|
|
#1681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
żeby wyliczyć termin liczy się od przyszłego piątku 36 + 4 a jak dzisiaj to 35 + 5 bo dopiero ten 36tc się zaczyna przecież ![]() Dzień dobry! Nie wyspałam się doszłam do wniosku, że mam suche powietrze w pokoju bo znowu mnie wszystko swędzi ![]() ANTERIA ![]() za wizytujące
+ = Edytowane przez sloneczko4477 Czas edycji: 2016-01-29 o 10:13 |
|
|
|
|
#1682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mozna bo to to samo co tantum verde i uniben dla mnie te psikacze najlepsze na gardlo dla ciezarnych.Cytat:
![]() Ja tygodnie licze tak jak gin, ale ten temat byl 17497 razy na wątku ![]() dla mnie najwazniejsze, ze 37t+0d = 38tc = moge rodzic prywatnie i na to czekam. |
||
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś mam wizyte u urologa i chyba mu od drzwi powiem PANIE OD 5 DNI NAWALAJĄ MNIE NERY ZRÓB PAN COŚ
od czego jest lekarz, niech coś wymyśli... bo jak mam chodzić do 40 tyg z tym bólem to w końcu nawet nie poczuje czy to skurcze czy jednak boli mnie nerka a potem ide z koleżankami mamy z pracy do teatru "moja abba" przedstawienie - nie wiem o czym ale ide ;D
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie tak a dziecko i tak sobie samo tydzień wybierze przy naturalnym
u mnie remont jeszcze o tydzień sie wydłuży bo okazało sie ze przywieźli nie te plytki co trzeba masakra teraz odsylanie i czekanie aż przyjdą nowe :/ to plytki a na panele do konca lutego pewnie trzeba bedzie czekać aż polozna... Mama juz mi mówi ze najlepiej jak bym z tydzień po terminie urodzila eh chyba zacznę prac i suszyć to wszystko w pokoju bo sie nie doczekam konca kurzów..---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Ale jest optymistyczny akcent dnia dzis wizyta
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie chyba najbardziej boje że zmocze nasz materac w łóżku
|
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze można położyć podkład poporodowy.:P tak w razie "w" .
Sama mam zamiar tam zrobić. :P
|
|
#1691 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie odejścia wód nie boje moge zalać wszystko bo to nie boli, najbardziej tego porodu bolesnego i wyciskania człowieka przez taka mala dziurkę
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Sypialnia marzeń |
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
informuj nas!Na jej razie nie zbijaj bo podwyższona temp. oznacza, że organizm zaczyna sam się bronić przed infencją. Bierz coś na gardło i nie przegrzewaj się żeby temp. za mocno nie podskoczyła. Jak do jutra się pogorszy to lepiej żebyś poszła do lekarza. Owiń gardło ciepłym szalikiem. Niektóre bakterie giną przy niskiej temp. więc może lody przyniosą ulgę 😉
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Podklad nie da rady
Wczoraj mala wypiela sie z lewej strony, brzuch chyba z 8cm byl wyzej po tej stronie, a ja myslalam ze padnę z bólu. Tż nie mogl się nadziwic, ze kurde takie duze dziecko juz tam jest, pewnie jej niewygodnie,nudzi jej się i w ogole |
|
|
|
#1694 |
|
Raczkowanie
|
Udało mi się zasnąć ok. 7 po pobudce - wstałam przed 10. ogarnęłam śniadanie idę za chwilę w miasto
|
|
#1695 |
|
Wtajemniczenie
|
Polly współczuję z goraczka.. Srednio jest czym sie leczyc..
Anteria dawaj znac Moniaa u mnie codziennie po prawej stronie sie wypina albo kolo pępka robi gorke albo pod zebrami lewa strona mu się w ogóle nie podoba ale co mu w niej nie pasuje?
|
|
|
|
#1696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie brałam nic na temperaturę. Psikam gardło, pije herbatę i modlę się żeby przeszło. A ostatnio tak się cieszyłam, że żadne choróbsko mnie nie dopadło w ciąży. ![]() Cytat:
Pokaż te ochraniacze.
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym już przygotowała cześć rzeczy, na przykład poprałabym pieluchy ale ciągle mam wrażenie ze jest za wcześnie. A nudzę się w domu jak klops.
Jak tż wychodzi o 10 to wraca o 20. Ile można sprzątać, zmywać dwa kubki po kawie i jeden talerz.. Chyba dzisiaj mam markotny dzień bo coś na marudy mi się zbiera :-P
|
#1698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na pewno jacyś sprzedawcy by się znaleźli co wysyłają za granicę, ale i tak by ktoś musiał mi opłacić przesyłkę więc nie ma sensu skoro tutaj znalazłam ![]() Cytat:
![]() Dawaj znać na bieżąco Założyłam przedłużkę i od razu lepiej Jeszcze lekko obciska w obwodzie, ale ulga niesamowita ![]() Obiad mi się gotuje, tzn goście gotują, więc full serwis u mnie
|
|
#1699 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny,
dzisiaj pospałam, z nawiązką za wczoraj Zaraz będzie kawa i śniadanie ![]() Bonku, Któregoś dnia kciuki za wizyty u lekarza
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie moje kochane, nadrabiać będę w domu bo na telefonie szału dostanę, a jestem wieeele stron do tyłu
![]() Chciałam tylko tal na szybko pochwalić się wizytą. Jest 2:1, czyli z dobrych wiadomości jest potwierdzona dziewczynka i mała się odwróciła ![]() Dla zainteresowanych załatwianiem spraw w USC. Byłam w tygodniu, pani kazała wziąć mi zaświadczenie od lekarza, że jestem w ciąży i przyjść z partnerem i dowodami osobistymi. Sprawa niby będzie załatwiona od ręki ![]() Ok, uciekam póki co i trzymam kciuki za pozostałe wizyty
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj pytałam o zaświadczenie lekarza i panie w recepcji żeby załatwić w USC i powiedzieli mi, że pierwsze słyszą o takim czymś. Ze takie coś załatwia się w szpitalu dopiero...
|
#1702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polly o takie http://allegro.pl/listing/listing.ph...2-uni-1-3-0118 ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, dzięki!
