Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-29, 19:38   #331
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Olinka kochana, juz prawie cztery lata pracuje tam i tak naprawde kwestia przyzwyczajenia.na pokojach mialam ciezej, teraz mam lzejsza prace na publiku ale za to musze sie nalazic sporo. No i jestem na widoku i goscie hotelowi ciagle mnie zaczepiaja i pytaja sie o ciaze. Dobrze ze glaskac nie chca
Ale ogolnie jest do wytrzymania. to tak jakbym sobie dobry trening codziennie robila.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 19:45   #332
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Zakupy z Aldiego: recznik z kapturkiem, siateczkowy kocyk, skarpeteczki, dwa opakowania wloczki. Kiedys lubilam robic na szydelku to moze cos stworze dla Gabrysia jakis kocyk czy przytulanke )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160129_184246.jpg (77,4 KB, 32 załadowań)

Stary 2016-01-29, 19:46   #333
haneczkab92
Ania

Justynka, ogólnie można się przyzwyczaić, ale podziwiam, ze robisz to wszystko będąc w ciąży- tym bardziej, że to fizyczna praca..

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 20:19   #334
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Chyba ze tak.teraz to i wizyta juz we wtorek.martwi mnie tylko ze znowu to mam skonczylam sie leczyc moze ze 3 tyg temu i znow to samo! Wkurza mnie to i dolegliwosci i nie mozna sie milowac a to najlepszy czas ten II trymestr.
Ogolnie mam tez bardzo silne bole plecow.w pierwszej ciazy dopadly mnie pod koniec dopiero atu juz.probuje sie gimnastykowac ale nie przechodzi.nie moge znalezc sobie dobrej pozycji w ogole.a jeszcze starszak sie wciska w nocy do nas i jest mega zle. Zasypia ladnie u siebie i to sam ale w nocy wycieczka.juz nie mam sily.jak probuje go zawracac to ewidentnie odbera to jak odrzucenie.i znowu przysypiam u niego diablo nie wygodnie przerwy w nocyi do bani.a jak spie sama to az takich bolow nie mam.i co wy na to?
Współczuję problemów z infekcjami, u mnie na szczęście ok w tym temacie ale też od kilku dni odczuwam bóle pleców, jakby mięśni wzdłuż kręgosłupa. Pracę mam siedzącą, w domu po pracy trochę się pokręcę i się kładę Nie wiem jakie ćwiczenia mogłyby mi pomóc, bo jedyne jakie przychodzą mi do głowy to leżenie na brzuchu i podnoszenie tułowia do pionu ale to w ciąży niewykonalne

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Witam się w piękny piateczek słonko u mnie świeci,idealny dzień na sprzątanie no dobra,TŻ wraca z delegacji więc trzeba ten syf ogarnąć ;-)
Hym,dziewczyny,jak myślicie,czego można się zacząć uczyć w domu jak się ma dużo czasu? Ja zaczynam mieć wyrzuty sumienia,że tak nic nie robię. Boję się ruszyć książki,bo mam tendencje,żeby się za bardzo wciągać i dokąd nie skocze czytać to mnie nie ma dla świata. Macie jakieś pomysły co porobić oprócz sprzątania i gotowania?
O jeny, jak ja Ci zazdroszczę wolnego czasu... Co ja bym robiła?
Na pewno czytałabym książki o opiece nad noworodkiem i najnowsze zalecenia pediatrów, czytałabym jakieś powieści, może oglądała jakieś seriale po angielsku, sprzątałabym, gotowała jakieś nowości, chodziła na jakąś gimnastykę, robiła zakupy w sieci dla maluszka, spotykała się z koleżankami- szczególnie z tymi co są w domu z małymi dziećmi.... hmmm...mnóstwo możliwości. I oglądałabym na pewno jakieś programy o porodach i z porodami , bo je uwielbiam i zawsze ryczę jak bóbr

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
oO matko! Dwa razy w ciąży byłam ale takich wielkich wybrzuszeń to w życiu nie widziałam

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie wszystko dobrze dostałam saszetki do picia i czopki na zaparcia :-/ za 2tyg kolejna wizyta lekarz stwierdził ze mam podwyższone wyniki wątrobowe i da mi na badania jak przyjdę 10.02 usg nie robił tylko badał wiec płci nie znam wrrr
Świetnie, że wszystko ok., a dwa tygodnie szybko przeminą i pewnie poznasz płeć dzieciaczka. I oby te winiki następnym razem wróciły do normy

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość

Czy myślicie ze w kwietniu na koncercie HEY mnie staranują?[/COLOR]
Ja bym poszła bez zastanowienia, tym bardziej na HEY Stanęłabym tylko gdzieś z boku w bezpiecznym miejscu.

