Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-30, 10:45   #1921
fasolka1987
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)

Hej Dziewczyny. Ja dzisiaj na wyjezdnym także będzie mnie mniej ale poczytuje

Darolka nie martw się na zapas. Może to nic groźnego. Bierzesz kwas foliowy? Przy wcześniejszych wadach/ zwiekszonym ryzyku powinnaś brać większą dawke 5 mg- na recepte. W suplementach jest mało 0,4 mg.

Miłego weekendu wszystkim.
Stary 2016-01-30, 10:49   #1922
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Czesc Mamuski!
Snilo mi sie, ze wszystkie przyjechalyscie do mnie, bo stwierdzilyscie, ze nie ma takiego fajnego szpitaoa jak moj i ze bedziemy wszystkie razem robic. I wymienialysmy sie na porodowce. Zrobilysmy na oddziale mini piknik-kawa, ciacho i te sprawy . Bonku na koniec wymyslila, ze zeby przyspieszyc akcje to moze wszystkie zaczniemy zumbe tanczyc. Ech, skad te sny

Monikmi, mialam wlasnie pisac, ze myslalam o Tobie. Kciuki oczywiscie zacisniete byly mocno!

Do konca ciazy bezwzgledny naiaz lezenia. Nie wolno mi nic. Tylko toaleta. Nawet w kuchni za dlugo nie moge przebywac...

Darolka, nie martw sie! Przytulam mocno. A o przeplywach wiem niewiele. Tylko wiem ze wody sa ok, jest ich duzo. To wszystko

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 10:58   #1923
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski!
Snilo mi sie, ze wszystkie przyjechalyscie do mnie, bo stwierdzilyscie, ze nie ma takiego fajnego szpitaoa jak moj i ze bedziemy wszystkie razem robic. I wymienialysmy sie na porodowce. Zrobilysmy na oddziale mini piknik-kawa, ciacho i te sprawy . Bonku na koniec wymyslila, ze zeby przyspieszyc akcje to moze wszystkie zaczniemy zumbe tanczyc. Ech, skad te sny

Do konca ciazy bezwzgledny naiaz lezenia. Nie wolno mi nic. Tylko toaleta. Nawet w kuchni za dlugo nie moge przebywac...
ale by była impreza!

kurcze, strasznie drastycznie z tym leżeniem mówili dlaczego tak? Dobrze że do donoszenia to zostały jakieś 3-4 tygodnie dasz radę!

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

fasolka Tobie też udanego nie zamęcz się tam
Stary 2016-01-30, 11:01   #1924
Bonku
Wtajemniczenie

Nieznajoma hahaha! Jaki sen skąd wiedziałaś ze lubię zumbe! 😄 wlasnie u mnie w mieście jest charytatywny maraton na walentynki i wczoraj o tym czytałam
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 11:07   #1925
nessea
Raczkowanie

Witam sie i ja! Tradycyjnie polozylam sie po 2 a wstalam kolo 8. Spalam srednio. Tak jak milenujdka i marta1986222 nie moglam spac przez biodra,szczegolnie kosci miednicy, ogolnie bola mnie stawy Dobrze ze we wtorek mam wizyte bo najbardziej dokuczaja mi kosci przy bozenie, jak wstaje, chodze, jakbym sie tam uderzyla... i zastanawiam sie jak nisko Mia sie ulokowala Poza tym siku tez nie daje mi pospac, ale za to w dzien jak sie klade na 'drzemke' to mam bardzo dobry sen, szkoda ze w nocy mi sie tak nie spi.
Jestem juz po sniadaniu. Tz mnie wkurzyl i cala energia opadla. Juz sie przymila, przykrecil polki w Mii pokoiku i bedzie przykrecac karnisz, a potem posprzata wszystko dokladnie w pokoiku, bo w nastepnym tygodniu chcialabym ruszyc z praniem.

darolka moim zdaniem jak do tej pory nic nie wykryli, to pewnie wszystko jest ok

NADIA29 Super kombinezon! U mnie corcia tez czasami tak szaleje ze boli i zastanawiam co ona zamierza bo chyba jeszcze nie chce wychodzic...

A tak w ogole to wczoraj zaczelysmy 35 tydzien
Stary 2016-01-30, 11:09   #1926
misia880
Zakorzenienie

Jezu jaki fajny sklep odkrylam z ciuchami dzieciecymi
Ceny fajne, gatunek swietny i takie mile panie.. przepadlam, dlaczego ja to znalazlam (
Jak dostane wyplate.. o boze boje sie sama siebie!!!

Puscilam pranie troche dzieciecych i reczniki ktore chce do szpitala. Piore je jez w dzieciecym.
Pizamy mam poprane, koszule tez..
Dzis chyba zrobie ostateczna liste a jutro popakuje torbe :p chyba bo jednak pakowanie torby mnie przeraza !!!

