|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Cytat:
sukienki się przydadzą ale prędzej dla córy niż na sesje masz racje tam to bardziej tak żeby dziecko przebrać do zdjęcia
|
|
#4292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ta ostatnia to trochę jak myszka miki, chyba nie? Cytat:
no to już niefajnie, bo jak chce robic cos innego to niech robi, ale jak już dajesz swój materiał to mogłaby się już trzymać tego co ustaliłyście ![]() popatrz sobie na ebay widziałam takie czapeczki po jakieś 2$ były edit pomyliłam się 4$ http://www.ebay.com/itm/NewBorn-Baby...AUU8nmwBf7H_Bw Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2016-01-29 o 14:42 |
||
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4294 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
My masujemy co jest pod ręką i nic nie szczypie ani nic. Normalnie jakbym smarowala sobie dłoń Używałam i oliwki dla dzieci w żelu (J&J) i nawet taki żel erotyczny Durexa raz a wiem, że można też zwykła oliwa z oliwek.---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Jak Cie piecze od początku to obstawiam jakąś alergie a jak od któregoś razu to mógł Tż Ci np paznokciem ranke zrobić i piecze więc po prostu może wystarczy zrobić 3 dni przerwy. W ogóle wiem że kwas migdałowy jest arcysilnie oczyszczający i zluszaczajacy dlatego może w tym olejku z migdałów coś się zakwasilo i ma takie działanie?
03.10.2015 żona 22.02.2016 Hania 19.04.2017 Agatka Edytowane przez esor Czas edycji: 2016-01-29 o 14:40 |
||
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Mama zagadala z ordynatorem to machanl glowa ze w pon ciecie a teraz przyjeli bo takie procedury ...
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam pełno tego ale wiecie, jak masz kogos pod reka kto ci zrobi w 5 minut taka czapke to lepiej na miejscu... tym bardziej ze tym jej czas jakos zajmuje co by nie głupiała w domu i nie piła ( bo ma problem ). No szkoda, nic bede czekac na kolejna paczke od nich Tak tam jest myszka miki i mam czarne rampersy do tego co zrobila w grudniu ale nie wiem gdzie to wsadzilam i musze poszukac w szafie i wszystko wyprac razem ![]() ![]() dziwne bo serio wyslalam jej z 25 kg włóczek w kolorach teczy i wszystko tu jest prawie białe, a gdzie reszta? hmmm... ![]() no nic, wyslalam sms z podziwem dla sukienek i podziekowaniem - niech ma mamuska
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj aż doła złapałam i mówię tż, że już widzę cały ten poród, że pewnie popękam w cztery strony świata i będę miała po porodzie tysiąc problemów Może faktycznie ten olejek migdałowy jest za mocny, albo mam na niego uczulenie spróbuję dzisiaj z czymś innym i zobaczę jaki efekt będzie.
|
|
|
|
|
#4298 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
: Ja już nikomu nic nie przepowiadam bo zawsze na odwrót wychodzi Gratuluję małej Zosi Zdecydowanie lepiej wygląda. A jak w smaku? Cytat:
![]() Fizycznie po cc już po kilku dniach było ok. Za to osychicznie miałam zjazd jeszcze przez miesiąc.... Głodna jestem ale nie chce mi się wstać i sobie zrobić Wysłane z mojego MID1001 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4300 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to nie wiem gdzie moge miec szyjke :-D dzis mi ta mloda tak wsadzila ze myslalam ze mi oczami wyjdzie
|
|
#4302 |
|
Zadomowienie
|
Aninis a jak włożysz palca bez żadnego nawilżenia, to też piecze?
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
nie - wtedy nie piecze
A jak z tym olejkiem migdałowym, to samo posmarowanie olejkiem nie piecze, a jak tż zaczyna masować, to zaczyna piec. Ale na pewno mnie nie zadrapał, bo kazałam mu dokładnie pazury obciąć zresztą to na całej powierzchni masowania piecze w sensie w środku
|
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się od poniedziałku będę zaczynać...a na M mogę dopiero od Walentynek liczyć
|
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
marcia no prosze, czyli Zocha będzie