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Leżę na pewno do poniedziałku tutaj. W poniedziałek minie 7 doba jak biorę antybiotyk, wyniki posiewu moczu będą i urlog się wypowie co dalej. Dalej trochę pobolewa mnie nerka, ale jest to bardziej kłucie niż typowy ból więc nie proszę o kroplowki przeciwbólowe. Nospe x2 dziennie i furagin co 6godz.
3razy dziennie położne słuchają tętna dzidzi i raz dziennie ktg - to dla mnie plus bo widzę i słyszę że z mała jest ok
Szybkiego powrotu do zdrowia Dobrze, że już Cię mniej boli i że masz dobrą opiekę. A co do jedzenia w szpitalach to chyba jeszcze długo nie ma co liczyć, że w końcu wejdziemy w standardy europejskie ...

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Ja po połówkowym, wszystko gra, dwójka jest identyczna. Okazało się, że to jednak dziewczyny, musimy zacząć wymyślać imiona, bo tu nie mamy opracowane. Wprawdzie wolałabym chłopaków, ale najważniejsze, że zdrowe.

Miłego dnia
Gratuluję zdrowych córeczek

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja sobie czekam na wyniki badan na ostrym dyzurze urologicznym. Eh eh mam nadzieje ze wyjda ok i puszcza do domu
Oby to nie było nic poważnego...

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Ojojoj Misia mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.
Jeszcze godzinka roboty i do domku )
Juz mam dosc, po tych wszystkich dniach latania po hotelu nogi mnie bola i sa strasznie spuchniete :/ jeszcze dwa miesiace tutaj :/
Co do brzucha mam wieeelki. Moze jutro sie zawaze i fotke zrobie. Ale sie juz boje wchodzic na wage. Osyatnio bylo +10 :/ ale nic po porodzie jakos to zrzuce. Ja zaczynalam z nadwaga niestety a mam tendencje do tycia ze ho ho.
Gratuluje udanych wizyt i oczywiscie blizniaczek ujawnionych
Dwa dno wolnego przede mna
Podziwiam Cię serio. Ja bym pewnie normalnie się zajechała w takiej pracy, bo nie jestem przyzwyczajona, a co dopiero w ciąży !!
Jak sobie pomyślę, że narzekam na ból pleców przez pracę to aż mi wstyd, bo ja siedzę za biurkiem i wcale się nie wysilam
W każdym razie uważaj na siebie...

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
mnie bardziej interesują jakieś książki o dzieciach już po narodzinach, o tych skokach rozwojowych itd

znacie jakies ; >
Ja polecam Księgę Dziecka Searsów i Pierwszy Rok Życia Dziecka.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Mam dwie. Kupiłam na odpieluchowanie. Szybko z nich zrezygnowałam bo chyba nie umiałam tych wkladów umieszczac w pieluszce. Chwila moment i gdzieś bokiem siki leciały wiec sobie darowałam. Leża i czekaja...może przy drugim dziecku sie do nich przekonam
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ja próbowałam. Miałam kupiony taki zestaw chyba z 12 czy 15 pieluszek. Piękne były ale na młodą dłuuugo dłuuugo były po prostu za duże, a potem stwierdziłam,że jednorazowe są takie wygodne że mi się nie chce. I sprzedałam. Poza tym ciężko jednak z tymi wodnistymi kupami działać.

Ja też czytałam. Wchłonęłam całą serię, chociaż pierwsza część najlepsza
Czyli ogólnie szału nie ma... Tak się zastanawiałam trochę nad nimi ale nie wiem czy starczyłoby mi samozaparcia, szczególnie że okazuje się że nie są niezawodne. No i słabo trochę widzę ten pierwszy okres życia dziecka z kilkoma lub nawet kilkunastoma rzadkimi kupami na dobę...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 20:22   #335
anuszka1984
Zadomowienie

Weronia, MariaFrancesca gratuluje udanych wizyt

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Co Wy macie z ta książka "Ciężarówką przez 9 miesięcy"?
Czytałam to w I ciąży, bo akurat ją miałam i nie porwała mnie. Wiadomości prawie żadnych z niej nie wyniosłam,a język mnie nie zachwycił, no zdecydowanie nie w moim stylu.
Mi też ta książka nie przypadła do gustu

