Lubelskie Panny Młode, jesteście?? cz.II - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-05, 14:52   #2461
Natalia*79
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode, jesteście?? cz.II

Hej!

Wczoraj byliśmy z TZ pierwszy raz na nauce przedmałeńskiej w Kosciele Św Antoniego. Trafiliśmy na V, trwała poł godziny. Powiem szczerze, że inaczej sobie to wyobrażałam, myslałam, ze to będzie w kościele i będą tam tłumy,a było w salce katechetycznej i było nas razen z księdzem 5 osób. Ksiądz był sympatyczny, na luzie i 2 lata młodszy ode mnie. dopiero kilka mięsięcy temu przyjął święcenia. Przed wejściem jakaś kobieta zaczepiła mnie i dała mi wizytówkę kamerzysty, aktualnie jestem w trakcie poszukiwań kamerzysty. Jak ktoś ma namiary na niedrogiego to poproszę.
Natalia*79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 15:58   #2462
Doro22_10
Raczkowanie

Witam nowe Wizażanki
Mona5 gratuluję sali, bardzo ładna- my też ją oglądaliśmy ale w końcu zdecydowaliśmy się na inną.
Martynka81 jeśli chodzi o graf marinę to siostra mojej przyjaciółki miała tam wesele i była bardzo zadowolona, też braliśmy tą salę pod uwagę, ale nie spelniła ona naszych oczekiwań (chodzi między innymi o to, że teren nie jest ogrodzony i nie ma jako takiego parkingu). Z właścicielem bardzo miło mi się rozmawiało- to też ma duże znaczenie przy wyborze, bo jak ktoś jest niemiły to od razu odechciewa się współpracy z taką osobą. Cena ok.100zł/osobę. A jeśli chodzi o romax to nowa sala, zresztą baardzo ładna (widziałam zdjęcia), Gosiaczek82 będzie miała tam wesele w przyszłym roku więc najlepiej skontaktuj się z nią na pw.
U mnie wszystko stoi w miejscu, jakoś nie możemy się z Tż wybrać do kościoła, żeby zamówić termin i godzinę. Jestem w trakcie poszukiwania fotografa (raczej biernego, jakoś mi się nie chce). Poza tym rozpoczął się rok akademicki i trzeba biegać na zajęcia

Jesteśmy razem: 13.09.2003

Zaręczyny: 13.05.2007

Nasz ślub: 13.09.2008

Edytowane przez Doro22_10
Czas edycji: 2007-10-05 o 16:01 Powód: pomyłka
Doro22_10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 16:49   #2463
katia0117
Zadomowienie

Sylwia_84 wielkie dzieki za namiary na lokal

W koncu weekend
Jutrzejszym Pannom Młodym zyczę,aby jutrzejszy dzien był dokładnie taki jak kazda z Was to sobie wymarzyła i,aby kazdy nastepny utwierdzał Was w przekonaniu,że podjełyscie dobra dezycje wychodząc za Waszych TŻ'tów.Wszystkiego NAJ,NAJ,NAJ,NAJ,NAJ : piwo::p ijemy::pi jemy: :dzie kuje::wi nko:: jupi::c mok:
katia0117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 20:01   #2464
Cannabis84
Rozeznanie

GG do Cannabis84

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, mam pytanie o lokale a mianowicie co nich slyszalyscie, ceny, opinie itp. a pytam o Bosmana nad zalewem , graf marine tez nad zalewem i romax w garbowie. licze na szybka odpowiedz , bo musimy sie zdecydowac, a zobaczyc te lokale musza rodzice, bo nas aktualnie nie ma, wiec zbieram wszelkie pomocne informacje. WIELKIE DZIEKI

Hej. Straszni duzo w tym wąku o lokalach. Pewnie nie czytałaś...
Jeśli chodzi o Bosmana, to jest całkiem fajny i nawet niezbyt drogi w porównaniu z innymi nad zalewem. Slyszałam o nim same dobre opinie. Sama chciałam robic tam wesele ale niestety nie było juz wolnego terminu. Ale lokal jest ok. Podobał mi sie i zaluje ze sie spóźniłam...
Graf mariny nie znam...
A jeśli chodzi o Romax też super. Piękna sala, ale ogromna, na 400 os. Wiec jesli masz zamiar robic niewielkie wesele, to nie wiem czy Ci się uda wynając. Ja chciałam na 130 os i powiedzieli mi, ze nie robią tak malych wesel, bo im się to nie oplaca. Też żałuję... Mam nadzieję, że pomogłam choć troszkę... Pozdrawiam
Stary 2007-10-05, 20:38   #2465
lalunia105
Raczkowanie

Dziękuję dziewczynki za podpowiedz o CEZEX-sie znalazłam tam to czego tak bardzo szukałam.

