|
|
#61 | ||
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wyjazd z chlopakiem do USA?
Cytat:
"wartosci tradycyjne, kulturowe, religijne" - sam nie wiem jak to wyrazic. chyba chodzi mi o to ze wolalbym kogos kto ma podobne wartosci, zostal wychowany w podobnym stylu. Moze i dlatego i mi sie bardziej podobaja polki. Moj tata nie mieszka w USA. ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
normalnie az przykro sie robi czytac takie teksty |
||
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to znaczy JAKIE? co ma Polka, czego nie ma Amerykanka? |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Przyczajenie
|
Zgoda, nie mowie ze znam wszytskie dziewczyny w polsce czy w USA. Moze taki przyklad. Nie lubie uogolniac ale np. wiem ze np nie chcialbym kobiety z np. Arabii Saudyjskiej bo wydaje mi sie ze nasze kultury, wartosci, religia itp sa rozne i trudno byloby je pogodzic. Wolalbym kogos z kim mam wiecej wspolnego.
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie twierdzenie, że wszystkie Amerykanki są fuj, Polki w USA fuj, a Polki w Polsce najlepsze, świadczy o ograniczeniu Autora. Póki myślenia nie zmieni, to nikogo sensownego nie znajdzie.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez napisalam, ze ja tak zrozumialam, ze to taka impreza ludowa ze spiewami, tancami najczesciej na swiezym powietrzu. W zestawieniu z Twoja deklaracja zamilowania tradycji, to nawet pasuje. |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
np: polki dbaja bardziej o siebie, sa bardziej rodzinne, ambitne, delikatniejsze, przystepne, rozsadne, ogolnie bardziej nadajace sie na matki, zony itd |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
a co Ty masz lepszej od Amerykanki Polce do zaoferowania?
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Nie czytasz ze zrozumieniem. |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Duzo
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
art at its finest.
|
Mam wielką, nieodpartą ochotę:
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem ładna, miła, uprzejma, ogarnięta, umiem lepić pierogi, co byś mi autorze zaoferował?
jaki Ty jesteś?
|
|
|
|
|
#76 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Czytam. Za to ty chyba nie myślisz. Masz w głowie jakieś wizje dotyczące np. Polek. Napisałeś cechy, jakie wydaje ci sie, że mają polskie dziewczyny, tyle że panna Kowalska może być rodzinna, dobrze gotować i chcieć miec dzieci, a panna Nowak będzie karierowiczką, która nie chce rodziny. To taki przykład. Każda kobieta to sprawa indywidualna, a ty podchodzisz tak, jakby w Polsce mieszkały same identyczne klony.
Zwracasz uwagę na wygląd, oceniasz panny w skali do 10 i jak dla mnie w tym wątku to brzmisz w stylu: jestem z USA, mam dolarów worek, szukam panny 10/10, ładnej i takiej, która będzie taka, jak sobie wymyśliłem ![]() + jak na razie piszesz, co chcesz, zwracasz uwagę na wygląd, a sam co możesz zaoferować? Bo to, że mieszkasz w Stanach to nie wszystko. ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
)
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Rozeznanie
|
Ale ja nie chce być Twoją dziewczyną
Zastanawiam się tylko jak przekonasz kogoś, żeby rzucił całe swoje życie dla Ciebie. Myślałam że może jesteś jakiś super wyjątkowy i stąd ta pewność, że Ci się uda.![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#79 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
ale co Ty możesz zaoferować? napisałeś 'dużo' - to bardzo nieprecyzyjne określenie. za☠☠☠*sty seks? dobrobyt? miłość, oddanie? że jej nieba przychylisz?
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale ten watek nie ma byc o mnie. Ale i tak chyba juz sie dowiedzialem tego czego chcialem. ogolnie wniosek jest taki ze moje "wyobrazenia" o polkach sa zawyzone. duzo sie zmienilo przez ostatnie 15 lat. no i chyba nie mam czego szukac w polsce. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, jak coś chcesz dostać, to daj coś w zamian.
|
|
|
|
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
trudno o sobie mowic w takim stylu, ale mysle ze jestem przystojny, mam ulozone zycie, ciekawe zainteresowania, zabawny itp. nigdy nie mialem problemow z kobietami. Problem polegal zawsze na tym ze nigdy nie poznalem takiej ktora by mi opdowiadala na dluzsza mete.