super! to sie wyczekalas na info o plci do niemal samego konca ![]() powiedz księdzu ze kiepska z niego wrozka ![]() motyl, duzo go? bo do czwartku to jeszcze tydzien, wiec wiesz, zaciskaj nogi lepiej, chociaz do wtorku bo szkoda zeby kosmetyczka umowiona przepadla ![]() esor: 1) zalezy od dziecka, moja prawie nie byla poamrszczona, niektore dzieci są bardziej i pomarszczone i opuchniete inne mniej. ale to po kilku godzinach schodzi a po kilku dniach to juz w ogole2) zalezy jak lezy. ja w pon wieczorem urodzilam, w srode rano bylam juz w domu, w czwartek pierwszy 2 km spacer z młodą kolezanka z kolei zalila sie ze 10 dni nie mogla chodzic i siedziec bo tak ja nacieli mocno ze bolalo przy kazdym ruchu. kazdy inaczej reaguje a tez pewnie zalezy jak sam porod przebiega no i w jakiej kondycji sie bylo do tego porodu podchodząc. ale generalnie po SN to lajtowo - niemal zaraz po jestes calkiem sprawna jesli wszystko dobrze pojdzie ![]() figa kilka tygodni ale to juz taki calkiem dojscie do siebie chyba masz na mysli? to akurat prawda przeciez polog nie bez przyczyny trwa 6 tyg, a w tym czasie nie powinno sie dzwigac i nadwyrezac. ale do normalnego funkcjonowania po sn zwykle wystarcza pare godzin ![]() MamaKarolci to widzisz tak jak ja - dzis tez dzien dla mnie tydzien temu byl fryzjer podciecie wlosow (nie farbowalam jeszcze nigdy wiec to mi odpada), dzisiaj kosmetyczka (nigdy nie chodze, raz na rok mi sie zdarza ), przyjechala tesciowa i wziela Pole na spacer a ja sie lenie Od niedzieli moge rodzic (jutro jeszcze na wycieczke do Tynca chcialabym wyskoczyc )Aagaciorek o tak, czuje sie jak młody bóg ![]() A co do tego ze dziecko bez pomarszczen jak szybki porod to chyba nie regula bo moj porod trwal prawie 20h, w tym nielam 2h parcia a mloda w ogole nie pomarszczona i opuchnieta. jedynie paluszki troszke filoteowe, ale zaraz zeszlo ![]() Elena, moja tez jeden (ten na skurcze) zakladala w okolicach pępka, a ten od tętna dziecka niziutko zaraz przy kosci lonowej co do tego ze porod szybko jak glowa nisko to nie wiem, ostatnio mi sie nie sprawdzilo ale ja wierze w magie drugiego porodu i ze tym razem bedzie ekspres ![]() A wiedzu o laktacji to ja nie miam jakiejs duzej, jedyne co mam to doswiadczenie na swoim przykladzie, ale ja mialam bardzo bezproblemowe dziecko jesli chodzi o karmienie.. Lola, jesli az tak zle ze popekane to moze skonsultuj to z jakims doradca laktacyjnym? macie tam cos takiego w UK? Oni potrafia pokazac jak przylozyc dziecko zeby ono dobrze ssalo i zeby to karmienie bylo bardziej komfortowe. No a to co spekane i tak musi sie zagoic a to troszke pewnie potrwa.. I nie martw sie kochana, na pewno sie unormuje i to ze jest spioszkiem i bolące piersi, bedzie ok ![]() Aninis dla mnie te masaze sa w ogole malo komfortowe.. paznokiec mi podraznia mimo ze na krotko mam, nie wiem cos jest nie teges. chociaz wczoraj wreszcie znalazlam dość dogodną pozycję i jest znacznie lepiej. ale nic mnie nie szypie, jedynie taki dyskomfort czuje, ale to tylko jak mocno napieram na te miejsca.. a olejek mam z migdałów. moze masz jakies uczulenie na olejek akurat taki? sprobuj nawet zwykłą oliwą jeden dzien i zobacz jak reagujesz. |
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Haha nie wiem czmeu mi gratulujecie czopa:PPP
Byłam na ktg, ale na samolocie mnie nie badali... I 5 ładnych skurczyków się zapisało, ale mała jakaś mało ruchliwa jest ostatnio... Cytat:
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
U mmie też spokojna ostatnio ;-) u sasiadki tez dziewczynka a znowu ruchow baardzo duzo.
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motyl nie chce nic mowić ale maluchy zmniejszają ruchliwość przed porodem zaraz. A jesXze ten czop :p zaciskają nogi kochana ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula super ciuszki
![]() Marta wreszcie!!!! To będzie Zocha-Wstydziocha :P A my po ktg wszystko w normie od poniedziałku śmigamy już codziennie. W nocy miałam kilka bolesnych skurczy ale to te przepowiadacze ![]() Teraz piorą sie ciuszki z allegro a ja znowu biorę się za prasowanie...
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Ty jej nie strasz :-P i mnie przy okazji :-D
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Pogadalam troszke z rodzicami na skypie
![]() oni juz czy wody mi odeszły ;D
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Donoszone jesteśmy, tragedii nie będzie![]() No ale, wiadomo, wolę żeby sobie poczekała. Chociaż naprawdę mam już schizy...może jakby mnie na samolocie zbadali to bym była spokojniejsza, ale akurat moja ginka była na sali operacyjnej no i nie pogadałam z nią nawet
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że pierwszy tydzień będzie najgorszy a później już coraz lepiej
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co jakiś czas je robisz ![]() Ja nigdy nie robiłam kompot
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

sukienki się przydadzą ale prędzej dla córy niż na sesje masz racje tam to bardziej tak żeby dziecko przebrać do zdjęcia 

: Ja już nikomu nic nie przepowiadam bo zawsze na odwrót wychodzi
Jednak obbiady są trochę lepsze
.

Ślub