Sierpnióweczki 2016! - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-30, 10:04   #4081
superhuman
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Wiecie co dziewczyny? Troche sie martwię gdyż obudziłam sie dzisiaj i totalnie jakos nie czuje żadnych dotychczasowych objawów... a przede wszystkim ustąpił ból piersi nie chce popadać w panikę ale czuje ze chyba cos jest nie tak...
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 10:10   #4082
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny? Troche sie martwię gdyż obudziłam sie dzisiaj i totalnie jakos nie czuje żadnych dotychczasowych objawów... a przede wszystkim ustąpił ból piersi nie chce popadać w panikę ale czuje ze chyba cos jest nie tak...
spokojnie..hormony wydzielane są pulsacyjnie, więc objawy mogą się zmniejszać i narastać..a z czasem też słabną..przed chwilą o tym pisałyśmy..ja najgorzej miałam 7-8tc, potem coraz lepiej.. jeśli mocno się martwisz to możesz pojechać na Izbę Przyjęć i powiedzieć, że miałaś bóle brzucha itp to Cię zbadają..ale chyba musisz coś wymyślić, bo samo ustąpienie objawów raczej może nie przekonać lekarza chociaż nie wiem
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 10:35   #4083
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
BeataAmelka jaką masz tą aplikacje w telefonie?
Aplikacja "Moja ciąża" chyba z eDziecko.pl
chociaż na tą stronkę nie wchodziłam. Weszłam na Sklep Play i wpisałam chyba ciąża. Pojawiło się sporo. Mam jeszcze "Będę Mamą", ale nie spasowała mi i nie korzystam

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
no Ty masz termin na początek sierpnia to możesz rodzić w lipcu
baardzo liczę na poprawę samopoczucia w IItrym. niby nie mam na co narzekać, bo nie wymiotuję jak dziewczyny, ale żywotna to jestem do południa a potem do wywłoka..no i w ogóle dyszę jak stara baba, chodzę jak kaczka,łupie w plecach, dziś jak spałam na boku to miałam pół ciała sparalizowane, bo chyba malec mi gdzieś uciskał..masakra..któraś z Was pisała na początku , że ciąża dla organizmu kobiety to jak wejście na mount everest to ja czasem się czuje jakbym już dobijała na szczyt..
Fajnie to napisałaś. Z jednej strony dobrze, że typowych objawów nie ma a z drugiej to i tak ciężko człowiek funkcjonuje.
Ja raczej normalnie. Codziennie budzę się ok. 7-mej, leżakuję do 8-mej a później jakoś leci. Dziś natomiast od rana mam jakąś mega śpiączkę, jakbym nocy nie przespała
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 10:37   #4084
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Aplikacja "Moja ciąża" chyba z eDziecko.pl
chociaż na tą stronkę nie wchodziłam. Weszłam na Sklep Play i wpisałam chyba ciąża. Pojawiło się sporo. Mam jeszcze "Będę Mamą", ale nie spasowała mi i nie korzystam

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Fajnie to napisałaś. Z jednej strony dobrze, że typowych objawów nie ma a z drugiej to i tak ciężko człowiek funkcjonuje.
Ja raczej normalnie. Codziennie budzę się ok. 7-mej, leżakuję do 8-mej a później jakoś leci. Dziś natomiast od rana mam jakąś mega śpiączkę, jakbym nocy nie przespała
o właśnie!
Stary 2016-01-30, 10:37   #4085
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie było podobnie w 6-7 tygodniu, piersi przestały rosnąć jak również pobolewać. Chociaż u mnie i tak ten ból był bardzo delikatny.
Jeżeli jesteś niespokojna i masz się denerwować, to jedź na tą izbę przyjęć i powiedz, że brzuszek Cię pobolewa, zrobią Ci usg i wrócisz spokojna do domku. A kiedy masz kolejną wizytę?
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 10:39   #4086
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba wystraszyłam moimi opiwiesciami, przepraszam.
Mi piersi zwykle z rana mniej bolały. Zwykle objawy mi sie nasilają w pózniejszej porze dnia.
Nie panikuj jeszcze

