Plan już mamy obmyślony - nawiedzone przyszłe żony! PM 2017 cz. 11 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-30, 12:17   #3781
malgosiaw123
Zakorzenienie

Dot.: Plan już mamy obmyślony - nawiedzone przyszłe żony! PM 2017 cz. 11

Cytat:
Napisane przez Balkonikowa Pokaż wiadomość
Mieszkam z koleżanką na blokowisku, na końcu którego jest dyskoteka (mordowania moim zdaniem) I wracałyśmy idąc tuż przy głównej drodze (między blokami nie chciałyśmy bo pełno się jakiś typków kręci) a tu nagle na wysepkę autobusową zajeżdża stary golf i z niego wybiega 4-5 jakiś gówniarzy i zaczyna gonić jakiegoś szkucika. Ostatni z nich miał założoną rękawiczkę roboczą, a na niej kastet i uraczył nas tekstem, że "my nic nie widziałyśmy". Przeszłyśmy dalej spokojnie, za jakieś 50 metrów widzę że cała 5 tych gówniarzy (serio! jakby przyszli do mnie do baru to bym o dowód zapytała!) ma jakieś "sprzęty" (kastety, młotki, klusze oczkowe.. i z tym gonią tego biednego chłopaczka) ten na szczęście gdzieś uciekł. Mówię do koleżanki że chyba zadzwonię na policję bo przecież 5 na 1 i to z takim sprzętem to go zabiją jak dorwą. Doszłyśmy od moją klatkę i mam już tel w ręce a tu jadą nasi dzielni stróże prawa (w weekendy patrolują wszystkie uliczki na osiedlu właśnie przez tą imprezę) więc ich zaczepiłam i opowiedziałam wszystko bo stwierdziłam, że nie chce mieć kogoś później na sumieniu.
Co się stało dalej to nie wiem bo bałam się iść sprawdzić ale ruszyli w stronę "akcji" na sygnałach więc jest szansa, że może ich złapali.
Brawo,właśnie taką postawę powinno się przyjąć
Sama bym była pewnie nieźle skitrana Także szacunek,że nie przeszłaś obojętnie
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 12:18   #3782
Laura Rose
Zakorzenienie

hej . Nadrobiłam. Wczoraj byliśmy w Londynie i mi nogi w tyłek wchodzą.

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;54755416]Tż oczywiście powiadomił swą mamę, że sukienka za ciasna ''No bo nic nie mówiłam, żeby nie mówił'' a ''poza tym jak siostrze wszystko mówię albo piszę dziewczynom na wizażu to jest ok'' [/QUOTE]
Ale że tak sam wyskoczył z informacją czy przy okazji tematu?
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;54755566]Gdyby to było nieświadomie to jeszcze bym przeżyła Szkoda, że nieświadomie im nie jest w stanie powiedzieć o naszych staraniach o dzieciątko [/QUOTE]
Ja bym nie mówiła .
Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Mi nie przeszkadza, że nikt się nie upomina, po prostu napisałam jak jest u mnie
U nas na razie nie będzie starań, po ślubie dopiero i to raczej nie od razu [COLOR="Silver"]
U nast tak samo .
Cytat:
Napisane przez koolorowana Pokaż wiadomość
chciałabym dożyć prawnuków no ja w lutym kończę 21 lat a TŻ 25 , to akurat za 2 lata będzie
Ja też, ale tylko w zdrowiu .
Fascynujące jest to jak ludzie są różni. Jak skończyłam 21 lat, nawet przez myśl mi nie przeszło, by starać się/ planować dziecko. Teraz dalej uważam, że to nie ten czas, ale wtedy w ogóle ten temat dla mnie nie istniał .
Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Wiem, ale co z tego jak ja NIE CHCĘ jak na razie... może po ślubie mi odbiję i będę nagle chciała dziecko

A po ślubie chciałabym się nacieszyć mężem, a nie zaraz w pampersy się bawić jestem jeszcze młoooda Może po 25 urodzinach poczuję się staro to pogadamy o dziecku
Haha, u mnie podobnie .
Cytat:
Napisane przez Edithh_21 Pokaż wiadomość
Annulka21 mi z tabaką
Mam to samo .
Cytat:
Napisane przez jaszczurka94 Pokaż wiadomość
Pająki to moje koszmary xD