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 11:12   #1927
sloneczko4477
Zadomowienie

Dzień dobry wyspałam się, mimo że zgaga piekła chyba już się do niej przyzwyczaiłam
Poranek oczywiście musiała popsuć moja mama.. Jak tylko weszłam do łazienki to wpadła do naszego pokoju, wyniosła i spakowała naszą choinkę rozbijając przy tym ozdóbkę -bez pytania czy chcę czy nie chcę żeby to zrobiła, nieważne! I oczywiście sprzątać też chciała ale po trzecim pytaniu czy mi poodkurzać straciłam cierpliwość i wyjechałam na nią, że jak S.wróci z pracy to sobie sami posprzątamy! I foch z przytupem od razu! Ja rozumiem, że nie chce żebym się z ciężkim odkurzaczem męczyła ale do jasnej cholery mam męża który ma dwie ręce i też tu mieszka! Nawet sami posprzątać nie możemy bo fuczy! Przepraszam ale jest zła i musiałam się wyżalić

nieznajoma ale sen ! Chyba byśmy ten szpital rozniosły :P
darolka ja wiem, że ciężko ale nie martw się na zapas na pewno wszystko będzie w porządku!
Miłego dnia wszystkim !
Stary 2016-01-30, 11:17   #1928
misia880
Zakorzenienie

sloneczko4477 kochana nie denerwuj się mama chce dobrze, ewidentnie nie chce Ci robić na złosć
mamy takie są wszystko dla dzieci

moja mimo ze razem nie mieszkamy i przyjezdza do mnie zawsze myje mi płyte z pieca nie wazne ile razy jej powiem nie myj zostaw, to zawsze mi ją pucuje ona chyba to lubi już przestałam zwracać uwage przynajmniej mam ładnie wypolerowana

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 11:21   #1929
Bonku
Wtajemniczenie

Niektóre matki sa naprawde niepoważne i nie szanują czyjej prywatnosci... Jesteście małżeństwem a ona Wam bez słowa choinkę zabiera no masakra mi moja nic w pokoju nie rusza i zawsze mówila ze ona nie ma sily na nic a nie zeby jeszcze komuś w pokoju sprzatac eh wspolczuje słoneczko musicie sie chyba wyprowadzić bo jak przyjdzie dziecko to Wam zyc nie da..

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Choinka choinka ale chodzi o całokształt wtrącania sie.. Trzeba dac komuś przestrzeń bo można udusić..
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 11:27   #1930
_polly_
Zakorzenienie

Pospałam i mimo, że temperatura dalej jest, to czuję się trochę lepiej.
TŻ odwołał wizytę rodziców i cały czas łazi za mną z termometrem.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 11:32   #1931
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Ja dzisiaj na wyjezdnym także będzie mnie mniej ale poczytuje

Darolka nie martw się na zapas. Może to nic groźnego. Bierzesz kwas foliowy? Przy wcześniejszych wadach/ zwiekszonym ryzyku powinnaś brać większą dawke 5 mg- na recepte. W suplementach jest mało 0,4 mg.

Miłego weekendu wszystkim.
Oczywiście brałam kwas foliowy do 5 tyg. Ciąży 10 mg dziennie, później 5 mg do 10 tyg. Ale to też nie daje gwarancji.
Ale dość smutków na nic teraz nie mam wplywu poza tym żeby nie urodzić za wcześnie bo przy dużej ilości wód to całkiem możliwe...
Dzisiaj mam wolną chatę. Mąż pojechał auto oglądać Natalka zaraz do kina jedzie więc chyba się upije ;-)
Stary 2016-01-30, 11:37   #1932
Darkanddark
Zakorzenienie

Darolka - zdecydowanie daj sobie czas dla siebie, tym bardziej, że masz do tego świetna okazję :-D a reszta się nie przejmuj, na pewno to nic groźnego. A mamy zawsze się będa martwić o swoje dzieci
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 11:41   #1933
marta1986222
Zakorzenienie

Ja gotuje rosolek, mąż w pracy,Zuzia się bawi.
Umylam włosy a tak się zdyszalam że masakra.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 11:51   #1934
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Poranek oczywiście musiała popsuć moja mama..
ech ta Twoja mama... dobrze, że próbujesz się stawiać, bo potem będzie jeszcze gorzej. Trzymam kciuki, żeby zrozumiała, żeś dorosła kobieta

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Pospałam i mimo, że temperatura dalej jest, to czuję się trochę lepiej.
TŻ odwołał wizytę rodziców i cały czas łazi za mną z termometrem.
kochany TŻ
A Ty nie łaź tylko do wyrka!