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
mnie bardziej interesują jakieś książki o dzieciach już po narodzinach, o tych skokach rozwojowych itd

znacie jakies ; >
Polecam jak najbardziej Księgę Dziecka

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 20:26   #336
201711281320
Konto usunięte

A ja nie wiem w ogóle co to za książka, o której piszecie. Czy to może ta napisana tak bardziej z przymrużeniem oka niż informacyjna/naukowa ?
Stary 2016-01-29, 20:28   #337
ewka555
Zakorzenienie

Zebrah, no dokladnie spac sama bez tz nie cierpię, dzień się dluzy, obiady robię byle jakie, i ogólnie pusto, a po całym dniu sama z Zuzia padam wtedy na twarz 😉

Sliweczka- mnie tez juz okropnie plecy bola... A nie pracuje:p. Dzisiaj sporo pochodziłam i teraz cierpię, jak sie poloze na plecach to jakby lędźwie mi zastygaja i ciężko się na bok przewrócić, bo paralizujacy bol mnie lapie :/
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 20:29   #338
majkela12
Zadomowienie

Hej

Tak na szybko, bo dzisiaj ewidentnie nie mój dzień

miszkaaa jeśli chodzi o leniwe to my też na słodko, czyli masełko bułeczka i posypane cukrem, a do tego właśnie surówka, żeby było zdrowiej
anuszka1984,Weronia93, sliweczka85,MariaFrancesc a, gratuluję udanych wizyt

Mocno ściskam szpitalne dziewczyny

soffinka ten filmik aż nieprawdopodobne, wow Moje dzieci się wypinały, ale chyba nie aż tak.

Co do pieluszek, to aktualnie lecimy na dadach. Na początku dzieciaki miały pampersy premium care, potem zielone, kombinowałam też z tescowymi zielonymi i rossmanowskimi, ale i tak najlepsze dady
Stary 2016-01-29, 20:36   #339
anuszka1984
Zadomowienie

Co do rosmanowskich pieluszek do ja też ich nie lubiłam, ale niedawno je zmienili (opkowanie i same pieluszki). Są cieńsze i co najważniejsze mają wreszcie elastyczne rzepy i super dopasowują się do ciała. Obecnie ich używamy Piszę o tych z serii Babydream Fun&Fit. Teraz są w takich białych opakowaniach.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
A ja nie wiem w ogóle co to za książka, o której piszecie. Czy to może ta napisana tak bardziej z przymrużeniem oka niż informacyjna/naukowa ?
Tak, to ta

Stary 2016-01-29, 21:04   #340
olinka012
Zadomowienie

Czytam właśnie sklady różnych kremów i plynow do kąpieli na SROKA najgorsze johnsons nivea baby hipp nienajlepsze. Wybieram babydream i linomag olejek do kąpieli.

A koncert HEY uwielbiam ale te basy ten huk nie wiem czy michalek będzie zadowolony .... Ola juz przywykla do hardcorow pt dalekie wyjazdy tlum obcych to cygańskie dziecko

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Z książek polecam

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/47309...-dla-odwaznych

Ryczalam ze śmiechu pelno prawdy w tych ksiazkach
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 21:27   #341
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

co dokładnie masz podwyższone? Pewnie na następnej wizycie poznasz płeć
No właśnie nie wiem o co chodzi temu gin. i bo badania jak patrzałam były ok stwierdził że mam się nie denerwować i za 2 tyg. da mi na wszystkie badania i się dowiemy i mam spać spokojnie. Bardzo fajnie mnie uspokoił jestem jeszcze bardziej zdenerwowana dzwoniłam do cioci położnej i że to w ciąży tak się może dziać jak będzie bardzo podwyższone to wtedy mam się martwić

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Justynka naprawdę podziwiam cię i chylę czola nad Twoja ciezka praca
\
Ja również ją podziwiam

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Zakupy z Aldiego: recznik z kapturkiem, siateczkowy kocyk, skarpeteczki, dwa opakowania wloczki. Kiedys lubilam robic na szydelku to moze cos stworze dla Gabrysia jakis kocyk czy przytulanke )
Super zakupy
Stary 2016-01-29, 21:31   #342
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość

Tak, to ta
Aaaa, tak przypuszczałam Kupiłam ją kiedyś przyjaciólce na prezent i zanim jej ją dałam przeczytałam trochę ale to nie w moim stylu. Blogi i artykuły napisane w takim stylu również jakoś do mnie nie trafiają...

Dzięki za dopiskę na liście

Cytat:
Czytam właśnie sklady różnych kremów i plynow do kąpieli na SROKA najgorsze johnsons nivea baby hipp nienajlepsze. Wybieram babydream i linomag olejek do kąpieli.

A koncert HEY uwielbiam ale te basy ten huk nie wiem czy michalek będzie zadowolony .... Ola juz przywykla do hardcorow pt dalekie wyjazdy tlum obcych to cygańskie dziecko
Jak staniesz gdzieś dalej od sceny to nie będzie hałasu i basów, a poza tym w brzuchu, w wodzie dźwięki są mocno przytłumione. Ja bym się tym raczej nie martwiła.
Jak moja córka była niemowlakiem to nie raz zdarzyło się nam być na koncertach plenerowych i mała przesypiała zawsze całość mimo hałasu
Stary 2016-01-29, 21:36   #343
kanwa
Zakorzenienie

Ooo na Hey to bym poszła.Uwielbiam
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 21:45   #344
monini2507
Zakorzenienie

Hej witam się po wizycie
U nas będzie chłopak Z maluszkiem wszystko w porządku, cały i zdrowy wszystko ma na miejscu waży już 418 gram mówię że kawał chłopa i imię jeszcze nie wybrane cały czas trwa debata.
Mam zdjęcie ale nie za bardzo jest na nim co widać bo mały się tak kręcił to po pierwsze a po drugie łożysko z przodu i ta widoczność jest dodtakowo utrudniona.
Jestem mega szczęśliwa, że wszytsko w porządku i dzidziuś zdrowy
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 21:46   #345
soffinka
Zadomowienie

Cytat:

Świetne zakupy a jak cenowo?
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 21:53   #346
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej witam się po wizycie
U nas będzie chłopak Z maluszkiem wszystko w porządku, cały i zdrowy wszystko ma na miejscu waży już 418 gram mówię że kawał chłopa i imię jeszcze nie wybrane cały czas trwa debata.
Mam zdjęcie ale nie za bardzo jest na nim co widać bo mały się tak kręcił to po pierwsze a po drugie łożysko z przodu i ta widoczność jest dodtakowo utrudniona.
Gratulacje

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 21:58   #347
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Hej witam się po wizycie

Gratuluje duży chłopak juz 😉
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 22:00   #348
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Hej witam się po wizycie
Huraaaaa Gratulacje

Stary 2016-01-29, 22:09   #349
Cierpliwosc
Zadomowienie

Madzia i misia duuuużo zdrówka, niech już nie boli i oby pibyt w szpitalu nie był konieczny (przecież matka Polka ciężarówka musi zdrowo jeść!)

fiazoa dawno robiłaś to badanie? No i czy w Wawie? Bo ja 3.12 i nadal nie mam byłam pytać, tam gdzie mi pobierali i babka powiedziała że nawet 2miesiące się czeka i że jak do 2tyg nie dostanę wyników to mam do nich dzwonić.
Zastanawiam się czy lepiej do Warszawy nie zadzwonić:confu sed:

Co do książek wartych przeczytania w ciąży polecano mi i właśnie ją znalazłam na olx i kupiłam"Pierwsze 2 lata życia dziecka. Przewodnik dla rodziców" wydane przez Medycynę Praktyczną. Podobno kompedium wiedzy.
Muszę też poszukać w bibliotece co tam mają ciekawego i wziąć się w końcu za rodzeństwo bez rywalizacji, bo same powieści ostatnio czytam
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 22:10   #350
Asiek121
Zakorzenienie

Anuszka możesz mi wpisać połówkowe na 15.02 ;-)
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 22:10   #351
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Hej witam się po wizycie
Super a jaki z niego już chłop oby tak dalej najważniejsze ze zdrowy i rośnie w brzuszku u mamy ma prawdziwe sanatorium +allinclusev
Stary 2016-01-29, 22:13   #352
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Hej witam się po wizycie
Super! Gratulacje

justynan01podziwiam za siłę i chęci do pracy i trzymam zeby udało Ci się pracować tak długo, jak sobie zaplanowałaś. No i za zakupy