Do naszego ślubu zostało 15 dni..... to tak strasznie dużo dla mnie.......
Zamówiłam już chyba najważniejsze rzeczy chociaż wciąż uważam że czegoś nie mam.

Suknia leży u sąsiadki żeby TŻ u mnie nie widział szkoda... bo tak bym sobie ja codziennie oglądała...

Co do nauk w św.Antonim któraś tu pisała.... to z jakim księdzem było.. ???
lalunia105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 22:42   #2466
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia_84 Pokaż wiadomość
Hej Katia ja mam swoje wesele w domu weselnym w Wilczopolu. Jest to sala na 300 osób, są tam tez na górze pokoje noclegowe (nawet sporo osób moze sie zmiescic). Jest możliwosc zrobienia wesela bez cateringu i chyba z cateringiem. Dokładnie niewiem ale my robimy sobie sami catering i tez mamy wesele na ok 300 osób.
Lenka bardzo dziękuje za pioseneczki jak bedziesz miała jeszcze wolną chwilkę to poprosze o jeszcze jakies piosenki jak masz. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
Sylwia nie wiem jak to jest ale nam pani powiedziała ze sala w Wilczopolu jest na max 200 osób (góra 220) więc nie wiem jak to w koncu jest

a pozatym witam nowe wizażanki a wam jutrzejsze panny młode zyczę dużo miłości i cierpliwości, i samych pogodnych dni w zyciu Buziaki
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-06, 11:41   #2467
Doro22_10
Raczkowanie

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych panien młodych

Jesteśmy razem: 13.09.2003

Zaręczyny: 13.05.2007

Nasz ślub: 13.09.2008
Doro22_10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-06, 12:28   #2468
calva
Raczkowanie

GG do calva

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DZISIEJSZYM ŚLUBUJĄCYM, DUŻO RADOŚCI I UŚMIECHU W ŻYCIU ORAZ CUDOWNIE SPĘDZONYCH CHWIL W ŻYCIU

czy któraś z Was wybiera się na skupienie na podzamcze jutro??my tak i jak uda się to już na ten rok kończymy wszelkie przygotowaniabędzie odpoczynek i zbieranie sił na przyszły rokjestem w trakcie tworzenia zaproszeń i zastanawiania się jak mają one wyglądać

dzisiaj jestem w domku i mam wolny weekendposprzątałam sobie trochę i nadrabiam moją nieobecność w domkumój kochany jest na zajęciach a ja zaczynam podyplomówkę za tydzieńzastanawiam się czy dam radę pogodzić pracę (która wymaga dużo nauki i ciągłej uwagi) i naukę na uczelni;/ a w przyszłym roku dojdą jeszcze przygotowaniatrzeba zbierać wolne aby na przyszły rok zachować tak sobie pomyślałam że nie będę mieć zbyt dużo czasu na poszukiwanie
sukni...moja mamcia ma ze mną chodzić i chyba ją zamęczę

czy zamierzacie korzystać z kosmetyczki i solarki??bo ja ostatnio zastanawiam się aby trochę skorzystać z lamp i nabrać kolorków ale oczywiście bez przesady nie uśmiecha mi się wyglądać jak sztuczna lalka;P tylko pomyślałam że jak będę szukać sukni to przydałoby się zadbać o kolor bo w dniu ślubu chciałabym mieć trochę opaleniznywięc przymierzanie sukni też inaczej wygląda w zależności od koloru skóry

kiedy planujecie rozpocząć próbne fryzurki??MAM PYTANKO KOGO TERAZ WARTO ODWIEDZIC JEŚLI CHODZI O FRYZURĘ??

