|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Hej Dziewczyny. Ja dzisiaj na wyjezdnym także będzie mnie mniej ale poczytuje
![]() Darolka nie martw się na zapas. Może to nic groźnego. Bierzesz kwas foliowy? Przy wcześniejszych wadach/ zwiekszonym ryzyku powinnaś brać większą dawke 5 mg- na recepte. W suplementach jest mało 0,4 mg. Miłego weekendu wszystkim.
|
|
#1922 |
|
przyczajony tygrys
|
Czesc Mamuski!
Snilo mi sie, ze wszystkie przyjechalyscie do mnie, bo stwierdzilyscie, ze nie ma takiego fajnego szpitaoa jak moj ![]() Monikmi, mialam wlasnie pisac, ze myslalam o Tobie. Kciuki oczywiscie zacisniete byly mocno! Do konca ciazy bezwzgledny naiaz lezenia. Nie wolno mi nic. Tylko toaleta. Nawet w kuchni za dlugo nie moge przebywac... Darolka, nie martw sie! Przytulam mocno. A o przeplywach wiem niewiele. Tylko wiem ze wody sa ok, jest ich duzo. To wszystko
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, strasznie drastycznie z tym leżeniem mówili dlaczego tak? Dobrze że do donoszenia to zostały jakieś 3-4 tygodnie dasz radę!---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- fasolka Tobie też udanego nie zamęcz się tam
|
|
#1924 |
|
Wtajemniczenie
|
Nieznajoma hahaha! Jaki sen skąd wiedziałaś ze lubię zumbe! 😄 wlasnie u mnie w mieście jest charytatywny maraton na walentynki i wczoraj o tym czytałam
|
|
|
|
#1925 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja! Tradycyjnie polozylam sie po 2 a wstalam kolo 8. Spalam srednio. Tak jak milenujdka i marta1986222 nie moglam spac przez biodra,szczegolnie kosci miednicy, ogolnie bola mnie stawy
Dobrze ze we wtorek mam wizyte bo najbardziej dokuczaja mi kosci przy bozenie, jak wstaje, chodze, jakbym sie tam uderzyla... i zastanawiam sie jak nisko Mia sie ulokowala Poza tym siku tez nie daje mi pospac, ale za to w dzien jak sie klade na 'drzemke' to mam bardzo dobry sen, szkoda ze w nocy mi sie tak nie spi. Jestem juz po sniadaniu. Tz mnie wkurzyl i cala energia opadla. Juz sie przymila, przykrecil polki w Mii pokoiku i bedzie przykrecac karnisz, a potem posprzata wszystko dokladnie w pokoiku, bo w nastepnym tygodniu chcialabym ruszyc z praniem. darolka moim zdaniem jak do tej pory nic nie wykryli, to pewnie wszystko jest ok NADIA29 Super kombinezon! U mnie corcia tez czasami tak szaleje ze boli i zastanawiam co ona zamierza bo chyba jeszcze nie chce wychodzic... A tak w ogole to wczoraj zaczelysmy 35 tydzien
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu jaki fajny sklep odkrylam z ciuchami dzieciecymi
Ceny fajne, gatunek swietny (Jak dostane wyplate.. o boze boje sie sama siebie!!! Puscilam pranie troche dzieciecych i reczniki ktore chce do szpitala. Piore je jez w dzieciecym. Pizamy mam poprane, koszule tez.. Dzis chyba zrobie ostateczna liste a jutro popakuje torbe :p chyba |
|
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
wyspałam się, mimo że zgaga piekła chyba już się do niej przyzwyczaiłam ![]() Poranek oczywiście musiała popsuć moja mama.. Jak tylko weszłam do łazienki to wpadła do naszego pokoju, wyniosła i spakowała naszą choinkę rozbijając przy tym ozdóbkę -bez pytania czy chcę czy nie chcę żeby to zrobiła, nieważne! I oczywiście sprzątać też chciała ale po trzecim pytaniu czy mi poodkurzać straciłam cierpliwość i wyjechałam na nią, że jak S.wróci z pracy to sobie sami posprzątamy! I foch z przytupem od razu! Ja rozumiem, że nie chce żebym się z ciężkim odkurzaczem męczyła ale do jasnej cholery mam męża który ma dwie ręce i też tu mieszka! Nawet sami posprzątać nie możemy bo fuczy! Przepraszam ale jest zła i musiałam się wyżalić nieznajoma ale sen ! Chyba byśmy ten szpital rozniosły :Pdarolka ja wiem, że ciężko ale nie martw się na zapas Miłego dnia wszystkim !