Moi rodzice nie ukrywają tego, że chcą zostać dziadkami. Moja mama to już od paru lat, jeszcze przy poprzednim chłopaku czasem napomknęła. Przy narzeczonym jakoś wcześnie zaczęła żartować na ten temat, potem jak TŻ nie było nawet to mi gadała. A tato dłużej do tego 'dorastał', ale też w pewnym momencie, że nie może doczekać się by zostać dziadkiem.
Od mamy słyszałam to tak często, że niedługo po zaręczynach przyznałam, że mam PCO, więc nie wiadomo co z tego będzie i by troszkę odpuścili to gadanie. Temat troszkę umilkł, rodzice wiedzą że staramy się, ale nie mamy zbyt dużego wpływu na efekt.

Ale przyznam, że czasem mam pretensje do siebie, że nie mogę dać im wnuków, a sobie wymarzonych dzieci. Znajoma pociesza mnie, że mam 22 lata, więc jeszcze 8 lat starań do 30stki, więc tego 'zdrowego' okresu na rodzenie.

Za to przyszła teściowa nie wie o naszych staraniach. Mam wrażenie, że uważa że za wcześnie na dzieci. Albo ma dość, bo ma juz dwójkę wnuków i siedziała z nimi czasem więcej niż ich rodzice.

Pierw dowiedziałby się oczywiście TŻ, potem poszłaby wiadomość po koleżankach na FB, które wiedzą, że nie mogę się doczekać, później może tu bym się pochwaliła, następnie moi rodzice, i dopiero po nich mama TŻ.

--------
A to najprawdopodobniej moja sala:
http://www.fryderyk.waw.pl/
Ostatnio dodali nowe zdjęcia, gdzie fiolety się pojawiły ! KLIK !
Nie pamiętam, ile jesteście razem, ale nie wyobrażam sobie, żeby mnie matka na dzieci namawiała przed 20 . Zresztą teraz też tego nie robi i chwała jej za to.
Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Wy już nie piszecie, ale ja się odezwę.... upiłam się z mamą. Piszę dobrze bo mam autokorekte
Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Czesc!
Ja na uczelni :d jedno zal juz za mna, jeszcze zostal egz z metodyki na ktory nic nie umiem :d mamy godzinne okienko.

Wiecie co ja rano wyczynilam? autobus mam 4,51 ale on zawsze przyjezdza po czasie. Wychodze zawsze 4,48 bo przystanek za domem. Ja dzis wychodze zza budynku a on juz przy szkole! (mieszkamy przy szkole) i biegne! Jak sie potknelam o cos, jak nie polece w to bloto jak dluga! no masakra! Podpaski mi z torby wypadly ale juz sie nie wracalam.
Lece do tego autobusu bo jak nie nim to juz niczym nie dojade.
Spodnie od kolan w blocie, buty, rece, kurtka do lokci w autobusie wycieralam sie szalikiem w metrze w wc sie mylam ale ze spodni mi srednio zeszlo. I moje czarne spodnie sa szare na kolanach jezzzzu.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

