|
|
#2131 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 <3
Cytat:
|
|
|
|
|
#2132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo, pieknie
|
|
#2134 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, dziewuszki
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Dziękuję
|
|
|
|
#2135 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja pamiętam jak w trakcie starań poszłam do lekarza na NFZ z wynikami prolaktyny to mnie wyśmiał i zapytał kto mi to kazał robic, że badania dopiero robie się po roku starań itp..Cytat:
a wspominał coś o kaszlu jak może mieć wpływ, bo ja to od wczoraj mam praktycznie nieprzerwany atak :/jak w pracy zareagują na l4? ![]() dziewczyny myślicie, że lekarz może odmówić wypisania l4? |
||
|
|
|
#2136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, jak zareagują, ale szczerze mówiąc - nie mogą mnie wyrzucić z pracy w ciąży. Poza tym za chwilę wypłaty przejmie ZUS więc nic nie stracą. Owszem, dział się znacznie teraz uszczuplił (2 z 4 osób są w ciąży na długoterminowych zwolnieniach), ale ja nie mam obowiązku tłumaczyć się pracodawcy, że zamierzam zajść w ciążę i relacjonować na bieżąco postępy. |
|
|
|
|
#2137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
on już nie może mnie słuchać, bo odkąd się dowiedziałam o ciązy to przeżywam jak ja powiem szefowej.. już teraz się przejmuje, bo od pon jestem na l4
|
|
|
|
|
#2138 |
|
Zadomowienie
|
Tylko nie wiem, czy będę miała okazję powiedzieć im to osobiście, pewnie będę musiała. Teraz jestem na zwolnieniu lekarskim, a od 1 lutego zaczyna mi się ciążowe. I akurat w przyszłym tygodniu szefostwo jest na urlopie ;/
|
|
|
|
#2139 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczor Kochane! Ależ sie tu duzo nowych wiadomości pojawiło. Minęła prawie godzina zanim wszystko nadrobilam
Samarinda: jak Twoje gardło? Przeczytałam, ze przez moja poradę dotycząca przykładania soli, pogorszyło Ci sie? Odnosxie lekarzy w Krakowie: ja w chwili obecnej chodze do doktora Andrzeja Wojtysia i bardzo go polecam. Jest cały czas pod telefonem, gdyby sie cos działo, każe do siebie dzwonić i od razu jechac do szpitala na Kopernika (pracuje tam i jest dosx ważna postacią). Z racji tego, ze leczyłam sie w Klinice Leczenia niepłodności, chodze rowniez do doktora Przybycienia, ale z tego co wiem, to tylko przez pierwsze tygodnie przyjmuje, pozniej "pozbywa sie" pacjentek. Juz mnie pytał gdzie wczesniej chodziłam i bardzo pozytywnie sie wypowiada o doktorze Wojtysiu. Co do L4, ja rowniez na nim jestem. Juz drugi tydzien z racji tego, ze pierwsza ciaza zakończyła sie niepowodzeniem i z powodu torbieli, ktora niestety nie chce sie na razie wchłonąc. Nie wiem jak Wy, ale mnie szlag juz na tym zwolnieniu trafia. Nic tylko lezec i lezec. Tęsknię za praca. Nawet nie wiedziałam, ze jestem taka pracoholiczka. Ale co zrobic, kropek najważniejszy Zycze Wam wszystkim miłego i spokojnego wieczoru. |
|
|
|
#2140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poważnie, tam w tym powietrzu coś musi być. A sól wcale nie pogorszyła!
|
|
|
|
|
#2141 |
|
Rozeznanie
|
Uff to dobrze
juz sie wystraszyłam! A na wszystkie przeziębienia pomaga cos najgorszego na swiecie (pewnie dlatego skutecznego), trzeba: pokroić cebule, przełożyć do kubka, zasypać cukrem, dodać miodu. Przykryć i dać do ciepłego miejsca. Mozna dodac rowniez czosnek (miksturą bezIe skuteczniejsza). Po około 2 godz cebula puści sok. I pozniej juz nic tylko pic i zdrowieć moja mama zawsze to we mnie wmusza i wszystko raz dwa przechodzi.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zdecydowanie najważniejszą jest kropeczki i jak trzeba leżeć to nic innego nie poradzisz
|
|
|
|
|
#2143 |
|
Rozeznanie
|
Nie, wlasnie nie na NFZ, prywatnie, ale musze sie wlasnie dowiedzieć w szpitalu czy doktor tam tez przyjmuje. Obawiam sie jednak, ze moze nie przyjmowac. Dam znac jak sie dowiem, bede wydzwaniac od poniedzialku. Co do lekarzy w Krk, moge tez polecić doktora Daniela Glanowskiego, ktory pracuje w szpitalu w Narutowiczu. Dwa lata temu byłam pod jego opieka na oddziale, mimo rożnych opini znalezionych w Internecie, byłam bardzo zadowolona ze sposobu w jaki sie mna zajmował, badał. Ma bardzo dobra pamięć do pacjentek.
Taaak leze i jem i ogladam seriale i czytam. Tak jak i większość tutaj, zauważyłam, ze troche mnie juz przybylo jesli mówicie o figurach, to ja jestem gruszka: 80-62-89. Najgorzej. Mam nadzieje, ze mi troche w piersi pójdzie )
|
|
|
|
#2144 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz po prostu lżej i lepiej, ciesz się ![]() Cytat:
Ja bym u niej została jak ma takie podejście.Samarinda - wspaniałe wieści ![]() Do dzisiejszych fryt z maka doszły 2 paluszki rybne i szczypta sałatki. Może wreszcie będę żyć? Zaczynam się uczyć żyć z mdłościami jakoś... ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
I to wcale nie jest najgorzej, przynajmniej można bez problemu leżeć na brzuchu i jak biegasz to nic nie lata we wszystkie strony. Ja patrzę na pozytywne aspekty tej figury. Witam w gronie gruszek. Mi przez mdłości trochę ubywa w biodrach, a cycki rosną, więc mi coraz bliżej do klepsydry Szkoda, że na krótko i okupione jest to tyloma rozmowami z Neptunem...
Edytowane przez chrupa Czas edycji: 2016-01-29 o 21:59 |
|||
|
|
|
#2145 |
|
Rozeznanie
|
Co do figury.. Ja wam zazdroszcze drogie klepsydry i gruszki i wszystkie inne, bo ja jestem okraglutkim jabłkiem. Ręce jak patyki, nogi jak patyki, wszystko małe drobne, dupki brak, za to brzuch juz przed ciążą jak w ciąży, mimo intensywnych ćwiczeń i pilnowania diety, taka moja uroda... I teraz 8 tydzień a ja wyglądam i czuje się jak beczka, serio :/
|
|
|
|
#2146 | |
|
Rozeznanie
|
Jeju jak ja Wam zazdroszczę Maca i wszystkiego glutenowego! Dałabym sie pokroić za Kromke zwykłego białego chleba z masłem!
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Zazdroszcze nóg jak patyki! Madze o takich! Moje sa jak sardelki. |
|
|
|
|
#2147 |
|
Rozeznanie
|
Nogi są akurat spoko, ale nieproporcjonalnie i śmiesznie wyglądają przy okrągłym brzuchaczu
jak ludzik z zapałek i kasztana
|
|
|
|
#2148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz co, Twoje argumenty maja sens poprawilas mi humor na wieczor. Wspolczuje wizyt u króla. Ja mam tylko mdłości i troche Wam zazdroszczę tych "zwrotów". Chciałabym po całości czuć ta ciaze ![]() Jeju, ależ spamuje dzisiejsze, wieczorne forum. Wybaczcie. W koncu sie dorwalam i przestać nie moge
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
Byłam na prywatnym usg i pęcherzyk ma 11,9 mm zarodka brak.......
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
Chyba trzeba się w cierpliwość uzbroić - u mnie tydzień temu pęcherzyk miał 12 mm i też zarodka nie było widać, dopiero dzisiaj
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
kobietko spokojnie
u mnie też nie było widać na początku i też dopiero w tym tyg widziałam dopiero we wtorek
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Samarinda gratki
![]() Manddy a ptaszki mieszkają razem? Pięknie że znalazł u Was dom. Czyli podał go za darmo czy jednak sprzedał?
|
#2153 | |
|
Rozeznanie
|
Nie masz się co martwić, pewnie jeszcze za wcześnie. Który tc u ciebie ?
Cytat:
|
|
|
|
|
#2154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez jabłuszko ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- A co oznacza skrót na usg d1 d2 d3 na ostatnim zdjęciu? ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- W ogóle nic z niego nie rozumiem niedługo idę do lekarza o sie dopytam, np co to za skrót Tls i takie tam
|
|
|
|
|
#2155 |
|
Szczęśliwa Czerwcówka
|
Dziewczyny jutro Was nadrobię, bo dziś jestem padnięta. Jestem po wizycie
Lekarz suuper, nie żałuję, że go wybrałam. Dzidzia ma 1,40 cm, serduszko bije, gin powiedział, że wszystko rozwija się prawidłowo Termin wg OM 08.09 a wg USG 11.09 Zlecił mi na razie podstawowe badania: mocz, krew, glukoza i coś z wątrobą. Powiedziała, że reszta na spokojnie. Za miesiąc kolejna wizyta, jakby coś się działo dzwonić. W ogóle jestem mega zadowolona i z lekarza i z wiadomości Zadał dużo pytań, na moje też odpowiedział wyczerpująco także oby tak dalej...
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Samarinda, Shanti, gratuluję Wam udanych wizyt!
Super, ze z maluszkami wszystko ok!Nie wiem jak ja wytrzymam ten tydzień do wizyty... mam nadzieję, ze u mnie też będzie wszystko dobrze... Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
#2157 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Cytat:
Chodzi o to, że u dziewczynek łożysko zaczepia się z innej strony niż u chłopców? Bo jeśli tak to by mnie ogromnie zdziwiło, że dopiero teraz to zauważono tyle lat po wprowadzeniu badań USG.I coś na początku było o biciu serca a potem jest o łożysku... ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Cytat:
Nadal zamieniłabym się ![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Popołudniami mam kryzysy ![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
Na forum kulturystycznym dziewczyny o takiej figurze pokazywały swoje zdjęcia i nawet po intensywnym treningu nigdy to nie były takie "kaloryfery" jak u dziewczyn bez takiego rozkładu t.t. ale też wyglądało to super, po prostu nie jest tak propagowane jak figura "na Chodakowską" ![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
![]() ...ale jak przytyjesz,to teraz wyobraź sobie, że nogi zostają mniej więcej takie same, za to nad nimi rośnie coraz większy brzuch. Sporo takich osób widać na ulicach, zwłaszcza w wieku ok 50+ ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- J.w. do koleżanki. --- Każdej po lekarzu gratuluje rozwiania wątpliwości i dobrych wyników. Każdej z wynikami które martwią - życzę rozwiązania problemów. Wprawdzie większości z tego co piszecie ni w ząb nie rozumiem, bo nie znam się na oznaczeniach, ale wnioskuję o tym czy to dobrze czy źle z reszty posta
Edytowane przez weselna01 Czas edycji: 2016-01-30 o 07:31 |
|||||||
|
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
Uroczyście dołączam do tych z Was, które ból cyca budzi przy przewracaniu się na drugi bok
|
|
|
|
#2159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie mam dziwna figure, bez mrugnięcia okiem zamienilabym się z klepsydra, Gruszka, albo kimś kto ma porzadna talię
|
|
|
|
|
#2160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

Podobno ten panel, który robiłam, jest wyczerpujący, mam na za miesiąc zrobić tylko mocz, bo jakieś bakterie się pokazały.
pęcherzyk ma 2 cm, samo dziecko 7,9 mm. Serce jak dzwon, tętno 126. Mam kartę ciąży i L4 z kodem B na miesiąc 

Ja bym u niej została jak ma takie podejście.