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Ale dość smutków na nic teraz nie mam wplywu poza tym żeby nie urodzić za wcześnie bo przy dużej ilości wód to całkiem możliwe...
Dzisiaj mam wolną chatę. Mąż pojechał auto oglądać Natalka zaraz do kina jedzie więc chyba się upije ;-)
dokładnie, nie ma co się zadręczać, musisz być dobrej myśli
a na pijaństwo się piszę, daj tylko adres i lecę!
Stary 2016-01-30, 12:02   #1935
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
l
kochany TŻ
A Ty nie łaź tylko do wyrka!
Leżę, leżę. Tż na mnie krzyczy jak wychodzę z łóżka.

I przylazł do nas mój kuzyn, sam zasmarkany i kaszlący. ludzie nie mają wyobraźni. nawet się nie przywitałam, tylko zabunkrowałam w sypialni.

Stary 2016-01-30, 12:06   #1936
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Leżę, leżę. Tż na mnie krzyczy jak wychodzę z łóżka.

I przylazł do nas mój kuzyn, sam zasmarkany i kaszlący. ludzie nie mają wyobraźni. nawet się nie przywitałam, tylko zabunkrowałam w sypialni.
no to prawidłowo, a co do zachowania kuzyna.. skąd ja to znam..
ostatnio poszłam robić badania krwi do laboratorium i spotkałam kumpla, taki uprzejmy, grzeczny, bierze ode mnie kurtkę, zagaduje, wręcz by się całował na powitanie, pyta jak ciąża... a ja go pytam co u niego, że w labo, jakieś badania robi kontrolne? a on "a wiesz od tygodnia mam temperaturę 38-39 i zupełnie nie wiem od czego", miałam ochotę wybiec z poczekalni
Stary 2016-01-30, 12:07   #1937
milenujdka
Wtajemniczenie

Polly-zdrówka życzę dobrze, że możesz sobie odpocząć i jesteś zaopiekowana.

Darolka-każda z nas na Twoim miejscu, by się martwiła, ale tylko spokój teraz jest dla Ciebie najlepszy. Korzystaj z tego, że jesteś sama w domu i zrób coś dla siebie trzymam kciuki!!

U mnie na obiad dziś będzie pomidorowa. Mąż kończy myć okna,a ja już mam wczorajszą pościel poprasowaną i pochowaną. Nie mam siły prać dzisiaj firan, więc zostawię to na poniedziałek. Z resztą te okna to trochę szybko są myte, ale pogoda dopisuje, więc będzie z głowy

Boli mnie krocze przy chodzeniu, tak ciągnie, że muszę nawet stanąć. Wizyta dopiero za 2 tygodnie, mam nadzieję, że nic się złego nie dzieje.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 12:07   #1938
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Darolka - zdecydowanie daj sobie czas dla siebie, tym bardziej, że masz do tego świetna okazję :-D a reszta się nie przejmuj, na pewno to nic groźnego. A mamy zawsze się będa martwić o swoje dzieci
Ale szczerze to bez sensu kiedy w domu pusto :-P

kurcze człowiek całą ciążę ma o czym myśleć...a później nie jest lepiej...Bo czy dobrze się rozwija, prawidłowo przybiera, a czy kupa nie jest jakaś dziwna...:-P

Cytat:
dokładnie, nie ma co się zadręczać, musisz być dobrej myśli
a na pijaństwo się piszę, daj tylko adres i lecę!
Ooo tak whisky z colą to bym wypila :-D
Stary 2016-01-30, 12:10   #1939
milenujdka
Wtajemniczenie

Nie kuście tymi drinasami
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 12:11   #1940
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
no to prawidłowo, a co do zachowania kuzyna.. skąd ja to znam..
ostatnio poszłam robić badania krwi do laboratorium i spotkałam kumpla, taki uprzejmy, grzeczny, bierze ode mnie kurtkę, zagaduje, wręcz by się całował na powitanie, pyta jak ciąża... a ja go pytam co u niego, że w labo, jakieś badania robi kontrolne? a on "a wiesz od tygodnia mam temperaturę 38-39 i zupełnie nie wiem od czego", miałam ochotę wybiec z poczekalni
Ech.
Niech oni raz spróbują wyleczyć się samymi herbatkami i naparami.

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Polly-zdrówka życzę dobrze, że możesz sobie odpocząć i jesteś zaopiekowana.
Dziękuję.

Stary 2016-01-30, 12:16   #1941
eeyesblue
Zadomowienie

hej mamusie
wczoraj do Was nie zagladalam, po pracy poszlam w kime, pozniej sprzatanie, wieczor z mezem i tak zlecialo dzisiaj troche Was podczytuje, ale pewnie dopiero jutro nadrobie, bo dzis troche planow mamy
czekamy na nasza wyprawke z PL, juz bedziemy miec wszystko, tak sie ciesze pozniej zakupy, musimy odkurzacz kupic, bo ten ledwo zipie i pare drobiazgow, umyc auto a na 16 do szpitala na "obchod" co gdzie jak po co itd
dobrze, ze pogoda dopisuje to mozna dzis intensywnie dzien wykorzystac

martwi mnie tylko ulozenie mojej malej, oczywiscie juz sie naczytalam internetow i panika czy ktorejs z was dzieciaczek jest ulozony poziomo? a mamy, ktore maja dzieci, kiedy wasze malenstwa sie ulozyly prawidlowo do porodu? moja cala ciaze tak lezy na kazdym usg i cos czuje, ze nie zanosi sie na przekrecenie, z czego = cesarka aktualnie dzis 33 tydz 4 d.
Stary 2016-01-30, 12:20   #1942
_polly_
Zakorzenienie

Eeyesblue, mój brat się obrócił dzień przed porodem. więc jeszcze jest szansa.

Stary 2016-01-30, 12:24   #1943
eeyesblue
Zadomowienie

to jest jeszcze nadzieja ale to chyba musialo byc strasznie bolesne dla Twojej mamy
Stary 2016-01-30, 12:37   #1944
_polly_
Zakorzenienie

No właśnie mówiła, że nie. A brat mały nie był, bo 62 cm i 4,5 kg.

Stary 2016-01-30, 12:40   #1945
sloneczko4477
Zadomowienie

Niektóre dzieci obracają się dopiero w 36 a nawet 38-39 tygodniu to ma czas jeszcze

Posprzątałam w końcu w szafce z papierami alee papierzysków niepotrzebnych się uzbierało
Stary 2016-01-30, 12:47   #1946
_polly_
Zakorzenienie

Słoneczko, ja na początku ciąży się wzięłam za papiery. I bardzo dobrze, bo teraz bym na to siły nie miała.
Hmm... jest ze mną lepiej, bo już zaczynam rozmyślać o jedzeniu. mam ochotę na burgera.

Stary 2016-01-30, 13:03   #1947
aguleck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Hej :-( jestem po wizycie. Wód dalej za dużo. Mam mierzyć codziennie brzuch i za dwa tyg do gina. Możliwe przyczyny to w większości nic takiego, ale może też być pezepuklina oponowo rdzeniowa( męża bratanek z taka się urodził) wada serca lub ukladu pokarmowego. Mam nadzieję że to żadne z nich :-\
Moja koleżanka niedawno urodziła zdrową córeczkę, tyle że malutką, ale nie wiem czy to ma związek, bo koleżanka z tych drobnych. A też miała wielowodzie w ciąży i stresowała się tymi możliwymi komplikacjami. Także wierzę, że będzie dobrze.

Cytat:
Dzień dobry!
U mnie noc tragiczna, co chwilę się budziłam. Wstałam żeby zjeść śniadanie, wziąć leki i uciekam dalej do łóżka.
A to bierzesz jakieś leki na to przeziębienie? Pomagają? Pytam, bo ze swoim walczę już 5 dni i tracę nadzieję, że obędzie się bez antybiotyku. Życzę zdrówka.

nadia, zazdroszczę kombinezonu. Wlaśnie coś takiego chciałabym upolować za jakąś okazyjną cenę.
aguleck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 13:14   #1948
_emma
Zakorzenienie

Zrobiłam pyszną zupę węgierską

Eeyesblue moja mała też była tak położona i obróciła się dwa tygodnie temu. Myślę, że z tej pozycji łatwiej jest się obrócić do glowkowej. Gorzej kiedy dziecko jest ułożone posladkowo ale w szpitalu leżałam z kobietą, ktorej dziecko jest tak ułożone chyba w 35tc i lekarze mówili jej, że jest jeszcze szansa 😉
Stary 2016-01-30, 13:14   #1949
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguleck Pokaż wiadomość
A to bierzesz jakieś leki na to przeziębienie? Pomagają? Pytam, bo ze swoim walczę już 5 dni i tracę nadzieję, że obędzie się bez antybiotyku. Życzę zdrówka.
Biorę paracetamol, do tego na gardło Hascosept. Dużo witamin, soków, herbat z sokami, miodem i cytryną. Lekarz mówił, że mogę na katar sól morską, ale ja z tych, co wolą mieć gluty po kolana, ale nie dam sobie nic psiknąć do nosa.:P największe zło. No i leżymy jak najwięcej.

Stary 2016-01-30, 13:34   #1950
sowa2806
Rozeznanie

Zobaczcie co fajnego wyszło z ciasta na bułeczki
Jedziemy dziś do moich rodziców na "ostatki" wiec obiadu w domu nie robię, za to sałatkę , 2 rodzaje kotletów i rogale z czekolada zabieram ze sobą. Ciekawe co mamita przygotuje
ImageUploadedByWizaz Forum1454157205.677018.jpgImageUploadedByWizaz Forum1454157219.558729.jpgImageUploadedByWizaz Forum1454157231.525436.jpg
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości