|
|
#331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Olinka kochana, juz prawie cztery lata pracuje tam i tak naprawde kwestia przyzwyczajenia.na pokojach mialam ciezej, teraz mam lzejsza prace na publiku ale za to musze sie nalazic sporo. No i jestem na widoku i goscie hotelowi ciagle mnie zaczepiaja i pytaja sie o ciaze. Dobrze ze glaskac nie chca
![]() Ale ogolnie jest do wytrzymania. to tak jakbym sobie dobry trening codziennie robila.
|
#332 |
|
Rozeznanie
|
Zakupy z Aldiego: recznik z kapturkiem, siateczkowy kocyk, skarpeteczki, dwa opakowania wloczki. Kiedys lubilam robic na szydelku to moze cos stworze dla Gabrysia jakis kocyk czy przytulanke
)
|
#333 |
|
Ania
|
Justynka, ogólnie można się przyzwyczaić, ale podziwiam, ze robisz to wszystko będąc w ciąży- tym bardziej, że to fizyczna praca..
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#334 | |||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem jakie ćwiczenia mogłyby mi pomóc, bo jedyne jakie przychodzą mi do głowy to leżenie na brzuchu i podnoszenie tułowia do pionu ale to w ciąży niewykonalne ![]() Cytat:
![]() Na pewno czytałabym książki o opiece nad noworodkiem i najnowsze zalecenia pediatrów, czytałabym jakieś powieści, może oglądała jakieś seriale po angielsku, sprzątałabym, gotowała jakieś nowości, chodziła na jakąś gimnastykę, robiła zakupy w sieci dla maluszka, spotykała się z koleżankami- szczególnie z tymi co są w domu z małymi dziećmi.... hmmm...mnóstwo możliwości. I oglądałabym na pewno jakieś programy o porodach i z porodami , bo je uwielbiam i zawsze ryczę jak bóbr ![]() Cytat:
Cytat:
Ja bym poszła bez zastanowienia, tym bardziej na HEY Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak sobie pomyślę, że narzekam na ból pleców przez pracę to aż mi wstyd, bo ja siedzę za biurkiem i wcale się nie wysilam ![]() W każdym razie uważaj na siebie... Cytat:
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||||||||
|
|
|
#335 | ||
|
Zadomowienie
|
Weronia, MariaFrancesca gratuluje udanych wizyt
Cytat:
Cytat:
|
|
#336 |
|
Konto usunięte
|
A ja nie wiem w ogóle co to za książka, o której piszecie. Czy to może ta napisana tak bardziej z przymrużeniem oka niż informacyjna/naukowa ?
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrah, no dokladnie
spac sama bez tz nie cierpię, dzień się dluzy, obiady robię byle jakie, i ogólnie pusto, a po całym dniu sama z Zuzia padam wtedy na twarz 😉Sliweczka- mnie tez juz okropnie plecy bola... A nie pracuje:p. Dzisiaj sporo pochodziłam i teraz cierpię, jak sie poloze na plecach to jakby lędźwie mi zastygaja i ciężko się na bok przewrócić, bo paralizujacy bol mnie lapie :/ |
|
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Tak na szybko, bo dzisiaj ewidentnie nie mój dzień ![]() miszkaaa jeśli chodzi o leniwe to my też na słodko, czyli masełko bułeczka i posypane cukrem, a do tego właśnie surówka, żeby było zdrowiej ![]() anuszka1984,Weronia93, sliweczka85,MariaFrancesc a, gratuluję udanych wizyt ![]() Mocno ściskam szpitalne dziewczyny ![]() soffinka ten filmik aż nieprawdopodobne, wow Moje dzieci się wypinały, ale chyba nie aż tak.Co do pieluszek, to aktualnie lecimy na dadach. Na początku dzieciaki miały pampersy premium care, potem zielone, kombinowałam też z tescowymi zielonymi i rossmanowskimi, ale i tak najlepsze dady
|
|
|
|
#339 | |
|
Zadomowienie
|
Co do rosmanowskich pieluszek do ja też ich nie lubiłam, ale niedawno je zmienili (opkowanie i same pieluszki). Są cieńsze i co najważniejsze mają wreszcie elastyczne rzepy i super dopasowują się do ciała. Obecnie ich używamy
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
Czytam właśnie sklady różnych kremów i plynow do kąpieli na SROKA najgorsze johnsons nivea baby hipp nienajlepsze. Wybieram babydream i linomag olejek do kąpieli.
