|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Esorku, liścia nadziabuję widelcem i puszcza sok. A główkę trzymamy albo za oknem na parapecie, albo w lodówce na korytarzu, bo dziś np to wiosna i słońce za oknem były
Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
#4832 |
|
Zadomowienie
|
Kurde szkoda że ja nie pomyslałam o liściach kapusty ale już jest lepiej bo plakałam z bólu jak małą przystawialam ale już o niebo lepiej i suty się goją i mamy przyjemności z cykania jak to Nursii stwierdziła i bardzo trafne stwierdzenie
więc sobie właśnie cykmy o 3 w nocy
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje 🎆!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspaniale wiesci! Gratulacje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazdroszczę bo u mnie boli :/mam bepanthen ale chyba tz wyśle po coś innego bo nie pomaga! Czego nie trzeba zmywać? Maltanu chyba nie? |
|
|
|
|
#4837 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aninis ale jego podobno i tak nie wolno stosować wczesniej niz na 3 tyg przed tp wiec akurat dla Ciebie ![]() U mnie na jodze dziewczyny bardzo chwaliły, jedna ktora rodzi w domu miała go szczególnie polecanego przez swoją położna. Ale fakt ze to jeszcze nieznane urządzenie wsród poloznych. Ja bym sie zdecydowała gdyby to nie była moja druga ciąża ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
Co Ty żaden wstyd! To ich praca a Ty będziesz swierzo upieczona mama! Żaden wstyd wołaj ile trzeba. I nie martw sie na pewno dasz rade, to tylko tak wyglada z zewnątrz a jak dostajesz swojego malucha to po prostu samo przychodzi ja inne niemowlaki do tej pory sie boje przewijać a swoją od początku bez strachu obrabiałam ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
Moj ma tylko tydzien urlopu wiec jak bede w szpitalu to wole zeby normalnie pracował a jak wyjdę ze szpitala to dopiero weźmie wolne. Pola z dziadkami. Tylko przy porodzie chce zeby był ze mna. Super by było gdybym w weekend urodziła jednak zAwsze to dzien urlopu w kieszeni ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
Mówiłam Ci kochana mi w poprzedniej ciąży nie leciało nic nawet jak naciskałem, a karmiłam bez żadnego problemu rok czasu teraz tez nic nie leci, puste cycki Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Ciekawe 90% a w polskich statystykach nacina sie ponad 50% kobiet przy pierwszym porodzie z czego duża czesc to nacięcie profilaktyczne. Wiec chyba cos ściemnia a patrzyłaś na statystyki z gdzierodzic.info? Tam maja % nacięć krocza per szpital Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- My dzis super noc spałam od 22 do 6 bez pobudki cud miod ![]() Od razu humor lepszy! I palec juz tak nie boli ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||||
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi pomaga rewelacyjnie Nie trzeba zmywać.Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusiaczek jak pisze Lucy tych 100% lanoloiny nie trzeba zmywac.
Ja nie wiem kto i jak uzupełnia dane na gdzierodzic, ale mam wrażenie, że nie są uzupełniane co nie zmienia faktu, że to co tam jest nie napawa optymizmem....
|
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie pani salowa powiedziala ze na poloznictwie nie maja już gdzie klasc haha a jutro prawie wszystkie z patologii do indukcji lub cc. Bedzie bedzie zabawa!
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Powypisuja na gwałt kogo się da
|
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Oby haha dzis po indukcji ma jedna tu nocowac na patologii bo tam wsio pozajmowane :-D
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak tam, ale w niektórych szpitalach mają ala z wypisami w weekend więc robią czystki przed weekendem i po
|
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
True. Na weekend tez przyjeli tyle ze masakra. Wszystko o hajsy sie toczy..
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro koło południa się okaże. Chyba, że salowe będą nie w sosie od rana to znaczy że im robota dowalili
|
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro o 7 mnie zabieraja na przedporodowa a tam już kto wie kiedy i co hehe jaaa cie niech ten obchod sie zacznie i ja ide spac. I tak co godzinę beda wolac ale trudno
|
|
#4847 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dybry z kawką
))A podobno jest jakiś balsam na cyce z kapuchą z bielendy czy perfecta mama i podobno fajnie działa, koleżanka mi mówiła. I zostało jej to mi ma dać na testy, ale zobaczę, czy użyję. Cytat:
Dobrze,że mam dopplera bo bym miała mega schiza, aczkolwiek zanim odnajdę jej tętno to trochę mija ostatnio. Teraz znalazłam na samym boku brzucha na dole![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jutro mam stolarzy + muszę skoczyć do hurtowni z kwiatami, bo przecież małżon mi kwiatki ususzył pomimo,że mu przypominałam o podlewaniu (lub zalał w sumie ).No i do Leroy muszę skoczyć.A we wtorek kosmetyczka. Codziennie przypominam o swoich planach coby było wiadomo,że nie chcę jeszcze rodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super,że nocka przespana ![]() Cytat:
U nas też podobno przepełnione. Jak doczekam do środy to mam łóżko murowane w dwójce pooperacyjnej, a jak nie doczekam to mnie po prosut gdzieś wcisną, także no, kolejny powód haha ![]() Ja już tak przemawiam do mojego dziecia,żeby słuchało grzecznie matki i czekało, bo mamy na to milion powodów
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi sie spac chce :-( Mam nadzieje ze dla mnie sie miejsce znajdzie jutro :-D
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nietstey my-planowane- mamy o tyle gorzej,że jak są nagłe przypadki to czekamy w kolejce. No ale, coś za coś... Eeeej widziałyście,że Anne Hathaway jest w 6 miesiącu ciąży?Super, lubię ją ![]() I paczcie paczcie, fajna sprawa, podobają mi się te z bioderkami http://www.pudelek.pl/artykul/88669/...losci_zdjecia/
|
|
#4850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te dane juz bardzo długo nie były aktualizowane wiec pewnie stad te przekłamania. Co nie zmienia faktu ze te ponad 50% to wyniki z ostatniego roku tak jak czytałam ostatnio.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
A co to taki wysyp ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
Wstaliśmy coś koło 6, w kościele już byłam bo wczoraj miałam zaskok i przyjechała druga siostra Śnieg przez noc prawie całkiem zlazł...no i po co kupowaliśmy sanki....
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przemawiaj pezemawiaj, niech sie słucha grzecznie dziewczyna ![]() Ja moze tez mamę zgarne z jej urlopem, ale to zobaczymy jak sibie będziemy radzić ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy dzień sponsoruje (dla Pauli, Marci, dla mnie i pewnie jeszcze kilku innych dziewczyn, ale ciężko mi to przewidzieć
) piosenka "Ta ostatnia niedziela" ![]()
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba też zacznę do Patryka przemawiać...że najlepiej gdyby raczył się urodzić pomiędzy 15 a 25....ostatecznie do 29...
|
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co przemawiam co by dopiero po przeziebieniu
|
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Ok zbieram się i zwijam do chaty, a potem pakowanie
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo o ktorej pewnie jutro sie okaze bo 3 na liscie jestem.
|
|
#4859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do cc to ja mam co do godziny zaplanowana bo muszą mieć porządek - jak to określili lekarze ![]() Cytat:
Jeszcze się przydadzą ![]() Na Wielkanoc pewnie was zasypie ![]() [QUOTE=butterfly20;5484564 6]Dzisiejszy dzień sponsoruje (dla Pauli, Marci, dla mnie i pewnie jeszcze kilku innych dziewczyn, ale ciężko mi to przewidzieć ) piosenka "Ta ostatnia niedziela "Hahahah Padłam ze śmiechu ![]() Aż tż się smieje ![]() Hej dziewczynki ![]() Ja dopiero wstałam
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie opycham slodyczami w szpitalu.. Poki moge :-D
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Mama paczkow napiekla podobno to tz przywiezie :-D
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

więc sobie właśnie cykmy o 3 w nocy 

co nie zmienia faktu, że to co tam jest nie napawa optymizmem....

Super, że dzieciaczki zdrowe, dużo sił Wam życzę