|
|
#1111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym
Cytat:
.Szewc bez butów chodzi i ja muszę w końcu swojemu coś uszyć . Jednak ciągle się boję cokolwiek kupić (jeszcze NIC nie mam, ani jednego ciuszka, nic).
|
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jeszcze nic nie kupilam. Dopiero jutro w lidlu planuje pierwsze zakupy.
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie kupowałam jeszcze nic
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1114 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=olutka;54863911]Dzień dobry
![]() Leżę w łóżku z bólem głowy... Widzę, że mamy te same dylematy co do kolorów do pokoju dziecięcego... U nas w końcu pokoik będzie przemalowany z bieli na jasną szarość, mebelki białe (tylko drzwi od garderoby szare, żeby sie bardziej 'wtopiły' w ścianę), dodatki stonowane. Nie lubię pstrokacizny, więc zbyt wielu kolorów nie planuję. Jedynym kolorowych elementem, wnoszącym do pokoiku trochę 'życia' będzie szafeczka z ręcznie szytymi przytulankami. Pisałam Wam już kiedyś, że o takiej marzyłam. A MuniaMusia pomaga mi w spełnieniu tego marzenia ![]() Nutik, podziwiam za dzielną walkę z doktoratem! Mój brat broni się w przyszły wtorek. I w tym temacie mam do Ciebie pytanie -jak według Ciebie należy podejść do kwiatów/prezentów dla recenzentów i komisji? Z panią promotor już wiemy co zrobimy, ale zastanawiamy się jak z resztą. Recenzenci są przyjezdni -w związku z tym, wymyśliłam praliny z Sowy czy czekoladki z Karmello zamiast kwiatów, bo nie będzie im moim zdaniem wygodnie podróżować z bukietem... Myślisz, że większe zestawy czekoladek, takie za ok 100 zł będą ok? Czy poza czekoladkami kwiaty też powinny być? I komisja -czekoladki? Kwiaty? Mniejsze pudełko czekoladek i mniejsze kwiaty? Przepraszam, że tak Cię podpytuję, ale ze znajomych mojego brata nikt się jeszcze nie bronił, z moich też nie, i nie mamy kogo podpytać... I ostatnie pytanie -prezenty wręcza się jeszcze na sali, prawda? Bo na obiad ktoś może nie dotrzeć... Mam nadzieję, że przeczytasz i coś mi podpowiesz... Swoją drogą przez tę obronę będę miała wesoło -brat będzie u nas dobry tydzień, już od jutra lub wtorku. W sobotę przyjeżdża też mama i 'koleżanka' mojego brata której jeszcze nie znamy. Czeka mnie więc akcja sprzątanie na błysk. Do tego z tż-tem się spieram - wymyśliłam, że my zostajemy na te dni w sypialni, mój brat i jego koleżanka dostają pokój 'gościnno-biurowy', a mama miejsce na narożniku na dole (nierozkładany, ale testowany przez wiele osób i ponoć wygodny ) tż każdego dnia mnie przekonuje, że nie wypada mamy wysłać na ten narożnik, tylko dać jej łóżko... Tyle że nie mamy pokoju z osobnym łóżkiem, nie będę teraz specjalnie na 3 noce kupować łóżka do pokoju dziecięcego... A mama tak chrapie, że ani siebie ani nikogo innego nie chcę skazywać na bezsenne noce.... Ehhh... Dylematy ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Mniam!! Może i ja bym się odważyła i w tłusty czwartek spróbowała zrobić... Dużo czasu Ci to zajęło?[COLOR="Silver"] No powiem że robiłam pierwszy raz, dość pracochłonne bo najpierw ciasto musi rosnąć, potem kulac je i od razu nadziewalam marmolada i znów muszą rosnąć i dopiero smażenie. Zaczęłam ciasto o 10 a smażenie o 14. Ogólnie pycha!!!! Pierwsza próba przed czwartkiem a już mąż mówi żeby robić następne bo jeszcze dziś je zje. Z 0,5 kg mąki wyszło 29 pączków! :-o |
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jeszcze nic nie mam dla dzidzia
U mnie zaczyna się robić niebezpiecznie z jedzeniem, wczoraj po 20 wciągnęłam mega porcję lodów, przed chwilą zjadłam michę frytek.. Muszę się jakoś poskromić bo aż się boję jak waga zacznie za chwilę szybować do góry
|
|
#1116 |
|
Raczkowanie
|
olutka, kattoo, kamila_509, mary poziomkowa, confused, , *misia*, Arida_, alloffkowa, dzojsticzek, mamaNiny, Elros, Yousthyna, Lazurowa1, BlueSky14, silver89
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, a jeśli tak to przepraszam dziekuje dziewczyny, kciuki dały radę slub i wesele wyszly perfekcyjnie w każdym calu najpiekniejszy dzien mojego życia wybawilam sie jak nigdy, goscie dali czadu! Jak trzeba było zwolnić to zwalnialam tempo, ale dawalam rade cala noc Ostatnich gości pozegnalismy o 7:30 chociaż kryzys przyszedl o 6 i już siadlam na dupce ![]() Jestem dzisiaj chyba najszczesliwsza osoba na świecie Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie co wspominać! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1118 |
|
Zadomowienie
|
StayStylish, gratulacje Kochana na nowej drodze życia
Ja też jutro już z rana lecę do Lidla po pierwsze ciuszki
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomnijcie dziewczyny o tym Lidlu jeszcze bo na bank zapomnę! :-( Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Raczkowanie
|
Tak, ale dla najbliższej rodziny i... beze mnie
ja potrzebuje odpoczynku ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
STAY, super że wszystko poszło po Twojej myśli i jesteś szczęśliwa
Gratuluję i jeszcze raz wszystkiego najlepszego
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to idealnie jak miło widzieć tak dobre wieści!I oby teraz każdy kolejny dzień był tak piękny
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuuję jeszcze raz i cieszę się, że wszystko się udało A dzisiaj chyba wszytskie pójdą spać z kurami żeby jutro być o szarym świcie pod Lidlem ![]() Dzielę się fajnym linkiem http://www.rozamarzy.com/normalne-za...e-spodziewasz/
|
|
#1125 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Iza0808;54864921]
Cytat:
To tym bardziej gratuluję efektów ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Też się boje, że obudzę się o 11-ej z poczuciem, że chyba coś miałam zrobić... ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
Odpoczywaj ![]() A jak już fotograf dostarczy Wam zdjęcia, koniecznie pochwal się nam jak wyglądaliście ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Bardzo mi się ten artykuł podoba
|
||||
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielne, leżę leniwie i marze o lodach, ale mąż drzemie po obiedzie, najbliższy sklep tylko do 16 a do dalszego synka samego po lody dla mamy nie puszcxe
Co do porodu jeden już za mną o drugim chyba na razie wole nie myśleć Kolory mnie akurat bardzo się podobają stonowane zwłaszcza w pokoju codziennego użytku, ale to dopiero od kilku lat. Jak rodziłam synka pokój mieliśmy zielono-żółty i kolorowa jego pościel pasowala tam. A na chwile obecna myślimy o odświeżeniu kolorów w pokoju i dla dzieciątka wstępnie myślę o pościeli w kolorze szaro-białym lub szaro-różowym. U synka w pokoju jest ciepły błękit plus fototapeta na jednej ścianie i jemu się podoba a to najważniejsze.
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro w lidlu id razu zaopatrze się w czekoladowe lody
|
#1128 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tez jeszcze nic nie kupilam, nie uszylam i w ogole jakos nie mysle o tym jeszcze ![]() Cytat:
Super! Ciesze sie, ze wszystko sie udalo i jestes szczesliwa ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
Szarosci lubie, ale uwazam, ze troche sie jej juz naduzywa. Przejadlo mi sie
|
||||
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
StayStylish bardzo się cieszę, że wszystko się udało
W końcu wesele jest raz w życiu ![]() Czekam na zdjęcie pokazowe jak pięknie wygladaliscie!
|
#1130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam 3 krótkie filmiki z porodów...
Teraz oprócz tego, że leżę, bo mnie ta głowa boli, to jeszcze mi słabo... Podziwiam te z Was, które już rodziły!! Jesteście mega dzielne!! |
|
|
|
#1132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Kattoo do tego błękitu wręcz idealnie by pasowały białe mebelki ale niestety synek wpierw wybrał czarnobrązowe meble z ikea i nie namawialam go wbrew jego woli na biale, ale białe tam dojda jak przyjdzie dzielić mu pokój z młodszym rodzeństwem.
Stay ciesze się ze wszystko Wam się udało, życzę Ci byś całe życie była tak szczęśliwa jak tego dnia i czekamy na zdjęcie
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Zadomowienie
|
Stay super, że to był dla Ciebie niezapomniany dzień. Gratulacje!
Deksterowa tak jak już dziewczyny pisały - opinie o szpitalach i odczucia rodzących zależą od tego jak przebiegał ich poród, jak wszystko jest w porządku a poród w miarę lekki to nawet kiepski szpital będzie polecany, a jak są problemy to i najlepszy będzie krytykowany Ja rodziłam na Inflanckiej i byłam/jestem mega zadowolona, ale ja rodziłam 3h z czego prawdziwego bólu nieco ponad godzinkę, więc lajcik miałam ![]() Ja to się martwię jak to będzie wrócić do ciągłych pobudek i nieprzespanych nocy...mój synuś przesypia 12 h bez przerwy odkąd skończył pół roczku, czyli już ponad 3 lata - przyzwyczaiłam się do tego.. |
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Stay gratulacje i wszystkiego najlepszego
![]() olutka dasz radę jak my wszystkie
|
#1137 |
|
Rozeznanie
|
Stay gratulacje
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1139 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Pospałam godzinkę i już się dużo lepiej czuję. Gdybym nie zostawiła niedomkniętych drzwi do sypialni i kotu nie zebrałoby się na miłość, pewnie spałabym jeszcze długo. A później mogłabym mieć problem ze snem w nocy
![]() Oby tu te lajtowe porody były zaraźliwe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

.
. Jednak ciągle się boję cokolwiek kupić (jeszcze NIC nie mam, ani jednego ciuszka, nic).
[od 10.09.2011]
Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Wiec na razie jakieś bluzki na długi rękaw + sweter