ANEMONE Nie obejrze sali na tel
Ja bym wróciła do domu, niezależnie od tego, co miałoby mnie ominąć.
No i autobus przed 5 to też nie dla mnie . Podziwiam cię.
Cytat:
Mieszkam z koleżanką na blokowisku, na końcu którego jest dyskoteka (mordowania moim zdaniem) I wracałyśmy idąc tuż przy głównej drodze (między blokami nie chciałyśmy bo pełno się jakiś typków kręci) a tu nagle na wysepkę autobusową zajeżdża stary golf i z niego wybiega 4-5 jakiś gówniarzy i zaczyna gonić jakiegoś szkucika. Ostatni z nich miał założoną rękawiczkę roboczą, a na niej kastet i uraczył nas tekstem, że "my nic nie widziałyśmy". Przeszłyśmy dalej spokojnie, za jakieś 50 metrów widzę że cała 5 tych gówniarzy (serio! jakby przyszli do mnie do baru to bym o dowód zapytała!) ma jakieś "sprzęty" (kastety, młotki, klusze oczkowe.. i z tym gonią tego biednego chłopaczka) ten na szczęście gdzieś uciekł. Mówię do koleżanki że chyba zadzwonię na policję bo przecież 5 na 1 i to z takim sprzętem to go zabiją jak dorwą. Doszłyśmy od moją klatkę i mam już tel w ręce a tu jadą nasi dzielni stróże prawa (w weekendy patrolują wszystkie uliczki na osiedlu właśnie przez tą imprezę) więc ich zaczepiłam i opowiedziałam wszystko bo stwierdziłam, że nie chce mieć kogoś później na sumieniu.
Co się stało dalej to nie wiem bo bałam się iść sprawdzić ale ruszyli w stronę "akcji" na sygnałach więc jest szansa, że może ich złapali.
Dobrze, że zareagowałaś .

Anemone, pierwsza sala. Goście nie dojadą tych 10 km we własnym zakresie? Do kościoła też będzie transport?
Laura Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 12:19   #3783
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez możdżulek Pokaż wiadomość
Ja na szczęście jak wracam w nocy z pracy to mam auto. Ja dostałam gaz od Tzta bo nie zawsze może po mnie wyjść jak jest np w pracy a ja wracam koło 22 do domu i nie mam auta. Strasznie się boję chodZić sama po nocy. Jak byłam młodsza to sie nie bałam a teraz chyba zdaje sobie sprawę z zagrożenia.
Jak pracowałam i studiowałam w Łdz to pracowałam do 22.30. Piechotą miałam 10 minut drogi do domu,ale musiałam iść parkiem,bo w parku stał mój blok Nie było zaciekawie. Ale na szczęście nie miałam żadnych akcji.
Stary 2016-01-30, 12:20   #3784
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:

Apart drogi i wcale nie taka super jakość

Ja bym brała 2

Ojojoj... Prywatnie nie ma? Masakra

Mi też

Jedyneczka jedyneczka

Nie pić

Superowo, odpoczniesz
Miałam nie pić ale mama przyjechała i siedzialysmy sobie razem gadając, to jakoś samo się wypili
Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
To my rekordowo na salę mamy 30 km ;p

Andzia rób zdjęcia makijażom. Zacznij budować portfolio. Pytaj o zgodę na publikację i wrzucaj na fb

Ja na kaca piję colę ;p chyba że mam sok z kiszonych ogórków lub rosół ;p

Wczoraj mieliśmy romantyczny wieczór z TŻ. Dziś idziemy na zakupy ciuchowe. Ja nigdy nic nie mogę znaleźć ;/ a i sokowirówkę kupujemy
Napisze do dziewczyn po 100dniowkach, bo na 100% robią sobie zdjęcia przed na insta albo coś
Ale nie lubię prosić ludzi mi nie znanych o pozwolenie zrobienia zdjęcia, jak dla mnie to niemiłe, bo przecież mi płacą.
Cytat:
Czesc!
Ja na uczelni :d jedno zal juz za mna, jeszcze zostal egz z metodyki na ktory nic nie umiem :d mamy godzinne okienko.

Wiecie co ja rano wyczynilam? autobus mam 4,51 ale on zawsze przyjezdza po czasie. Wychodze zawsze 4,48 bo przystanek za domem. Ja dzis wychodze zza budynku a on juz przy szkole! (mieszkamy przy szkole) i biegne! Jak sie potknelam o cos, jak nie polece w to bloto jak dluga! no masakra! Podpaski mi z torby wypadly ale juz sie nie wracalam.
Lece do tego autobusu bo jak nie nim to juz niczym nie dojade.
Spodnie od kolan w blocie, buty, rece, kurtka do lokci w autobusie wycieralam sie szalikiem w metrze w wc sie mylam ale ze spodni mi srednio zeszlo. I moje czarne spodnie sa szare na kolanach jezzzzu.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

ANEMONE Nie obejrze sali na tel
Biedna następnym razem wcześniej wyjdziesz
Cytat:
Ja też, ja też I również mam tak ambitne plany co d dzidziusia, aczkolwiek TŻ o tym nic jeszcze nie wie

Hahaha też tak zawsze robię!

