|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym
Cytat:
U nas to my bez ślubu i bez planów... Ja od lat nie jestem przypisana też do żadnej parafii -już z 5 lat temu ksiądz powiedział mamie na kolędzie, że ani mnie ani mojego brata nigdy na oczy nie widział (za naszych czasów był inny ksiądz), więc wykreśla nas z parafii i że mamy się zapisać tam, gdzie mieszkamy... Tylko ja się za to nie zabrałam. Chrzestny -brat tż-ta, wierzący i praktykujący. Na chrzestną bardzo chcę moją bratanicę -ma 17 lat, więc chociaż mam nadzieję, że rozgrzeszenie dostanie ![]() Chrzest wstępnie planujemy w Suwałkach (większość rodziny mam na suwalszczyźnie), już w pierwszej części sierpnia, u mocno liberalnego księdza... Wyślę mamę do niego na konsultację, żeby się upewnić, czy nam dzidzię ochrzci... |
|
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Marcylina, u nas w parafii niestety to nie przeszło.
Paprika,no to u nas tak samo. Jak już się ktoś nadaje, to już ma kilkoro chcrzesniakow. Sama mam 5, w tym jedną 20 latkę i rozumiem to. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też 'humor' tego typu nie bawi. Nie chciałabym takiego chrzestnego... |
|
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Ja akurat z chrzestnymi nie mam problemu brat męża i moja kuzynka. 😉 jeszcze z kilkoro dzieci mogła bym obsadzić chrzestnymi 😜
|
|
|
|
#785 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie o, słaba fota ale smak mocny 😊
Ciasto ciemne bo z mąki pełnoziarnistej
|
|
#786 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Tż wrócil z pilki i pyta co lipcowe mamy dzis jedza haha
|
|
|
|
#787 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym chciała na chrzestnych kogoś w miarę młodego, no i zeby nie miał multum chrzesniaków. Wiec problem
sama mam trójkę (dla dwójki jestem beznadziejna, bo 1 daleko mieszka i rzadko sie widujemy, z 2 rodzicami średnio sie dogaduje i w sumie tez widziałam ze dwa razy (o jezu w tym roku Komunia!!!!!), a trzecie to u przyjaciółki córeczka i tu sie spisujemy obie ;D znaczy sie uwielbiamy
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jutro zrobię chociaż ja lubię tylko na ciepło... w tej ciąży na szczęście nie mam parcia na słodkie.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2016 na urlopie miodowym
Cytat:
My mieszkamy niecały rok. Którejś pięknej niedzieli, ze 3 tygodnie temu, zaczęliśmy sprzątać chatę. Pukanie... Tż poszedł otworzyć i krzyczy do mnie 'przyjmujemy księdza?' Ja tylko struchlałym głosem 'kiedy?' odpowiedź tż-a 'teraz', a ja ze skrajnym zmieszaniem 'podziękuj'... Jakoś głupio mi zgłosić się teraz do tego księdza... ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Wciągnęłabym ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Powiedz mu, że największy głodomór to już myśli o jutrzejszym dniu -jedziemy do siostry tż-ta, która mieszka w Gdańsku, na naleśniki z karmelizowanymi gruszkami I w drodze do domu zażyczyłam sobie zawieźć mnie do Galerii Bałtyckiej, bo tu jest H&M mama... mega podobają mi się na stronie 1 jeansy, ale mam problem z rozmiarem i wolę zmierzyć w sklepie. Aaa, mój też grywa
Edytowane przez olutka Czas edycji: 2016-01-29 o 23:06 |
||
|
|
|
#790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z księżmi żyję dobrze to jak coś to Wam podeśle jakiegoś
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
My chyba na chrzstanych weźmiemy brata mojego i albo bratowa Tz albo kuzynke..bratowa jest beznadziejna bo w ogóle nie zainteresowana kimkolwiek ale niby tak wypada..
|
#792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam dwie pary spodni z hm - jeansów? Takich bez guzików, cześć nogawkowa płynnie przechodzi w ten ciążowy pas. 129zl i są super wygodne Mieszkany juz 6 rok i tylko dwa razy udało sie księdzu na nas trafić. Zawsze jakis wyjazd. A raz z tych dwóch to zastał nas po nartach - ja wyleciałam z prysznica, mokre włosy itd. I nawet kropidła nie mamy ale ksiądz super, okazało sie ze ma turystyczny zestaw kolędowy przy sobie i wszystko gra
|
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
A o wyrozumiałego księdza to już się powinnam zacząć modlić -23 kwietnia będę świadkiem na ślubie przyjaciółki... Brzucha ukryć się nie da. Do spowiedzi nawet nie zamierzam iść bo skłamałabym mówiąc, że planuję poprawę -żadnego ślubu nie planuję, więc dalej będę żyć w grzechu. Oby cyrku u księdza nie było ;(
|
|
|
|
#794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Weź kuzynkę, zawsze to rodzine a bratowa to tylko żona brata cholera wie co bedzie
|
|
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
My dopiero dwa razy przyjmowalismy księdza..pamiętam w tamtym roku byłam sama z synkiem (miesięcznym!) i ten walnąl mega kupsko a tu ministranci mówią że ksiądz zaraz będzie :-o zdążyłam przebrać!! I nawet Tz wrócił z pracy :-D My też bez kropidla i niestety w tym roku inny ksiądz i że sobą nie miał buuu
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście, ja chodzę regularnie 2x w tygodniu
mam tampony ellen i zawsze dokładnie się myję mój gin pozwolił Cytat:
w poprzedniej ciąży chodziłam do 8 msc ![]() bylam w galerii 3h nogi mi spuchły ze hej~ ale bylam w smyku i 30 minut stalam nad wyprzedażą! 3pajacyki kupilam ![]() dla chłopca ofkors
|
|
|
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
Ja również mam problem z chrzestnymi... Ja mam dwóch braci a mąż jednego. Jeden z moich braci jest chrzestnym Mili i teraz chciałabym drugiego brata wziąć, ale jest problem z chrzestna. No nie ma jej
mąż nie ma ani siostry, kuzynki mają dużo dzieci, widujemy się bardzo rzadko, raz na kilka lat, ja nie mam siostry, jedynie moja przyjaciółka jest opcja, w sumie dwie, ale znowu będzie ze drugie dziecko i chrzestni są tylko z mojej strony...
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to najchętniej bym tych chrzestnych w ogóle nie brała
|
#800 | ||
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2016 na urlopie miodowym
Cytat:
Cytat:
![]() Chrzesni musza miec bierzmowanie prawda? Edytowane przez Panna_Hanna Czas edycji: 2016-01-29 o 23:23 |
||
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pochwal się ciuszkami |
|
|
|
|
#803 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
My kompletnie nie mamy pomysłu na chrzestnych... Maz ma 3 rodzeństwa ale ją nie chce żadnego z nich a mój brat raczej z dala od kościoła. Moja przyjaciółka też. Z kuzynami nie za bardzo mam kontakt. Będzie trzeba się poważnie zastanowić :p
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Ziewam okrutnie... Dobrej nocki Wam życzę
|
|
|
|
#806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem ![]() To jakieś specjalne wymogi są? Doświadczenie mi podpowiada ze po prostu sie pyta, czy ktoś sie zgodzi najlepiej osobiście Przy córce załatwiliśmy to przez telefon, niestety, ale to była wyjątkowa sytuacja |
|
|
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Super
A brzuszek masz boski..uwielbiam ciążowe brzuchy..w tamtej ciąży każdego tygodnia mam mnóstwo zdjęć począwszy od 12...teraz jakby ich mniej.. A na tydzień przed porodem miałam bardzo podobnej wielkości co Ty Katoo dobrze, że na wizycie ok i udało się się dzidziola podejrzeć Kamila co do rozstępów i smarowania to jednak chyba kwestia genów...ja się posmarowałam może ze 2 razy na całą ciążę bo systematyczność nie jest moją mocną stroną..i nie mam na brzuchu nawet cienia żadnego rozstępu...ze 2 malutkie mam na piersiach.. Obrączki mi się bardzo podobają, zwłaszcza Twoja ![]() Ja w pierwszej ciąży pierwszy raz ruchy poczułam jak takie 3 pyknięcia - mini kopniaczki...u Ciebie to pewnie też to Misia przy dużym brzuchu ćwiczenia na piłce są mega relaksujące i takie odciążąjące kręgosłup i w ogóle super wiec polecam Marcylina ale zakupy Ja bym chciała taki reportaż z porodu (oczywiście tylko dla siebie, Tż i w przyszłości dzieci) ale musiałby go robić ktoś znajomy komu mocno ufam np. przyjaciółka ale stety/niestety nie jest fotografem... Iza ale słodkości ![]() Mary a mi tak podpasował ten balsam babydream, że używam go nieprzerwanie od pierwszej ciąży tak na codzień jako krem do rąk/balsam do ciała, czyli tak będzie ze 4 lata ![]() Olutka ale jedzonko wypas i ten krajobraz..aż chce się jechać Jezu zupełnie o czym innym pomyślałam czytając o tych kulkach na sznureczku ![]() Aclerya a to lipa z tym krwiakiem...dobrze, że lekarz Cię uprzedził i możliwości kolejnego krwawienia to może aż tak się nie będziesz denerwować w razie co... Mama Niny śliczne te komplety Też mam podobny problem z wyborem chrzestnych.. cwk uwielbiam kruche ciasto, a jeszcze z mąki pełnozirnistej to już wogóle..ja zazwyczaj zamiast wierzchu kruchego robię mega bezę leciutko posypaną kruszonką..mniami Deksterowa zazdraszczam podglądania dzieciaczka...Twój spokój najważniejszy, mąż na pewno potwierdzi Co do gina to mój prowadzący też nie ma usg w gabinecie ![]() Ja na usg chodzę do Babca Medica przy Arkadii do przecudownego lekarza, ale to tylko na te ważniejsze bo 220 zł za samo usg.. Ja jestem wyrodna matka i żona-nieżona bo puściłam chłopaków samych na weekend do teściowej...jakoś od kilku dni mi znów niedobrze a do tego cały tydzień z synkiem na najwyższych obrotach bo katar miał więc do pla nie chodził i mam ochotę na chwilę samotności i relaksu.. Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2016-01-30 o 01:09 |
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin w Pl tez nie miał w gabinecie usg ale po rozmowie przeszliśmy do innego pomieszczenia i usg bylo. I nie płaciłam dodatkowo. Wizyta wyszła mnie 70 zl.
Ja nie wiem jak u was samo usg może 200 zł kosztować to jest potworne!
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
O matko, kilka dni mnie nie bylo a tu juz przeszło 800 postów na nowym wątku. Dziewczyny... caly tydzień będę was nadrabiać
![]() ![]() Ja wpadłam prosić tylko o kciuki, bo dziś ślubuję oby dzidziuś nie dawał czadu tylko dał się rodzicom wybawic do białego rana ![]() We wtorek na przymiarce sukni ślubnej odplynelam totalnie. W sekundzie zrobiło mi się czarno przed oczami, zalal mnie pot i sie przestalam trzymać na nogach wiec trochę stresa mam czy ustoje w kościele, ale zasznurujemy lżej suknie i powinno być lepiej Ja uciekam do wanny proszę o wsparcie ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymamy kciuki Kochana!!
Wszystkiego co najlepsze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

[od 10.09.2011]

zdecydujemy jak poznamy płeć :-D a jak zapraszacie chrzestnych? 
to jest potworne!

wiec trochę stresa mam czy ustoje w kościele, ale zasznurujemy lżej suknie i powinno być lepiej