|
|
#2221 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 <3
Cytat:
|
|
|
|
|
#2222 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam dwa smoczki, dostałam od przyjaciółki z okazji ślubu, zrobiła mi kapsułę czasu (nasze wspólne stare zdjęcia i pamiątki i coś na przyszłość). Mój tato generalnie przy takich okazjach nie jest zewnętrznie wesoły, ale wiem, że się cieszy i jest spokojny. Za to mama mało ze skóry nie wyskoczyła, zwłaszcza, że termin mam w jej urodziny
i że koleżanki w pracy ją już o to pytały (niektóre z nich były na naszym ślubie 1,5 roku temu)
|
|
|
|
#2223 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od razu wyskakuje z grubej rury hehe ![]() Cytat:
a teksty typu 'bo koleżanki z pracy się pytają, bo sąsiedzi zagaduja' doprowadzają mnie do szału.. najlepiej jskbym tydz po ślubie oznajmiła wszystkim, ze w ciazy jestem my zamierzamy pow w połowie lutego po drugim usg, ale wolałabym żeby póki co najbliżsi wiedzieli
|
||
|
|
|
#2224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pytałam, bo z kolei u mnie była taka sytuacja, że po tej informacji jedna ze znajomych sama mi napisała, że po prostu mi tego zazdrości. Już kiedyś przez to straciłyśmy kontakt więc zastanawiam się jak będzie teraz. Tak się już w życiu poukładało, że ja mam to, co chciałaby ona a ironią jest to, że nie udało mi się jeszcze osiągnąć tego, o czym marzyłam najbardziej. Trudna sytuacja. Zobaczę, jak się rozwinie. ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Wspominacie o prezentach dla dziecka. Przez chwilę uznałam, że my nic nie mamy, ale potem przypomniałam sobie, że przecież na wieczorze kawalerskim mąż dostał paczkę pieluch A na weselu znajomi wręczyli nam malutkie buciki jak dla panicza - czarne, skórzane i z metalową sprzączką ![]() ![]() Nic tylko jeszcze kupić białe rajstopki, pumpy, koszulkę z żabotem i zapuścić chłopcu loczki Nie wiem jak będzie pasować dziewczynce ![]() W każdym razie do tego będę polować na maluśką ramoneskę i to jest jedna z nielicznych rzeczy którą planuje kupić. Resztę zbieram po rodzinie. |
||
|
|
|
#2225 |
|
Konto usunięte
|
Hej, rzadko się udzielam, bo i z czasem u mnie słabo. Podczytuję sobie was na bieżąco. Ale muszę też przyznać, że z mniejszą ekscytacją przeżywam tę ciążę. Pierwsza wizyta u gina we wtorek.
A na stole w kuchni tulipany od męża. Tęsknię za wiosną i energią, która zawsze na wiosnę przychodzi. |
|
|
|
#2226 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raz - jak w ogóle można tak o kimś pomyśleć, ignorując fakt, że dziecko to nie tylko wola opatrzności, ale też decyzja rodziców. Dwa - ciekawe, że jakoś nie zakwestionowała płodności swojego syneczka, tylko automatycznie założyła, że problem leży po stronie kobiety. |
|
|
|
|
#2228 | |
|
Rozeznanie
|
Wrześniówki 2016 <3
Cytat:
Oj to tez niciekawie z Twoja znajoma. Ja troche rozumiem takie zachowania, bo tak jak juz wczesniej gdzies wspominalam, długo starałam sie zajść w ciaze. Każda ciaza znajomej wywoływała we mnie zazdrość i bol, ale mimo to, zawsze sie do każdej koleżanki odzywałam, kontaktowalam, pytałam jak sie czuja itp. Moja przyjaciółka to taki typ businesswoman, ktora nie ma faceta, a praca i rozwój jest dla niej najważniejszy. Zastanawiam sie czy jej zachowanie to faktycznie nie przejaw zazdrości, ale jesli tak, to musiałaby mnie i wszystkich dookoła od lat oklamywac, ze wcale jej: zycie kobiety sukcesu nie jest takie, jak sobie wymarzyła. |
|
|
|
|
#2229 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mężowi zostanie reszta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale wiadomo, każda przeżywa swój stan inaczej ![]() A do wiosny jakoś strasznie nie tęsknię, zawsze lubiłam wszystkie pory roku. Pod warunkiem, że pogoda jest adekwatna A dzisiaj niestety nie jest. Jest ciepło, chyba z 10 st. jak nie lepiej i w dodatku chyba halny wieje. No kto to widział taką pogodę w styczniu
Edytowane przez Manddy Czas edycji: 2016-01-30 o 14:05 |
|||
|
|
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale właśnie uświadomiłaś mi co mnie czeka wśród mam, dla których celem w życiu było mieć dziecko. Nie wiem za bardzo co mam im mówić, bo dla mnie to nie jest ani cel życiowy, ani życiowa tragedia. Mogą się spodziewać, że teraz nie będę już niczym więcej sie interesować, jak dzieckiem i okręcać świat wokół niego...a ja bardziej myślę nad tym, żeby zobaczyć jakie dziecko jest i jego potrzeby dopleść do naszego życia. |
|
|
|
|
#2232 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2233 | |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś wie czy mogę suplementować dietę białkiem typu WBC? Dosypałabym do koktajlu ale nie wiem czy mogę.
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Ja dostaję od teściowej Jakbyś była z Poznania to bym Ci odlała pół słoika A tak to podejrzewam że sklepy ze zdrową żywnością i może w zielarskich.---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() Ale to trzeba mieć też męża z dystansem
|
|
|
|
|
#2234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do Twoich koleżanek, jesli to sa dobre koleżanki, to nimi pozostaną. Ja pomimo bólu zawsze czułam wielka radość z każdej ciazy koleżanki i każda wspierałam, ale moze dlatego tak było, ze dziecko nie jest jedynym marzeniem mojego zycia i oprocz niego zawsze sie skupialam rowniez na rozwoju zawodowym. |
|
|
|
|
#2235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze dzisiaj będę się liczyła lnem ![]() Oo tak najlepiej tak powiedzieć może to podziała skutecznie na głupie dogadywanie
|
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Weselna a na co syrop z kaliny?
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj mnie strasznie na nią naszło ![]() U nas rodzice i tesciowie bardzo się cieszą chociaż na razie tak ostrożnie, bo wiedzą, ze długo się staraliśmy i ze jeszcze może być roznie.
|
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Becikowe to jednorazowa zapomoga. I trzeba pozostawać pod opieką lekarza przed 10. tygodniem (ale chyba nie równa się to z założeniem karty ciąży). Ale coś się chyba miało zmienić w przepisach, ze nawet kobiety, które nie były zatrudnione przed ciążą mają dostawać jakiś zasiłek macierzynski - może z tym Ci się pomyliło? Zezarlam ogórkowa i panierowane boczniaki z kapustą kiszoną i jestem bardzo zadowolona
|
|
#2242 |
|
Rozeznanie
|
Boczniaki
Boże wiedziałam, nie zaglądaj tu jak jestes głodna, nie patrz. I co? I teraz chce boczniaka
|
|
|
|
#2243 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, nigdy nie jadłam panierowanych boczniaków? Smakują jak kanie?
|
|
|
|
#2244 |
|
Zadomowienie
|
Bue, z grzybów to tylko pieczarki
![]() Za to pełnia szczęścia kulinarnego - serek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, tak mi smaka narobiłyście już drugą kanapkę pochłaniam
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
A jednorazowe becikowe należy się tym, którzy dostają normalny macierzyński?
Jak się ma L4 ciążowe, ale chodzone (typ 2), to można wychodzić z domu? W sensie czy jeżeli spotkam współpracownika albo szefa gdzieś na mieście to nie będę mieć kłopotów?
This sky, this bend in the river, Slows down and delivers me, the tide rolls back, And all my memories fade to black (...). /Sting Edytowane przez Samarinda Czas edycji: 2016-01-30 o 18:38 |
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostali dostają jednorazowa zapomogę.---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Tak. Zdaje się, ze wtedy, jeśli dochód na jednego członka rodziny nie przekracza ok 1900 zł - tylko nie wiem czy netto czy brutto.
|
|
#2248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I też nie obejmują mnie ZUSy i inne przywileje, bo pracuję na zlecenia. Czyli jak większość ludzi w praktyce, ale wedle ustaw to ponoć jest to margines,bo "normalni ludzie" mają umowę o pracę. Edytowane przez weselna01 Czas edycji: 2016-01-30 o 18:57 |
|
|
|
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie odkryłam babkę cytrynową (najlepiej jeszcze ciepłą) polaną koktajlem truskawkowym
Pycha
Edytowane przez Manddy Czas edycji: 2016-01-30 o 19:00 |
|
|
|
#2250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak pracujesz na zlecenia to pozostaje ci właśnie te 1000zł miesięcznie po urodzeniu dziecka, przez rok. Niezależnie od dochodu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

tak mialam praktycznie od 2 lat, a teraz nie moge zasnac.. nawet jak jestem teraz chora to w dzien na 5 min nie zmruzylam oka
i że koleżanki w pracy ją już o to pytały (niektóre z nich były na naszym ślubie 1,5 roku temu)

Mężowi zostanie reszta 
A dzisiaj niestety nie jest. Jest ciepło, chyba z 10 st. jak nie lepiej i w dodatku chyba halny wieje. No kto to widział taką pogodę w styczniu

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Boże wiedziałam, nie zaglądaj tu jak jestes głodna, nie patrz. I co? I teraz chce boczniaka