|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym
A ja ci do paznokci to bym z przymrużeniem oka trochę podeszla. Oczywiście raz na jakiś czas sobie fundujac takie przykemnosci.
|
#1082 |
|
Rozeznanie
|
A ja nie wiem w jakich kolorach urzadzic pokój. 3 ściany są śliczne fioletowe. Chyba nawet lawenda, czwarta biała ale na niej szafa przesuwna więc prawie nie widać. Póki co w pokoju suszarka i deska do prasowania co oczywiście zwine i zamierzam pokoik urządzić. Mąż nie bardzo chce malować, mieszkamy dopiero 4 miesiące więc muszę się dostosować do ścian. Jakie połączenie proponujecie???? W sensie zasłony, dodatki, pościel, kocyk tak żeby pasowało??? Pomóżcie plissssssss
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
A jakiej płci będzie bobasek już wiesz Iza?
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Odkąd urodził się w rodzinie mojego Tz chory Maluszek to wolę dmuchać na zimno chociaż i tak nic nigdy niewiadomo :-(
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym się bardziej obawiala, że dieta gorzej wpłynie na dziecko. Ale oczywiście paznokcie nie są najważniejsze i jeśli któraś mamusia może się bez nich obyć to tym lepiej
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
same najmodniejsze zestawienia Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1088 | |
|
Rozeznanie
|
Nooooo właśnie dzidzia ma być dziewczynka, pokój jest raczej jasny i wolałabym też jasne kolory. Co myślicie o ecru? Beż? Szary mam cały dół domu salon, kuchnie, korytarze i schody do góry. Bardzo mi się podoba ale czuję że Szybko się opatrzy ta szarość wszędzie.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
Orientujecie sie moze czy któreś z łóżeczek w Ikea ma opcje demontażu całego jednego boku, czy po prostu wystarczy go nie składać? Wyjąć wszystkie szczebelki? Czy cala konstrukcja będzie się trzymała? 😉
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, narzekacie na pogodę, a u mnie dzis jeszcze poki co piękne słońce. Jest zimno, ale przyjemnie. Przesyłam Wam troche tego słońca
![]() Ja tez mam problem z urządzeniem pokoju dziecia. My mamy przeznaczony dla maleństwa pokój obok naszej sypialni i jest to pokój do totalnego remontu. Ściany chyba na poczatek zrobię po prostu białe, a potem sie będę zastanawiała co dalej. I tak dzieć na początku będzie miał łóżeczko w naszej sypialni. Ja to się nie nadaję do takiego planowania i urządzania, wszystko robię "na czuja" w bezpiecznych kolorach i jakos to wyglada
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
My teraz synkowi mamy robić pokój bo tak to rok spał w naszym i myślę że jeszcze narazie będzie spał ;-) a maleństwo też z nami w sypialni nie wyobrażam sobie inaczej
|
#1093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja akurat szarych rzeczy jako bazy szukam
|
|
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
My narazie nie myślimy o urządzaniu bo niestety musimy przeprowadzić się na kilka miesiecy do moich rodziców
Dopiero po porodzie znajdziemy cos dla nas i wtedy cos pomyslimy nawet jakby to miało być wynajęte.
|
#1097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja je biorę, bo koleżanka ma i wiele lat jej jeszcze posłużyło dla wiekszego malucha a wygląda jak nowe. Świetna jakość. W tych tańszych można wyciągnąć pewnie kilka a może i wszystkie szczebelki ale ta górna poprzeczna bela musi chyba zostać żeby to się nie rozleciało/rozklekotało. |
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie spojrzałam na sypialnie i stwierdzilam, że póki my tam mamy sypialnie to będzie bardziej dorosły ten pokój. Jak oddam pokój dziecku to zrobię mu śliczny dziecięcy pokoik
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1100 |
|
Rozeznanie
|
Kochane nie chcę ingerować w Wasz szczęśliwy wątek, ale potrzebuję waszej pomocy
poszukuję dziewczyn z Krakowa, które mogą polecić dobrego ginekologa na NFZ sama jestem w drugim miesiącu ciąży - do tej pory chodziłam do ginekologa prywatnie, ale jak wiadomo ciąża zobowiązuje do częstych wizyt jeżeli jesteście w stanie mi pomóc to proszę o wiadomość na priv, bo tak jak wspominałam nie chce prowadzić tego typu rozmowy na Waszym wątku ![]() Z góry dziękuję za pomoc!! A wszystkim przyszłym mamusiom życzę wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#1101 |
|
Wtajemniczenie
|
Arida.. a moze mozesz w pracy nosic np top na szerokich ramkach ten Basic z Hm i na to marynarka i jest elegancko i wygodnie.. wczoraj wzięłam właśnie biały i czarny do tego 😉
Cwk w lozeczku nawet zwykłym w Ikea Gulliver masz caly jeden bok sciagany i jest lozko dla dziecka 😊 |
|
|
|
#1102 |
|
Zadomowienie
|
Marcylina, mogę, ale to opcja na wiosnę, b u mnie w galerii jest okropnie zimno i jeszcze mnie podwiewa z klimy na zimno
Wiec na razie jakieś bluzki na długi rękaw + sweter
|
#1103 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam pączki :-D pierwsze własne pączki i tym bardziej ze pyszne:-D ale obiadu nikt nie zje.:-(
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z siostrą wciagnelam wielka page Crunchipsow i teraz niedobrze mi
a a obiad miała być ryba ale nie mogę patrzeć na jedzenie głupia ja.
|
#1105 |
|
Wtajemniczenie
|
Arida.. no to lipa z ta zimnica..!
Mam przepis na fit donaty tylko nie moge nigdzie znalezc formy do nich 😉 |
|
|
|
#1106 |
|
Wtajemniczenie
|
Och Iza ale mi smaka narobiłaś pączkami. A nastrzykujesz je strzykawką z konfiturą? Zawsze to robiłam u mamy. Zastrzyk dla pączka hahaha
Ja pączków nie umiem i dobrze bo jakby wyszly to trzeba byłoby je zjeść a tak poczekam do czwartku i wszamie wielkiego z różą ociekającego lukrem 😁 Pamiętam tez ze robi sie faworki- jako dziecko frajda było ich przewlekanie. Te polskie tradycje nie służą figurze 😐
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Leżę w łóżku z bólem głowy... Widzę, że mamy te same dylematy co do kolorów do pokoju dziecięcego... U nas w końcu pokoik będzie przemalowany z bieli na jasną szarość, mebelki białe (tylko drzwi od garderoby szare, żeby sie bardziej 'wtopiły' w ścianę), dodatki stonowane. Nie lubię pstrokacizny, więc zbyt wielu kolorów nie planuję. Jedynym kolorowych elementem, wnoszącym do pokoiku trochę 'życia' będzie szafeczka z ręcznie szytymi przytulankami. Pisałam Wam już kiedyś, że o takiej marzyłam. A MuniaMusia pomaga mi w spełnieniu tego marzenia ![]() Nutik, podziwiam za dzielną walkę z doktoratem! Mój brat broni się w przyszły wtorek. I w tym temacie mam do Ciebie pytanie -jak według Ciebie należy podejść do kwiatów/prezentów dla recenzentów i komisji? Z panią promotor już wiemy co zrobimy, ale zastanawiamy się jak z resztą. Recenzenci są przyjezdni -w związku z tym, wymyśliłam praliny z Sowy czy czekoladki z Karmello zamiast kwiatów, bo nie będzie im moim zdaniem wygodnie podróżować z bukietem... Myślisz, że większe zestawy czekoladek, takie za ok 100 zł będą ok? Czy poza czekoladkami kwiaty też powinny być? I komisja -czekoladki? Kwiaty? Mniejsze pudełko czekoladek i mniejsze kwiaty? Przepraszam, że tak Cię podpytuję, ale ze znajomych mojego brata nikt się jeszcze nie bronił, z moich też nie, i nie mamy kogo podpytać... I ostatnie pytanie -prezenty wręcza się jeszcze na sali, prawda? Bo na obiad ktoś może nie dotrzeć... Mam nadzieję, że przeczytasz i coś mi podpowiesz... Swoją drogą przez tę obronę będę miała wesoło -brat będzie u nas dobry tydzień, już od jutra lub wtorku. W sobotę przyjeżdża też mama i 'koleżanka' mojego brata której jeszcze nie znamy. Czeka mnie więc akcja sprzątanie na błysk. Do tego z tż-tem się spieram - wymyśliłam, że my zostajemy na te dni w sypialni, mój brat i jego koleżanka dostają pokój 'gościnno-biurowy', a mama miejsce na narożniku na dole (nierozkładany, ale testowany przez wiele osób i ponoć wygodny ) tż każdego dnia mnie przekonuje, że nie wypada mamy wysłać na ten narożnik, tylko dać jej łóżko... Tyle że nie mamy pokoju z osobnym łóżkiem, nie będę teraz specjalnie na 3 noce kupować łóżka do pokoju dziecięcego... A mama tak chrapie, że ani siebie ani nikogo innego nie chcę skazywać na bezsenne noce.... Ehhh... Dylematy ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
Mniam!! Może i ja bym się odważyła i w tłusty czwartek spróbowała zrobić... Dużo czasu Ci to zajęło? ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- A propos pączków, jedzenia i ... tycia... Wróciłam znad morza o cały kilogram cięższa ;( moje wieczne głodomorstwo nie jest bezkarne ;( |
|
|
|
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
Marcylinko, ale wzruszające te reportaże z porodu, ale chyba bym nie dała rady tak przy fotografie.
Odnośnie chrztu, to jeszcze nie wybraliśmy chrzestnych. Wg księdza, który był u nas po kolędzie, najlepiej chrzcić dziecko 3 miesięczne, póki duzo śpi, więc pewnie koło października. Zaraz idę zajadać rosołek, ale pięknie pachnie
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rosołek... Też uwielbiam ![]() Wczoraj jadłam u siostry tż-ta, robi najlepszy na świecie ![]() A po nim wciągnęłam 3 naleśniki z karmelizowanymi gruszkami i sosem z borówek... I ja się jeszcze dziwię, że na wadze +1, jak tak sobie ciągle dogadzam... |
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam wrażenie, że ostatnio zwiększył mi się apetyt, aż się boję.. Parę dni temu zachciało mi się jeść po 22, i mąż do mnie: jedz jak masz ochotę, nie głodź dziecka:p |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

JA - królik bystrzak
Dopiero po porodzie znajdziemy cos dla nas i wtedy cos pomyslimy nawet jakby to miało być wynajęte.

[od 10.09.2011]
Wiec na razie jakieś bluzki na długi rękaw + sweter