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2016-01-29 o 22:15
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 22:14   #353
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem o co chodzi temu gin. i bo badania jak patrzałam były ok stwierdził że mam się nie denerwować i za 2 tyg. da mi na wszystkie badania i się dowiemy i mam spać spokojnie. Bardzo fajnie mnie uspokoił jestem jeszcze bardziej zdenerwowana dzwoniłam do cioci położnej i że to w ciąży tak się może dziać jak będzie bardzo podwyższone to wtedy mam się martwić

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

\
Ja również ją podziwiam

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Super zakupy
To rzeczywiscie Ci powiedział. Dobrze, że masz położną w rodzinie. Dobra położna lepsza czasami jak gin.
Przykład. W 1 ciąży u znajomych na działce obok była położna i podeszłam o coś zapytać. Ona spojrzala na mnie i odrazu zapytała czy nie mam białka w moczu. Nie wiedziałam. Zaraz potem trafiłam do szpitala i okazało się że miałam białko w moczu. Ona od razu zauważyla po moich nogach bo były obrzęki. Gin nic nie powiedział na nie. Inne położne podobnie bo pytałam o te obrzęki.

Cytat:
Hej witam się po wizycie
super duży chłopak. Gratuluje

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 22:19   #354
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
mam identyczny kocyk
Uwielbiam. Pierwszy nam sie zużyl i dokupiłam drugi dla drugiego synka.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny Ja też się cieszę, że wszystko ok

Kiedyś czytałam trylogię Jeźdźca Miedzianego Pauliny Simons i mi się podobały i wczoraj w bibliotece zauważyłam inną jej książkę "Droga do Raju" i wzięłam. Póki co fajna ale jeszcze się pewnie rozkręci.

Świetnie, że wszystko ok. Śliczna foteczka

Ja lata temu używałam pieluszek Dada z biedronki i byłam z nich bardzo zadowolona. Jakościowo były porównywalne z Pampersami, nie znalazłam nic tak chłonnego i miękkiego w takiej cenie.

A czy któraś z Was ma może doświadczenia odnośnie używania pieluszek wielorazowych? Nie chodzi mi o tetrę ale o te nowoczesne otulacze z wkładami np. bambusowymi.
moja koleżanka używała i używa teraz już przy drugim dziecku i baaardzo sobie chwali.
Zaczęła ich używać jak pierwszy synek miał mega odparzenia (aż do krwi) na pupie i nic nie pomagało. Lekarka polecila żeby spróbowała właśnie tych wielorazowych. Odparzenia przeszły a ona przy nch została. Mówi, że taniej ją wynosi bo mniej do kubła ląduje ale jednak pralka co drugi dzień pierze.
Proponowala mi ale chyba nie chce mi się w to bawić

Cytat:
Ja już po wizycie wszystko dobrze dostałam saszetki do picia i czopki na zaparcia :-/ za 2tyg kolejna wizyta lekarz stwierdził ze mam podwyższone wyniki wątrobowe i da mi na badania jak przyjdę 10.02 usg nie robił tylko badał wiec płci nie znam wrrr
na zaparcia spróbuj śliwki suszone. Zalewasz wieczorem wrzątkiem (cały kubek) z 5-6 śliwek suszonych i rano wypijasz kompocik i zjadasz śliwki. Może po pierwszym dniu nie ale myślę, że następnego dnia (pij codziennie) nie będzie już problemu lub rano, na czczo zjedz jogurt activia, ewentualnie mozesz spróbować podjadać kiwii.

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Co osoba to opinia widzę, jeśli chodzi o pieluszki Nie pozostaje nam nic innego jak potestować i sprawdzić, które będą najbardziej odpowiadały naszym maluszkom
Dokładnie.
My na początku używaliśmy pampersow a po kilku m-cach przeszliśmy na tutejsze marketowe i super sie sprawdzają do dzisiaj.
I już wiem, że dla maleństwa od początku kupimy marketowe na dzień zwlaszcza, ze co chwilę zmienia się pieluchę a na noc będą pampersy.

Cytat:
Ojojoj Misia mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.
Jeszcze godzinka roboty i do domku )
Juz mam dosc, po tych wszystkich dniach latania po hotelu nogi mnie bola i sa strasznie spuchniete :/ jeszcze dwa miesiace tutaj :/
Co do brzucha mam wieeelki. Moze jutro sie zawaze i fotke zrobie. Ale sie juz boje wchodzic na wage. Osyatnio bylo +10 :/ ale nic po porodzie jakos to zrzuce. Ja zaczynalam z nadwaga niestety a mam tendencje do tycia ze ho ho.
Gratuluje udanych wizyt i oczywiscie blizniaczek ujawnionych
Dwa dno wolnego przede mna
Odpoczywaj ile się da!
Podziwiam, że masz silę tyle chodzić w robocie

Cytat:
Hej witam się po wizycie
gratulacje!!!