OszTyyy.. Ja bym spadła po 1... Bąbelki nie dla mnie

Duuużo wody - tak na przyszłość. I podwójna dawka magnezu - obowiązkowo przed snem. Rano tak samo + jakieś witaminy które masz w domku

Mysza jesteś miszcz

Uff.. nadrobiłam.

Wróciłam z pracy o 4 rano.. Wracałam z koleżanką i miałyśmy przeboje po drodze.
wody dużo piłam. Problem większy był z mdlosciami.
Cytat:
Teraz to już na 100% bym kupiła gaz pieprzowy, bo gowniarze są najbardziej niebezpieczni.

A ja czekam w innym mieście na makijaż który mam robić o 13. Skończyłam wcześniej pierwszy i teraz siedzę jak głupek w samochodzie

Samopoczucie lepsze, chociaż goni mnie do kibla od rana, ale chociaż udało mi się zjeść śniadanie i nie jest mi niedobrze. Wzięłam łyżeczkę cukru i przestało mi się kręcić w głowie, potem woda z cukrem w trakcie makijażu i jakoś żyje

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 12:21   #3785
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Ja też, ale tylko w zdrowiu .
Fascynujące jest to jak ludzie są różni. Jak skończyłam 21 lat, nawet przez myśl mi nie przeszło, by starać się/ planować dziecko. Teraz dalej uważam, że to nie ten czas, ale wtedy w ogóle ten temat dla mnie nie istniał .
Nie każdy ma instynkt macierzyński i nie ma reguły czy do kogoś on w ogóle "przyjdzie". Ja w wieku 21-24 lat też sobie tego nie wyobrażałam
Teraz chyba trochę mnei wzięło,bo na samą myśl o bratanicy TŻ japka mi się cieszy Nie jest to coś co spędza mi sen z powiek,bo jest wiele innych spraw, których na dzień dzisiejszy pragnę bardziej,ale chociaż dobrze,że ten instynkt przyszedł
Stary 2016-01-30, 12:25   #3786
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Biedna podziwiam Cię że pojechałas ją bym pewnie wróciła do domu...
Gdyby byly normalne zajecia to tez bym sie wrocila :d ale sesja trwa

Juz po drugim egz. Mam 10pkt na 16 wiec chyba zalicze
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 12:27   #3787
koolorowana
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby byly normalne zajecia to tez bym sie wrocila :d ale sesja trwa

Juz po drugim egz. Mam 10pkt na 16 wiec chyba zalicze
braawo zdolniacha
koolorowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 12:28   #3788
Balkonikowa
Rudziutka..! :)

Cytat:

jak to nie wie ?

o matko.. dobrze, że was nie zaczepili ani nic tak jak mówią dziewczyny.. najlepiej kupić gaz pieprzowy na wszelki wypadek, sama zmierzam się do tego zakupu
Tzn wie, że pierwsze dziecko chciałabym przed 30, aczkolwiek nie zdaje sobie sprawy, że ja po ślubie już będę przed 30
Faceci

Tego się nie bałam że nas zaczepią (adrenalina działa) tylko, że tego chłopaczka skatują..

Cytat:
Ja na szczęście jak wracam w nocy z pracy to mam auto. Ja dostałam gaz od Tzta bo nie zawsze może po mnie wyjść jak jest np w pracy a ja wracam koło 22 do domu i nie mam auta. Strasznie się boję chodZić sama po nocy. Jak byłam młodsza to sie nie bałam a teraz chyba zdaje sobie sprawę z zagrożenia.
Ja mam 10 minut na nogach do domu z pracy i autem mi się całkowicie nie opłaca jechać bo naokoło się jedzie. oza tym nie miałabym serca, żeby TŻ wychodził o mnie o 4 rano jak sam wstaje o 6.. Ale gaz sobie zapodam