A koncert HEY uwielbiam ale te basy ten huk nie wiem czy michalek będzie zadowolony .... Ola juz przywykla do hardcorow pt dalekie wyjazdy tlum obcych to cygańskie dziecko ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Z książek polecam http://lubimyczytac.pl/ksiazka/47309...-dla-odwaznych Ryczalam ze śmiechu pelno prawdy w tych ksiazkach |
|
|
|
#341 | ||
|
Rozeznanie
|
No właśnie nie wiem o co chodzi temu gin. i bo badania jak patrzałam były ok stwierdził że mam się nie denerwować i za 2 tyg. da mi na wszystkie badania i się dowiemy i mam spać spokojnie. Bardzo fajnie mnie uspokoił jestem jeszcze bardziej zdenerwowana dzwoniłam do cioci położnej i że to w ciąży tak się może dziać jak będzie bardzo podwyższone to wtedy mam się martwić
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Ja również ją podziwiam ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
|
#342 | |
|
Konto usunięte
|
Aaaa, tak przypuszczałam
Kupiłam ją kiedyś przyjaciólce na prezent i zanim jej ją dałam przeczytałam trochę ale to nie w moim stylu. Blogi i artykuły napisane w takim stylu również jakoś do mnie nie trafiają...Dzięki za dopiskę na liście Cytat:
Jak moja córka była niemowlakiem to nie raz zdarzyło się nam być na koncertach plenerowych i mała przesypiała zawsze całość mimo hałasu
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo na Hey to bym poszła.Uwielbiam
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam się po wizycie
![]() U nas będzie chłopak ![]() i imię jeszcze nie wybrane cały czas trwa debata.Mam zdjęcie ale nie za bardzo jest na nim co widać bo mały się tak kręcił to po pierwsze a po drugie łożysko z przodu i ta widoczność jest dodtakowo utrudniona. Jestem mega szczęśliwa, że wszytsko w porządku i dzidziuś zdrowy ![]() |
|
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Ania
|
Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje duży chłopak juz 😉
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
Madzia i misia duuuużo zdrówka, niech już nie boli i oby pibyt w szpitalu nie był konieczny (przecież matka Polka ciężarówka musi zdrowo jeść!)
fiazoa dawno robiłaś to badanie? No i czy w Wawie? Bo ja 3.12 i nadal nie mam byłam pytać, tam gdzie mi pobierali i babka powiedziała że nawet 2miesiące się czeka i że jak do 2tyg nie dostanę wyników to mam do nich dzwonić.Zastanawiam się czy lepiej do Warszawy nie zadzwonić :confu sed:Co do książek wartych przeczytania w ciąży polecano mi i właśnie ją znalazłam na olx i kupiłam"Pierwsze 2 lata życia dziecka. Przewodnik dla rodziców" wydane przez Medycynę Praktyczną. Podobno kompedium wiedzy. Muszę też poszukać w bibliotece co tam mają ciekawego i wziąć się w końcu za rodzeństwo bez rywalizacji, bo same powieści ostatnio czytam
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka możesz mi wpisać połówkowe na 15.02 ;-)
|
|
|
|
#351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w brzuszku u mamy ma prawdziwe sanatorium +allinclusev
|
|
#352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() justynan01podziwiam za siłę i chęci do pracy i trzymam zeby udało Ci się pracować tak długo, jak sobie zaplanowałaś. No i za zakupy
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2016-01-29 o 22:15 |
|
|
|
|
#353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykład. W 1 ciąży u znajomych na działce obok była położna i podeszłam o coś zapytać. Ona spojrzala na mnie i odrazu zapytała czy nie mam białka w moczu. Nie wiedziałam. Zaraz potem trafiłam do szpitala i okazało się że miałam białko w moczu. Ona od razu zauważyla po moich nogach bo były obrzęki. Gin nic nie powiedział na nie. Inne położne podobnie bo pytałam o te obrzęki. Cytat:
|
||
|
|
|
#354 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam. Pierwszy nam sie zużyl i dokupiłam drugi dla drugiego synka. Cytat:
Zaczęła ich używać jak pierwszy synek miał mega odparzenia (aż do krwi) na pupie i nic nie pomagało. Lekarka polecila żeby spróbowała właśnie tych wielorazowych. Odparzenia przeszły a ona przy nch została. Mówi, że taniej ją wynosi bo mniej do kubła ląduje ale jednak pralka co drugi dzień pierze. Proponowala mi ale chyba nie chce mi się w to bawić ![]() Cytat:
lub rano, na czczo zjedz jogurt activia, ewentualnie mozesz spróbować podjadać kiwii.Cytat:
My na początku używaliśmy pampersow a po kilku m-cach przeszliśmy na tutejsze marketowe i super sie sprawdzają do dzisiaj. I już wiem, że dla maleństwa od początku kupimy marketowe na dzień zwlaszcza, ze co chwilę zmienia się pieluchę a na noc będą pampersy. Cytat:
Podziwiam, że masz silę tyle chodzić w robocie Cytat:
MARIAFRANCESKA gratuluję! i powodzenia w wybieraniu imion! (ja nie miałabym problemu, haha) Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-01-29 o 22:25 |
||||||
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#356 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I jaki już duży! A odnośnie imienia to jakie macie typy?*** miszkaa u mnie i tak pralka idzie co dwa dni, więc przy takich pieluszkach to by chyba musiała iść 2 razy dziennie ![]() No i niby podobają mi się, bo takie naturalne, ekologiczne, ekonomiczne ale jak pomyślę o tym praniu tych kup to mi słabo
|
|
|
|
|
#357 |
|
Rozeznanie
|
Moni gratuluje chlopca
![]() Soffinka, za opakowanie skarpetek 2 euro, za kocyk 4 e, recznik 5 e, opakowanie wloczki 5 e. Najbardzie zaluje ze nie bylo juz tych muslinowych pieluch 3pak za 4 e :/ Olinka ja tez chce na koncert Hey zabierz mnie ![]() Haneczka na yt jest wiele cwiczen na bol plecow dla ciezarnych, trzeba poszukac no i koniecznie rozciaganie. I bedzie lepiej
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam jest bardzo dużo dziecięcych rzeczy, w tym pieluch, otulaczy itd. albo popatrz sobie na amazonie. My kupilismy tam bardzo dużo rzeczy dla pierwszego dziecka. I teraz też patrzylam na otulacze bambusowe i chyba właśnie na amazonie kupię SLIWECZKA no tak, masz większą rodzinkę ale to chyba też zależy ile miałabyś tych wkładówNo wlaśnie ja też jakoś nie umiem się przekonać do tego prania zwlaszcza, że na początku kupy non stop (czasami po szyję, haha)
Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-01-29 o 22:42 |
|
|
|
|
#359 |
|
Rozeznanie
|
Miszkaa dziękuje za rady kiwi już zjadłam i będę jeść ale co do śliwek to niestety nie nawidze ich i wgl nie znoszę kompotu od dziecka nie pije i w ciąży rownież jakiś zemnie dziwolong. Jogurty mogłam przed ciąża pożerac po 3-4 a teraz jędrnego na tydzień nie zjem jedynie pije aktimelki ale co do aktivi to dobry pomysł zawsze lubiałam zbożową a przecież są pitne jutro lecę rano do sklepu po aktivie.
Byłam dziś w hurtowni rzeczy dla mamy i dziecka i upatrzyłam sobie wózek firmy adamex barletta 1800zl no i jest z eko skory nie znam firmy podobno Polska model wózka z 2015 może ktoś coś wie o nim więcej. Dołączam fotkę wózka Z maxi cosi jakoś mi się nie podobały jakieś dziwne jeden był super za 5900 ale to nie moja kieszeń A i byłam dziś w smyku i byl zestaw butelka smoczek i śliniak z firmy tommee tipper i był za 86zl a ja ma Allegro za 2 smoczki +2 butelki antykolkowe z czujnikiem 150ml i 250ml za 50zl lepiej opłaca się chyba przez internet moja opinia. Ale się rozpisałam
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Weronia a skad jestes i co to za hurtownia? bo tez chce ten wozek, a cena wychodzi taka jak na allegro widze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

to tak jakbym sobie dobry trening codziennie robila. 

Nie wiem jakie ćwiczenia mogłyby mi pomóc, bo jedyne jakie przychodzą mi do głowy to leżenie na brzuchu i podnoszenie tułowia do pionu ale to w ciąży niewykonalne 

byłam pytać, tam gdzie mi pobierali i babka powiedziała że nawet 2miesiące się czeka i że jak do 2tyg nie dostanę wyników to mam do nich dzwonić.
:confu sed:
zeby udało Ci się pracować tak długo, jak sobie zaplanowałaś. No i