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-07, 01:48   #2469
martuko
Wtajemniczenie

do nowych panien młodych Własnie niedawno przeprowadziłam się w okolice miasteczka akademii medycznej i widze że w miejscu dawnej stołówki studenckiej jest teraz lokal, który oferuje organizację wesel. Właśnie trwa tam jakies wesele Może warto sie zainteresowac jeśli ktoś szuka sali na bliższy termin? (nie wiem czy mają r4ezerwacje i jaki jest poziom usług, ale lokal istnieje pozdrawiam i wszystkiego najlepszego dla bawiących sie na własnych weselach
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-07, 11:36   #2470
sade
Raczkowanie

calva wiesz..też zastanawiałam się nad solarium zwłaszcza że nie korzystałam z niego nigdy...zawsze wystarczało mi naturalne słoneczko ale tak sobię myślę że jednak chyba będę musiała skorzystać zwłaszcza że ślub będę miałą w maju..więc nie będzie okazji na naturalną opaleniznę...powoli się do tego przymierzam....ciekawe tylko co na to moja skóra......a odnośnie sukni..to kiedy zamierzasz rozpocząć poszukiwania??mnie już korci ale narazie się jeszcze powstrzymuje bo to chyba za wcześnie)...a ze znalezieniem odpowiedniej chyba nie będzie łatwo
sade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-07, 14:08   #2471
marzena.j
Raczkowanie

Smile Dot.: Lubelskie Panny Młode, jesteście?? cz.II

Dawno nie zaglądałam na ten wątek,bo w tamtym roku nie byłam tak blisko weselaTeraz ten wątek i mnie dotyczy bo juz w czerwcu wychodzę za mąż więc myślę że bede się włańczać wrozmowy i chętnie wymieniać informacje
marzena.j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-07, 14:17   #2472
Gosiaczek 82
Raczkowanie

Hej Dziewuszki
Musze sie Wam wyzalic...
niedawno pisalam ze mam juz zalatwionego fotografa...:b oks:
nie dajcie sie zrobic tak jak my...fotograf super, zakochalam sie w jego zdjeciach ale od poczatku byl nieodpowiedzialny ze od razu mialam jakies watpliwosci odnosnie jego solidnosci. najpierw czekalismy az sprawdzi czy ma wolny termin, potem czekalismyaz nam poda oferte (zaznaczam ze to rok wiec liczylismy sie cena wzrosnie) z 1500 skoczyl na 2200!!!!Ponad 30 % wzrosla cenajako wytlumaczenie podal ze musi konserwacje sprzetu zrobic, tylkodlaczego ja mam placic za ta konserwacje!!!Uwazajcie na Takich!!!Az tak zdesperowana nie jestem, zeby wydac na fotografa tyle co za 10 gosci na weselu.
I w tym momencie znowu szukam FOTOGRAFA i juz jestesmy umowieni z nastepnym u ktorego o dziwo cena tegoroczna nie rozni sie w ogole od przyszlorocznej!!!!
Buziaki

Edytowane przez Gosiaczek 82
Czas edycji: 2007-10-07 o 14:17 Powód: 8
Gosiaczek 82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-07, 15:40   #2473
katia0117
Zadomowienie

Gosiaczku kurcze no tak to jest,jedni się starają,żeby było pieknie w dniu slubu,a drudzy tylko myslą jak na tym zarobić:ma d:Na szczęcie mamy ten komfort,że usługi weselne są bardzo rozpowszechnione i jest w czym wybierać.Na frajerów jak ten pan fotograf trzeba wypiąc krągłe posladeczki i isc dalej do przodu
Stary 2007-10-07, 18:49   #2474
Gosiaczek 82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Gosiaczku kurcze no tak to jest,jedni się starają,żeby było pieknie w dniu slubu,a drudzy tylko myslą jak na tym zarobić:ma d:Na szczęcie mamy ten komfort,że usługi weselne są bardzo rozpowszechnione i jest w czym wybierać.Na frajerów jak ten pan fotograf trzeba wypiąc krągłe posladeczki i isc dalej do przodu
Katia nawet nie wiesz jak podoba mi sie to co napisalas, mam takie samo zdanie na jego temat!!Nie wiem czy ktoras z Was tez ma cos takiego ze jak sie na cos nastawi to potem juz sie nic nie podoba,
Dzieki za wsparcie juz mi troche lepiej, dzieki ze jestescie i ze zawsze mozna za Was liczyc.
Buziaczki

Czas edycji: 2007-10-07 o 18:49 Powód: *
Stary 2007-10-07, 21:14   #2475
Sylwia_84
Raczkowanie

[quote=Malpka;5460170]Sylwia nie wiem jak to jest ale nam pani powiedziała ze sala w Wilczopolu jest na max 200 osób (góra 220) więc nie wiem jak to w koncu jest

Małpko tam są dwie sale i własnie ta pierwsza jest na 200 osób a ta druga na 100. Tylko ze ta druga jest tak zboku do tej pierwszej. Niwiem czy tam byłas i to wszystko widziałas, ale my jak bylismy oglądac to było wesele i na pierwszej sali było rozstawione ok 180-190 nakryc ( bo tyle miało byc gosci) Ale w tym sęk ze są dwie sale i mozna na wiecej osób zrobic. Przynaj,mniej tak to wszystko zamawialismy. Pozdrawiam. A ja dzisiaj wróciłam z Częstochowy, świetnie było. Postanowiliśmy z TŻ pojechac tam własnie teraz przed ślubem na błogosławieństwo Jasnogórskiej Pani. Ale ślicznie było, aż mi lżej na duszy Pozdrawiam i sorki ze Was tak zanudzam moimi sprawami.
Sylwia_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-07, 22:59   #2476
mexx100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, mam pytanie o lokale a mianowicie co nich slyszalyscie, ceny, opinie itp. a pytam o Bosmana nad zalewem , graf marine tez nad zalewem i romax w garbowie. licze na szybka odpowiedz , bo musimy sie zdecydowac, a zobaczyc te lokale musza rodzice, bo nas aktualnie nie ma, wiec zbieram wszelkie pomocne informacje. WIELKIE DZIEKI
Jezeli chodzi o bosmana ,nie raz słyszałam opinie dotyczące zespołu grającego tam.Podobno można go wynająć już w tzw "pakiecie"ale zespół jest koszmarny.Zresztą była już o nim mowa na forum więc może poszukaj.... Jeżeli któraś z was byłaby zainteresowana informacją o Zajeżdzie pod Gwiazdami W którym ja miałam wesele to chętnie odpowiem na pw...

Wspomnienia
http://img223.imageshack.us/my.php?i...stka063so6.jpg
http://img223.imageshack.us/my.php?i...stka081fy3.jpg

Edytowane przez mexx100
Czas edycji: 2007-10-07 o 23:22
mexx100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 20:14   #2477
calva
Raczkowanie

GG do calva

Cytat:
Napisane przez sade Pokaż wiadomość
calva wiesz..też zastanawiałam się nad solarium zwłaszcza że nie korzystałam z niego nigdy...zawsze wystarczało mi naturalne słoneczko ale tak sobię myślę że jednak chyba będę musiała skorzystać zwłaszcza że ślub będę miałą w maju..więc nie będzie okazji na naturalną opaleniznę...powoli się do tego przymierzam....ciekawe tylko co na to moja skóra......a odnośnie sukni..to kiedy zamierzasz rozpocząć poszukiwania??mnie już korci ale narazie się jeszcze powstrzymuje bo to chyba za wcześnie)...a ze znalezieniem odpowiedniej chyba nie będzie łatwo
hej SADE hehe ja też już mam straszną ochotę pomierzyć suknie ale muszę się powstrzymać do luty-marzec nie chcę potem żałować a chcę się podelektować tą chwilą

byłam już drugi raz na solariumfajnie jest bo fachowa pomoc.na początek tak delikatnie i za każdym razem zwiększenie czasu o 1 minutkępójdę może jeszzce góra 2 razy no i potem co ok 2tyg dla podtrzymania,ale tylko do naturalnego słońca albo dam sobie spokó,bo mam takie dziwne uczucie że to sztuczne i że popsuje sobie skórę;/

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 21:20   #2478
Sylwia_84
Raczkowanie