Uznałam, ze uwielbiam płatki na mleku. Przed ciązą nie było mowy, zebym naraz wypiła tyle mleka, a teraz normalnie brzuch mnie nie boli tak jak wczesniej.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 11:03   #4087
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ja mam córkę z marca, drugie chciałam podobnie, staraiśmy się od maja 2015, a wyszedł sierpień
chociaż tż twierdzi że przenoszę i będzie poczętek września
podobnie my - mamy synka z 1 kwietnia i bardzo chciałam rodzić w podobnym okresie, bo i pogoda fajna już w kwietniu, super na spacery i nie trzeba się opatulać, ale.... wyszło inaczej
pociesza mnie fakt, że od sierpnia do okropnej jesieni jeszcze będzie całkiem fajnie, upalną pogodę idzie przesiedzieć w domu i wychodzić o porach jak już jest znośnie i nie trzeba dziecia opatulać jak Pi i Sigmę to do zimy zdąży się jeszcze nacieszyć wolnością od ograniczania ruchów

ja sama jestem z końca grudnia i choć w domu pojawiłam się dopiero w lutym (byłam jednokilogramowym wcześniakiem) wyrosłam na zwierzę bardzo ciepłolubne, wnioskuję że właśnie przez przegrzewanie i opatulanie mnie na maxa ;P
synek natomiast od malutkiego ubierany niezbyt grubo i luźno i już po nim widać, że super się czuje w niższej temperaturze (czego dziadki zrozumieć nie mogą i toczymy wieczne boje ;p jak słyszę 'ubierz go, bo ma zimne rączki' to mnie piorun strzela ;P a jak zakładają mu pancerne kapcie, kiedy on woli na boso, to mnie strzela podwójnie - i na drugi dzień kapcie są zarekwirowywane przez szeryfMamę ;p;p;p)
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 11:12   #4088
slo_nk_o
Raczkowanie

Dzień dobry.

Ledwo wstałam i kibelek znów zaliczony... Czekam z utęsknieniem na przejście tych objawów. Ja jestem z lipca i przez długi czas byłam bardzo ciepłolubna. Teraz przyzwyczaiłam się do niższych temperatur i jestem z tego powodu szczęśliwa

superhuman zrób tak jak radzą dziewczyny. Pojedź na IP przebadają cie i będziesz spokojna.
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 12:23   #4089
natalia_23
Zakorzenienie

witam sobotnio Jeszcze tylko obiad zrobić i mam wolne . Chłopaki w lesie a ja przygotowuję się bal

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Spokojnie. Podobno w pozniejszych tygodniach powoli przestają boleć bo organizm przywyczaja sie do hormonów ciązowych. Czyli organizm sobie uswiadomił, że jest juz ok.

Ja mam nieprzyjemne doswiadczenie z cyckami związane. Jak poronilam pierwszy raz to od razu cycki mi przestały boleć.
Oczywiscie wtedy tez krwawiłam bardzo mocno.
Obudziłam sie wtedy wczesniej rano. TZ szykował sie do pracy. Poczułam, że cos mi cieknie, patrze a tu pełno krwi. Od razu w ryk, ze to koniec. Pobiegłam do łazienki, czuje "brak cycków".
TZ mnie wytulił, kazał zadzwonic do lekarza, dostalismy natychmiastową wizyte, lekarz zadzwonił do szpitala. Pojechalismy na usg i niestety to był koniec...
Takze jestem nieco wyczulona na zanikanie objawów. Staram się mysleć jednak pozytywnie. Dwa głebokie wdechy i bedzie ok.

Nie chcę nikogo straszyć. Nagły zanik objawów jest podobno normalny. Moja sytuacja była o wiele bardziej dramatyczna z mojego punktu widzenia.
U mnie było podobnie. Przez 3 tygodnie chodziłam i biłam się z myślali, że coś chyba jest nie tak . Mnie bardziej od zaniku bólu martwiło, że piersi przestały być takie ciężkie i takie pełne... Jak szłam na wizytę to już wiedziałam co usłyszę .
Z doświadczenia wiem, że piersi nie bolą całą ciążę. I na tym etapie na prawdę nie muszą boleć. Bądźmy dobrej myśli, że tym razem każdej uda się
Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Po wizycie wporzadku dzidzia rośnie ale zapomniałam zapytać ile już ma zapatrzyłam sie na monitor wypatrując fikołki i podskoki mojej kruszynki wspaniały widok Lekarz orjentacyjnie sprawdził mi przeziornośc karkową powiedział tylko ze jest wporządku i nic więcej, mimo wszystko dalej o tym myśle i wyczekuje juz prenatalnego na środę
Ale wklejam fotke z dzisiejszego usg
gratulacje udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Miałam podobnie - też mi zaniknęły objawy, cycki przestały boleć i mdłości zniknęły tylko że ja nie miałam żadnego krwawienia ani plamień...Przypadkiem na USG dopiero po miesiącu wyszło że ciąża obumarła
Także ja rozumiem wyczulenie na zanikanie objawów

