze kazda z nas bedzie to przezywac. Ale damy rade :-*
|
|
#3957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wytrwałości kochana! Bedzie coraz lepiej. Przystawiaj małego jak najcześciej, pokarm na pewno sie pojawi, czasem potrzeba na to troszkę wiecej czasu ale to nie znaczy ze go nie bedzie. Trzymam za Was kciuki! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Pewnie ze zleci a pozniej niespodzianka w Twoich rekach. Ciekawe czy w koncu Jas czy Zosia fajnie ze to juz!Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
Ładna waga gratki za wizyte!Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#3958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też ładna waga
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Elena to brawa dla córki, teraz ferie?
))Cytat:
Ja jestem z kolei z tych, co wolą znać termin, a niewiedza mnie stresuje. Jak tylko dotrwam i pójdę do szpitala to będę jednak spokojniejsza
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

.
.