Hej laska powiedz mi gdzie kupiłas tą zawalistą suknię i butki, które bardzo mi sie podobają. Moze byc na pw jak nie chcesz na forum pozdrawiam.
Sylwia_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 21:42   #2479
Gosiaczek 82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mexx100 Pokaż wiadomość
Jezeli chodzi o bosmana ,nie raz słyszałam opinie dotyczące zespołu grającego tam.Podobno można go wynająć już w tzw "pakiecie"ale zespół jest koszmarny.Zresztą była już o nim mowa na forum więc może poszukaj.... Jeżeli któraś z was byłaby zainteresowana informacją o Zajeżdzie pod Gwiazdami W którym ja miałam wesele to chętnie odpowiem na pw...

Wspomnienia
http://img223.imageshack.us/my.php?i...stka063so6.jpg
http://img223.imageshack.us/my.php?i...stka081fy3.jpg
mexx suknie mialas piekna, napisz skad, czy szylas??naprawde fajna
Ty juz po, a ja jeszcze pewnie ani sie obejrze i bedzie po moin dniu.
Napisz mi prosze jak liczylas alkohol, bo ja mam wesele dwu-dniowe.Wiem ze liczy sie 0,5 litra na glowe ale nie wiem czy to sie tyczy jedno-dniowego czy dwu??
Z gory dzieki

Czas edycji: 2007-10-08 o 21:43 Powód: *
Stary 2007-10-08, 21:48   #2480
katia0117
Zadomowienie

A czy to przypadkiem nie jest suknia Cymbeline Racine??Bo jakoś mi tak podobnie wyglada...
Stary 2007-10-08, 22:08   #2481
mexx100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek 82 Pokaż wiadomość
Napisz mi prosze jak liczylas alkohol, bo ja mam wesele dwu-dniowe.Wiem ze liczy sie 0,5 litra na glowe ale nie wiem czy to sie tyczy jedno-dniowego czy dwu??
Z gory dzieki
Suknia to rzeczywiście model Cymbeline Racine,buty kupiłam w salonie Eweilnka na Peowiaków,jest to sklepik przy kinie Wyzwolenie.Jeżli chodzi o alkochol to dla 100 dorosłych osób mieliśmy ok 110 butelek,wesele jednodniowe,sporo zostało,więc można śmiało liczyć 0,5 litra na osobę...
mexx100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 05:24   #2482
martynka81
Rozeznanie

witam wszystkich i dziekuje za odpowiedzi, ktore od was dostalam i wiem, ze chyba pytalam o rzeczy ktore sa w watku, ale do niektorych informacji trudno sie dokopac, bo zajmuje to duzo czasu tzn mam na mysli przejrzenie calego watku, wiec prosze o wybaczenie, ze musicie pisac to jeszcze raz. Tak wiec teraz z czystym sumieniem dolaczam sie do watku, bo mamy juz ustalona date slubu i zamowiona sale(16 sierpien 2008) i zabieramy sie do reszty z listy, a powiem szczerze nie wiem jak was ale mnie to troche przeraza, nie powiem bo fajne uczucie jest planowac cos tak wspanialego, ale zalatwiania jest ze hohoho i jeszcze musza to za nas zrobic rodzice wiec mysle ze informacje od was beda pomocne w podejmowaniu decyzji. A ja obiecuje, ze na ile bede mogla tez sie przyloze i bede przekazywac wam wszystkie nowozdobyte informacje.Ale sie rozpisalam, chyba bede konczyc, ozdrawiam wszystkie przyszle panny mlode, a wszystkim nowozencom skladam zyczonka wszystkiego naj, naj, naj.

jeszcze jedno jak mozecie mnie dopisac do listy moj e-mail: marta2381@yahoo.com
a jagnabe wygladalas poprotu slicznie, sukienka, makijaz, fryzura wszystko bylo cudnie i zdjecia rowniez, wiec jesli mozesz mi podac namiary na fotografa, fryzjera , pania ktora cie malowala i salon sukien bylabym wdzieczna
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 10:40   #2483
magirom
Przyczajenie

Martynka81- to będziemy ślubować tego samego dnia!. Ja mam już salę i zespół. Byłam w kościele ale ksiądz kazał się zgłosić po Nowym Roku bo jeszcze nie mają ksiąg na 2008.