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Ci do tej pory kobiety nie odpowiadały, to może wśród facetów zacznij szukać? |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
znajdziesz dziewczynę rodzinną - może sie okazać że będzie bardzo związana z rodziną i ciężko byłoby jej wyjechać do USA i zostawic tu rodzinę
ambitną - może mieć w PL super pracę której nie rzuci tak o bez gwarancji że tam też odniesie sukces taki jak tutaj rozsądną - nie rzuci tu wszystkiego i nie przeniesie się tak daleko tylko ze względu na faceta ogólnie jeśli nie jesteś trollem to uważam że popełniasz jeden błąd - uważasz że Polka jak najbardziej nadaje się na twoją żonę a wszystkie mieszkające w USA to już się nie nadają. nie wiem może zmień środowisko poznaj inne amerykanki a może się okaże że wcale nie musisz tutaj szukać dziewczyny bo może i poznasz dziewczynę dla której będziesz się liczył tylko ty i wyjedzie a może i poznasz tą idealna ale taką dla której sam fakt że mieszkasz w USA i jesteś jaki jesteś nie wystarczy żeby się przeprowadzić |
|
|
|
|
#86 |
|
Konto usunięte
|
Ile zarabiasz?
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie miałeś problemów z kobietami, więc wnioskuję że była nie jedna, ale nigdy nie poznałeś tej jedynej, a skąd pewność że ta jak poznasz tą super polkę to po pewnym czasie nie okaze się że na dłuższą metę to jednak też nie to |
|
|
|
|
|
#88 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Facetow nie chce, nie jestem gejem, nawet nie bi. ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- powyzej sredniej narodowej. ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#89 |
|
Przyczajenie
|
Witam Autora watku!
![]() Po pierwsze popytaj tutaj na forum o jakies czaty, portale randkowe, takie "porzadne" dla osob ktore szukaja powaznej relacji. Na samym poczatku albo w opisie napisz ze jestes zainteresowany powazna relacja i chcesz zeby twoja dziewczyna przeprowadzila sie do USA. Musisz tez ustalic czy chcesz zeby ona pracowala (znajomosc jezyka wymagana?) czy jestes w stanie sam utrzymac was obydwoje i ona mialaby zajac sie rodzina a ty praca. Badz szczery od poczatku i mow o tym ze zalezy ci na jej przyjezdzie. Po kilku wymianie maili, zapros na skype. Tam bedziesz mogl porozmawiac w cztery oczy i mozesz sie kontaktowac nawet codziennie zeby zobaczyc czy sie ot tak w codziennych sprawach dogadujecie. Sama wyjechalam jak miala 17lat za granice i wiem o czym mowisz. Amerykanki sa zazwyczaj skupione na plastikowym wygladzie, sa bardzo materialistyczne i czesciej wybieraja kariere niz meza i dziecko i maja od niego niesamowite wymagania. Po jakims czasie rozmow na skype, nie zapraszaj jej do stanow ale sam wsiadz w samolot i przyjedz do niej. Zostan w hotelu a nie u niej, tak bedzie to lepiej widziane. Jak zobaczycie sie na zywo, lepiej ocenisz sytuacje. Potem znowu przylec na jakis czas, potem ona do Ciebie zeby zobaczyla jak jej sie podoba. Jak dla mnie nie jest to niemozliwe zeby w ten sposob znalazl sobie partnerke. Rowniez jesli chodzi o swoje wymagania, miej je, ale bez przesady. Raczej miej pewne plany i o nich mow zeby dowiedziec sie czy ona ma podobne. Co do wygladu to tez nie badz nie wiadomo jaki wybredny. Mieszkasz w stanach wiec musisz wiedziec ze wyglad po prostu sie "robi", makijaz, botoksy i te sprawy. Jak by co to pisz jak ci idzie i jak bys mial jakies pytania
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolejne generalizowanie i wrzucanie do jednego wora. Bo przecież w USA same panie rodem "Seks w wielkim mieście" i "Żony Hollywoodu"
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

)