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
sloneczko4477 kochana nie denerwuj się
mamy takie są wszystko dla dzieci moja mimo ze razem nie mieszkamy i przyjezdza do mnie zawsze myje mi płyte z pieca przynajmniej mam ładnie wypolerowana |
|
|
|
#1929 |
|
Wtajemniczenie
|
Niektóre matki sa naprawde niepoważne i nie szanują czyjej prywatnosci... Jesteście małżeństwem a ona Wam bez słowa choinkę zabiera no masakra mi moja nic w pokoju nie rusza i zawsze mówila ze ona nie ma sily na nic a nie zeby jeszcze komuś w pokoju sprzatac eh wspolczuje słoneczko musicie sie chyba wyprowadzić bo jak przyjdzie dziecko to Wam zyc nie da..
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Choinka choinka ale chodzi o całokształt wtrącania sie.. Trzeba dac komuś przestrzeń bo można udusić.. |
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Pospałam i mimo, że temperatura dalej jest, to czuję się trochę lepiej.
![]() TŻ odwołał wizytę rodziców i cały czas łazi za mną z termometrem.
|
|
#1931 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do 5 tyg. Ciąży 10 mg dziennie, później 5 mg do 10 tyg. Ale to też nie daje gwarancji. Ale dość smutków na nic teraz nie mam wplywu poza tym żeby nie urodzić za wcześnie bo przy dużej ilości wód to całkiem możliwe...Dzisiaj mam wolną chatę. Mąż pojechał auto oglądać Natalka zaraz do kina jedzie więc chyba się upije ;-)
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Darolka - zdecydowanie daj sobie czas dla siebie, tym bardziej, że masz do tego świetna okazję :-D a reszta się nie przejmuj, na pewno to nic groźnego. A mamy zawsze się będa martwić o swoje dzieci
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gotuje rosolek, mąż w pracy,Zuzia się bawi.
Umylam włosy a tak się zdyszalam że masakra.
|
#1934 | ||
|
Zakorzenienie
|
ech ta Twoja mama... dobrze, że próbujesz się stawiać, bo potem będzie jeszcze gorzej. Trzymam kciuki, żeby zrozumiała, żeś dorosła kobieta
![]() Cytat:
![]() A Ty nie łaź tylko do wyrka! Cytat:
a na pijaństwo się piszę, daj tylko adres i lecę!
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Leżę, leżę.
![]() I przylazł do nas mój kuzyn, sam zasmarkany i kaszlący. ludzie nie mają wyobraźni.
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio poszłam robić badania krwi do laboratorium i spotkałam kumpla, taki uprzejmy, grzeczny, bierze ode mnie kurtkę, zagaduje, wręcz by się całował na powitanie, pyta jak ciąża... a ja go pytam co u niego, że w labo, jakieś badania robi kontrolne? a on "a wiesz od tygodnia mam temperaturę 38-39 i zupełnie nie wiem od czego", miałam ochotę wybiec z poczekalni
|
|
#1937 |
|
Wtajemniczenie
|
Polly-zdrówka życzę
dobrze, że możesz sobie odpocząć i jesteś zaopiekowana.Darolka-każda z nas na Twoim miejscu, by się martwiła, ale tylko spokój teraz jest dla Ciebie najlepszy. Korzystaj z tego, że jesteś sama w domu i zrób coś dla siebie trzymam kciuki!!U mnie na obiad dziś będzie pomidorowa. Mąż kończy myć okna,a ja już mam wczorajszą pościel poprasowaną i pochowaną. Nie mam siły prać dzisiaj firan, więc zostawię to na poniedziałek. Z resztą te okna to trochę szybko są myte, ale pogoda dopisuje, więc będzie z głowy ![]() Boli mnie krocze przy chodzeniu, tak ciągnie, że muszę nawet stanąć. Wizyta dopiero za 2 tygodnie, mam nadzieję, że nic się złego nie dzieje. |
|
|
|
#1938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kurcze człowiek całą ciążę ma o czym myśleć...a później nie jest lepiej...Bo czy dobrze się rozwija, prawidłowo przybiera, a czy kupa nie jest jakaś dziwna...:-P Ooo tak whisky z colą to bym wypila :-D
|
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie kuście tymi drinasami
|
|
|
|
#1940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech oni raz spróbują wyleczyć się samymi herbatkami i naparami. ![]() Cytat:
|
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
![]() wczoraj do Was nie zagladalam, po pracy poszlam w kime, pozniej sprzatanie, wieczor z mezem i tak zlecialo dzisiaj troche Was podczytuje, ale pewnie dopiero jutro nadrobie, bo dzis troche planow mamy ![]() czekamy na nasza wyprawke z PL, juz bedziemy miec wszystko, tak sie ciesze ![]() dobrze, ze pogoda dopisuje to mozna dzis intensywnie dzien wykorzystac ![]() martwi mnie tylko ulozenie mojej malej, oczywiscie juz sie naczytalam internetow i panika czy ktorejs z was dzieciaczek jest ulozony poziomo? a mamy, ktore maja dzieci, kiedy wasze malenstwa sie ulozyly prawidlowo do porodu? moja cala ciaze tak lezy na kazdym usg i cos czuje, ze nie zanosi sie na przekrecenie, z czego = cesarka aktualnie dzis 33 tydz 4 d.
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Eeyesblue, mój brat się obrócił dzień przed porodem.
więc jeszcze jest szansa.
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mówiła, że nie. A brat mały nie był, bo 62 cm i 4,5 kg.
|
|
#1945 |
|
Zadomowienie
|
Niektóre dzieci obracają się dopiero w 36 a nawet 38-39 tygodniu to ma czas jeszcze
![]() Posprzątałam w końcu w szafce z papierami alee papierzysków niepotrzebnych się uzbierało
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko, ja na początku ciąży się wzięłam za papiery. I bardzo dobrze, bo teraz bym na to siły nie miała.
Hmm... jest ze mną lepiej, bo już zaczynam rozmyślać o jedzeniu. mam ochotę na burgera.
|
|
#1947 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
nadia, zazdroszczę kombinezonu. Wlaśnie coś takiego chciałabym upolować za jakąś okazyjną cenę. |
||
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam pyszną zupę węgierską
Eeyesblue moja mała też była tak położona i obróciła się dwa tygodnie temu. Myślę, że z tej pozycji łatwiej jest się obrócić do glowkowej. Gorzej kiedy dziecko jest ułożone posladkowo ale w szpitalu leżałam z kobietą, ktorej dziecko jest tak ułożone chyba w 35tc i lekarze mówili jej, że jest jeszcze szansa 😉
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1950 |
|
Rozeznanie
|
Zobaczcie co fajnego wyszło z ciasta na bułeczki
Jedziemy dziś do moich rodziców na "ostatki" wiec obiadu w domu nie robię, za to sałatkę , 2 rodzaje kotletów i rogale z czekolada zabieram ze sobą. Ciekawe co mamita przygotuje ImageUploadedByWizaz Forum1454157205.677018.jpgImageUploadedByWizaz Forum1454157219.558729.jpgImageUploadedByWizaz Forum1454157231.525436.jpg |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

mówili dlaczego tak? Dobrze że do donoszenia to zostały jakieś 3-4 tygodnie
dasz radę!
nie zamęcz się tam
Dobrze ze we wtorek mam wizyte bo najbardziej dokuczaja mi kosci przy bozenie, jak wstaje, chodze, jakbym sie tam uderzyla... i zastanawiam sie jak nisko Mia sie ulokowala Poza tym siku tez nie daje mi pospac, ale za to w dzien jak sie klade na 'drzemke' to mam bardzo dobry sen, szkoda ze w nocy mi sie tak nie spi.
bo chyba jeszcze nie chce wychodzic... 

ludzie nie mają wyobraźni.
czy ktorejs z was dzieciaczek jest ulozony poziomo? a mamy, ktore maja dzieci, kiedy wasze malenstwa sie ulozyly prawidlowo do porodu? moja cala ciaze tak lezy na kazdym usg i cos czuje, ze nie zanosi sie na przekrecenie, z czego = cesarka