MARIAFRANCESKA gratuluję! i powodzenia w wybieraniu imion!
(ja nie miałabym problemu, haha)

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2016-01-29 o 22:25
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 22:20   #355
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Hej witam się po wizycie
Gratulację

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 22:31   #356
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Hej witam się po wizycie
Gratulacje I jaki już duży! A odnośnie imienia to jakie macie typy?

miszkaa u mnie i tak pralka idzie co dwa dni, więc przy takich pieluszkach to by chyba musiała iść 2 razy dziennie
No i niby podobają mi się, bo takie naturalne, ekologiczne, ekonomiczne ale jak pomyślę o tym praniu tych kup to mi słabo
Stary 2016-01-29, 22:32   #357
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Moni gratuluje chlopca
Soffinka, za opakowanie skarpetek 2 euro, za kocyk 4 e, recznik 5 e, opakowanie wloczki 5 e. Najbardzie zaluje ze nie bylo juz tych muslinowych pieluch 3pak za 4 e :/
Olinka ja tez chce na koncert Hey zabierz mnie
Haneczka na yt jest wiele cwiczen na bol plecow dla ciezarnych, trzeba poszukac no i koniecznie rozciaganie. I bedzie lepiej

Stary 2016-01-29, 22:40   #358
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moni gratuluje chlopca
Soffinka, za opakowanie skarpetek 2 euro, za kocyk 4 e, recznik 5 e, opakowanie wloczki 5 e. Najbardzie zaluje ze nie bylo juz tych muslinowych pieluch 3pak za 4 e :/
Olinka ja tez chce na koncert Hey zabierz mnie
Haneczka na yt jest wiele cwiczen na bol plecow dla ciezarnych, trzeba poszukac no i koniecznie rozciaganie. I bedzie lepiej
a patrzyłaś w tk maxx?
Tam jest bardzo dużo dziecięcych rzeczy, w tym pieluch, otulaczy itd.
albo popatrz sobie na amazonie. My kupilismy tam bardzo dużo rzeczy dla pierwszego dziecka.
I teraz też patrzylam na otulacze bambusowe i chyba właśnie na amazonie kupię

SLIWECZKA no tak, masz większą rodzinkę ale to chyba też zależy ile miałabyś tych wkładów
No wlaśnie ja też jakoś nie umiem się przekonać do tego prania zwlaszcza, że na początku kupy non stop(czasami po szyję, haha)

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2016-01-29 o 22:42
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 22:41   #359
Weronia93
Rozeznanie

Miszkaa dziękuje za rady kiwi już zjadłam i będę jeść ale co do śliwek to niestety nie nawidze ich i wgl nie znoszę kompotu od dziecka nie pije i w ciąży rownież jakiś zemnie dziwolong. Jogurty mogłam przed ciąża pożerac po 3-4 a teraz jędrnego na tydzień nie zjem jedynie pije aktimelki ale co do aktivi to dobry pomysł zawsze lubiałam zbożową a przecież są pitne jutro lecę rano do sklepu po aktivie.

Byłam dziś w hurtowni rzeczy dla mamy i dziecka i upatrzyłam sobie wózek firmy adamex barletta 1800zl no i jest z eko skory nie znam firmy podobno Polska model wózka z 2015 może ktoś coś wie o nim więcej.

Dołączam fotkę wózka

Z maxi cosi jakoś mi się nie podobały jakieś dziwne jeden był super za 5900 ale to nie moja kieszeń

A i byłam dziś w smyku i byl zestaw butelka smoczek i śliniak z firmy tommee tipper i był za 86zl a ja ma Allegro za 2 smoczki +2 butelki antykolkowe z czujnikiem 150ml i 250ml za 50zl lepiej opłaca się chyba przez internet moja opinia. Ale się rozpisałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg image.jpeg (216,6 KB, 19 załadowań)
Stary 2016-01-29, 23:11   #360
Asiek121
Zakorzenienie

Weronia a skad jestes i co to za hurtownia? bo tez chce ten wozek, a cena wychodzi taka jak na allegro widze
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości