![]() |
#4051 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
Ogolnie dziewczyny co robić ? zapisałam sie na to prenatalne u mnie w mieście jest tylko jedno miejsce i robi to 2 lekarzy - każdy z nich ma te wszelkie certyfikaty i uprawnienia do wykonywania tego badania . Nie znam ani jednego ani drugiego , wiem ze jeden ma kiepskie opinie jezeli chodzi o traktowanie pacjentek na oddziale ( jeden i drugi dr pracuja w szpitalu) ale dobre opinie od os ktore przychodza do niego na badania do prywatnej kliniki . Niby prywatnie jest miły i bardzo szczegółowy. Ja zostałam zapisana do tego drugiego dr, nie znalazłam o nim żadnych opini na necie. Dzisiaj powiedziałam koleżance że ide do niego a ona mi odradziła mówiac że na prywatnym klubie mamuś z mojego miasta na Fb czytała o nim nie za fajne opinie i teraz nie wiem co mam zrobić ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie.
![]() Ja mam nieprzyjemne doswiadczenie z cyckami związane. Jak poronilam pierwszy raz to od razu cycki mi przestały boleć. Oczywiscie wtedy tez krwawiłam bardzo mocno. Obudziłam sie wtedy wczesniej rano. TZ szykował sie do pracy. Poczułam, że cos mi cieknie, patrze a tu pełno krwi. Od razu w ryk, ze to koniec. Pobiegłam do łazienki, czuje "brak cycków". TZ mnie wytulił, kazał zadzwonic do lekarza, dostalismy natychmiastową wizyte, lekarz zadzwonił do szpitala. Pojechalismy na usg i niestety to był koniec... Takze jestem nieco wyczulona na zanikanie objawów. Staram się mysleć jednak pozytywnie. Dwa głebokie wdechy i bedzie ok. ![]() Nie chcę nikogo straszyć. Nagły zanik objawów jest podobno normalny. Moja sytuacja była o wiele bardziej dramatyczna z mojego punktu widzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czekam i czekam aż dziewczyny napiszą jak dziś na wizytach i się chyba nie doczekam i odpadne jak co wieczór Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-01-29 o 17:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4056 |
Rozeznanie
|
Po wizycie wporzadku dzidzia rośnie ale zapomniałam zapytać ile już ma
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale wklejam fotke z dzisiejszego usg ![]()
![]() |
#4057 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam taka nadzieje, nawet najgorszemu wrogowi nie zyczylabym ;/
Chociaz wolalam wiedziec od razu bo przy kolejnym poronieniu nawet nie wiedzialam. Dopiero w 12 tygodniu na usg dowiedzialam sie, ze moje maluszki sie nie rozwineły. Naprawde chcialabym, aby w UK robili usg wczesniej. Druga strata bolała mnie jeszcze mocniej. Przez te 12 tygodni tak bardzo sie cieszyłam, ze pewnie jest ok, ze przeciez dwa razy z rzedu pewnie sie nie zdarzy, ze przeciez nie krwawiłam. ehh Nawet na dopplerze nie znajdywałam tętna, ale myslałam, ze po prostu za wczesnie. Teraz doppler bardzo mi pomaga, jestem bardziej spokojna. USg co dwa tygodnie jest swietne. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-29 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny poradźcie mi bo zapomniałam zapytać położnej ,Ananasa moge jeść bo mam straszna ochote na niego
![]()
![]() |
#4059 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje za miłe słowa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Bardzo to przykre ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Piękna dzidziulka ja juz nie moge doczekać sie swojej wizyty! Mam nadzieje, ze wszystko ok... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także ja rozumiem wyczulenie na zanikanie objawów ![]() ![]() Dziewczyny mało się odzywałam bo się uczyłam - jutro i pojutrze mam egzaminy w szkole więc trzymajcie kciuki ![]()
![]() |
#4062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze no,,martwię się teraz tym zanikiem bólu piersi.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Zakorzenienie
|
Jeśli gonadotropona ma swoje apogeum w 12 tyg to ja chce go przespać. Czuję się jakbym jeździła na karuzeli cały dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zawsze zarzekałam się, że nie urodzę dziecka w wakacje (czerwiec-sierpień), bo zawsze mi było szkoda wakacyjnych dzieciaków, które nie miały imprez urodzinowych itp. bo wszyscy ich znajomi się rozjeżdżali. Ja urodziłam się w maju i uważam, że kwiecień-maj to najlepszy czas na urodziny, imprezy, pierwsze grille itp ![]() ![]() Planowałam zaciążyć w styczniu, żeby dziecko się urodziło we wrześniu, ale jednak udało się szybciej... chociaż nigdy nie wiadomo, bo termin narazie mam na 27 sierpnia ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Zakorzenienie
|
jednak jak zdjełam namiot/kask żołnierski/miskę dla psa jak to niekótre z Was mawiają to poczułam balony..nie bolą może, ale ciągną zgodnie z grawitacją tak jak do tej pory
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zjem sobie jutro tego Ananasa ,żeby to na noc nie narobić sobie dodatkowych dolegliwości w razie czego ![]() Dobrej nocki Wam życzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | ||
Zakorzenienie
|
hej.
Dziś mam mega zgagę ![]() całą puerwszą ciąże miałam, także bosko .... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Mam dużo obowiązków, w pracy nie mam chwili wytchnienia, musze komus zacząć je przekazywać, a nie ma komu bo każdy zarobiony ![]() W tym tygodniu ostatnie 3 razy zostałam w nadgodzinach, od dziś punkt 16 wychodzę ![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2016-01-29 o 21:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż tż twierdzi że przenoszę i będzie poczętek września ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Wtajemniczenie
|
Uff madrobilam Was
![]() Ja ma początku ciąży wcinalam same świeże ananasy, ktoś mi polecił, że pomagają zarodkowi w zadomowieniu się w brzuszku, zwłaszcza na etapie implantacji ![]() My po wizycie, Maluszek ma 7 cm 7 mm ![]() Dobrej nocki dla Wszystkich :-*
#4071 |
Zakorzenienie
|
Wykończą mnie te rzygi. Umrę któregoś razu. Już mi przełyk krwawić zaczął
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ech współczuję... u mnie z przełykiem całkiem okej, ale żołądek mam już tak podrażniony, że czego nie zjem to tak mnie boli i pali, że szkoda gadać ![]() dziś mam 12t0d, więc baaardzo liczę, że lada dzień mi to minie (wiem, jestem naiwna!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ananasow nie mam pojęcia. Osobiscie nie przepadam ![]() Wsółczuje wam, że musicie znosić ciągłe wymioty. Ja mialam przygode z kibelkiem tylko raz i dziękuje niebiosom, ze tylko raz. Po tym co czytam jakie koszmary przechodzicie to mi az smutno. Mi sie podoba, ze urodzę na przełomie lipca, sierpnia. Nie chcialabym we wrzesniu, za bardzo mi sie kojarzy ten miesiac z moim eks. Wiec swietnie trafilam. W mojej rodzinie akurat w tym okresie nie ma nikt urodzin wiec super sie układa. ![]() Połozyłam sie i meczy mnie zgaga ehh. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4074 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Juz niedługo drugi trymestr i powinny ustąpić całkowicie. Ja nie miałam przygody z wymiotami, mdlosciami ani razu. Cycki nie bolą od 6-7 tygodnia ciazy kompletnie nic. Poza atakami głodu i sennościa po 19-20stej nie mam żadnych objawów. ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
![]() |
#4075 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mam podobne podejście do miesięcy...też wolałam wiosną..ale teraz to sobie możemy woleć..chce donosić maluszka do końca i nie rodzę prędzej jak sierpień Niezapominajka89 - a czemu to badanie jest u Ciebie konieczne? nie wiem czy pisałas wcześniej i wypadło mi z głowy |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak będzie dalej z objawami. Ja mam 14 tydzień i 2 dzień a drugi trymestr to podobno miesiąc miodowy ciąży ;-) Tak mi aplikacja na telefonie wskazuje :-P
![]() |
#4077 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Zakorzenienie
|
Mnie piersi nie bola, nie cały czas. Są wrażliwe, swedza mnie brodawki, czasami jak uderzeń (nie muszę mocno) to zabolą. Mogę sobie znaleźć pozycję na brzuchu do spania.
Mdłości to mam raczej wieczorne. Od rana super a ze wzrostem zmęczenia w ciągu dnia coraz gorzej. Wczoraj przyjechał mój brat. Nie dałam rady z nimi posiedzieć. Ale po 2 godzinach snu dotrwałam do 2. |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Rozeznanie
|
BeataAmelka jaką masz tą aplikacje w telefonie?
![]() |
#4080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
baardzo liczę na poprawę samopoczucia w IItrym. niby nie mam na co narzekać, bo nie wymiotuję jak dziewczyny, ale żywotna to jestem do południa a potem do wywłoka..no i w ogóle dyszę jak stara baba, chodzę jak kaczka,łupie w plecach, dziś jak spałam na boku to miałam pół ciała sparalizowane, bo chyba malec mi gdzieś uciskał..masakra..któraś z Was pisała na początku , że ciąża dla organizmu kobiety to jak wejście na mount everest to ja czasem się czuje jakbym już dobijała na szczyt.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.