Trochę się ostatnio załamałam bo dowiedziałam się że mój kuzyn wyznaczył sobie termin ślubu na tydzień przede mną. Niby nic ale jednak jakoś mam mieszane uczucia. Dwa śluby rodzinie z tygodnia na tydzień to dość duzo... No ale nic na to chyba nie poradzę.
magirom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 11:46   #2484
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez magirom Pokaż wiadomość
Martynka81- to będziemy ślubować tego samego dnia!. Ja mam już salę i zespół. Byłam w kościele ale ksiądz kazał się zgłosić po Nowym Roku bo jeszcze nie mają ksiąg na 2008.

Trochę się ostatnio załamałam bo dowiedziałam się że mój kuzyn wyznaczył sobie termin ślubu na tydzień przede mną. Niby nic ale jednak jakoś mam mieszane uczucia. Dwa śluby rodzinie z tygodnia na tydzień to dość duzo... No ale nic na to chyba nie poradzę.
No to ślubujemy razem

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 16:17   #2485
*kasieńka*
Zadomowienie

a ja już jestem po było super, wszystko się udało jak trzeba.
Co na plus:
fryzura - niedrogo i ładnie - pani Małgosia, mały salonik na Lotniczej bodajże (za dawnym jubilatem)
makijaż - p. Ewa Dobrowolska, ten sam salonik co fryzjer
lokal - Anastazja - bardzo dobre jedzenie, obsługa ok, większość na plus, ale trzeba z nimi stanowczo od poczatku załatwiać, bo potem np podwyższają cenę za poprawiny...
zespół - Remedium - rewelacja! Śpiewają po prostu super, bylam juz na 3 weselach lacznie z moim i sa coraz lepsi. Jedynie na poczatku pan za duzo gadal, ale potem bylo idealnie. Spiewaja duzo nowych piosenek, we wszystkich mozliwych jezykach (u nas bylo po polsku, angielsku, francusku, czeskyu i hiszpansku )
fotograf - okaze sie jutro jak dostane pierwsze zdjecia z sesji ale poki co jestem zadowolona

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 16:46   #2486
Cannabis84
Rozeznanie

GG do Cannabis84

Witam. Mam pytanko: czy któraś z Was była na weselu/ widziała, słyszała o pieczonym prosiaku? Bo ja planuję takowego na ślubie. Już nawet zamówiliśmy, a pan, który się tym zajmuje powiedział, że przy tym pieczeniu odbywa się jakiś "rytuał" Nie chciał narazie powiedzieć o co dokładnie chodzi, a ja aż się boję co to może być...

Kurcze powinnam chyba raczej pytać na wątku Lubelskie panny młode, ale ten jest mi bliższy, więc narazie pytam tutaj
Stary 2007-10-09, 18:57   #2487
*kasieńka*
Zadomowienie

byłam na weselu z prosiakiem, nie wiem o jaki rytuał chodzi, tam gdzie ja byłam wjechał prosiak na wózku i kucharz go kroił i rozdawał gościom. Fajny był ten prosiaczek nawet

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 20:09   #2488
marzena.j
Raczkowanie

jej mój termin to 28 czerwiec, mamy juz większość rzeczy załatwionych,zespół super , godzina ustalona,fotograf także,choć nadal nie mamy kamerzyty Jeśli chodzi o sukienkę to nie mam jakoś weny aby iść i cosik poprzeglądać pozatym chciałabym wypożyczać a jak na razie wiem o wypożyczalini z Zamojskiej -Amanda czy jakoś tak znacie jescze jakieś godne polecenia?rozglądałyście się wogule już troche?
marzena.j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 21:43   #2489
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Cannabis84 Pokaż wiadomość
Witam. Mam pytanko: czy któraś z Was była na weselu/ widziała, słyszała o pieczonym prosiaku? Bo ja planuję takowego na ślubie. Już nawet zamówiliśmy, a pan, który się tym zajmuje powiedział, że przy tym pieczeniu odbywa się jakiś "rytuał" Nie chciał narazie powiedzieć o co dokładnie chodzi, a ja aż się boję co to może być...

Kurcze powinnam chyba raczej pytać na wątku Lubelskie panny młode, ale ten jest mi bliższy, więc narazie pytam tutaj
Byłam w sumie na trzech weselach gdzie było podawany prosiak i dzik również - w przypadku dzika wyglądało to tak: o zaplanowanej godzinie wjeżdza na salę na stole dzik, na grzbiecie ma umocowane palące się race, dodatkowo jeszcze wzdłuż linii kręgosłupa palące się kostki cukru oraz kucharz polewa jego skóre czymś co podsyca ogień - oczywiście wszystko dzieje się przy zgaszonym świetle
Znalazłam jedno zdjęcie nawet
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzik.JPG (60,0 KB, 32 załadowań)

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 22:08   #2490
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calva Pokaż wiadomość
dzisiaj jestem w domku i mam wolny weekendposprzątałam sobie trochę i nadrabiam moją nieobecność w domkumój kochany jest na zajęciach a ja zaczynam podyplomówkę za tydzieńzastanawiam się czy dam radę pogodzić pracę (która wymaga dużo nauki i ciągłej uwagi) i naukę na uczelni;/ a w przyszłym roku dojdą jeszcze przygotowaniatrzeba zbierać wolne aby na przyszły rok zachować tak sobie pomyślałam że nie będę mieć zbyt dużo czasu na poszukiwanie
sukni...moja mamcia ma ze mną chodzić i chyba ją zamęczę
calva nie martw sie wszystko da sie pogodzić i szkołe i pracę i zajęcia dodatkowe ja tak mam i fakt ze nie mam czasu sie ponudzić no ale trzeba korzystać z życia póki jesteś młode A gdzie pracujesz jesli można spytać

[quote=Sylwia_84;5474076]
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Sylwia nie wiem jak to jest ale nam pani powiedziała ze sala w Wilczopolu jest na max 200 osób (góra 220) więc nie wiem jak to w koncu jest

Małpko tam są dwie sale i własnie ta pierwsza jest na 200 osób a ta druga na 100. Tylko ze ta druga jest tak zboku do tej pierwszej. Niwiem czy tam byłas i to wszystko widziałas, ale my jak bylismy oglądac to było wesele i na pierwszej sali było rozstawione ok 180-190 nakryc ( bo tyle miało byc gosci) Ale w tym sęk ze są dwie sale i mozna na wiecej osób zrobic. Przynaj,mniej tak to wszystko zamawialismy. Pozdrawiam. A ja dzisiaj wróciłam z Częstochowy, świetnie było. Postanowiliśmy z TŻ pojechac tam własnie teraz przed ślubem na błogosławieństwo Jasnogórskiej Pani. Ale ślicznie było, aż mi lżej na duszy Pozdrawiam i sorki ze Was tak zanudzam moimi sprawami.
widziałam sale, no ale może pani sama nie wiedziała jeszcze o co jej chodzi wiem że mi tak powieziała a ja mam gości jakies 280 osób dlatego tam nie zamawiałam sali ale mam nadzieję że jest tak jak mówisz i że ci sie goście pomieszczą

ale ślicznie wyglądaliście a tak po za tym to wyobrażałam sobie ciebie całkiem inaczej

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek 82 Pokaż wiadomość
Z gory dzieki
Gosiaczku ja słyszałam ze na dwu dniowe liczy sie 0,70 l na osobe ja też bede miec dwu dniowe a znając rodzine mojego Tż-ta to nawet 3 dniowe

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Byłam w sumie na trzech weselach gdzie było podawany prosiak i dzik również - w przypadku dzika wyglądało to tak: o zaplanowanej godzinie wjeżdza na salę na stole dzik, na grzbiecie ma umocowane palące się race, dodatkowo jeszcze wzdłuż linii kręgosłupa palące się kostki cukru oraz kucharz polewa jego skóre czymś co podsyca ogień - oczywiście wszystko dzieje się przy zgaszonym świetle
Znalazłam jedno zdjęcie nawet
ja też byłam na weselu gdzie świnke piekli i jest tak jak mówi miss.hot tylko w tej śwince była jeszcze w środku kasza i podawali mięsko z tą kaszą i polewali sosem i było pycha
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości