|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
32 z jednej strony się ciesze że już tak blisko a z drugiej bardzo boję.
Wstapilam po drodze do lumpka kupilam przesliczne ciuszki dla Hani. Jutro będzie pranie
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Gościu od szlafroka mi odpisał, że jutro go wyśle. Ma szczęście.:P
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
W katowicach, w prywatnym
ale na nfzAle musi byc donoszona ciaza |
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Ja luteine wolę palcem niż tym aplikatorem
|
#1595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mozna nosić na placach jak już się potrafi ![]() Ta Pani mówiła że noworodka można już od pierwszych dni nosić tylko ważne jest ułożenie kręgosłupa dziecka |
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chuste mam, z doradca jestem ugadana ze wpadnie po porodzie jak sie troche ogarne i naukaaa
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Jak ja dzis nie zasne to oszaleje |
|
|
|
#1597 |
|
Wtajemniczenie
|
2kolezanki mojej siostry sa poloznymi takze jak cos to do nich zagadam o wiązanie chust
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Marta ja sie boje od zawsze a najbardziej przezywalam w maju bo na czerwiec bylo zaplanowane robienie siostra do mnie mowila ze jeszcze nie wiadomo kiedy zajdę a juz panikuje
|
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
A takie chustowane dziecko nie przyzwyczaja się za bardzo do noszenia? Bo niby fajna sprawa, rece wolne, ale czy potem nie bedzie ryku, ze chce tylko na rece? Bo ja moooze i bym sprobowala, ale tż nie podobaja się chusty, a moja mama rocznego dziecka na pewno nie bedzie na rekach ani w chuscie nosic.
|
|
|
|
#1599 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój gin chyba też z resztą zdarzały mi się i wyższe, więc wolę się troszkę pilnować Cytat:
dobrze że mleko nietłuste można to jakoś przeżyję aaa i galaretkę też Cytat:
![]() Cytat:
Też mierzę ciśnienie 3x dziennie, więc bez stresu Dziękuuuję ![]() Tak elegancko ogarnęłam dziś bożenkę a gin nawet nie zajrzał co za gość chociaż wizyta tyle trwała że widziałam wściekłe spojrzenia pań w poczekalni więc nie będę wszystkiego wymagać ![]() Tż mnie dziś cały dzień wkurza... już chyba z 5 razy nasza rozmowa kończyła się płaczem. Ale odpuszczę jak zwykle, jutro będzie nowy dzień
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecka nie mozna przyzwyczaic do noszenia
nosisz je 9 miesiecy, ono tylko to zna. Kazde odlozenie go jest odzyczajaniem od noszenia. Dziecko potrzebuje sie nosic i tulic. Sa nawet badania ze dzieci duza noszone szybciej ucza sie chodzic itp. Bo maja tego noszenia tyle ile potrzebuja aby chciec byc samodzielnym itp. Jest tyle pieknych ksiazek o tym, badan i artykulow. Ja se moge gadac a ludzie i tak po PO CO NOSISZ TYLE
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ze wszystkim trzeba uważać. ja na rekach nosić nie będę bo nie będę miała siły
|
|
|
|
|
#1602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Przeczytalam wszystko co dzisiaj napisalyscie ale wybaczcie że nie będę się do wszystkiego odnosić bo bym pisala do jutra ;-) Gratulacje udanych wizyt ![]() Trzymam kciuki za poprawę wyników i nastroju u was ![]() Dzieki za przepis na gofry Na pewno skorzystam bo chodzą za mną od jakiegoś czasu U mnie dzisiaj intensywny dzien Naprawialam zelazko bo się na mnie zezlilo i plulo czarnym jadem ale je oblaskawilam i juz mnie slucha ;-) Mieliśmy dzisiaj kolede a potem przyjechała moja fryzjerka i w końcu mam włosy bez śladu siwizny teraz moge fotkę brzuszkowa zrobić ;-) U mnie dzisiaj racuchy z jablkami na obiad a teraz robię gulasz na weekend Jutro jedziemy do Ikei i mam nadzieję ze obiad tam zjemy ![]() no i dzisiaj dogodzilam sobie koktajlem bananowo-truskawkowym z lodami smietankowymi ale tylko troszkę ;-) Cytat:
ale same zobaczycie jakie potrzeby w tej kwestii beda mialy wasze dzieci Z czasem dziecko dazy do samodzielności wiec tego noszenia będzie coraz mniej A roczniak to chce na nogach biegać a nie byc noszony w chuscie To raczej na pierwsze kilka miesięcy ta chusta będzie potrzebna
|
|
#1603 |
|
Wtajemniczenie
|
W brzuchu to co innego ale na świecie to rzeczywiście można przyzwyczaić do noszenia i na przekor mądrym książkom jednak wole posłuchać mamusiek które przez to przeszly
i jest różnica jak sie przyzwyczai do ciągłego noszenia a do leżenia w jakimś lezaczku czy cos czasami chustę ok ale żeby wszystko robic z dzieckiem to na pewno dużo spowalnia ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Kazda niech robi jak chce a o skutkach efektach bedzie można za rok porozmawiać każde dziecko tez jest inne ciezko uogólnić |
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
32 - Ja luteine musze 2x dziennie po tabletce. Nie widzi mi się to, ale jak mus to mus :-(
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie raz na ulicy widzi się duze dzieci, ktore placza bo chca byc noszone, bo tak. Sama znam jeden przypadek, ze matka non stop na zastrzykach bo dziecko tylko na rekach nosila i usypisls i kregoslup jej siadł. Takich scenariuszy się obawiam ![]() Sasiadki corka ma dobrze ponad rok i caly czas spacerowka albo nosidlo .A znowu wozek sprzedawala nam kobieta, ktorej syn ledwo skonczyl rok, chodzi i nie chce jezdzic w spacerowce tylko biegac. Wiec dzieci tez sa rozne. Mama mowila, ze my prawie ze spacerowki nie korzystalismy bo jak tylko zaczelismy chodzic to zadne nie chcialo na rece czy w wozku. Ale kiedys nie bylo chust i nosidel. |
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- następną wizytę mam za 3 tygodnie,wtedy pobierze mi wymazy na gbs,a w 37 odstawiamy wszystko
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Moja znajoma powiedziała, że największy błąd jaki zrobiła to nosiła cały dzień dziecko na rekach, bo tak ślicznie spało i było słodkie i oh Ah. A teraz jak chcą odłożyć dziecko do łóżeczka to jest wielki płacz. Nie wiem oczyście jak to się ma do noszenia w chuście, ja mówię o rękach
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Ja miałam dzisiaj pobrany wymaz. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- O jaki fajny wózek u mnie w grupie miastowej na sprzedaż Scarlett
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka też mi mówiła o tym noszeniu, a druga sprawa, to lulanie w wózku. Ona zrobiła ten błąd i przyzwyczaiła dziecko do ciągłego usypiania w wózku i później nawet jak na kibelku siedziała, to jedną ręką wózek operowała, bo jak tylko się zatrzymywał, to był ryk.
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córka bardzo szybko się rozwijała, a nie była dużo noszona. Dużo z nią rozmawiałam, bawiłam i spacerowałam. Znam jednak przypadki kiedy mamy robiły to samo, a nawet więcej, a nie skutkowało to szybszym rozwojem. Badania badaniami ale doświadczenia mam są najlepszym dowodem na zróżnicowany rozwój dzieci niezależny od sposobu postępowania z dzieckiem. Rozumiem to, że ciężar dziecka w chuście jest równomiernie rozłożony na ciało matki ale to nie zmienia faktu, że te kilogramy nadal ciążą na naszym kręgosłupie.
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam przerwy może dwa miesiące także tego. Do przeżycia, dasz rade ![]() Ja tez tak samo mam mieć. W 36 wizyta i wymazy a od 37 będziemy odstawiac. Az się boje....
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- ciekawe czy tym razem też pójdzie tak szybko po odstawieniu
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
O to to to Emma
tak jak ze wszystkim teoria sobie a w praktyce różnie wychodzi do wszystkiego można dziecko przyzwyczaić
|
|
|
|
#1614 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zresztą ja już wiem że nie mam zapędów do noszenia dzieci bo widzę jak różne ciocie próbują cały czas na ręce brać dzieci siostry a ja nigdy nie miałam takich odruchów więc myślę że i z moim będę ostrożna
|
||
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Szybko tu dzisiaj ucichło.. Wszystkie poszły spać?;-)
|
#1616 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy was tez bola zebra a konkretnie tak pod stanikiem? Mnie dzis tak boli od rana i nie wiem czy to dziecko moze tak sie jakos ulozylo czy to od stanika?
|
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie cały czas, ale raz kiedyś daje znać o sobie.
|
|
|
#1618 |
|
Zadomowienie
|
Dark ale śliczny wózek
![]() idę chyba zaraz spać, oczy mi się już kleją pomału Co do chustowania to pewnie jak we wszystkim wskazany jest Umiar. Jak dziecko sobie pobędzie w takiej chuście godzinę- doraźnie na spacerze to mu się nic nie stanie. Ale np dłuższy okres czasu, przez większość dni w tygodniu to wydaje mi się, że może to być szkodliwe i sprzyjać wadom postawy u dziecka jak dziecko jest przekrzywione na którąś stronę jak mama nieumiejętnie się owinie tą chustą. W dysplazji stawów biodrowych też chyba niewskazane takie coś. może w 4-5 miesiącu taka chusta na pewno nie zaszkodzi. Ale 10kg klocek to jednak dla mnie za ciężki. Co innego niemowlę 1-3 miesięczne, takiego można bujać, ale też bez przesady, nie non stop żeby mu wszystkie naczynka w głowie popękały. Ale ja się nie znam, nie zgłębiałam się w temat, nie przemawia to do mnie. I tak każdy sobie będzie nosił dziecko tak jak mu się podoba
|
|
#1619 |
|
Zadomowienie
|
To ja mam tak czesto. Juz nie wiem co z tym robic
|
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Idę chyba już spać. Rano muszę do Andrzeja zadzwonić.
![]() I nogi znowu ogolić.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.

ale na nfz

o tych chustach też słyszałam, że dobrze wpływają na dziecko- że mniej płacze. Ale mój kręgosłup by chyba wykitował 

z resztą zdarzały mi się i wyższe, więc wolę się troszkę pilnować 
żeby wszystko było dobrze
co za gość