Ktoregos_dnia, super, że mała się obróciła. Wypiłam ten wynalazek z imbirem i myślałam, że mi gardło wypali.
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie czasem ze wszystkiego problem zrobia |
|
|
|
|
#1705 |
|
Wtajemniczenie
|
Darkanddark- ja nie usiedziałabym teraz w domu nic nie robiąc, czekając na odpowiedni moment. Co do takich pań w recepcji i nie tylko tam, to czasem ręce opadają. Zrób jak misia pisze, bo w szpitalu tego nie załatwisz tylko w urzędzie. Zaoszczędzisz biegania po porodzie.
Termin mam na drugą połowę marca,a boję się, że przyjdzie mi wcześniej rodzić,a w domu nic nieprzygotowane. Wczoraj przygotowałam rozkład zajęć na luty,tj.mycie okien, firan, pościeli,lamp, szkła, co do konkretnego dnia itp. Później jeszcze przy okazji zwykłych obiadów będę nam zagotowywać słoiki z obiadami i zrobię i zamrożę pierogi. Na szczęście komoda dzidziusia jest już przygotowana. Ubranka, pościel poprana,poprasowana,polic zona. Zrobiłam też listę rzeczy dla męża, kiedy ja będę w szpitalu. Trochę mnie przeraża to moje planowanie, ale zawsze tak lubiłam mieć nad wszystkim kontrolę i mieć zorganizowane wszystko. W pracy zawodowej mam podobnie. Wszystko pod linijkę zrobione. Obawiam się tego, że jak dziecko będzie to będę musiała się przestawić i nic nie będzie zgodnie z planem ;-) Edytowane przez milenujdka Czas edycji: 2016-01-29 o 11:30 |
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowilyście, że lekarz będzie wiedział o co chodzi, a jak nie lekarz, to położna (pielęgniarka) w przychodni. Nikt nic nie wie. Czasami mam wrażenie ze moja przychodnia i lekarz żyją w innym świecie.
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To kolejna musząca odpoczywać, widzę, że jest nas coraz więcej
|
|
#1708 | ||
|
Zadomowienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
ale ja chcę już mieć przy sobie całego i zdrowego ![]() Emma fajnie z sesją brzuszkową My też na pewno będziemy chcieli przynajmniej jedno zdjęcie jakieś pamiątkowe Monikmi gratulacje skończonych tygodni ![]() Bonku wypierz u siostry ciuszki wysuszyć możesz u siebie na suszarce, a zawsze to będziesz spokojniejsza. Te tygodnie to ja liczę inaczej, aplikacja inaczej i dwóch ginekologów inaczej bo to zależy ile dni cyklu sobie założą, ja miałam długie cykle po 32dni. ![]() Cytat:
przez szyjkę to przejdzie bez problemu bo się rozszerza na 10cm średnicy, a jak obwód głowy 30cm, to ze wzoru na obwód promień koła 5cm to akurat 30cm ja sobie to już wszystko dawno policzyłam, jedyny opór to przy przechodzeniu przez "otwór" końcowy jak nie da rady to natną ale tego się już w ogóle nie czuje jak wyskoczy to jest ulga ponoć. No chyba, że brak postępu porodu to wtedy cesarka. Któregoś dnia super , że z mała wszystko OK ![]() Ja dzisiaj koczuję w domu bo jestem kompletnie spłukana z kasy, a chcę na luty mieć na bodziaki z Lidla
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
Darkanddark sprawę uznania ojcostwa można załatwić przed narodzinami dziecka, idziecie z partnerem z dowodami osobistymi do Urzędu stanu cywilnego i tam składacie stosowne oświadczenia, że Twój TŻ jest ojcem dziecka, tam też ustala się nazwisko dziecka razem z ustaleniem ojcostwa można to zatwierdzić, jeśli nie zatwierdzicie wcześniej nazwiska dla dziecka to dostanie ono podwójne nazwisko- po porodzie( jeśli wcześniej uzna ojcostwo, a nie ustalicie jakie ma mieć nazwisko).
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

O 1 do przodu bo tak kalina słoneczko jak teraz 36 + 4 wychodzi 40 tydzien 26.02 a termin na 4.03 to juz 41tydzien wiec liczyć trzeba te skończone tak jak lekarze, ja teoretycznie tez w niedziele zaczynam 36tydzien ale terminu nie mam za 4tyg tylko za 5 
żeby wyliczyć termin liczy się od przyszłego piątku 36 + 4 a jak dzisiaj to 35 + 5 bo dopiero ten 36tc się zaczyna przecież 
doszłam do wniosku, że mam suche powietrze w pokoju bo znowu mnie wszystko swędzi 

teraz odsylanie i czekanie aż przyjdą nowe :/ to plytki a na panele do konca lutego pewnie trzeba bedzie czekać aż polozna... Mama juz mi mówi ze najlepiej jak bym z tydzień po terminie urodzila eh chyba zacznę prac i suszyć to wszystko w pokoju bo sie nie doczekam konca kurzów..