Dziewczyny mało się odzywałam bo się uczyłam - jutro i pojutrze mam egzaminy w szkole więc trzymajcie kciuki
kciuki mocno zaciśnięte, daj znać jak Ci poszło

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Uff madrobilam Was
Ja ma początku ciąży wcinalam same świeże ananasy, ktoś mi polecił, że pomagają zarodkowi w zadomowieniu się w brzuszku, zwłaszcza na etapie implantacji no cóż ;-)

My po wizycie, Maluszek ma 7 cm 7 mm serduszko bije pięknie. Kolejna wizyta 7.02. <3

Dobrej nocki dla Wszystkich :-*
Też jadłam ananasa, a teraz piję sok z ananasa.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Wykończą mnie te rzygi. Umrę któregoś razu. Już mi przełyk krwawić zaczął

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
bardzo Ci współczuję, mam nadzieję, że te wymioty szybko miną

Mam nadzieję, że uda nam się dziś na balu poszaleć. Co prawda w kwietniu mamy iść na wesele ale nie wiem czy pójdziemy, więc może to być nasza ostatnia impreza

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 12:37   #4090
virginia
Zakorzenienie

Hej!

za udane wizyty!
Brzuszki super!
orangetree witaj
natalia_23 udanej zabawy!

Zabrałam dziś Natalkę ze sobą na zajęcia do szkoły. To nie był najlepszy pomysł . Ale w sumie nie dziwię się jej, ja też przez 2,5 godz. w szkole wynudziłabym się .
Planów na weekend właściwie żadnych nie mamy bo ja dziś i jutro częściowo w pracy a TŻet jedzie dziś do Giżycka na mszę za babcię w 1rocznicę jej śmierci, wraca jutro. Jest bardzo niezadowolony, że nie możemy jechać z nim. Wczoraj nawet powiedział 'jak ja bez Was wytrzymam?'
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 14:09   #4091
navioe
Zakorzenienie

weszłam na forum, żeby Wam napisać, że się martwię bo nie mam objawów, ba, nawet nie czuję brzucha.. w nocy obudziłam się z płaczem i mega przerażona, ale nie wiem co mi się śniło. tż uspokajał mnie chyba z dwadzieścia minut.. a widzę, że nie jestem jedyna.. oczywiście tż już by mnie zatargał do szpitala ale nie wiem.. od kilku dni nie czuje już takiego zmęczenia, jestem pełna życia a wcześniej leżałam w łóżku cały dzien.. widzę, że nie jestem jedyna, ale strasznie się boję..
superhuman jedziesz na IP? jeśli tak to gdzie?
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 14:26   #4092
zonamojegomeza
Zakorzenienie

A ja się cieszyłam jak zmęczenie mi mijało. Długo się nie nacieszyłam energią. I tkliwe piersi są mniej uciążliwe od bolących.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 15:17   #4093
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
weszłam na forum, żeby Wam napisać, że się martwię bo nie mam objawów, ba, nawet nie czuję brzucha.. w nocy obudziłam się z płaczem i mega przerażona, ale nie wiem co mi się śniło. tż uspokajał mnie chyba z dwadzieścia minut.. a widzę, że nie jestem jedyna.. oczywiście tż już by mnie zatargał do szpitala ale nie wiem.. od kilku dni nie czuje już takiego zmęczenia, jestem pełna życia a wcześniej leżałam w łóżku cały dzien.. widzę, że nie jestem jedyna, ale strasznie się boję..
superhuman jedziesz na IP? jeśli tak to gdzie?

Nie pojechałam bo tz mnie okrzyczane żebym nawet nie wymyślała i nie mowila mu takich rzeczy i ze mam nie wchodzić na forum i sie zając czyms innym. Wkurzył sie. Ale mam tak samo jak Ty. wczesniej tez ciagle bym spała a ostatnio jakos lepiej sie czułam pełna zycia i na wiecej miałam ochoty chociaz dzisiaj jak napisałam posta to poszłam spac i spałam do 13... Nie wiem juz sama czy wymyślam czy faktycznie to efekt placebo bo sie naczytałam tutaj a za bardzo mi zależy nie wiem tez sie troche martwię piersi jak macam to cos tam poboli ale juz nie tak jak wczesniej. Brzucha tez w ogole dzisiaj nie czuje ale było mi troche niedobrze. A wczoraj tz chciał sie kochać a ja w ogole nie miałam ochoty przerwałam mu jak sie zaczal dobierać bo wręcz mnie odpychało. Nawet nie wiem gdzie tu w Poznaniu jest IP i pewnie sie czeka kilka godzin w kolejce? Musiałabym udawać a tez jestem w tym kiepska... Plamien nie miałam żadnych ale dziewczyny pisały ze tez nie miały a... Ehhhh juz sama nie wiem
Stary 2016-01-30, 15:20   #4094
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli bardzo się stresujesz, to podleć do szpitala na IP
Mam nadzieje, że wszystko ok

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Wykończą mnie te rzygi. Umrę któregoś razu. Już mi przełyk krwawić zaczął

ojjjj biedna jesteś
ściskam mocno !!!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 15:33   #4095
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pojechałam bo tz mnie okrzyczane żebym nawet nie wymyślała i nie mowila mu takich rzeczy i ze mam nie wchodzić na forum i sie zając czyms innym. Wkurzył sie. Ale mam tak samo jak Ty. wczesniej tez ciagle bym spała a ostatnio jakos lepiej sie czułam pełna zycia i na wiecej miałam ochoty chociaz dzisiaj jak napisałam posta to poszłam spac i spałam do 13... Nie wiem juz sama czy wymyślam czy faktycznie to efekt placebo bo sie naczytałam tutaj a za bardzo mi zależy nie wiem tez sie troche martwię piersi jak macam to cos tam poboli ale juz nie tak jak wczesniej. Brzucha tez w ogole dzisiaj nie czuje ale było mi troche niedobrze. A wczoraj tz chciał sie kochać a ja w ogole nie miałam ochoty przerwałam mu jak sie zaczal dobierać bo wręcz mnie odpychało. Nawet nie wiem gdzie tu w Poznaniu jest IP i pewnie sie czeka kilka godzin w kolejce? Musiałabym udawać a tez jestem w tym kiepska... Plamien nie miałam żadnych ale dziewczyny pisały ze tez nie miały a... Ehhhh juz sama nie wiem
Spokojnie. Pewne objawy nadal masz, chociaz słabsze. Jestem pewna, że z maluszkiem jest wszystko ok! Głowa do góry.

Czuje sie teraz głupio. Mogłam nie pisać moich historii na forum ogólnym

Zrobilam dzisiaj udka kurczaka tak jak lubię i zjadłam az dwa Takze widocznie główna przyczyną mojej niechęci do miesa jest sposób gotowania teścia

Stary 2016-01-30, 15:45   #4096
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie. Pewne objawy nadal masz, chociaz słabsze. Jestem pewna, że z maluszkiem jest wszystko ok! Głowa do góry.

Zrobilam dzisiaj udka kurczaka tak jak lubię i zjadłam az dwa Takze widocznie główna przyczyną mojej niechęci do miesa jest sposób gotowania teścia

To nie Twoja wina przecież po to jest to forum żebyśmy sie dzieliły... Moja mama przede mną tez poroniła była chyba w 14 lub 17 tygodniu moze stad tez ta obawa. Ze i mi sie tak moze przydarzyć. Wizyte mam 10lutego musze wytrzymać. Jeśli bedzie cos nie tak to widocznie tak musiało byc i tyle. Póki co mam jednak na dzieje, ze po prostu ustąpiły objawy ale wszystko jest ok.

No widzisz jak fajnie tez tam zjadła udka chociaz sama nie wiem na co dzis mam ochote TŻ sobie zażyczył wątróbkę a ja nie zjem na pewno bleee miałam ochote na ryż ze śmietana i truskawki ale nie było w sklepowej truskawek takich w słoiku
Stary 2016-01-30, 15:53   #4097
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
To nie Twoja wina przecież po to jest to forum żebyśmy sie dzieliły... Moja mama przede mną tez poroniła była chyba w 14 lub 17 tygodniu moze stad tez ta obawa. Ze i mi sie tak moze przydarzyć. Wizyte mam 10lutego musze wytrzymać. Jeśli bedzie cos nie tak to widocznie tak musiało byc i tyle. Póki co mam jednak na dzieje, ze po prostu ustąpiły objawy ale wszystko jest ok.

No widzisz jak fajnie tez tam zjadła udka chociaz sama nie wiem na co dzis mam ochote TŻ sobie zażyczył wątróbkę a ja nie zjem na pewno bleee miałam ochote na ryż ze śmietana i truskawki ale nie było w sklepowej truskawek takich w słoiku
Ja czytałam, że wątróbki nie powinno się jeść w ciązy. Nawet w ulotce od doktora jest napisane.
Udało mi się dorwać sos azjatycki słodko-kwaśny i pare innych. Będzie kuchnia azjatycka następne. Juz daaaawno nie jadłam, a miałam ochotę na to już od ponad miesiąca tylko nigdzie nie sprzedawali. :/
Teraz na pewno zacznę gotować co lubię, przynajmniej mniej więcej. W ogóle tesciowie za duzo kupują zarcia. Pełna zamrazarka mięcha a oni jeszcze dokupują. Tak samo inne produkty. Przeciez tego sie tak szybko nie przeje.
My z TZtem nie jemy duzo miesa, dosc czesto w ciagu tygodnia mamy obiady bezmiesne. Jak napelnimy miesiem zamrazarke to nam starcza na trzy-cztery miesiące

Jedziemy z tesciami odwiedzić moją szwagierkę i pobawić się z jej córeczką Biedna sama siedzi z dzieckiem, mąz wyjechał na dwa tygodnie do pracy.

Stary 2016-01-30, 16:00   #4098
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, ja tez miałam takie przypływy enerii i nie czułam że jestem w ciąży już parę razy i zamiast się cieszyć to się martwiłam a po paru dniach znów gorzej i leżałam wykończona..a w miedzy czasie bylam u lekarza i wszystko było ok z maluszkiem..także korzystaj z lepszego dnia, bo nie wiadomo jak długo to potrwa..
Cytat:

eej po to jest forum.. wiesz każda z nas jest wrażliwa teraz i przeżywa się swoje historie nawzajem..

no i było marudzić na kuchnie teścia? teraz nie ma zmiłuj tylko jak nie smakuje to kochana fartucha przywdziewasz i pichcisz.. też pisałaś,że masz dość polegiwania to może potraktuj jako formę rozrywki gotowanie? oczywiście w miarę Twoich możliwości i sił
Stary 2016-01-30, 16:15   #4099
kasia_ruda
Zakorzenienie

Mi się wydaje, że z tymi objawami jest tak, ze one ustępują wraz ze zbliżaniem się do końca 1.trymestru i nie ma co panikować. Podobno najgorszy jest 10.tydzień, potem już się uspokaja. Tak więc spokojnie dziewczyny, nie nakręcajcie się, stres więcej złego ciązy może zrobić.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 16:20   #4100
Niezapominajka 89
Raczkowanie

Piernik Torunski moja ginekolog na wizycie kontrolnej robiąc usg zmierzyła przezierność karkową i jej się nie spodobało w ogóle tak wpatrywała się dziwnie w ten monitor nic nie mówiąć, gdy już się ubrałam dała mi skierowanie na badania prenatalne ze wskazaniem do przeprowadzenie badania z powodu stwierdzenia nieprawidłowego wyniku badania usg wskazującego na zwiększone ryzyko wady płody, dodała że nie chce mnie straszyc ale, że muszę wykonać badanie. Załamałam się ponieważ skierowanie na bezpłatne badanie dostają tylko kobiety po 35 roku życia, lub osoby z wadami w rodzinie lub podobnym problemem w poprzedniej ciąży. Mam nadzieje, że skończy się tylko na strachu. Mam nadzieje, że objawy szybko Wam ustąpią, ja na szczęście od pocztąku nie mam żadnych objawów, nieraz tylko złapie mnie zgaga.
Niezapominajka 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 16:48   #4101
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niezapominajka 89 Pokaż wiadomość
Piernik Torunski moja ginekolog na wizycie kontrolnej robiąc usg zmierzyła przezierność karkową i jej się nie spodobało w ogóle tak wpatrywała się dziwnie w ten monitor nic nie mówiąć, gdy już się ubrałam dała mi skierowanie na badania prenatalne ze wskazaniem do przeprowadzenie badania z powodu stwierdzenia nieprawidłowego wyniku badania usg wskazującego na zwiększone ryzyko wady płody, dodała że nie chce mnie straszyc ale, że muszę wykonać badanie. Załamałam się ponieważ skierowanie na bezpłatne badanie dostają tylko kobiety po 35 roku życia, lub osoby z wadami w rodzinie lub podobnym problemem w poprzedniej ciąży. Mam nadzieje, że skończy się tylko na strachu. Mam nadzieje, że objawy szybko Wam ustąpią, ja na szczęście od pocztąku nie mam żadnych objawów, nieraz tylko złapie mnie zgaga.
a no tak..pisałaś o tym.. ehh.. ja słyszałam o takich sytuacjach , że lekarze czasem specjalnie wpisują, że coś wyszło nie tak na usg,żeby kobieta miała za darmo bad. prenatalne..ale to chyba uprzedzają..mam nadzieję, że u Ciebie będzie ok
Stary 2016-01-30, 17:06   #4102
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Mi się wydaje, że z tymi objawami jest tak, ze one ustępują wraz ze zbliżaniem się do końca 1.trymestru i nie ma co panikować. Podobno najgorszy jest 10.tydzień, potem już się uspokaja. Tak więc spokojnie dziewczyny, nie nakręcajcie się, stres więcej złego ciązy może zrobić.

Może faktycznie tak jest narazie nie będę panikować...

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
życzę Ci w takim razie żeby wszystko było ok i może jest tak jak pisze Piernik?
Stary 2016-01-30, 17:37   #4103
Niezapominajka 89
Raczkowanie

Ja i tak chcialam się wybrać, ale to skierowanie mnie zmartwiło. Nie korzystam z niego ide prywatnie. Wizyta już w poniedziałek wiec szybko na szczęście. Muszę iść do sklepu a tak mi się nie chce wychodzić, leniwa się zrobiłam. Też tak macie?
Stary 2016-01-30, 17:42   #4104
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Ja i tak chcialam się wybrać, ale to skierowanie mnie zmartwiło. Nie korzystam z niego ide prywatnie. Wizyta już w poniedziałek wiec szybko na szczęście. Muszę iść do sklepu a tak mi się nie chce wychodzić, leniwa się zrobiłam. Też tak macie?

U mnie sterta prania lezy juz z tydzien i nie chce mi sie za nia zabrać...
Stary 2016-01-30, 17:44   #4105
Juu_
Raczkowanie

Cytat:

Hmmm, w sumie tamten tyg był dla mnie najgorszy a to był właśnie 10tyg, może coś w tym jest. U mnie objawy ani nie ustępują ani nie nasilają sie.. Zastanawiałam sie czy w 11tyg nie powinien już twardnieć brzuch? U mnie fałdka przesunęła sie jakby wyżej ale jak naciskam na brzuch to nic sie nie zmieniło. Czytałam, że jak sie ma mocniejsze mięśnie brzucha to ciąża może być pózniej widoczna, więc może to o to chodzi.

Dziewczyny, nie martwcie się na zapas! Jak widać tutaj jest tyle objawów ile nas w grupie, każda z nas czuje się inaczej i cieżko porównywać objawy. Do tego na pewno każda ma inny próg bólu/odczucia i według mnie nie da się porównać np. bólu piersi. Nie martwcie się niepotrzebnie.

Dla rozluźnienia polecam książkę "Wpadka" (R.Eckler), szczerze jest bardzo głupiutka (taka amerykańska) ale potrafi trochę rozluźnić i zająć myśli
Juu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 17:46   #4106
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dziś od rana piorę, czwarta pralka własnie leci. Masakra, ile tego jest :/

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 19:16   #4107
agus87
Zakorzenienie

Hej witam się sobotnio i do tego w DRUGIM TRYMESTRZE 😀 rozpoczęłam 14 tydzień

Byłam z córką w kinie na alvinie i mnie teraz takie spanie bierze że chętnie bym się kimnela... Ale jestem z nią sama w domu i tak nie wypada :P
Stary 2016-01-30, 20:06   #4108
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
Hej witam się sobotnio i do tego w DRUGIM TRYMESTRZE 😀 rozpoczęłam 14 tydzień

Byłam z córką w kinie na alvinie i mnie teraz takie spanie bierze że chętnie bym się kimnela... Ale jestem z nią sama w domu i tak nie wypada :P
jakie spanie? stawiasz z okazji drugiego trymestru
Stary 2016-01-30, 20:07   #4109
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja musiałam się przespać. Teraz podszykowałam obiad na jutro i zaraz idę dalej spać.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 21:03   #4110
Niezapominajka 89
Raczkowanie

Cytat:
Mi też mało co się chce. Na l4 jestem od połowy grudnia już poszłam od razu jak się dowiedziałam. Rodzina i znajomi pytają czy nie nudze się w domu, a ja tylko ugotuje ogarnę mieszkanie i mogła bym przeleżeć reszte dnia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości