|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część 4
JA też mam problemy ze wstawaniem, ciągle chodzę niedospana. Mam nadzieję, iż jutro w dzień wolny prześpię się chociaż do 7, szczytem marzeń byłaby 8, ale to wszystko zależy
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro będę musiała wstawać przed 5! Bus mam 5.54, będe w pracy 6.15. Pracę zaczynam od siódmej. Jak się utrzymam pewnie pomyślę o prawku ;/
Dotąd wstawałam 8-9. Aż się boję. Na szczęście to dwa dni a potem odeśpię ![]() Dziś menu: - kanapki z hummusem i pomidorem - ziemniaki, kotlety z brokułów, jogurt, ogórki kiszone - jogurt z muesli - jeszcze nie wiem. mam serek wiejski i pomidor. Ewentualnie jajecznicę
|
|
|
#453 |
|
Zadomowienie
|
Jejku, współczuję :-( ja jutro wstaję po 6 ale dopiero idę spać bo mam masę pracy i nauki na studia... Teraz mam taki intensywny czas w życiu, od kwietnia będzie lepiej :-D
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
Kocham wolne dni, można poleniuchować odpocząć lub posprzątać mieszkanie, nadrobić zaległości z dni pracujących.
Jednakże właśnie w te dni najtrudniej mi utrzymać dietę, wczoraj popłynęłam spotkanie z przyjaciółmi przy herbatce i cieście niedobrze wpływają na moją dietę. Wpadły mi 3 kawałki ciasta, jakby po pierwszym nie można było powiedzieć dość i 1/2 piernikowego ciasteczka.
|
|
#455 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Poruszaj se troche bardziej niz zwykle i bedzie ok
||
|
|
|
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
Witam
U mnie waga wskazała dzisiaj 64 kg, czyli udało mi się zgubić 1 kg Moje menu z wczoraj może nie jest zbyt imponujące ale dopiero dzisiaj idę na prawdziwe zakupy, ryneczku czekaj na mnie ... ![]() Wolę warzywa i owoce od "chłopa" niż te z marketów mają inny smak. A menu z wczoraj bo bym zapomniała : 1. owsianka z mlekiem i miodem 2. serek wiejski (niestety bez warzywka bo mi się skończyły) 3. kasza jaglana z prużonym jabłkiem 4. ryż, surówka, kurczak 5. przekąska: ogórek kiszony, a potem jabłecznik kawałek 1 cm x 1 cm i ani grama więcej. Odeszłam od brytfanki.
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda, że nikogo tutaj nie ma. A jak ktoś nowy będzie potrzebował motywacji do walki z kilogramami to jak nas znajdzie ?
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
Moje wczorajsze menu:
1. płatki owsiane, mleko, miód 2. serek, dwa kiwi 3. grejpfrut i kiwi 4. 3 duże pierogi z mięsem i ketchupem a potem wizyta u stomatologa i koniec z jedzeniem tego dnia, tylko picie.
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
A to tak na powaznie? W dwoch posilkach praktycznie same owoce, pierogi z ketchupem? Przeciez tutaj nie ma praktycznie nic wartosciowego
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem XDD
A tak serio to witam wszystkich....ponownie. Byłam z Wami jakiś czas na początku zeszłego roku, a później mnie życie zniknęło. Jako że się odkopałam - jestem i mam nadzieję iż zostanę =) |
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wstaję o 5. Śniadanie tylko kawałek kęska. Potem drugie w pracy. Obiad i kolacja. Oczywiście jak wrócę to śpię. Musze się przyzwyczaić do takiego wstawania aby zacząć planować menu i ćwiczyć. Już drugi dzień nie ćwiczę
Za to w sobotę i niedzielę mialam wycisk. Co dziś zjadłam: - kawałek owsianki z orzechami i rodzynkami (sama robię sobie miks) - ciasteczka owsiane - pierogi z kapusta i grzybami, surówka wielowarzywna z jogurtem - kanapki z hummusem.
|
|
|
#462 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Ja bym sie wstydzila tu taki jadlospis wrzucic w sumie
||
|
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
Można wrzucać same idealne jadłospisy, jeżeli komuś udaje się wszystko robić perfekcyjnie. Ja niestety taka nie jestem mam swoje lepsze i gorsze dni, staram się aby tych lepszych było więcej, ale cóż życie jest życiem, a ślepy los często weryfikuje moje plany i zamierzenia. Jak ktoś kiedyś mądry powiedział: "chcesz rozśmieszyć Boga? To opowiedz mu o swoich planach".
Oczywiście mogę wrzucić i taki jadłospis: 1. owsianka z rodzynkami, bananem i malinami 2. sałatka - różne sałaty, pomidor, kukurydza, rzodkiewka i odtłuszczony ser feta 3. Grillowany kurczak z kaszą i surówką 4. chleb razowy z sałatą suszonym pomidorem i łososiem Ale co z tego jak nie udało mi się tego zrealizować, pozostało w sferze planów. Wydaje mi się, iż opowiadanie o tym jak w rzeczywistości minął nam dzień ma nam pomóc w lepszej organizacji dnia następnego i próby uniknięcia już raz popełnionych błędów. Niż, nie pisanie o niczym bo to wstyd, przyznać się do prawdy. A z tego już prosty wniosek, że lepiej nie pisać o niczym, niż podzielić się prawdą o minionym dniu. A skoro wolno pisać o samych rzeczach idealnych i tylko "politycznie poprawnych" bo innych należy się wstydzić i nie należy się do nich przyznawać i robimy z tego tabu to chyba ucieka mi w tym sens tego po co tu jesteśmy. ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Witam bardzo serdecznie. Miło, że z nami jesteś. Mam nadzieję, iż dobrze się będziesz czuła w naszej grupie i uda Ci się zrealizować swoje plany dietetyczne.
|
|
#464 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Nie bede sie rozpisywac, bo nie ma sensu. Sama dobrze wiesz co robisz.
||
|
|
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Moja waga dzisiaj wskazała 63 kg, z czego się bardzo cieszę. Teraz grunt to utrzymać dietę - a raczej trzymać się z daleka od słodyczy wszelakich i napojów gazowanych, choć za tymi nie szczególnie przepadam ale czasami coś wpadło. W tym roku jeszcze nie piłam, nic słodzonego gazowanego w ogóle i czuję się z tym świetnie.
|
|
#466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do rzeczywistości wokół mnie: wczoraj wyszło mi 121kg. Na starej baterii w wadze, ale boje się że jej wymiana niewiele zmieni. Już zamówiłam nową więc jutro się okaże. Na plus: zrobiłam zakupy z głową i mam w domu warzywa i więcej warzyw. Skusiłam się niestety na pomidora i jest ohydny ![]() Wywędrowały też z domu wszystkie gazowane napoje - moja wielka słabość. Przywlokłam mate do ćwiczeń - tu nie powinno być wielkich boleści bo po rehabilitacji mam nawyk ruszania się mniej więcej co drugi dzień. Postaram się tego nie zepsuć ![]() Pozostała przede mną największa i najboleśniejsza zmiana do wprowadzenia: gotowanie. Na jutro mięso już się rozmraża więc zobaczymy. Może się nawet nie otruję obiadem ![]() Miłego weekendu wszytskim XD |
|
|
|
|
|
#467 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj na wadze 75,4kg, także super
.Powoli wychodzę na prostą, bo niestety podczas wyjazdy sylwestrowego w góry przytyłam jakieś 1,5kg, ale okazało się, że była to chyba sama woda. Codziennie chodzę na siłownię, weszło mi to w nawyk i już sobie nie wyobrażam dnia bez ciężkiego treningu .Z jedzeniem też całkiem nieźle, brak jakichkolwiek wpadek. |
|
|
|
|
#468 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napoje gazowane zawierają mnóstwo cukru i są nafaszerowane różnymi chemikami, tak że rezygnując z nich nie tracimy nic wartościowego. Zaczynasz gotować, super. Wierzę, że się uda. Trzymam kciuki. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
No i mamy już czwarteczek. Za oknem szaro buro, ale ponieważ pada śnieg to i miło. Wieczory już jaśniejsze. Czekamy na ferie zimowe.
|
|
#470 |
|
Zadomowienie
|
Piątek, piąteczek, piątunio i 63 kg waga wskazała
|
|
#471 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze koty za płoty: 119,4 XDD
Plus dwudaniowy obiad za mną. Zdradzono mnie nawet super łatwy sposób na zagęszczenie kremu z brokułów - dogotować więcej ziemniaków. Mogę tylko powiedzieć "że też sama..." XD |
|
|
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda, że odchudzanie nie jest takie łatwe jak tycie
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
U mnie waga bez zmian. Brakuje mi tego wątku. Były luźne rozmowy, fajne spostrzeżenia. Teraz nic się nie dzieje. A na fb jest zwyczajnie nudno.
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie watek tez wydawal sie lepszym rozwiazaniem niz facebook. Tam czuje sie duzo mniej prywatnosci i nie chce sie tam w duzej mierze udzielac.
cos sie dzieje z moja waga. Staje na niej np 4 razy pod rzad i za kazdym pokazuje inna wage. Waha sie od 72 do 75 kg. Jaka moze byc przyczyna? |
|
|
|
|
#475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#476 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie myslalam ze to panele ale w lazience na plytkach dzieje sie to samo. Baterie dopiero co wymienialam.
|
|
|
|
|
#477 |
|
Wtajemniczenie
|
To nie mam pojęcia. Jakieś spiecie czy coś. Na pewno wina wagi, ale nie wiem co może jej dolegać.
|
|
#478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#479 |
|
Wtajemniczenie
|
To nie moja waga ;-) lenciik ma problem z wagą ;-)
|
|
#480 |
|
Raczkowanie
|
Wage jakies dwa lata mam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

.