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Brawo,właśnie taką postawę powinno się przyjąć
Sama bym była pewnie nieźle skitrana Także szacunek,że nie przeszłaś obojętnie
Ostatnio naoglądałam się Betlejewskiego (polecam oglądnięcie) i byłam w szoku jak ludzie są obojętni więc chyba są efekty

10.2011
12.2015
06.05.2017
Balkonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 12:28   #3789
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Niezła jesteś, ale wiem że do śmiechu Ci pewnie nie było wtedy
Powodzenia na drugim egzaminie
A mam jeszcze pytanie do Ciebie - przed ślubem też mieszkałaś na wiosce czy dopiero dla TŻta przeniosłaś się bo razem zamieszkaliście?
No nie bylo, dobrze ze bylo ciemno
Ja 'jestem z miasta' :d mieszkalam w miescie, w bloku a po slubie przenioslam sie do Tz na mini wies
Stary 2016-01-30, 12:30   #3790
koolorowana
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam nie pić ale mama przyjechała i siedzialysmy sobie razem gadając, to jakoś samo się wypili

Napisze do dziewczyn po 100dniowkach, bo na 100% robią sobie zdjęcia przed na insta albo coś
Ale nie lubię prosić ludzi mi nie znanych o pozwolenie zrobienia zdjęcia, jak dla mnie to niemiłe, bo przecież mi płacą.

Teraz to już na 100% bym kupiła gaz pieprzowy, bo gowniarze są najbardziej niebezpieczni.

A ja czekam w innym mieście na makijaż który mam robić o 13. Skończyłam wcześniej pierwszy i teraz siedzę jak głupek w samochodzie

Samopoczucie lepsze, chociaż goni mnie do kibla od rana, ale chociaż udało mi się zjeść śniadanie i nie jest mi niedobrze. Wzięłam łyżeczkę cukru i przestało mi się kręcić w głowie, potem woda z cukrem w trakcie makijażu i jakoś żyje
pracowanie na kacu .. masakra trzymaj się tam
Cytat:
Nie każdy ma instynkt macierzyński i nie ma reguły czy do kogoś on w ogóle "przyjdzie". Ja w wieku 21-24 lat też sobie tego nie wyobrażałam
Teraz chyba trochę mnei wzięło,bo na samą myśl o bratanicy TŻ japka mi się cieszy Nie jest to coś co spędza mi sen z powiek,bo jest wiele innych spraw, których na dzień dzisiejszy pragnę bardziej,ale chociaż dobrze,że ten instynkt przyszedł
no z instynktem różnie jest u mnie akurat od roku jest, uwielbiam dzieci i wgl

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Tzn wie, że pierwsze dziecko chciałabym przed 30, aczkolwiek nie zdaje sobie sprawy, że ja po ślubie już będę przed 30
Faceci
ahaa to trzeba ukochanemu szybko to uświadomić
Stary 2016-01-30, 12:35   #3791
201604261006
Konto usunięte

BALKONIKOWA masakra. Brawo dobrze zrobilas!

LAURA ROSA mam nadzieje ze nie przekrecilam nicku niestety na moja uczelnie jedzie sie 3h wiec wyjscia nie mam kiedys wstawalam wczesniej, o 4,23 mialam pociag :d
Stary 2016-01-30, 12:37   #3792
możdżulek
Zadomowienie

GG do możdżulek

Cytat:
Jak pracowałam i studiowałam w Łdz to pracowałam do 22.30. Piechotą miałam 10 minut drogi do domu,ale musiałam iść parkiem,bo w parku stał mój blok Nie było zaciekawie. Ale na szczęście nie miałam żadnych akcji.
Ja kiedyś mogłam całe miasto przejść w nocy sama.
Balkonikowa miałam tak jak mieszkalam w poprzednim mieszkaniu. Osiedle niby bezpieczne ale ja się bałam zawsze.
możdżulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 12:43   #3793
koolorowana
Zakorzenienie

Cytat:
Balkonikowa miałam tak jak mieszkalam w poprzednim mieszkaniu. Osiedle niby bezpieczne ale ja się bałam zawsze.
ja to mam bujną wyobrażnię, zawsze sie bałam w ciemności iść ale teraz ostatnio nie , uspokajam się " Anka, to tylko był film, to tylko twoja wyobrażnia " działa

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

myślałam ostatnio o winietkach, stwierdziłam , że nie będe zamawiać tylko sama zrobię z siostrą myślałam o czymś takim , nazwiska wypiszę ręcznie , żeby wyglądało lepiej http://kucmar.pl/pol_pl_Winietki-na-...sz5-2595_2.jpg
a wy robicie ręcznie winietki czy zamawiacie?

Edytowane przez koolorowana
Czas edycji: 2016-01-30 o 12:48
Stary 2016-01-30, 12:45   #3794
możdżulek
Zadomowienie

GG do możdżulek

Cytat:
ja to mam bujną wyobrażnię, zawsze sie bałam w ciemności iść ale teraz ostatnio nie , uspokajam się " Anka, to tylko był film, to tylko twoja wyobrażnia " działa
u mnie nie działa, w ciemności każdy krzak to morderca gwalciciel
Stary 2016-01-30, 12:46   #3795
koolorowana
Zakorzenienie

Cytat:
ja obok krzaków czy w parku zawsze idę szybko i udaję, że rozmawiam przez telefon :p
Stary 2016-01-30, 12:57   #3796
Balkonikowa
Rudziutka..! :)

Cytat:
Ja to samo. Jakoś się nie boje.

Cytat:
Cytat:
ja obok krzaków czy w parku zawsze idę szybko i udaję, że rozmawiam przez telefon :p
Cytat:

Heh to ja nie mam tak rozbudowanej wyobraźni może dlatego, że horrorów nie oglądam, bo ... się boję

Robimy Tzn pewnie ja będę robić

10.2011
12.2015
06.05.2017
Balkonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 13:04   #3797
możdżulek
Zadomowienie

GG do możdżulek

My sami. Tz wczoraj się obruszyl że jak pisałam maila do zespołu to pisałam pozdrawiam a nie pozdrawiamy i ze on też chce uczestniczyć w przygotowaniach i obiecał że zrobi grafike na zaproszenia zapomniał jak 3 razy prosiłam żeby o salę zadzwonił

Edytowane przez możdżulek
Czas edycji: 2016-01-30 o 13:09
Stary 2016-01-30, 13:07   #3798
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
No nie bylo, dobrze ze bylo ciemno
Ja 'jestem z miasta' :d mieszkalam w miescie, w bloku a po slubie przenioslam sie do Tz na mini wies
Ja to chyba za bardzo miastowa jestem żeby na wieś się przenieść
Masz o tyle dobrze ze chyba dość blisko do swojej rodziny, więc możesz jezdzic i odwiedzac ich
A planujecie juz tam zostać na stałe, tzn z TŻta rodzicami?

Cytat:

myślałam ostatnio o winietkach, stwierdziłam , że nie będe zamawiać tylko sama zrobię z siostrą myślałam o czymś takim , nazwiska wypiszę ręcznie , żeby wyglądało lepiej http://kucmar.pl/pol_pl_Winietki-na-...sz5-2595_2.jpg
Fajne, dziewczyny wklejały podobne tylko w kształcie motyli
Ja też zaczęłam myśleć o czymś takim, ale póki co intensywnie zastanawiam się nad kolorami przewodnimi i chyba wybór stanie na granat (navy) plus pudrowy róż bądź koral
Może takie przejście w marynarski styl z obrusami w paski granatowe bo sala ma w ofercie, co myślicie (zalącznik)?

Cytat:
Mam tak samo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg agaya_warszawa_slub_marynarski9.jpg (70,4 KB, 14 załadowań)

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 13:09   #3799
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
My sami. Tz wczoraj się obruszyl że jak pisałam maila do zespołu to pisałam pozdrawiam a nie pozdrawiamy i ze pon też chce uczestniczyć w przygotowaniach i obiecał że zrobi grafike na zaproszenia zapomniał jak 3 razy prosiłam żeby o salę zadzwonił

Mój ma taki głupi nawyk odpowiadania będę/ jadę/ zrobię, ale odkąd mu parę razy stwierdziłam, żeby sobie sam działał w takim razie i zostałam, to jest lepiej. Wcześniej gadanie nie pomagało .
Laura Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 13:20   #3800
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
No może macie rację Ale tak jak mówię, jeszcze kwestia ceny

zaopatrz się w gaz pieprzowy. Ja noszę swój już 2 lata i czasem dodaje mi odrobiny pewności siebie jak idę sama w nieciekawej okolicy. To mam chociaż małego przyjaciela w ręce i w razie czego mogę go użyć. Na szczęście nigdy nie musiałam
Cytat:
No powiem Ci że to moje osiedle w weekendu szału nie robi.. Ale jak mieszkam tu 3 lata to w życiu takich akcji nie było.
I tak rozmawiałam z koleżanką, że idziemy przy głównej drodze (gdzie teoretycznie powinno być spokojniej niż między blokami) i we dwie... a jak nie raz wracam sama i między blokami..
Popieram Anemone Kup gaz pieprzow, nigdy nic nie wiadomo...
Cytat:

Czyli mama prowaderem? Nie no, można się i czasem spić
Cytat:

Cytat:
Ja też zaczęłam myśleć o czymś takim, ale póki co intensywnie zastanawiam się nad kolorami przewodnimi i chyba wybór stanie na granat (navy) plus pudrowy róż bądź koral
Może takie przejście w marynarski styl z obrusami w paski granatowe bo sala ma w ofercie, co myślicie (zalącznik)?
Bardzo ładnie to wygląda Zlikwidowałabym jednak piasek i muszelki

Edytowane przez nivea91
Czas edycji: 2016-01-30 o 13:22
nivea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 13:26   #3801
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
To napewno, piasek moze płatkami bym zastapiła żeby już tiulu przez środek nie dawać bo było by za dużo na stole, a muszelki to czymś inny zastąpiłabym może w formie winietek
Ale pewnie jeszcze kilka razy mi się koncepcja zmieni. zarówno na kolory jak i na tematyke i dodatki

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 13:27   #3802
możdżulek
Zadomowienie

GG do możdżulek

Cytat:

Mój ma taki głupi nawyk odpowiadania będę/ jadę/ zrobię, ale odkąd mu parę razy stwierdziłam, żeby sobie sam działał w takim razie i zostałam, to jest lepiej. Wcześniej gadanie nie pomagało .
dosadne sposoby działają

Prettybardzo ładne obrusy. Lubię styl marynarski
Stary 2016-01-30, 14:21   #3803
jaszczurka94
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pamiętam, ile jesteście razem, ale nie wyobrażam sobie, żeby mnie matka na dzieci namawiała przed 20 . Zresztą teraz też tego nie robi i chwała jej za to.
Ja po 18stce poczułam ten instynkt sama z siebie, a niedługo potem moja matka zaczęła gadać (nie mówiłam jej nic o moich przemyśleniach ani nic, a z chłopakiem byłam wtedy rok, nie był to obecny.)
Z TŻ zeszłam się mając miesiąc do 19stki (w kwietniu będą 3 lata jak jesteśmy razem). I dość szybko mama zaczęła żartować o wnukach, bo więcej czasu u niego spędzałam niż w domu. Mój instynkt troszkę się zamknął jak tabletki anty brałam. Po roku odstawiłam i zaczęliśmy mniej się zabezpieczać, potem całkiem, a teraz uznajemy to już jako starania.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
:
Wygląda ciekawie, jednak tak jak ktoś wspomniał, bez piasku
Nie w moim stylu, ale ogółem jestem za

Razem od: 11.04.2013. Zaręczeni w dniu: 11.08.2014 .
Ślubowaliśmy:
29.04.2017.

Edytowane przez jaszczurka94
Czas edycji: 2016-01-30 o 14:19
jaszczurka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 14:53   #3804
VinVinara
Zakorzenienie

Dziewczyny, znacie jakieś fajne przepisy na ciasteczka owsiane/ze słonecznikiem.. coś w tym stylu.

Jakbym miala taką pogode w dniu ślubu (Ale trochę cieplej) to bym była szczęśliwa
Stary 2016-01-30, 15:09   #3805
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
pracowanie na kacu .. masakra trzymaj się tam

no z instynktem różnie jest u mnie akurat od roku jest, uwielbiam dzieci i wgl

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

ahaa to trzeba ukochanemu szybko to uświadomić
Spoko. Druga osoba zrobiona. Jeszcze trzecia o 16 i koniec

Ja miałam instynkt, aż przyjechała siostra z siostrzenicą... odechciało mi się dzieci. Czuje ze nie jestem gotowa na ten obowiązek, nie mam tyle siły.
Cytat:

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Zamawiamy, by pasowały do zaproszeń, ale zaproszeń jeszcze nie mamy wybranych.
Cytat:
Popieram Anemone Kup gaz pieprzow, nigdy nic nie wiadomo...

Czyli mama prowaderem? Nie no, można się i czasem spić

Mama piła, bo ja otworzyłam. Ale obie zgodnie stwierdzilysmy, że coś z winem było nie tak, bo ją też żołądek i jelita bolały i złe się czuła. Kręciło się w głowie i była bez siły. Zupełnie jak ja.
Więcej TEGO wina nie kupimy.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2016-01-30, 15:15   #3806
koolorowana
Zakorzenienie

Cytat:
My sami. Tz wczoraj się obruszyl że jak pisałam maila do zespołu to pisałam pozdrawiam a nie pozdrawiamy i ze on też chce uczestniczyć w przygotowaniach i obiecał że zrobi grafike na zaproszenia zapomniał jak 3 razy prosiłam żeby o salę zadzwonił
oj ci faceci co by bez nas zrobili
Cytat:
Ja to chyba za bardzo miastowa jestem żeby na wieś się przenieść
Masz o tyle dobrze ze chyba dość blisko do swojej rodziny, więc możesz jezdzic i odwiedzac ich
A planujecie juz tam zostać na stałe, tzn z TŻta rodzicami?

Mam tak samo
witaj w klubie a co do koloru przewodniego my będziemy mieć ciemny czerwony, taki bardziej bordowy bo taką mamy salę
fajnie ale lepiej bez muszli i piasku właśnie

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

ankaa brawo to już wolne dzisiaj ?
Stary 2016-01-30, 15:20   #3807
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
oj ci faceci co by bez nas zrobili

witaj w klubie a co do koloru przewodniego my będziemy mieć ciemny czerwony, taki bardziej bordowy bo taką mamy salę
fajnie ale lepiej bez muszli i piasku właśnie

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

ankaa brawo to już wolne dzisiaj ?
Jeszcze jedna osoba i będzie wolne. Także dopiero ok. 18 będę wolna. Ale 280zł w kieszeni

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2016-01-30, 15:21   #3808
koolorowana
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze jedna osoba i będzie wolne. Także dopiero ok. 18 będę wolna. Ale 280zł w kieszeni
widać, że dobrze malujesz bo masz dużo klientek
Stary 2016-01-30, 15:25   #3809
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
widać, że dobrze malujesz bo masz dużo klientek
To czy dobrze maluje to kwestia gustu bo technicznie dobrze, ale jak wizualnie to zależy od każdego z osobna.
Jestem polecana przez sąsiadkę, która jest fryzjerką u mnie w mieście. A dużo osób do niej na włosy chodzi sama chciała się do mnie zapisać, ale niestety wtedy mam zajęcia

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy

Edytowane przez aankaa092
Czas edycji: 2016-01-30 o 15:27
Stary 2016-01-30, 15:27   #3810
anlaya
Zakorzenienie

Jesteśmy 3.5 h na zakupach, TŻ kupił koszulę, ja nic :/ spodnie są albo na mnie za ciasne albo za duże/długie. Z ubrań nic mi się nie podoba, a jak już coś jest, to oczywiście nie ma XS. . Jestem jedną z kobiet, która nienawidzi zakupów ;p

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Jestem polecana przez sąsiadkę, która jest fryzjerką u mnie w mieście. A dużo osób do niej na włosy chodzi sama chciała się do mnie zapisać, ale niestety wtedy mam zajęcia
Ania, zrobiłas zdjęcia?
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości